- 28 Nisan 2017
- 618
- 2.229
- Konu Sahibi Belgisizamir
Eşim alkolik değilGeçenlerde çok çok benzer bir konuya yorum yapmıştım, belki de aynı kişisiniz bilmiyorum. Baya da eksilenmiştim. Olsun. O konuya yazdığım yorumu buraya da bırakıyorum.
Ebeveynlerin görevlerinden biri de çocuğa mutlu, huzurlu bir aile ortamı sağlamaktır. Siz didişirken bebeğinizin bunu hissetmediğini mi sanıyorsunuz? Sizin ruh halinizden etkilenmediğini mi düşünüyorsunuz gerçekten? Büyüdüğünde anne babasının birbirini sevmediğini anlamayacağını ve bununla ilgili kendini sorumlu tutmayacağını mı sanıyorsunuz? Her çocuk mutlu ve birlikte bir anne baba görmek ister ve bunu hak eder. Ayrılıklar boşanmalar tabii ki olur, hayaller kurarak evlendiğimiz kişi beklentilerimizi karşılamayabilir veya bizi mutlu etmeyebilir. Ama siz baştan bile bile lades demişsiniz.
Annelik içgüdünüzü tatmin etmek için berbat bir evlilik yapacağınıza çocuk esirgeme kurumundan bir bebek evlat edinseydiniz keşke. Hem oralardaki nice çocuktan biri anne sevgisine kavuşurdu hem de ayrı yaşayan alkolik bir babanın ağırlığını hissetmezdi.
101 bağımlısı olabilir. Evvelki mevzularımız basit şeylerdi baba olmasına engel olmazdı ama özellikle pandemiden sonra daha bağımsız ve sosyal olma eğilimi kazandı bu da babalık vazifesini aksatmasına vesile oldu.
Bunu bilemezdim.
Eşimle birbirimize saygılıyız birbirimizi insani olarak sever destekleriz oğluma olumsuz atmosfer hissettirmiyoruz ama evliliğin dinamiği aykırı bir ortam oluştu zamanla ziyadesiyle bağımsız.
İlk boşanan ben olmayacağım oğlum da babasız kalmayacak ajite etmenin anlamı yok