Hipotiroidi Ve tiroid sorunu olan gebeler yardımm

canım 5 senedır quatr hastasıyım aynı zamanda gızlı sekerımde war. sabahları 1 tane tefor ıcıyorum. doktor her ay kan testı yapıyor su anda normal sevıyede kan degerlerım. kotu yanlarından bırıde kılo aldırması. ne yesek yarıyor. dktorunun verdıgı dozda ılacını mutlaka kullan ve her ay kan testıyle hormon sevıyene baktır. normal degerler ıcınde oldugu surece hıc korkma.

9 haftalık hamileyim..geçen hafta haşemato hipotroid teşhisi kondu izmirde..ilk etapta çok panikledim ama doktorum çok tecrübeli..benim gibi çok hamile olduğunu ve ilacımı düzenli kullandığımda sorun yaşamayacağımı anlattı..şimdi kontrole gitçem inş. bişi çıkmaz..

gebe olduğumu öğrendiğim gün tecrübeli dr.sayesinde tsh ıma hemen bakıldı aynı senin gibi 4.5 olduğunu öğrendik ertesi gün endokrinciye göründüm (okunduğu gibi yazıcam) öterax başladım günde 1.5 içiyorum düşürdüğümüz an yükseliyo çünkü şimdi 2 nin altında heray düzenli kan verip değerlerimi kontrol ediyoruz.rahat ol inşalllah sorunsuz doğucak bebişler ben 27+3 teyim

bende 1 senedir hipotroid haşimatoyum...5.5 ilk ölçtüklerinde ilaca başlayınca hamile kaldım,her ay düzenli tahlil yapılıyo şuan çok iyi 1.30 civarı..günde yarım levatron içiyorum...doktorum bebeğe hiçbir zararı olmadığını hatta içmezsek zararı olduğunu söyledi..inşaallah sağlıklı, hayırlı bebişlerimiz olur :Saruboceq:

leylaela;
aslında izmirde değil manisadydım ege ye sewk ettiler..maalesef para ile bile bakılacak endokrinci bulunmuyor egede hepsi izinde..sonunda gebeliğim ilerliyor diye özel ege sağlık hastanesi (alsancak) sibel boyvada özalp e gittim..acaip memnun kaldım..nasıl şeker ve ilgili..kendisi de tiroit hastası:)bir doktor..100 tl verdim..hastanenenin sadece endokrinde anlaşması yokmuş..testleri dışarda yaptırabiliyorsun..ben doktorumu tavsiye ederim..

evet anladım bende erdal dumana gidiyorum oda çok iyi memnunum yani.benden heray istediği rutin testleri ben aile hekimine gidip ssk dan yaptırıyorum sonuçlarımı alıp her ay faxlıyorum telde görüşüyoruz heray özeline çağırıp para almıyo yani.27+3 oldum 2.kez yarın gidicem muayenehanesine,anlıyacağın paracı değil yani oda şeker bi dr.

arkadaşım çok abartmışsın ya..4.5 bile çıksa aşırı bir durum var demek değil..benim tsh değerim 100 çıkmıştı..doktor bu yanlış olamaz böyle bir şey diye inanmadı bir daha özel bir laboratuvarda yaptırdı 109 çıktı.sonra senin de kullandığın ilaca başladım 1 ay içinde 35'e düştü..şimdi doktor 5'in altına düşene kadar devam edeceğiz dedi..benim tirodit olma ihtimalim varmışş..tsh beyin gereken uyarı alamadığı zaman tiroid'ten artarmışş..bu da tiroid'in az çalıştığını gösteriyor..muhtemelen benimki hiç çalışamaz hale gelmiş.. doktor sen ömür boyu bile bu ilacı kullanmak zorunda kalabilirsin, bu ilaç senin için zaruret olmuş, hormonun yapamadığını biz dışarıdan yaptıracaz dedi..Allah'ın izniyle bir şey olmaz korkma..

canım doktorla görüştüm ben hatta bi arkadaşımn 100 çıkmış dedim oda şaşırdı durmuş onunki ama hafife alınacak durum asla değil dedi.. birde kanama oluyomuş düşük riskimi ouyor dedim bu ilacı kullanmazsan evet dedi.. çok tedirgin oldun hipotiroid olup kanama geciren varmı? hipertiroidde duydum ama

gecmıs olsun arkafdslar hacettepede tahlıl yaptırdım tsh 8,00 lerde cıktı dr baska hast yaptır dedı ıkısınded degwer 4,00 cıktı dr onlem olarak 25 mg trox kullanıyodum sımdı sasırdım ne yapcagımı koskoca arastırma hast boyle bı yanlıslıga duemez dıyorum......

bende kesinlikle erdal duman diyorum..şu an şehrdışındayım hamileym ve kendisi mail yoluyla tahlil sonuçlarıma göre ilaç düzenlememi yapıyo..paracı değil kesinlikle

Kızlar merhaba,
6.haftalık hamileyim iki hafta önce tahlil yaptırdım TSH 5.6 çıktı
Bugün dahiliye dr.gittim tekrar kan tahlili yaptırdım ve sonuç TSH 3.5
Okudugum kadarıyla bu degerler 2.5 altında olması gerekiyor.
Benim durumumda ilaç tedavisi olmam gerekiyor mu?
İyotlu tuz degerleri normalleştirir mi?
Benim gibi degerleri olup ilaç kullanmayan var mı?

X