- 23 Ağustos 2010
- 19
- 2
- 38
geçmiş olsun, maalesef bende 6 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum 52 yaşındayım,35 yaşında adetlerim durdu bende o dönem oğlumun erken evlilik problemleriyle uğraşırken dr,a gitmedim erken menepoz zannettim 2-3 yıl aşırı kilo aldım daha sonra 2 ayda 15 kilo verrdim terleme,çok su içme,sık idrara çıkma derken dr,a gittim ve 765 şekerle hastaneye yatırıldım,şekeri düşürdüler ve 1 hafta gözlerim tam görmedi yani neneleri gölge olarak görüyodum,kendime insülin enjekte ediyordum daha sonra haplara geçtim ve şeker normale döndükten sonra sadece dietle 4-5 yıl diabetli olarak yaşadım ama bu dönem şekerde hiç yükselme olmuyordu,verdiğim o kilolarda geri gelmişti ve kemik erimeside başlamıştı ve birgün menopoz tedavisi için bakırköy sadi konk hastanesine gittim yapılan tahlil sonucunda menopozda olmadığım prolaktin hormonununda 195 olduğu ortaya çıktı beyin cerrahına ordanda endokrin e yönlendirdiler mr,çekilince hipofizde 1 cm,lik adenom ortaya çıktı ve dostinex tedavisi başladı 1 ay sonra adet görmeye başladım 1yıl boyuncada her ay 2 kilo verdim,buarada şeker yüklemesi yapıldı ve şeker çıkmadı nedeni olarakta hipofizdeki lezyonu gösterdiler tedaviye 3 ayda bir kan tahlili 6 ay daha sonrada yılda 1 mr, devam ettim 2 şer milim küçülüyordu 5 milime geldiğinde kendiliğinden patladı hormon 4-6 seviyesindeydi ilaca devam ediyordum ve 6 ay sonra gittiğimde tekrar ortaya çıktı hormon 95 in üstüydü ilcın dozu arttırılarak 6,5 adüşürdüler dün kan tahlillerim yapıldı hemen gelip internetten labarotuar sonuçlarıma baktım malesef glikoz 237 büyüme hormonu0.474 okuğum bilgilerden şekerin çıkmasına sebep bu hormon gösteriliyor canım çok sıkıldı bakalım mr.çekildikten sonra dr.a gidicem ne diyecek valla 6 yıldır sıkıldım uğraşmaktan ,biraz nette hormonlarla ilgili yazılara baktığımda kafam dahada karıştı bu büyüme hormonuyla ilgili hastalığa akromegali deniyormuş, ama sanki bende belirtiler böbrek üstü bezi hastalığı( cushing) gibi bakalım dr. uma sorucam tabi lütfedip cevaplarsa malesef hastane dr.larının çoğu açıklama yapmıyor.