Hipo hipo ilk öğrendiğim günden bugüne

Önemli olan yumurtanın kaliteli de olması canım Allah bilir. Hem iğneler pahalı hem de bulması da zorlaştı. Bende meriofert kullandık sonlara doğru bulamadık gonalf ile meriofert karıştırıp kullanmıştık. Güzel haberlerin gelecek canım aşılama ile hamile olan Hipo Hipo da var bu sitede okuyunca göreceksin.
Biz gebelikte en kolay grubuz. Rabbim daha fa kolaylaştırsın yaş kaç idi?
Amin amin inşaşalh canım hepimiz beraber güzel haberleri burda alırız birbirimize umut olalım ve yalnız olduğumuzu hissetmiyelim …Ben artık burda aktif olcam sevinçlerimizi hüzünleirmizi paylaşmak adına ..Canım benim yaşım 27 ilk defa tedaviye girdim tüm rütüin kontrollerden geçtikten sonra doktor aşılama yapalım dedi biz kabul etmedik eşimle tüp bebek istedik ama doktorumuz illede aşılama dedi bizde kabul ettik bakalım hayırlısı ile sonucu görecez

Amin amin inşaşalh canım hepimiz beraber güzel haberleri burda alırız birbirimize umut olalım ve yalnız olduğumuzu hissetmiyelim …Ben artık burda aktif olcam sevinçlerimizi hüzünleirmizi paylaşmak adına ..Canım benim yaşım 27 ilk defa tedaviye girdim tüm rütüin kontrollerden geçtikten sonra doktor aşılama yapalım dedi biz kabul etmedik eşimle tüp bebek istedik ama doktorumuz illede aşılama dedi bizde kabul ettik bakalım hayırlısı ile sonucu görecez
Kandan amh değerine bakıp yaşım 36 olunca bana doktorum tüp bebek önermişti aşılama ile vakit kaybetmeyelim diye.
Ben doğum yaptım tüp bebek ile ikizlerim oldu 9 aylıklar.

Öyle tabiki bir umut bile olunca insan kendini çok daha iyi hissediyor 😇 siz ilk defa mı başladımız ipnelere daha çnce tedavi oldumuz mu hiç
Evet ben ilk defa başladım daha önce sadece tek bir kere yumurta çatlatma iğnesi kullanmıştım onu da kullandığım gibi kanamam oldu …Baktım doktor da çok ilgili değil bende bıraktım bir iki yıl takmamaya çalıştım kendimi bu sene hazırladım …Şimdi aşılama önerdi doktor …Bu arada gerçekte.çn iyi bir doktor ve ilgili bir doktora çok ihtıyacımız birçok kişi başından atarcasına ilgilenmiyor kiii bu bahsettiğim de özel klinik …Ama şimdi kendime iyi bir doktor buldum çok ilgili bakalım süreç nasıl devam edecek hep sizlerle paylaşacam

Evet ya ben günde 2 tane kullandım tam 13 gün 26 tane iğne aldım dozu yükselttik öylelikle anca büyüdü. 7 tane aldıysan 10 mm muhtemelen bi 7 tane aldırır ama daha sık yumurta takibine çağırıcak 2 3 günde bir ☺️ bende yarın pazartesi hafta başında başlayacağım eczaneleri aramaya belki 5 li buluruz diye
Acaba 5 li daha mı uyguna geliyor …çünkü benim doktorunda kaç yere sordu yol dediler bende tekli 75 ilk aldım …dün de bana daha fazla yumurtlama olmasın diye baskılanmasın diye CETROTİDE iğnesini verdi üç tane onu hafta sonu yap dedi…Pazartesi kontrol bakalım 10 ml kaç ml olmuş ona bakacak …Sizin yaş kaç efendim

Acaba 5 li daha mı uyguna geliyor …çünkü benim doktorunda kaç yere sordu yol dediler bende tekli 75 ilk aldım …dün de bana daha fazla yumurtlama olmasın diye baskılanmasın diye CETROTİDE iğnesini verdi üç tane onu hafta sonu yap dedi…Pazartesi kontrol bakalım 10 ml kaç ml olmuş ona bakacak …Sizin yaş kaç efendim
Evet 5 li çok daha uyguna geliyordu benim kullandığım dönemlerde. Şimdide kaç tane eczanye sordum ancak yok hep tekli. İşi ticarete bağlamışlar. Bende 30 yaşıma girdim. Bizde 3 yıl aradan sonra ilk defa başladık. Sizde mi istanbuldasınız nerdesiniz 🤗 doktorunuz kim

Aslında 2 yada 3 yumurta büyüsede ikiz olsa bir daha uğraşmasak her defasında aynı yollardan geçicez. Tabi nasipte çok önemli varsa hiç uğraşmadan geliyor nasipte yoksada trilyonlar döksekte gelmiyor

Aslında 2 yada 3 yumurta büyüsede ikiz olsa bir daha uğraşmasak her defasında aynı yollardan geçicez. Tabi nasipte çok önemli varsa hiç uğraşmadan geliyor nasipte yoksada trilyonlar döksekte gelmiyor
Biz de ikiz olsun istedik çok sevindik lakin ikiz bebek çok zor arkadaşlar hem gelişimleri hem hamilelik riskleri hem de karnın içinde birinin sıkışma ihtimali, prematüre olma ihtimalleri, gebelik zehirlenmesi, bebeklerin aynı anda acıkması, biri kusarken diğeri kaka yaparken birine sarılırken diğerine sarılamamak gibi birçok zorlukları var tek bebekte bile ilk aylarda uykusuzluk ya da sürekli birilerine ihtiyaç duymak, hastaneye giderken zorlanmak iki yaşıt bebekle..
Önemli olan sağlıkla dünyaya gelmeleri.
Rabbim isteyene versin tabi ki lakin ikiz anne başlıklarına göz atın ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Evet 5 li çok daha uyguna geliyordu benim kullandığım dönemlerde. Şimdide kaç tane eczanye sordum ancak yok hep tekli. İşi ticarete bağlamışlar. Bende 30 yaşıma girdim. Bizde 3 yıl aradan sonra ilk defa başladık. Sizde mi istanbuldasınız nerdesiniz 🤗 doktorunuz kim
Ben manisadayım

Gazı olunca da yiyemezler canım. Bizimkilerde birisinde yoğun bakımdaki hemşiresi “sizin bebek biraz mama içiyor sonra gazını alınca tekrar içiyor yoksa içmiyor” diye. Birkaç kez gazını alıp veriyorlarmış birine.
Hastanede denetim falan varsa alamıyorlardır da sürekli hemşireleri çağırabilirsin.
Evet sanırım gazdan dolayı sürekli ikiniyor zaten belli çıkarmaya çalışıyorum bir bırakıp da emzirmeyi sonra yine devam ediyorum baktım bitirebilcek gibi değil bırakıyorum kalanı artık çünkü geri kusuyor hazır içtiği de gidiyor Hemşireler çağırınca geliyor da arada yoklasalar daha iyi olurdu

Evet sanırım gazdan dolayı sürekli ikiniyor zaten belli çıkarmaya çalışıyorum bir bırakıp da emzirmeyi sonra yine devam ediyorum baktım bitirebilcek gibi değil bırakıyorum kalanı artık çünkü geri kusuyor hazır içtiği de gidiyor Hemşireler çağırınca geliyor da arada yoklasalar daha iyi olurdu
Her beslemeden sonra içimden 50’ye kadar sayıp dik tutup pışpışlıyordum yavaşça, yedikleri aşağı insin diye. İki bebek olunca gaz sancısı daha zor oluyordu gaz Damlaları falan kullanmıştık eve geçince.
Fazlasını sağ dilersen pompa varsa yanında.
Bir de sadece gaz diye düşünüyoruz hem geğirme hem popişinden gaz çıkarma olunca rahat uyuyorlar ama ben internetten videolar izliyordum deniyordum. Hemşirelerin nöbetleri uzun oluyor sanırım 24 saat usulü ve bir gün gördüğüm hemşireyi diğer gün görmüyordum bazıları çok iyi oluyor bazıları cevap verirken bile bir lütuf gibi.
Siz nasılsınız nöbetleriniz uzun mu diyordum ordan onları da anladığımı hissettirince bazıları anlayışlı davranıyordu.
Allah kolaylık versin canım.
İki tane olunca insanın çok çaresiz kaldığı anlar oluyor misal biri kusuyor sanki kusmuğunda boğulacakken diğeri aç ağlıyor ikisi bir arada ağlarken insanın hissettiği çaresizliği anlatamam.
Ama aklında bulunsun ağladıkça ciğerleri gelişiyor, bebek 5 dk ağlarsa sorun değilmiş bazen tuvalete bile gitmiyordum aman bir şey olur vs diye.. pusetle gidiyordum tuvalete.

Bundan bir önceki mesajımda yazdım da insanda 2 kol var ve 2 bebeğe 4 kol gerekiyor gün içerisinde de. Gebelikte bebeğin sağlığı söz konusu. Ben gebelik zehirlenmesi yaşadım 33. Haftaya zor geldim canım.
Başta nasıl sevinmiştik risklerini anlamamıştık. Allah’tan hayırlısını dilemek gerek, ikiz istiyorum rahat bakarım derseniz de rabbim ikiz nasip eylesin.

Biz de ikiz olsun istedik çok sevindik lakin ikiz bebek çok zor arkadaşlar hem gelişimleri hem hamilelik riskleri hem de karnın içinde birinin sıkışma ihtimali, prematüre olma ihtimalleri, gebelik zehirlenmesi, bebeklerin aynı anda acıkması, biri kusarken diğeri kaka yaparken birine sarılırken diğerine sarılamamak gibi birçok zorlukları var tek bebekte bile ilk aylarda uykusuzluk ya da sürekli birilerine ihtiyaç duymak, hastaneye giderken zorlanmak iki yaşıt bebekle..
Önemli olan sağlıkla dünyaya gelmeleri.
Rabbim isteyene versin tabi ki lakin ikiz anne başlıklarına göz atın ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.
Bizim gibilerine iyi işte 🤗 sizinkiler kaç yaşında şuan

Bundan bir önceki mesajımda yazdım da insanda 2 kol var ve 2 bebeğe 4 kol gerekiyor gün içerisinde de. Gebelikte bebeğin sağlığı söz konusu. Ben gebelik zehirlenmesi yaşadım 33. Haftaya zor geldim canım.
Başta nasıl sevinmiştik risklerini anlamamıştık. Allah’tan hayırlısını dilemek gerek, ikiz istiyorum rahat bakarım derseniz de rabbim ikiz nasip eylesin.
Amin de işte şimdi de kızımızın bir kardeşi olsun şükretcez. Sizde epey zorlanmışsınız premetüre bebekte zordur yani allah sizinde yardımcınız olsun inşallah 🍀

Her beslemeden sonra içimden 50’ye kadar sayıp dik tutup pışpışlıyordum yavaşça, yedikleri aşağı insin diye. İki bebek olunca gaz sancısı daha zor oluyordu gaz Damlaları falan kullanmıştık eve geçince.
Fazlasını sağ dilersen pompa varsa yanında.
Bir de sadece gaz diye düşünüyoruz hem geğirme hem popişinden gaz çıkarma olunca rahat uyuyorlar ama ben internetten videolar izliyordum deniyordum. Hemşirelerin nöbetleri uzun oluyor sanırım 24 saat usulü ve bir gün gördüğüm hemşireyi diğer gün görmüyordum bazıları çok iyi oluyor bazıları cevap verirken bile bir lütuf gibi.
Siz nasılsınız nöbetleriniz uzun mu diyordum ordan onları da anladığımı hissettirince bazıları anlayışlı davranıyordu.
Allah kolaylık versin canım.
İki tane olunca insanın çok çaresiz kaldığı anlar oluyor misal biri kusuyor sanki kusmuğunda boğulacakken diğeri aç ağlıyor ikisi bir arada ağlarken insanın hissettiği çaresizliği anlatamam.
Ama aklında bulunsun ağladıkça ciğerleri gelişiyor, bebek 5 dk ağlarsa sorun değilmiş bazen tuvalete bile gitmiyordum aman bir şey olur vs diye.. pusetle gidiyordum tuvalete.
Beslemenin ortasında da yapıyor muydunuz gaz çıkartmayı Ben yemeyince bir öyle yapıyorum sonra devam ediyorum yedirmeye Sizin çarpı 2 tabi daha zor Hemşireler farklı farklı ya biri diğerine uymuyor hiç ağlaması iyimis evet Ya iki tane için de Allah sabrını dayanma gücünü veriyor heralde🙏 Ne güzel buyutmussunuz darısı benim başıma 🫶🙏

Bizim gibilerine iyi işte 🤗 sizinkiler kaç yaşında şuan
9 aylık. Öyle tabi de bir ekip çalışması gerektiriyor hihi
1 bebek 1 iş, 2 bebek 10 iş diye boşuna dememişler. Bilmediğimden bir de biri tutmazsa diğeri tutsun diye çoğul gebeliğin risklerini araştırmamışım. Hipo Hipo olunca hastane süreçlerinde beklenmedik bir anda doğum, aileler bilmiyor tüp bebek olduğunu ve illa ki doktorda yanında duruyorlar ve hem lohusa hem düşük doğum ağırlıklı küvözde bekleyen çocuklar, vücudun toparlanamamışken bebeklerin sana ihtiyacı olması ve sürekli başkalarına muhtaç olman, bebek büyütürken herkesin laf sahibi olması gibi konularda zorlandım ben tabi zorlanmayanlar da var.
En zoru da gebelikte ikili testte ikiz bebeklerde test riskli çıkabiliyor ve amniyon kesesinden sıvı alacağız dediler ben istemedim 550 dolar gibi bir ücret işe yurt dışına kan gönderip nipt testi yaptırmak zorunda kaldık.
Dediğim gibi benim yaşım 36 olunca ve riskli gebelik, gebelik zehirlenmesi olunca hayaller sınava dönüştü. Zordu, değdi mi evet lakin şimdiki aklım olsa tek embriyo transfer ettirirdim, çocukların durumu şimdilik iyi lakin içeride biri sıkıştığından kafası uzundu, kulağı büküktü düzeldi, test sonuçları iyi geldi. Herkesin süreci farklı tabi. Rabbim herkese gönlündeki gibi sağlıklı gebelikler sağlıklı evlatlar nasip eylesin her zaman doğru dua edelim eksiksiz bir şekilde ☺️🌸👶🏻

Beslemenin ortasında da yapıyor muydunuz gaz çıkartmayı Ben yemeyince bir öyle yapıyorum sonra devam ediyorum yedirmeye Sizin çarpı 2 tabi daha zor Hemşireler farklı farklı ya biri diğerine uymuyor hiç ağlaması iyimis evet Ya iki tane için de Allah sabrını dayanma gücünü veriyor heralde🙏 Ne güzel buyutmussunuz darısı benim başıma 🫶🙏
Evet canım birinde gerek kalmıyordu her türlü içiyordu biberonla da diğerinin emme refleksi zayıftı, besleme ortasında gazını alıp tekrar devam ediyorduk beslemeye.
Henüz 9 aylıklar ama inan zamanla çok daha kolay geliyor.
İlk hemşire Bebekler gelince giydirin bezleyin demişti zaten doğuma ani giren bizler için her şey şok, insan anlayış ve yardım bekliyor ama kadınlar kadınlara acımıyor, biz de doğurduk diyorlar ya da “tek gebelik zehirlenmesi geçiren sizler değilsiniz” diyorlar.
İnşallah yarına daha daha anlayışlıları gelir, gecede nöbeti olanlar iş yoğunluğundan mıdır daha bir aksi oluyorlardı emreder gibi konuşanlar vardı, gündüz hemşireleri daha iyiydi.
Zamanla ne zaman gazı var ne zaman acıktı, cidden anlıyor insan.
Dilersen hastane dahili telefonundan gündüz direkt yoğun bakımda kaldığı hemşirelere de sorabilirsin bilgidayar kayıtlarından günde kaç kez beslediler, beslemeden önce mi bez değiştirdiler vs sorarsın onlar daha çok ilgili oluyor anne bebek uyumdakilere göre.
Rabbim sana güç versin canım günden güne çok daha kolaylaşacak merak etme.

Amin de işte şimdi de kızımızın bir kardeşi olsun şükretcez. Sizde epey zorlanmışsınız premetüre bebekte zordur yani allah sizinde yardımcınız olsun inşallah 🍀
Olacak inanıyorum 🍀🌸☺️👶🏻
Bizimkiler kardeş istemez daha da düşünmüyorum rabbim isteyene versin. Kardeş güzeldir. Kızınıza tez zamanda kardeş gelince bizlere de güzel haberlerinizi paylaşın inşallah ☺️🤲🏻🥰

Back