Himalaya Tuzu

kajuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
154
0
42
Konuyu uygun yere mi açtım bilmem ama, bir süredir himalaya tuzu kullanıyorum, dişeti kanamalarım durdu ki bizim aile bu dertten feci halde muzdariptir. tavsiyelerimle:)

Konuyu uygun yere mi açtım bilmem ama, bir süredir himalaya tuzu kullanıyorum, dişeti kanamalarım durdu ki bizim aile bu dertten feci halde muzdariptir. tavsiyelerimle:)

himalaya tuzunu nereden aldın ve fiyatını ögrenebilirmiyim

Aslında birçok şeye faydası olduğu söyleniyor...

Himalaya tuzu 200 milyon yılda oluşmuştur

* İçerisinde 84 tane mineral olduğu kanıtlanmıştır

*damarlarda sertleşme yapmaz

*kalp,damar,tansiyon ve böbrek hastaları rahatlıkla kullanabilirler

*sağlıklı bir yaşam için ,doğru su(ph dengesi olan),doğru tuz ,temiz hava ve doğru beslenmek şarttır

*sağlıklı ya da hasta olan herkes bu tuzu kullanmalı,diğer tuzu hayatından çıkarmalıdır

*tadı normal tuz tadından daha keskindir

Himalaya tuzunun gerçek olduğunu anlamak için ise;

*hakiki himalaya tuzuna diliniz değdirdiğinizde çok yoğun,çok keskin bir tuz tadı alırsınız

*eğer dilinizi değdirdiğinizde ekşimsi bir tad geliyorsa dilinize ,bu gerçek himalaya tuz değildir

* kaya tuzuda ekşimsi bir tada sahiptir kaya tuzuda çok faydalıdır ,ama himalaya tuzzunun yerini tutumaz

*hakiki himalaya tuzunun içinde sanki kristal parçacıkları varmış gibi parlak olur

*himalaya tuzu eritilmeden yemeklere kullanılmaz eritilmiş himaya tuzzlu sudan 1 bardak sade suyun içine 1 kaşık ialve ettiğinizde,çok çabuk olarak,dibe çöker diğer tuzla hazırlanan tuzlu su ,dibe çökmez ve yüzeyde kalır

X