• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Bazı insanlar manyak kanlı pedini atmak günah olduğunu düşünüyor. Çocukken bir arkadaşın evinde görmüştüm biriktirmişler ne yapacaklardı bilmiyorum. Sormadım günah öyle atılmaz demişlerdi sadece.
Günahın temeli kesin çöpte hayvan eşeler erkek görür gibi bir düşünceye dayanıyordur
Benim kuzenim de bir ara tuvalette yıkıyordu pedini. Kanını akıtıp öyle atıyordu

Allah kolaylık versin size ama konuşmadan çözülecek bir durum değil maalesef.

Benim kv dede çocuğun altını değiştirir bezi verir bana çocuğu alıp severdi baktım böyle olmayacak ver çocuğu bana sen ellerini yıka dedim. Yemekler ocağın üstünde ağzı açık durur, ağzı açık yiyeceğe şeytan tükürür kapaklarını kapat yemekler mekruh olmasın derim. Şimdi huyumu biliyor normalde çok dağınık ve pasaklıdır biz gidince WC yi banyoyu yıkar. Temiz çarşaf yastık verir.

Alınırlar üzülürler soyleyemem diyosunda. Onların evine gidince esin uyarıyomus o zaman alınmıyolar yine aynen devam ediyolar. Gelin bizi begenmiyo istemiyo diye surat yaptılarmı hic.
Onlara hic bisey soylemiceksen, sayfalarca bunları konusmanın bi anlamı yok

Koronayı falan bahane etsen biz çalışıyoruz dışarıdan geliyoruz kendimize dikkat etsek de siz de edin elinizi yüzünüzü bol bol yıkayın desen. Sonuçta sen de onların kızısın kimse alınıp gücenmez eğer alınacaklarsa da zaten aile olmamışsınızdır ya

Allah kolaylık versin.
Yaşlı insanlar bişeyde denmez
Şimdiye kadar öğrenmemişler
Benim dememlemi bu saatden sonra öğrenecek diye düşünür insan
Benim anlamadığım iki pis nasıl bukadar olmuşta bulmuşlar birbirini
Benimde babam daha rahattır mesela. Tabii sizin kayinaile gibi pis değil ama yer içer öylece masadan kalkar, toplim şunlarıda demez mesela. Biyere gidilcekse annem üzerine değiş böyle olmaz der, ne varmış üzerimde işine bak der. Annem tam tersi, temiz, titiz, pimpirik. Babamın açığınıda kapatır, gerekirse üzerindekileri çıkarır yatağın üzerine koydum onları giy çabuk der. Babamın saçını taradığını bile gördüm çok. Hele yıkanmasa yada ellerini yıkamasa eve almaz adamı kesin.
Benım babamda öyle rahat
Ördek ailesi diyor bize
Kuraklığın sebebi bizmişiz sürekli sudaymışız🤪
Annem herkül gibi tuttumu atar banyoya
O yüzden karşı koyamıyor

Allah kolaylık versin.
Yaşlı insanlar bişeyde denmez
Şimdiye kadar öğrenmemişler
Benim dememlemi bu saatden sonra öğrenecek diye düşünür insan
Benim anlamadığım iki pis nasıl bukadar olmuşta bulmuşlar birbirini
Benimde babam daha rahattır mesela. Tabii sizin kayinaile gibi pis değil ama yer içer öylece masadan kalkar, toplim şunlarıda demez mesela. Biyere gidilcekse annem üzerine değiş böyle olmaz der, ne varmış üzerimde işine bak der. Annem tam tersi, temiz, titiz, pimpirik. Babamın açığınıda kapatır, gerekirse üzerindekileri çıkarır yatağın üzerine koydum onları giy çabuk der. Babamın saçını taradığını bile gördüm çok. Hele yıkanmasa yada ellerini yıkamasa eve almaz adamı kesin.
Kocasinin Üstüne başına kv de dikkat ediyor ama bu konuda pisler işte.

Şöyle bir algilari var, size Şöyle anlatayim.

1 hafta silinmemis bir tezgahı önce bezle kabasini aldiniz, lekeleri cikardiniz, leke kalmadi ama hijyen saglanmadi.

Hijyen icin deterjan gerekiyor ya, bunlar leke yoksa temizdir diye düşünüyorlar.

Deterjana gerek yok.

Bezle silinmiş tezgahta hamur bile açar. Pisliği görünür olarak algılıyorlar çünkü. Görünmüyorsa temizdir.

Lotuscum ama her şeye hayır diyorsun
En azından kapı koluna bolca dezenfektan sık
En azından kıyafetleri kirlenmez
Onu yapiyorum zaten. Tuvaleti kullanmadan önce klozet, içi, dışı, sifon, musluğu, kapi kolu, lavaboyu alkollü spreylerle temizliyorum. Her seye hayir demiyorum. Yapabilecegim sey var yapamayacagim sey var. Gecici sureyle evime gelmis kadina bulasiklarimi yika diyemem. Ayri sehirlerde yasiyoruz. Sürekli dipdibe olsak biraz da saglikli olsa rica ederim belki. Ama su an olmaz.

Ay şükürler olsun kayinvalidem Domestos kraliçesi. Evi hep çamaşır suyu, deterjan falan kokar kendisi de mis gibi. Konuyu dislerimi sıkarak okudum resmen şimdi de temizlik yapmaya gidiyorum aşırı sinirlerim bozuldu :)

Konu sahibi çok naif ve tatlı bir kadınsın belli ki... Boşver madem iyiler, seni de seviyorlar, idare edeceksin artık. Ki bu zamana kadar da kimseyi üzmemek için çaba gostermissin. Sabır zorlayıcı inanılmaz bir durum okurken bile fenalık geldi ama yine de eşini kırmaya, mahçup etmeye değmez. Yeterince mahçup oluyordur zaten ailesinin bu halinden dolayı. Umarım bir an önce giderler de sen de evi kirklayip bi rahat nefes alırsın...
Cok şanslısın kayinvalidenden dolayi. Cok tesekkur ederim benim icin soylediklerine💙

Niyetim tam olarak da bu. Esimi mahcup etmeyeyim, utandirmayayim. Çok zor, çok yorucu ama napalim sabrediyorum.

Çok çabuk alınıyorlar yaşlı insanlar. Mutsuz ayrilmak istemem. Dunyanin kaç türlü hali var. Belki son görüşmemiz olacak.

Eşim derse ki annemleri son kez gördüğümde küs ayrildik diye, o zaman ömür boyu kahrolurum. Benden razı olsunlar istiyorum.

Konuyu dişlerimi sıkarak okudum.
Tamam eşinizin annesi babası kırılmamalılar ama bu kadar hijyen sıkıntısı varsa söyleyin.
Kendi evinizde aç kalmanızdan, hasta olmanızdan iyidir.
Benim başıma gelse ne yaparım bilemedim.
Sen istediğin kadar temiz tutmaya çalış, el yıkanmıyorsa sıkıntı çok büyük.

Kusma butonu olsa tüm konuya basardım yani :kusmuk::kusmuk:
Az once hastaneden geldik. Dedim ki hastalik var elimizi yikayalim. Kp yikamadi. 70 yasinda adam, kolundan tutup elini yikatamam ki. Bu kadar söyleyebiliyorum. Anlayan boyle de anlar.

Biri bizde kalıyordu bir vakitler, yapışmıştı gitmiyordu, kaldığı odada benim yüklük dolabım vardı yalnızca, birde karyola….o kalıyor diye odaya girmiyordum, birşey lazım olursa akşam ona söylüyordum şunu dolaptan verir misin diye….gel zaman git zaman bir koku peydah oldu evde, sil süpür yıka pakla gitmiyor koku, deli olduk eşimle bulamadık sebebini…..bu bizde kalan akrabanın ailesi aradı gelip bizde kalacaklarmış birkaç hafta, benim de bedenim sağlıklı değil, temizlikte filan sıkıntı yaşıyorum, bir yakınımı çağırdım insanlar gelmeden dip köşe temizlettim evi, bunun odasını da temizle dedim kadına, ayyy rezil kepaze oldum, kadın beni çağırdı bir baktım temiz kıyafetlerinin arasında kanlı donlar, kıyıda köşede kullanılmış pedler, kıyafetler leş gibi temizi kirlisi bir yerde, halının rengi görünmüyor pislikten, bayılacaktım az daha. Pis ne varsa doldurttum çöp torbasına attırdım, halıyı çıkarttırdım yıkamaya yolladım, çamaşır suyuyla duvarları bile sildirdim, akşam geldi bizim utanmaz odayı mı topladın sağol ya canım dedi, ne utanma ne özür…..attığım kıyafetleri sormadı bile yüzsüz
Yüzsüz mü? İnsan değildir o, başka bir canlı, başka bir gezegenden gelmiş organizma, yaratık filandır. O pisliğin içinde yaşayan insanın kendisi de kokuyordur kesin

Lotus valla forumda yorumlardan falan gerçekten iyi birisin belli bende a desem b anlar ihtiyarlar çocuk gibi gerçekten
Hemde geciciymis madem biraz daha sabredicem diyorsun zaten
Benm gibi hep dibdibe değilsin en azından 🙈🙄
Ama fena alıngan oluyorlar biliyorum
Neyseki kızları ve torunları biliyo da suçlu çıkmıyorum vicdan çok yapmıyorum

Beni bastimayi başardı tabi o ayrı ama ben ben değilm artık...

Keşke kayinvaldem olsa benmle yaşayan
Okadar uysal biriydi ki Allah rahmet eylesin 😔 ama onun kaynanasi babane yani aksi gibi hem kurnaz hem sinsi her kılığa giriyor ama yaşlı işte
Bakan biziz eşimle ama disardakiler altın ona göre ...

Hatta bakamayip herkese rezil eden eltim bile altın değerinde su anda torun yüzü görmüyorlar nerdeyse düşün ... Ayda yılda bir gelirler o kadar

Bazen kahkaha sen şakrak bazense sanki dusmanim ona ...

K.peder işitme engeli ve psikolojik sorunlu Allah'tan tedavi ve ilaç işe yarıyor eskiye oranla neler yaşadım bilemezsinz bilsenizde dayanamzdiniz eminim benmde dayanma sebebm eşime kör kütük aşk değil vicdan ve merhamet bu da benim imtihanim

Emin ol çok iyi düşünmusun canm kus dargın ayrılmaktansa böyle buraya yaza yaza gidine kadar sabret

Yaz buraya her sıkıldığında
... Bizler burdayız

Ay felaket, çok üzüldüm açıkcası ben de birşey diyemezdim sanırım😵
Ama hastalanırdım o kesin.
Bu saatten sonra o insanları değiştiremezsiniz ne yazıkki.
Eşinizi kırmak istememenizi de anlıyorum. Eşinizin görmesini sağlayın o halde.
Temizlemeyin mesela wc yi (off nasıl olacaksa öyle onu da bilemedim ya)

O kirli berbat tezgahında hamur açar demişsiniz. Siz oraya gidince açtığı hamurdan yaptığı böreği yer misiniz mesela? Çok zor bir durum yahu.
Allah kolaylık versin, hiçbir öneri getiremedim. Üzüldüm sadece.
Allah kurtarsın diyeyim😐

Geçen dilimlenmemiş bütün ekmeğe ellerini sürdüler. O ekmeğe asla dokunmadim. Sofradan aç kalkiyorum. Hayatta en tahammül edemedigim sey buydu, bu da basima geldi.

Ellerini yika diyemiyorum. Kaç gündür banyo yapin, temiz lif her sey var diyorum. Banyo yapacak bir durum yok ki gelmeden once yıkandık diyorlar. 😑
Ay lotus allah sana sabır versin okurken sinirimden gülüyorum.

Merhaba hanimlar, bu aslinda bir çözümü olmayan konudur. Niyetim anlatip biraz olsun rahatlamak.

Bir süredir kv ve kp bizdeler. Aslinda onlari seviyorum. Bana hiç kötülükleri yoktur, çok severler.

Tek sorunumuz var; hijyen. O kadar pisler ki anlatamam. Asla el yıkamıyorlar. Tuvalette sifona basıp hemen kalkıp kapiyi açıyorlar.

Sabuna, musluğa dokunmuyorlar kesinlikle.

O pis ellerle kapı kolları, kumanda, çaydanlık, tuzluk, ekmek heer yere dokunuyorlar.

Her sabah tuvaleti yıkasam da 1 kez girseler mahvediyorlar. Kendi evimde sanki umumi tuvalete oturuyormuş gibi klozete peçete seriyorum.😔

Onlardan sonra tuvalete girdigimde klozetin oturma yerinin damla damla idrar oldugunu görüyorum. 😶

Nadiren olan bir sey degil bu. Günde kaç kez idrar yapıyorlarsa o kadar oluyor.

Alkollü spreylerle temizliyorum, peçete seriyorum, oyle oturabiliyorum.

Uzak yoldan geldiler duşa bile girmediler. Günler oldu hala hiç yikanmadilar.

Gündüz iş telaşı, tv sesi falan derken el yıkamadiklarini farketmiyorum. Ama gece olduğunda, sessizlik çöktüğünde tuvaletin bütün sesini duyuyorum.

Dur bakayim belki bu sefer yikarlar diye bekliyorum ama yok. Yıkanmıyor asla.

Sadece sabah ayilmak için yüzlerini yıkarken elleri ıslanıyor, o kadar.

Kendi evlerinde bunun beş beteri bir durum var. Hiç girmek istemiyorum ona.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun uyarısını yapabilecek biri degilim. Mizacım ona uygun degil ne yazik ki.

Eşime anlatamam. Zaten kendi evlerinde ne kadar huzursuz oldugumu biliyor. Bir şey yapamiyor, uyarsa da anlatsa da boyle alışmışlar, değişmiyor. Eşim onlar gibi değil çok şükür.

Ailelerindeki herkes biliyor el hijyeni konusundaki hassasiyetimi. Bildikleri halde böyleler, çünkü hijyen nedir bilmiyorlar.

Her gece gerim gerim geriliyorum. Evimde mikroplar fink atıyor resmen.

Henüz evlenmemiş, evlenme plani olan her kadına tavsiyemdir, kişisel hijyenini sağlayabilen bir eş+ailesini seçin.

Bu adam el yikiyorsa ailesi öğretmiştir onlar da temizdir demeyin. Ben boyle düşündüm. Sonra neler gördüm neler... Hayal bile edemezsiniz.

Hamişler ve hijyen hassasiyeti olanlar, midenizi bulandirdiysam özür dilerim.🥲
herkeste var demekki bu dertler , benım kayınvalimde sözde çooook temızdir, taharet almaz kağıt ile siler çıkar , cumadan cumaya yıkanır kii evine girince kokusu bütün evi sarmıstır . ama beni beğenmez burun kıvırır evimde gezerken derli topluyumdur ben der. bir gün bizde sofra öncesi tartışmıştık bu konu için , temız kayınvalideciğim ben softrayı kurarken hemoroitini eliyle kontrol etti inmiş bıraz iyiyim bugun dedi ::):):):):) sofraya oturmak üzere kalktı tam oturacak anne elini yıkarmsıın lütfen dedim. bana döndü nedenki dedi. e dedim resmen totişini elledin muayene ettin ekmeğe elleyeceksin hadi diyelim için aldı yedin günah yani. temiz dedi tenım ne varki onda ( yaşlıları anlamak çooook zor) ALLAH sabır versin .

Eşimle kötü olma pahasına da olsa ben olsam söylerdim, evime de yatılı almazdım. Katlanılacak gibi bir şey değil şu durum, ayıp yahu. Sizin müdahaleniz olmadan düzelecek gibi bir durum değil bu da açıkçası. Yani ya söyleyecek ya da bu eziyeti çekmeye devam edeceksiniz.

Back