- 8 Şubat 2013
- 2.430
- 846
ben de çok merak ediyordumfilmde ladoo yiyeceğini sürekli duydum canım istedi yaaaa
site araştırdım.hint yemeklerinin olduğu bir sitede tarifi verilmiş
Eki Görüntüle 741528
Besan Ladoo Hindistan'da çok sevilen en popüler tatlılardan biridir. Yapılışı bizim un helvamızı biraz andırıyor ama malzemeler farklı tabi. Herhangi bir dönemde tüketilse de özellikle düğün ve bayramlarda tüketilen bir tatlı çeşidi. Tarifini aşağıda paylaşıyorum. Adım adım yapılışıyla ilgili resimleri daha sonra ekleyeceğim.
Malzemeler:
250 gr. Nohut unu
150 gr. Pudra şekeri
100 gr. ghee (tereyağ veya margarin)
1 çay kaşığı kakule tozu
Tereyağını bir tencerede iyice erittikten sonra nohut ununu ekleyin ve kavurun. Nohut ununun rengi biraz koyulasinca pudra sekerini ekleyin ve karistirarak kavurmaya devam edin. Bu arada kakule tozunu da ekleyebilirsiniz. Eklenen şeker tamamen yedirildikten sonra ateşten artık indirebilirsiniz. Soğumaya bıraktığınız bu karışıma geleneksel ladoo şeklini vermek icin elde tutabileceğiniz bir ısıya gelene kadar soğumasını beklemelisiniz. Ardından avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp top şekli verin. Büyüklüğünü kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hint mutfağında büyüklüğü 3-4 lokmada tüketilebilecek şekildedir.
Hint Yemekleri: Besan Ladoo
nohut ununu nerden bulacağız yhaaaa
ben de çok merak ediyordumyaparsan nasıl olduğunu yazarsın talım bi de hakikaten nohut ununu nerden bulabiliriz acaba :44:
yaa tarife göre yaptım ama top top olmadı benimki.sıka sıka zorla yaptım.sanki ölçülerini tutturamadım.gramla neden yazıyorlarsa alalalaa söylene kaç bardak un,yağ olacak diye.neyse tadına da iftarda bakacağım artık
fazla vaktiniz yoksa ve hint filmi izlemek istiyorsanı "i am kalam"ı mutlaka izleyin derim 80 dakikalık bir film. spoiler vermek istemediğim için filmlerle ilgili bişey demiyorum kızlari am kalam'da bir çocuğun kalbinin ve sevgisinin sonsuzluğun göreceksiniz. o benim küçük kahramanım
Eki Görüntüle 738975
3 idiots tan sonra türeyen kusura bakmayın ama abuk subuk bir kitle var bir de demiyorlar mı 'önceden sevmezdim' 'aamir khan'ınkilerden ötürü sevmeye başladım' arkadaşımız sanki avara huu'dan sitelerdeki 'komik dans' 'komik aksiyon' un dışında hint filmi izlemiş gibi önceden sevmezdim diyor hani izledi, gördü, tarttı o yorumu bu. önceden neler yapıldığını bilmeden sanki bollywood'u aamir khan değiştirmiş gibi yorum yapıyor. densizlikten başka bir şey değil bu. en sevdiğim ikinci oyuncu olan aamir khan dan bu arkadaşlar yüzünden soğumaya başladım..
aşkın gelmişine geçmişine fena sövdüğüm film.bende etkisinden çıkamamıştımKal ho naa ho en son izlediğim Hint filmi bir kaç gün etkisi sürdü nasıll bir film anlatılmaz yani izlenilmesi şart.Çok ağlattı beni.
aşkın gelmişine geçmişine fena sövdüğüm film.bende etkisinden çıkamamıştım