• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipo hipo ilk öğrendiğim günden bugüne

9 aylıklar düzeltilmiş 7 aylık oluyor canım. Eve gelince çok çabuk büyüyorlar. Anne bebek uyumda aşı yapılacaksa minimum 2 maksimum 3 gün gibi düşün. Aşıdan sonraki gün bir kontrol etmek isteyebilirler
Ben size son bisey sorcam bizim bu hamilelikten sonra hormonların düzelmesi ve kendiliğinden adet olma gibi bir durum oluyor mu hiç duydunuz mu böyle bisey ya da ikincide kendiliğinden hamile kalma gibi bisey

Doktoruma sordum da ben hiç duymadım zor biraz ama küçük de olsa ihtimal var tabiki dedi de ondan merak ettim Evet olsa güzel olurdu🙏🙂
Doğumdan sonra ben de aynılarını düşünmüştüm biliyor musun, madem doğurabiliyorsam belki adetim de kendi kendine gelir ya da kendi kendime hamile kalabilirim belki diye. Evet doğru söylemiş ufak bir ihtimal. Varsa da ben duymadım. Geldi mi prensesiniz?

Doğumdan sonra ben de aynılarını düşünmüştüm biliyor musun, madem doğurabiliyorsam belki adetim de kendi kendine gelir ya da kendi kendime hamile kalabilirim belki diye. Evet doğru söylemiş ufak bir ihtimal. Varsa da ben duymadım. Geldi mi prensesiniz?
Evet şuan birlikte kalıyoruz prensesimle ❤️🥰

Ne zaman eve geçeceğinizi söylediler mi? Keşke herkes anne bebek uyumda kalabilse çünkü anne olarak her ne kadar biliyoruz desek de bilmiyoruz aslında.
Belli değil daha canım kilosu önemli çıkarken bir de değerleri normal olması lazım Tek başıma olunca çok zorlandım bir gün önceden aşı yapmışlar huysuz biberonla bisey de yiyesi gelmedi çok zorladı hemşire bile zorlandı yedirirken😔 Bi de bisey sorcam biberonla yedircegim zaman dilini yukarı bir kaldırıyor indirmiyor kolay kolay ona nasıl bir çözüm bulabilirim

Belli değil daha canım kilosu önemli çıkarken bir de değerleri normal olması lazım Tek başıma olunca çok zorlandım bir gün önceden aşı yapmışlar huysuz biberonla bisey de yiyesi gelmedi çok zorladı hemşire bile zorlandı yedirirken😔 Bi de bisey sorcam biberonla yedircegim zaman dilini yukarı bir kaldırıyor indirmiyor kolay kolay ona nasıl bir çözüm bulabilirim
Bizim kaldığımız devlet hastanesinde anne bebek uyumda yer olunca annelerin anneleri yani bebeklerin anneanneleri falan da kalıyordu hatırlıyorum bi hemşirelere önce şey sor annem gelebilir mi ben gebelik zehirlenmesi oldum toparlanamadım sürekli yanımda birilerinin olmasına ihtiyaç duyuyorum diye.
Bir de anne bebek uyumda iken bize sürekli şırınga veriyorlardı, hemşireler göstermişti serçe parmağını bebeğin ağzına sokup parmağının yanında içinde mama olan şırıngayı tutup bebeğin emmesini sağlıyorlardı.
Dilersen şimdi bir gidip hemşireye “şırınga ile deneyelim mi bana şırınga ile bebeği beslemeyi öğretir misiniz, bir de annem gelebilir mi ortalıkta dolanmaz odamda durur başka hastalar görmez, gebelik zehirlenmesinden sonra yardıma ihtiyaç duyuyorum sürekli sizleri de rahatsız etmek istemiyorum sanırım nöbetleriniz de uzun saatler sürüyor Allah sizlere kolaylık versin” diye de söyle hihi
Evet tek başına çok zor canım insanın sağlığı yerinde olsa neyse.
Rabbim güç kuvvet versin prensesine sağlık versin.
İçerideyken tüm kontrolleri yaptırmak çok kolay eve geçince daha da zor oluyor.
Muhtemelen anne bebek uyumda bebeğini şırınga ile beslediler biberonu henüz tanımıyor ondan da olabilir canım.
Her şey güzel olacak ilk günü çok zor ikinci günü daha kolay olacak.

Bizim kaldığımız devlet hastanesinde anne bebek uyumda yer olunca annelerin anneleri yani bebeklerin anneanneleri falan da kalıyordu hatırlıyorum bi hemşirelere önce şey sor annem gelebilir mi ben gebelik zehirlenmesi oldum toparlanamadım sürekli yanımda birilerinin olmasına ihtiyaç duyuyorum diye.
Bir de anne bebek uyumda iken bize sürekli şırınga veriyorlardı, hemşireler göstermişti serçe parmağını bebeğin ağzına sokup parmağının yanında içinde mama olan şırıngayı tutup bebeğin emmesini sağlıyorlardı.
Dilersen şimdi bir gidip hemşireye “şırınga ile deneyelim mi bana şırınga ile bebeği beslemeyi öğretir misiniz, bir de annem gelebilir mi ortalıkta dolanmaz odamda durur başka hastalar görmez, gebelik zehirlenmesinden sonra yardıma ihtiyaç duyuyorum sürekli sizleri de rahatsız etmek istemiyorum sanırım nöbetleriniz de uzun saatler sürüyor Allah sizlere kolaylık versin” diye de söyle hihi
Evet tek başına çok zor canım insanın sağlığı yerinde olsa neyse.
Rabbim güç kuvvet versin prensesine sağlık versin.
İçerideyken tüm kontrolleri yaptırmak çok kolay eve geçince daha da zor oluyor.
Muhtemelen anne bebek uyumda bebeğini şırınga ile beslediler biberonu henüz tanımıyor ondan da olabilir canım.
Her şey güzel olacak ilk günü çok zor ikinci günü daha kolay olacak.
Söyledim öyle gebelik zehirlenmesi yaşadım değerlerim halen düşmedi normal değerine dedim yine izin vermediler canım Yok yoğun bakımda da biberonla beslediler de yemek istemediği zaman ya da sinirlenince öyle yapıyor sanırım bakalım alisacagiz birbirimize zamanla heralde 🙏 Çok teşekkür ederim canım 🥰

Söyledim öyle gebelik zehirlenmesi yaşadım değerlerim halen düşmedi normal değerine dedim yine izin vermediler canım Yok yoğun bakımda da biberonla beslediler de yemek istemediği zaman ya da sinirlenince öyle yapıyor sanırım bakalım alisacagiz birbirimize zamanla heralde 🙏 Çok teşekkür ederim canım 🥰
Gazı olunca da yiyemezler canım. Bizimkilerde birisinde yoğun bakımdaki hemşiresi “sizin bebek biraz mama içiyor sonra gazını alınca tekrar içiyor yoksa içmiyor” diye. Birkaç kez gazını alıp veriyorlarmış birine.
Hastanede denetim falan varsa alamıyorlardır da sürekli hemşireleri çağırabilirsin.

Merhabalar 🌸 ben bu yaşıma kadar ne ek takviye nede hastanelere gitmedim evlendikten sonra çocuk tedavisine başladık direkt yumurta geliştirici iğnelere başladık. Yumurtalarım bir kaç denemeden sonra istediğimiz boyuta ulaştı. Yaklaşık bi altı ay sürdü ara ara bıraktığım vazgeçtiğimde oldu. Ama doktorumu hiç değiştirmedim infertilite uzmanı özel kliniği olan bir doktordu. Devam ettik sonra çok şükür bir kızım oldu sadece menapur denen bir iiğneyle büyüttük sonra çatlatma iğnesi ile hamile kaldım şükürler olsun kızımı büyütüyorum (ilaçlar kişiden kişiye göre değişir tabi) şimdi aynı doktor aynı ilaçlarla yola çıktık 30 yaşımdayım ancak yumurtalarım aynı tepkiyi vermedi istediğimiz gibi büyümedi yaşında etkisi var dedi doktorum 15 mm bir yumurta elde ettik onada çatlatma iğnesi yaptık pek bir umudum yok ama her şey nasip 🌸 benim ve eşimin canından kanından bir varlıı dünyaya gelecekse her şekilde nasip olur diye düşünüyorum. Sende en azından hastalığını biliyorsun ben bunu bile bilmiyordum hipo hipo olduğumu taki 25 yaşıma kadar
Merhaba bende sizin gibi hipo hipo olduğumu evlendiğimde öğrendim…Zor bir süreç be özelikle herkesten saklardım kimseye diyemiyordum ben adet olamıyorum sadece eşim bilirdi allahım hepimizin yardımcısı olsun bunu bir biz yalayan biliriz nasıl pisklojide olduğumuzu nelerle savaştığımızı Allah hepimize sabır versin inaşlah o sabrın sefasını elbet bir gün yaşayacağız hep kendimi avuturum birleylerle eğer gecikiyorsa güzelleşiyordur vardır elbet rabbimin bir bildiği ….Bende şuan aşılamaya başladım 4 yıllık evliyim şuan gonalf900 ile menopur iğnelerine başladık en yüksek ml yumurtalarımda 10 oldu haftaya kadar tekrar kullanacam ilaçları hedef 16 ml olcak ki aşılama iğnesini vursunlar burda tüm süreci sizlerle iletişim halinde olcam bakalım tüp bebek olmadan belki aşılmada da tutar

Merhaba bende sizin gibi hipo hipo olduğumu evlendiğimde öğrendim…Zor bir süreç be özelikle herkesten saklardım kimseye diyemiyordum ben adet olamıyorum sadece eşim bilirdi allahım hepimizin yardımcısı olsun bunu bir biz yalayan biliriz nasıl pisklojide olduğumuzu nelerle savaştığımızı Allah hepimize sabır versin inaşlah o sabrın sefasını elbet bir gün yaşayacağız hep kendimi avuturum birleylerle eğer gecikiyorsa güzelleşiyordur vardır elbet rabbimin bir bildiği ….Bende şuan aşılamaya başladım 4 yıllık evliyim şuan gonalf900 ile menopur iğnelerine başladık en yüksek ml yumurtalarımda 10 oldu haftaya kadar tekrar kullanacam ilaçları hedef 16 ml olcak ki aşılama iğnesini vursunlar burda tüm süreci sizlerle iletişim halinde olcam bakalım tüp bebek olmadan belki aşılmada da tutar
Rabbim yüzünüzü güldürsün inşallah olur üzülmeyin benim çok şükür çatlatmayla oldu. Bende menapur 75 kullandım. 15 mm bir yumurtam oldu çatlatma iğnesi yapıldı. Ama bugun belli olacaktı olmadı 😞 bizim zor bir süreç

Acaba menapuru tekli mi alıyorsunuz eskiden 5 li paketlerde satılıyordu siz nasıl alıyorsunuz ?

Rabbim yüzünüzü güldürsün inşallah olur üzülmeyin benim çok şükür çatlatmayla oldu. Bende menapur 75 kullandım. 15 mm bir yumurtam oldu çatlatma iğnesi yapıldı. Ama bugun belli olacaktı olmadı 😞 bizim zor bir süreç
Yaaa sıkma canını elimizde olan birşey yok Allah’tan gelen ne yapabiliriz …Burda aynı derdi beraber paylaşmak kendimizi yalnız hissetmemek de çok güzel üzülme diyemem elde olan Birşey değil dediğim gibi bi biz biribizimiz anlarız başka kimse bizi anlayamaz

Acaba menapuru tekli mi alıyorsunuz eskiden 5 li paketlerde satılıyordu siz nasıl alıyorsunuz ?
Menopur tekli varmış artık ben tekli aldım zaten bütün bu tarz iğneler fazlasıyla pahalı maddi açıdan insanı çok zorluyor 😟Allah yardımcımız olsun maddi ve manevi bugün 7 günüm 7 tane aldım yarın belli olcak kullanıp artık kullanmayacağım muhtemelen devam eder doktor 16 ml olması lazımmış benimki de dün en son baktığımız da 10 ml idi bakalım allahım hepimizin işini Kolalaştırsın

Hadi inşallah. Bir sürü iğneleri karnımıza vurunca hormon fazlalığı da insanın psikolojisini etkiliyor neler yaşadığımızı Allah bilir de, bu süreçlerde bol bol Meryem suresi okuduk ben ve eşim.
Evet yalnızca eşim biliyor benim de.

Menopur tekli varmış artık ben tekli aldım zaten bütün bu tarz iğneler fazlasıyla pahalı maddi açıdan insanı çok zorluyor 😟Allah yardımcımız olsun maddi ve manevi bugün 7 günüm 7 tane aldım yarın belli olcak kullanıp artık kullanmayacağım muhtemelen devam eder doktor 16 ml olması lazımmış benimki de dün en son baktığımız da 10 ml idi bakalım allahım hepimizin işini Kolalaştırsın
Önemli olan yumurtanın kaliteli de olması canım Allah bilir. Hem iğneler pahalı hem de bulması da zorlaştı. Bende meriofert kullandık sonlara doğru bulamadık gonalf ile meriofert karıştırıp kullanmıştık. Güzel haberlerin gelecek canım aşılama ile hamile olan Hipo Hipo da var bu sitede okuyunca göreceksin.
Biz gebelikte en kolay grubuz. Rabbim daha fa kolaylaştırsın yaş kaç idi?

Yaaa sıkma canını elimizde olan birşey yok Allah’tan gelen ne yapabiliriz …Burda aynı derdi beraber paylaşmak kendimizi yalnız hissetmemek de çok güzel üzülme diyemem elde olan Birşey değil dediğim gibi bi biz biribizimiz anlarız başka kimse bizi anlayamaz
Öyle tabiki bir umut bile olunca insan kendini çok daha iyi hissediyor 😇 siz ilk defa mı başladımız ipnelere daha çnce tedavi oldumuz mu hiç

Evet ya ben günde 2 tane kullandım tam 13 gün 26 tane iğne aldım dozu yükselttik öylelikle anca büyüdü. 7 tane aldıysan 10 mm muhtemelen bi 7 tane aldırır ama daha sık yumurta takibine çağırıcak 2 3 günde bir ☺️ bende yarın pazartesi hafta başında başlayacağım eczaneleri aramaya belki 5 li buluruz diye

Back
X