• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiperaktif anneler?

@doratheexplorer esasında kız çocuklarında daha çok dikkat sorunları olarak gösteriyormuş, erkek çocukları yapı olarak da harekete meyilli olduklarından onlarda daha fazla hareket sorunu görülebiliyormuş. İstisnalar her zaman vardır tabii. Yalnız sanırım siz sadece antidepresan alıyorsunuz çünkü dikkat artırıcı ilaç yazması için tanıya da işlemesi gerekiyor doktorun. Benim doktorum da devlette . Ve bana farklı pencereden baktığını düşünüyorum tarzı çok farklı geldi. Okb demişsiniz atlattım çok şükür kaçırdınız sanırım.



Her ilaç herkeste beklediği etkiyi yapmıyor belki sizinki de denk gelmiştir. Kullandığım bir ilaç olmadığı için yorum yapamayacağım. Evet tanıdıklarla vakit geçirmek güzel ama bilmeyen biri için bazen ters etki yapabiliyor. Kızımın öğretmeni benden hiç hoşlanmadı mesela bunu hissedebiliyorum. Her dediğimi farklı yerlere çektiği için ben de kendisinden hoşlanmadım. Ben zaten patavatsız bir insanım birşey söyleyeceksem lafı dolandırmam. Kelimelerin altında mana aramak da çok itici geliyor bana. Çünkü çoğu zaman art niyetli olmadan kafamda süzgeçte geçirmeden düşündüğüm gibi söylerim herşeyi. Olumsuz yorum da yapabilirim ama kötü niyetli olduğumu göstermez. Zaten genelde kötü niyetli insanlar sinsi olurlar . Ne düşündüğünü söyleyen insandan zarar gelmez diye düşünürüm hep. Mesela eleştiri ise hem kendi ailemi hem eşimin ailesini eleştiririm. Bunu da eşimle konuşurken de yaparım. Eşim tabii doğal olarak ailesine çok bağlı ilk zamanlar yadırgıyordu belki de bu huyumu; ama sonra kendi aileme de aynı şeyi yaptığımı görünce şu an hiç rahatsız olmuyor onu hissediyorum. Çünkü yanlış yapan ailem de olsa yanlıştır . Senin ailen benim ailem gibi birşey yok biz zaten büyük bir aileyiz .Hep böyle benimseyerek bakıyorum yanlış anlayanlar çıkabiliyor zaten çevremde de olmaması gereken kişiler diye düşünüyorum . Fazla kişi yok o yüzden çevremde .



Oğlum ne ders çalışmayı ne okulu sevmiyor. Şu an üstün zekalı olmasının ekmeğini yiyor diyebilirim ama ne zamana kadar götürecek onu bu durum bilmiyorum. Ders çalışırken odaklanamayan kişi benim :))) herkesin ders çalışırken yaptığı bazı ritüeller var ya , benim için müzik dinlemek yok açıkcası çünkü dikkatim dağılır. Hiçbir zaman o şekilde ders çalışmadım. Hep altını çizerek Notlar alarak ve yazarak çalıştım.



Uyku problemi bende de var ama yeni peydah oldu nedendir bilmiyorum. Hep uyuyamayacak bir sebebim olıyor saat 2-3 gibi anca yatabiliyorum. Sonrasında erken kalkmak çok zor olıyor dinlenmiş hissederek kalkamıyorum.
Okulda çalışma şeklim benimde altini cizerek ve not ederekti. Başka türlü olmuyordu ama aksine hep sözel derslerim çok iyiydi. Sayisallarda kafam bulanıyordu😃
Sabah dinlenerek çok uzun zamandır kalkamadim gidersem bu yüzden gidecegim doktora.
 
ben de mesela ayakkabı demek isterken koltuk diyorum ne alaka? bazen salak gibi oluyorum.

çok çabuk unutabiliyorum veya bir olay yaşandığında sanırım ben onu biraz değiştiriyorum kendi içimde anlayamadım o halimi ama sanırım yapıyorum.

geçen gün şey diye soruyordum " telefondan büyük bilgisayardan küçük olan şeyin adı neydi?"

cevap veriyorum; tablet :)) ama o an aklıma gelmedi bir türlü
 
ben de mesela ayakkabı demek isterken koltuk diyorum ne alaka? bazen salak gibi oluyorum.

çok çabuk unutabiliyorum veya bir olay yaşandığında sanırım ben onu biraz değiştiriyorum kendi içimde anlayamadım o halimi ama sanırım yapıyorum.

geçen gün şey diye soruyordum " telefondan büyük bilgisayardan küçük olan şeyin adı neydi?"

cevap veriyorum; tablet :)) ama o an aklıma gelmedi bir türlü

Tablet olayında kendimi gördüm sanki 😆
 
Bu hafta itibariyle yeni ilaca geçtim.. 1 ay sonraki kontrolümde doktorum ritalin de ekleyeceğini söyledi reçeteye . Daha önceden ritalin kullanan var mı aranızda?
 
Back
X