- Konu Sahibi pamuk musun nesin
-
Üzerine dikkat etse nolurki adam ve kendisi yıkanmıyor.Kocasinin Üstüne başına kv de dikkat ediyor ama bu konuda pisler işte.
Şöyle bir algilari var, size Şöyle anlatayim.
1 hafta silinmemis bir tezgahı önce bezle kabasini aldiniz, lekeleri cikardiniz, leke kalmadi ama hijyen saglanmadi.
Hijyen icin deterjan gerekiyor ya, bunlar leke yoksa temizdir diye düşünüyorlar.
Deterjana gerek yok.
Bezle silinmiş tezgahta hamur bile açar. Pisliği görünür olarak algılıyorlar çünkü. Görünmüyorsa temizdir.
Biri bizde kalıyordu bir vakitler, yapışmıştı gitmiyordu, kaldığı odada benim yüklük dolabım vardı yalnızca, birde karyola….o kalıyor diye odaya girmiyordum, birşey lazım olursa akşam ona söylüyordum şunu dolaptan verir misin diye….gel zaman git zaman bir koku peydah oldu evde, sil süpür yıka pakla gitmiyor koku, deli olduk eşimle bulamadık sebebini…..bu bizde kalan akrabanın ailesi aradı gelip bizde kalacaklarmış birkaç hafta, benim de bedenim sağlıklı değil, temizlikte filan sıkıntı yaşıyorum, bir yakınımı çağırdım insanlar gelmeden dip köşe temizlettim evi, bunun odasını da temizle dedim kadına, ayyy rezil kepaze oldum, kadın beni çağırdı bir baktım temiz kıyafetlerinin arasında kanlı donlar, kıyıda köşede kullanılmış pedler, kıyafetler leş gibi temizi kirlisi bir yerde, halının rengi görünmüyor pislikten, bayılacaktım az daha. Pis ne varsa doldurttum çöp torbasına attırdım, halıyı çıkarttırdım yıkamaya yolladım, çamaşır suyuyla duvarları bile sildirdim, akşam geldi bizim utanmaz odayı mı topladın sağol ya canım dedi, ne utanma ne özür…..attığım kıyafetleri sormadı bile yüzsüz
Kusura bakmayın ama bu kadar takip edip birşey yapmamak acizlik artık. Madem çözüm yok madem eşinizle konuşmayı eşinize saygısızlık olarak görüyorsunuz o zaman bırakın insanlar poposunu yıkıyor mu siliyor mu takip etmeyi. Konunun iyice b.ku çıktı artık.Fikir yürütmenizi istedigim bir sey soracagim kizlar. Simdi kv girdi tuvalete, taharet muslugunu açtı, sonra sifon ve çıkış yapti. Çoğunlukla boyle oluyor.
Sizce sadece musluk ile yikayip kalkiyor mudur?
Musluk+tuvalet kağıdı Kurulamasi mi yapiyordur?
Yoksa eliyle mi yikiyordur.
Elleri kuru oluyor hep. Bu nedenle ilk seçenek gibi geliyor bana.
Daha fazla miğde bulandirmak istemem ama eşimin bir akrabası da böyle bir de genç kız şok olmuştum kıyafet dolabında biriktiriyormuş gözümle çok şükür görmedim ama kokudan dolayı çok rahatsız olmuştum kendisi de kokar zaten iğrençBazı insanlar manyak kanlı pedini atmak günah olduğunu düşünüyor. Çocukken bir arkadaşın evinde görmüştüm biriktirmişler ne yapacaklardı bilmiyorum. Sormadım günah öyle atılmaz demişlerdi sadece.
İmtihanın için çok üzüldüm gerçekten. Engelli olmasinin üzerine psikolojik olarak hasta olmasi cok cok ağır. Eşine karşı içinde sevgi olmasa bunu yapamazdın. O da insallah senin bu emeklerine karşılık sana iyi davraniyor, gönlünü hoş tutuyordur. Boyle durumlarda iyilik yap denize at balık bilmezse hâlik bilir demek dogru gelmiyor bana. Bu dunyada da kiymet bilinmeli, minnet duyulmali.Lotus valla forumda yorumlardan falan gerçekten iyi birisin belli bende a desem b anlar ihtiyarlar çocuk gibi gerçekten
Hemde geciciymis madem biraz daha sabredicem diyorsun zaten
Benm gibi hep dibdibe değilsin en azından
Ama fena alıngan oluyorlar biliyorum
Neyseki kızları ve torunları biliyo da suçlu çıkmıyorum vicdan çok yapmıyorum
Beni bastimayi başardı tabi o ayrı ama ben ben değilm artık...
Keşke kayinvaldem olsa benmle yaşayan
Okadar uysal biriydi ki Allah rahmet eylesinama onun kaynanasi babane yani aksi gibi hem kurnaz hem sinsi her kılığa giriyor ama yaşlı işte
Bakan biziz eşimle ama disardakiler altın ona göre ...
Hatta bakamayip herkese rezil eden eltim bile altın değerinde su anda torun yüzü görmüyorlar nerdeyse düşün ... Ayda yılda bir gelirler o kadar
Bazen kahkaha sen şakrak bazense sanki dusmanim ona ...
K.peder işitme engeli ve psikolojik sorunlu Allah'tan tedavi ve ilaç işe yarıyor eskiye oranla neler yaşadım bilemezsinz bilsenizde dayanamzdiniz eminim benmde dayanma sebebm eşime kör kütük aşk değil vicdan ve merhamet bu da benim imtihanim
Emin ol çok iyi düşünmusun canm kus dargın ayrılmaktansa böyle buraya yaza yaza gidine kadar sabret
Yaz buraya her sıkıldığında
... Bizler burdayız
Tek çeşit yemek varsa, baska bir seçeneğim yoksa mecburen yiyorum.Ay felaket, çok üzüldüm açıkcası ben de birşey diyemezdim sanırım
Ama hastalanırdım o kesin.
Bu saatten sonra o insanları değiştiremezsiniz ne yazıkki.
Eşinizi kırmak istememenizi de anlıyorum. Eşinizin görmesini sağlayın o halde.
Temizlemeyin mesela wc yi (off nasıl olacaksa öyle onu da bilemedim ya)
O kirli berbat tezgahında hamur açar demişsiniz. Siz oraya gidince açtığı hamurdan yaptığı böreği yer misiniz mesela? Çok zor bir durum yahu.
Allah kolaylık versin, hiçbir öneri getiremedim. Üzüldüm sadece.
Allah kurtarsın diyeyim
Malesef kullanilabilen tek tuvalet var. Digeri kapali, kullanilmiyor. Zaten sorun pis tuvaletten çok elleriyle yayilan pislik. Tuvalet pis olsa hep yikayayim dert degil. Ama ellerini kontrol edemiyorum. Kapi kolu, priz, bardak, çaydanlık... mikroplar her yerde.Evinizde tek bir tuvalet mi var? Onlar alafranga kullanıyorsa siz alaturka kullansanız mesela?
Gozlerim kocaman oldu okurken. Cumadan cumaya yikanan biri icin vücudunun temiz olmasini düşünmesi çok tuhaf.herkeste var demekki bu dertler , benım kayınvalimde sözde çooook temızdir, taharet almaz kağıt ile siler çıkar , cumadan cumaya yıkanır kii evine girince kokusu bütün evi sarmıstır . ama beni beğenmez burun kıvırır evimde gezerken derli topluyumdur ben der. bir gün bizde sofra öncesi tartışmıştık bu konu için , temız kayınvalideciğim ben softrayı kurarken hemoroitini eliyle kontrol etti inmiş bıraz iyiyim bugun dedi ::):):):):) sofraya oturmak üzere kalktı tam oturacak anne elini yıkarmsıın lütfen dedim. bana döndü nedenki dedi. e dedim resmen totişini elledin muayene ettin ekmeğe elleyeceksin hadi diyelim için aldı yedin günah yani. temiz dedi tenım ne varki onda ( yaşlıları anlamak çooook zor) ALLAH sabır versin .
Birçok üyenin de basina gelmiş. Onlar konuşmuş ve duzelme olmamis. 70 yasinda insana temizlik ögretmenin imkani var mi? Hastaneden geldik elimizi yikayalim covid riski var dedim. Kp yikamadi.Eşimle kötü olma pahasına da olsa ben olsam söylerdim, evime de yatılı almazdım. Katlanılacak gibi bir şey değil şu durum, ayıp yahu. Sizin müdahaleniz olmadan düzelecek gibi bir durum değil bu da açıkçası. Yani ya söyleyecek ya da bu eziyeti çekmeye devam edeceksiniz.
Kendilerinde eksik hijyen oldugunu düşünmüyorlar. Dun kamu spotu çıktı. Aşi olalim korunalim diye. Ben de dedim ki iste herkes aşı olsa, ellerinin temizliğine dikkat etse, ellerini yıkasa bu hastalik coktan biterdi dedim. Bana diyor ki HAKLISIN KIZIM djsnmsldklslalaÜzerine dikkat etse nolurki adam ve kendisi yıkanmıyor.
Ter, pis kokulu halde temiz giyisi giyinseler ne
Görmedikleri pisliklere inanmiyorlar dicem ama klozete oraya buraya sıçratıp batırıyorlar onları nasıl görmezden geliyorlar.
Öfff çok zor, dediğim gibi sizin demenizle el yıkama alışkanlığı edinecek değiller. Bi dr falanmi söylese, şu hastalık var genelde eksik hijdenden, el yıkamamaktan kaynaklı diye.
Kafalarından aşağı sıvı sabun, deterjan, şampuan döküp şöyle güzel fırçalıcanda akılları başlarına gelecek
BastıYok artık
Kimdi o, yaka paça evden niye atmadınız
Bunu kızım yapsa anca zor bela affederim çünkü
İyi evi böcek basmadı
Bir dahakinde bahanem olacak zaten. Kesinlikle kabul etmeyecegim. Esime de acikca soyleyecegim.Bunlar nasi insan ya gözüm segirmeye başladi konu yüzünden. Bir kere almış bulunduysam ikincisinde almam boyle insanlari eve acik olamiosam yalan söylerim acile giderim bi bahane bulurum yani bu ne ya. Baslatmasinlar anasina babasina danasina milletin pisligini cekmeye mi evlenioruz.
Kv'nin "Bu rezil" diye hitap etmesi ne hoş ya keyif aldim resmen fjdkdsllalanDaha fazla miğde bulandirmak istemem ama eşimin bir akrabası da böyle bir de genç kız şok olmuştum kıyafet dolabında biriktiriyormuş gözümle çok şükür görmedim ama kokudan dolayı çok rahatsız olmuştum kendisi de kokar zaten iğrençbu koku ne böyle diye sonradan konusunda söylemişti kv bu rezil böyle böyle yapiyo diye ne günlere kaldık Allah'ım
Keskin kokmauan bir kolonya aldim bugün. Zor bela eline döktüm. Ikinci defa bir sey icin daha dökmek istedim istemedi. Günlük hijyeni tamamlandi kadinin. Bugünlük bu kadar hijyen yeter.Ay deli mi ne?
İyi korona olmuyirlar bu pislikle. Hepimiz kolonya ile can ciğer kuzu sarması olduk süreçte,kimseninde bayıldığını sanmıyorum ama bir ritüel,alışkanlık haline geldi 2 fıs kolonya en pratik ,bir yerlere dokununca sık gitsin.
Sizinkiler banyoya gerek yok,el yıkamak gereksiz,kolonya kokusuna gelemiyorlar şaka gibi.
Güzel kokulu kolonyalar var Rebul,Pomellos gibi onlardan alın diyeceğim ama mis kokuyor onlarda eminim onuda sevmezler.
Allah yardımcıniz olsun.
Tövbe ya. Taş devrimden nezaman kurtulcak bazıları
Yorumu yazdıktan sonra sizin yorumu okudum. Denk geldi, aynen ben de benzerini düşündüm.Tuvaletten cikinca el yikamanin onemiyle ilgili bir video ac bangir bangir dinle duysunlar veya yazi oku sohbet ederken ac onlara oku el jeli al sen kullan onlarada surekli kullandirt cunku hassassin hassas noktani bir sekilde anlamalari lazim kabalasmadan aklima bunlar geldi
Çok sağol cnm bı de engelli kaynım var o hepsini nden masumİmtihanın için çok üzüldüm gerçekten. Engelli olmasinin üzerine psikolojik olarak hasta olmasi cok cok ağır. Eşine karşı içinde sevgi olmasa bunu yapamazdın. O da insallah senin bu emeklerine karşılık sana iyi davraniyor, gönlünü hoş tutuyordur. Boyle durumlarda iyilik yap denize at balık bilmezse hâlik bilir demek dogru gelmiyor bana. Bu dunyada da kiymet bilinmeli, minnet duyulmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?