Selamlar.
Benimde adenomun 3-den 5m kadar büyümüş.Dostinex kullanıyorum fakat ruhsal sıkıntı ve uykusuzluk yapıyor bende .Bırakmayı bile artık düşünüyorum adenomu unutur olcağım nerdeyse onaltı yıllık evliyiz çocuğumu olmadı.Bu ilaçları kullnınca düşüyor bırakınca çıkıyor.Tüp bebek tedavisi için de 5m altında olması gerekiyormuş.Bu gün doktorumla yaptığım görüşme beni şok etti.Demezmi bu ilaç adenomu küçültmez prolaktini düşürür diye.O zaman niçin kullanuyorum kismile başka bir beyin cerrahına sordum o da yanardağı düşün dedi amacımız onu söndürmek işlevsiz hale getirmek dedi.Yani söndürünce adenom kaybolmuşmu olacak diğer doktor küçülmez ded.Acaba prolaktin düşünce adenomdamı küçülüyor tam analayamadım bilen varsa lütfen cevap bekliyorum.:hulya:
hepimizin soruları değil de hepimizin sorunları cevap bulunsun daha dogru bir cümle olurdu :) ayrıca canımcıgım yeni buldugum endokrin doktoruna göre makroprolaktin önemliymiş ve daha önce ki tedavi sürecimde bir yerde yanlış yapıldıgını söledi... dogru yapılsaymış zaten 2. haftada prolaktinim düşermiş... ayrıca tektar yükselmesinin tek sebebi ya adenom oluşması yada başka bir tetikleyici etken olmasıymış....
Uzun bir zamandan sonra Selamlar arkadaşlar.
Hipofiz adenom tedavisi için Ankara'ya gittim.Yıllarıdr yüksek prolaktin teşhisiyle tedavi gördüm.Son çekilen emarlarımda burda ki beyin cerrahları derhal amelyat dediler.Ankara'da ki hoca ne dedi dersiniz.Sen de adenom var diyemeyiz prolaktin hastası olup olmadığın dahi belli değil.
İki ay hiç ilaç kullanmadan geleceksin.Yai hem sevindim hem de şaşırdım hangisi doğru?Endokrin hocası senin alanın burası ama ben dedi hiç bir doktorun yazdığının üstüne kalem çizmem ama bu hastalığın uzmanlık alanı burasıdır dolayısıyla bu kararı biz veririz demeye getirdi.Bakalım Mayıs da inşallah gideceğiz ne olur Rabbbim hayıra çıkarsın.
Ankarada hangi hastane ve üniversiteye gittin arkadaşım???
ben de gidebilirim oraya.
ben de de adenom bulundu küçük, ama prolaktin fazla olduğu için
bebeğim olmuyor, parlodel kullanmaya başladım yeni
yan etkileri fazla ama napayım katlanacağım
teşekkür ederim cevabın için
Ben de Trabzon KTÜ ye endkronoloji doktoruna gittim zaten
tedavimi de oradaki doktor yapıyor sağolsun güzel ilgileniyor
gynodel de parlodel'in muadiliymiş zaten hemen hemen aynısı yani
bütün hormon testlerime baktırdı doktorum hepsi normal sadece prolaktin 70 çıktı
beyinde de 4-5 mm adenom, korkulacak bişe yok biliyorum ama
ilac beni mahvediyor yan etkileri ama ilk güne nazaran daha iyiyim bugün 3. gün
yumurtalar nasıl zarar görüyor anlatabilirmisin
prolaktin yumurtalara zarar mı veriyor
yumurtam olmasa adet çok az olurum sanırım ama
ben sade 30-35 günde bir adet oluyorum olduğum zamanda gayet fazla oluyorum adeti
öle az bi akıntı değil yeni
beni aydınlatabilir misin bu konuda arkadaşım sana zahmet ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?