Merhaba arkadaşlar,
2-3 senelik prolaktin tedavisinden sonra yapılan mr da hipofiz adenom olduğu tespit edildi yani hipofiz bezlerimde tümör varmış.Sürekli prolaktinim yükseliyordu ilaç tedavisinden sonra değerler düşüyor ilacı kesince tekrar yükseliyordu.Hamilelikte tümör büyür dediler doğum yapalı 1 sene olacak 5 gün sonra ama ben hala kontrole gidemedim.Malum prolaktin süt hormonu seviyesi benim gibi olan arkadaşlar tecrübe ve bilgilerimizi paylaşım istedim.Umarım yazımı gören olur.
herkese geçmiş olsun. Bende çocul istediğim için doktora gittiğimde prolaktinim 53 çıktı. Doktor mr istedi. Çektirdik ve mikro adenom çıktı. Beyin cerrahına yönlendirdi. Beyin cerrahı prolaktinomasın dedi. Çocuk planını ertele dedi. Başka bir beyin cerrahı senin hastalığının yeri burası değil endokrin kliniğine yönlendirdi. neyse ona tedaviye başladık. Aylık tahliller felan. O da prolaktinoma olup olmadığın belli değil dedi prolaktinin hafif yükselmiş ama şimdi ilaçsız kontrol altında dedi. o da cocuk fikrini ertelemem gerektiğini söyledi. 15 gün önce başka bir rahatsızlıktan jinekolojiye gittim. O da tam tersini Hazır bu böyle küçükken denemelisin dedi.
kafam allak bullak anlıyacağınız. ha bu arada 2. mr ıda çektirdim aynen duruyo yerinde. pazartesi kontrole gidicem yine bakalım bu sefer nolacak
yaklaşık 3 ay önce hipofiz adenomundan ameliyat oldum. 5mmlik tümör alındı.ama doktor açtığımda tümörün uzantıları olduğunu hipofiz bezini tamamen sarmış olduğunu söyledi. sadece büyük tümörü alıp diğer uzantılar almamış. genç hasta diye. (yaş 35 ve bekarım) şimdi mr,tahliller falan yapıldı yine kortizol hala yüksek. ve bu hafta büyük bir ihtimalle 2.ameliyatımı olacağım.. gün alacağım pazartesi. Allah herkese şifa versin.
diğer arkadaşlar acaba sizin durumlar nasıl. bilgi verirmisiniz?*
Geçmiş olsun diliyorum öncelikle adenomun kaç mm idi ameliyata gırdığinde ben 11 yıldır adenomla gezıyorum kendımı bır burun hıssedıyorum artık kendisi ile çünkü kaç cerraha giderseniz ameliyat dıyorlar endokrin uzmanlarıda tedavi etme yolunda ilerliyorlar hatta bana cerrahpaşadan bir prof cerrah allah binkere razı olsun burda muayene olmaya devam edersen kapanın elinde kalacaksın bu adenomlar 2-3 ameliyattan önce temizlenmez ve yeniden oluşum gösterirler demişti.sormak istediğim şu kaç mm di amelıyatını nerede kime oldun ekstra tedavıler uyguluyormusun iyileşme sürecin nekadar sürdü.
teşekkür ederim..5 mm di. 3 ay oldu ameliyatıma. bende göz kızarması bulanıklık sürekli vardı. ameliyattan sonra gözlerim berraklaştı.başağrım gitt,i. ama benimki kortizol yükseklemesi var buda kuşing hastalığı yapmış. ameliyat şart diyor.endokrincilerde kalan tümörlerde alınmalı dediler.. tekrarlarmış bu tümörler. kiminde 5 yıl içinde olurmuş. ve 4-5 kez ameliyat olan hastalar gördüm. bilmiyorum artık hayırlsı rabbimden. bu hafta 2.ameliyat için gün alacağız. ben kayseride oturuyorum. burada erciyes üniv. tıp fakültesinde oldum. doktorum Ahmet selçuklu..
3 ayda toparlandım. şimdi tekrar aynı şeyleri yaşacağım .ameliyatta 2hafta sonra kan tahliline gidiyorsunuz. kontrol için.kan sayımı , kortiozol falan bakılıyor. ilaç olarak sanırımı deltacortil hormon ilacıymış onu kullandım 1 hafta ama sonra bıraktım. .burun damalsı vardı onu kullandım. yani takipte oluyrosunuz 2-3 hafta doktoru sürekli aramak zorundasınız. ben baya sıknıtı çektim. hatta acillik oldum 2 gün. kanda sodyum,potasyum düştü. vs . offffff offff bunda da aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ben ...
Alalh şifa versin inşallah hepimize..dualarını beklerim..
Demekki görme alanınıza etki etti adenom çok üzüldüm yaşadıklarınıza inşallah birdaha yaşamazsınız aynı şeyleri deltacortıl prolaktın salınımını azaltan aynı zamanda adenomda kuculmeye sebep olabılen bır ılaç dostınex ın yan etkılısıde dıyebılırız benım prolaktın sevıyem en yuksek 90-100 görundu 11 yıldır ama gıttıgım bır prof.benı ve tahlıllerımı daha ılk göruste bu prolaktıne bağlı bır adenom degıl demıstı bız ınanmamıştık 5 yıl sonra anladık kı gercektende prolaktıne baglı degıl ben kendımı sureklı yorgun bıtkın hıssedıyordum cunku adenomum kortızolumu baskılıyor benımde bazı bıtkıler ıcıyorum zaman zaman özellıkle hayıtın cok faydasını gördum hatta ben bu adenom ile hamıle kalıp çocuk sahıbı bıle oldum doktorlar benı öyle korkutmuşlardıkı ınanamazsın ama çok şükür hiçbir sorunla karşılaşmadım bu arada yasım 33 adenomum 13mm yanı makroo adenom.
Dualarım hepimize canım rabbim nerede derdine derman arayan kulu varsa hepsine hepimize dermanımızı nasip etsin inşallah.
bende hala çok yorgunum, halsizim. yorgunluğa falan faydası oldumu bitki çaylarının. ben vitamin hapı sormuştum doktoruma ama faydası olmaz.sonuçta hormonsal bişey. kortizol salgılanıyor dedi..
ben 35 yaşındayım. bekarım . doktorum evlenince falan çok problem yaşarsın, çocuk olmama ihtimalide varmış((( benim hipofizi tüm sarmış tümör. ne yapayım hayırlsı olsun...
rabbim şifasız , çaresiz bırakmasın inşallah....
Amin canım ama bence hayıt tohumunu deneyebilirsin hormonları dengeliyor özellikle prolaktin salınımını düşürmekte oldukça etkisi var ben son 15 gundur yeni birşey deniyorum bakalım ufak ufak gelişme alıyor gibiyim daha fazla sonuç alırsam mutlaka buradanda yazarım 11 yıldır hıcbır şekilde küçülme göstermedi adenomum haziran-temmuz gıbı yeni MR çektireceğim kontrollerdede kullandıgım şeyin etkisi oldumu görurum inşallah.Hayıt tohumunun suyunu iç gunde 1 bardak ama tadı pek hoş olmasada ben burnumu kapatıp içiyordum yudum yudum ve hiç moralini bozma prolaktin düştüğü anda hamile kalabiliyorsun ve hamılelıkte benım prolaktınımın dr lar 4000-5000 olacagını söylerken gebelıkte en fazla 90 cıktı prolaktınımherşey allahtan rabbim yardımcı oluyor ben kendimi hiçbir sorun yaşamayacağıma çok inandırmıştım.
bugün 2.ameliyatıma 12 oldu. hipofiz bezi tüm alındı. hipofizi tüm alınan varmı ?nasıl bir süreç yaşadınız?
paylaşırsanız sevinirim.
su.ay merhaba, uzun zamandır girememiştim siteye fırsat bulunca da ilk aklıma gelen sen oldun, çok geçmiş olsun en son 2. kez ameliyat olacağını okumuştum burda ve olmuşsun, tüm hipofizini mi aldılar, inanamadım.. nasılsın peki şimdi? hormon ilaçları kullanıyor musun? herhangi bir sıkıntı yaşadın mı? umarım daha iyisindir, Allah yardımcın olsun canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?