Hint Filmi Severler

tam bir bollywood aşığıyım, Allah'ım bu konuyu bulmam ne kadar harika oldu :KK16: ben bollywood'a aamir khan'la başladım ardından kajol ve shahrukh khan geldi ve sonra aldım gittim :KK53: hiç bir hollywood filmini bollywooddakiler kadar sevmemişimdir :KK9: bi kere filmler o kadar sıcak ve gerçek ki beğenmemek elde değil, tek bir filmde sanki bikaç film izler gibi kahkahalar atıyorsun ardından hıçkıra hıçkıra ağlıyorsun... çok az bir bütçeyle yapıyorlar bu şahane filmleri bir de hollywood kadar bütçe verseler adamlar kim bilir neler yapar... :KK14:

i hate luv story benim çok eğlenerek izlediğim bir filmdi. imran khan oynuyor :KK16:

$ihateluvstory.jpg

talaash bana göre 2 dev ismin muhteşem filmi. Aamir Khan ve Kareena Kapoor oynuyor. Aamir Khan'ın her filmi gibi harika...

$Critics-Movie-Review-Talaash.jpg

jab tak hai jaan'da hint filminin diğer devi Shahrukh Khan oynuyor şahane bir film olduğunu söylememe gerek yok sanırım :KK14:

$225008-jab-tak-hai-jaan.jpg

matru ki bijlee ka mandola :21: ben çok beğenerek izlemiştim, imran khan ve anushka sharma oynuyor. ayrıca imran khan'ı ilk izlediğim ve hayran kaldığım film olduğu için benim için çok özel :KK16:

$matru-ki-bijlee-ka-mandola-2a.jpg

Son düzenleme:
fazla vaktiniz yoksa ve hint filmi izlemek istiyorsanı "i am kalam"ı mutlaka izleyin derim 80 dakikalık bir film. spoiler vermek istemediğim için filmlerle ilgili bişey demiyorum kızlar :KK34: i am kalam'da bir çocuğun kalbinin ve sevgisinin sonsuzluğun göreceksiniz. o benim küçük kahramanım :KK9:

$i_am_kalam_big.jpg

abd-ingiltere-hindistan karışımı bir film, ben salt hindistan yapımı olan filmler kadar bayılmadım ama çok eğlenceli :KK14:

$the other end the line.jpg

hint filmindeki en dev isimlerden Amitabh Bachchan'ın oğlu Abhishek Bachchan ile beraber oynadığı alıştığımız dram-aşk hint filmlerinden farklı olarak dram-suç olan bir film. Ve harika! :KK16:

$sarkar.jpg

şimdilik keyifli günler daha sonra vakit bulunca tekrar paylaşımda bulunacağım :KK14:

$MV5BMTU2NTA5NzI0N15BMl5BanBnXkFtZTcwMjUxMjYxMg@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_.jpg

sadece hint değil izlediğim diğer filmler içinde de en beğendiklerimdendir.
iki kardeş ve onların kız arkadaşının çocukluklarından başlayarak hikayelerini anlatıyor.
hindistanın tarihi ve sosyal yapısı hakkında da az çok bilgi veren bir film olması güzel.
herkese tavsiye ederim :KK34:

Eki Görüntüle 738983

sadece hint değil izlediğim diğer filmler içinde de en beğendiklerimdendir.
iki kardeş ve onların kız arkadaşının çocukluklarından başlayarak hikayelerini anlatıyor.
hindistanın tarihi ve sosyal yapısı hakkında da az çok bilgi veren bir film olması güzel.
herkese tavsiye ederim :KK34:

hint filmi olduğunu bilmeden izlediğim ilk hint filmiydi.acayip dramatik bir filmdi.fakir halkı küçümseyen adamdan nefret etmiştim :KK47:

talaash bana göre 2 dev ismin muhteşem filmi. Aamir Khan ve Kareena Kapoor oynuyor. Aamir Khan'ın her filmi gibi harika...

Eki Görüntüle 738955

jab tak hai jaan'da hint filminin diğer devi Shahrukh Khan oynuyor şahane bir film olduğunu söylememe gerek yok sanırım :KK14:

Eki Görüntüle 738963

abd-ingiltere-hindistan karışımı bir film, ben salt hindistan yapımı olan filmler kadar bayılmadım ama çok eğlenceli :KK14:

Eki Görüntüle 738976

ranbir kapoor'u tanıdığım film "wake up sid" :KK16: favorilerimden :KK53:

Eki Görüntüle 738977

tatlım tatlım tatlııımmm bu filmlerin tanıtımları yapılmıştı önceki sayfalarda :KK9: işte bu yüzdeeeeeen yeni film tavsiyelerini bekliyorum tatlım :KK16:

english vinglish... bu kadının hikayesi beni çok etkilemişti :KK43: bence mutlaka izlemelisiniz

Eki Görüntüle 738973

fazla vaktiniz yoksa ve hint filmi izlemek istiyorsanı "i am kalam"ı mutlaka izleyin derim 80 dakikalık bir film. spoiler vermek istemediğim için filmlerle ilgili bişey demiyorum kızlar :KK34: i am kalam'da bir çocuğun kalbinin ve sevgisinin sonsuzluğun göreceksiniz. o benim küçük kahramanım :KK9:

Eki Görüntüle 738975

yaaa indireceğim bir site bulamıyoruummmm :KK20: izlenme,beğenilme puanları çok yüksek meraktan çatlayacağım.indireceğim bir site araştırıyorum halaa

english vinglish... bu kadının hikayesi beni çok etkilemişti :KK43: bence mutlaka izlemelisiniz

Eki Görüntüle 738973

filme bayıldım.azim,kendine güvenmek kısa sürede neler yaptırır,nasıl mutlu hissedermiş insan,ya da tam tersi hataları sürekli yüzüne vurulan,küçümsenen bir insan nasıl soldukça solarmış...sevdiklerimize hatalarını söylerken bile güzel bir dil kullanmalı,kimse kimseden üstün değil hatalar kabul edilip giderilmesi için yardımcı olunmalı.sadece eleştirmek asla çözüm olmuyor.karşında mutlu insanlar çoksa sen de mutlusundur.azsa,mutluluğun içinde kalır söner gider...

uzun süredir toplumsal teması olan,ders verici bir film izlememiştim.kişisel gelişim kursuna gitmiş gibi enerji doluyum şuan :KK9::KK9::KK9:

filmde ladoo yiyeceğini sürekli duydum canım istedi yaaaa :KK9:

site araştırdım.hint yemeklerinin olduğu bir sitede tarifi verilmiş :KK9:

$besan-ke-ladoo.jpg

Besan Ladoo Hindistan'da çok sevilen en popüler tatlılardan biridir. Yapılışı bizim un helvamızı biraz andırıyor ama malzemeler farklı tabi. Herhangi bir dönemde tüketilse de özellikle düğün ve bayramlarda tüketilen bir tatlı çeşidi. Tarifini aşağıda paylaşıyorum. Adım adım yapılışıyla ilgili resimleri daha sonra ekleyeceğim.

Malzemeler:
250 gr. Nohut unu
150 gr. Pudra şekeri
100 gr. ghee (tereyağ veya margarin)
1 çay kaşığı kakule tozu

Tereyağını bir tencerede iyice erittikten sonra nohut ununu ekleyin ve kavurun. Nohut ununun rengi biraz koyulasinca pudra sekerini ekleyin ve karistirarak kavurmaya devam edin. Bu arada kakule tozunu da ekleyebilirsiniz. Eklenen şeker tamamen yedirildikten sonra ateşten artık indirebilirsiniz. Soğumaya bıraktığınız bu karışıma geleneksel ladoo şeklini vermek icin elde tutabileceğiniz bir ısıya gelene kadar soğumasını beklemelisiniz. Ardından avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp top şekli verin. Büyüklüğünü kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Hint mutfağında büyüklüğü 3-4 lokmada tüketilebilecek şekildedir.

Hint Yemekleri: Besan Ladoo

nohut ununu nerden bulacağız yhaaaa :KK24: :KK37: :KK47:

X