Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Ya o ne iğrenç insanmış
Kanlı ped ne
Sen de lafını esirgemeyen biri gibisin
Hiç bişi demedin mi?
Yalatırdım o duvarları ben ona

Bazı insanlar manyak kanlı pedini atmak günah olduğunu düşünüyor. Çocukken bir arkadaşın evinde görmüştüm biriktirmişler ne yapacaklardı bilmiyorum. Sormadım günah öyle atılmaz demişlerdi sadece.

Amazon kadınlarımıydı o kanla tedavi ediyorlardı öyle bir kitap okumuştum yıllar yıllar önce
Ne ilginç insanlar var

Ay afedersin ama yuh. Daha yüzsüzüne rastlamam heralde. Neyse ki eviniz belediye tarafından kapatılmadan gitmiş. Ya gitmeseydi? Syy bu kız bir de evlenir çocuk sahibi olur.

İyiyiz biz de.. geçti ilk ay sancıları çok şükür

Seninle koltuk çitilemek gibi bir hayal kurdum şu anda
Ya siz ne naif insansınız eşiniz çok sanslı böyle düşünceli eşi olduğu için
Öncelikle çamaşır suyunu tuvaleti girtikleri gibi kapı koluna sürün çıkınca kapatmak için elleri çamasır suyu olur
Onun kokusunu sevmeyeceklerı için yıkamaya gıdeceklerdır
Annesine bulaşık yıkatın makine bunu almadı anne sen yıkar mısın dıye
Sonra o bulaşığı tekrar yıkarsınız
Cam silecem dıye bi kova suyu alın üzerlerıne yanlışlıkla dökün
Deterjanlıydı yıkanmazsanız hasta eder diye söyleyin
Sonra elinize ıslak mendıl alıp el falı bakıyorum ben güzel bilirşm diyeceksınız eli alıp mendille bi güzel çitileyeceksınız

Lotuscum onca pislik içerisinde temiz kalan kalbine, bitmeyen sabrına hayran kaldım vallahi. Verilecek tavsiye yok bu yaşına kadar böyle gelmiş insanları değiştirmek imkansız, ya evinize alamayacaksınız ya alıp her gün kıyıda köşede eşinizle birbirinizi yiyeceksiniz ya da olaylar sizin evde vuku bulmuyormuş gibi yok sayıp görmezden geleceksiniz. Cidden çok zor Allah yardım etsin. Evinizde iki tane lavabo yok mu acaba, anne baba birini kullansa siz banyodakini kullansanız, ben de çok titizimdir banyodaki klozet sadece benimdir eşim bile kullanmaz eve gelen misafir de diğerini kullanır, öyle bir imkan olsa en azından lavabodaki mikroplardan uzak dururdunuz. Ev içersinde cirit atan mikroplar için de sürekli dezenfektan sıkmanız, silmeniz lazım tabi. Yemek işini de sofrayı kurarken iki tane ekmek sepeti koysanız anne baba tarafındaki sepete iki üç dilim bırakın yenilmeyeni hayvanlara verirsiniz, yemek su bardağı kaşığı da öyle onlar sofraya oturmadan dokunacakları alan bırakmadan sadece tabakaları kaşıkları elleyecekleri şekilde ayarlasanız, kalktıkları gibi çamaşır suyuna basarsınız ne bilim. Çözüm bulmak lazım bu duruma çünkü, yoksa akıl sağlığınız kalmaz beden sağlığı haricinde

Bizimkinin atmama sebebi tamamen pislikten haz almak, günahla filan ilgisi yok

Yuh, çüş, oha, gönder ne varsa
Daha yüzsüzce hikayelerim de var, sırası gelirse anlatırım, biraz daha şaşırırsın
Gitmeseydi gerçekten ben taşınacaktım, eşime ve ailesine söylemiştim
Evlendi evlendi elinde domestosla geziyor elleri yara içinde
İyi yıkanmamış çatal tencere vs için kullanıp yıkandıkça kiri gider diyen pasaklı şimdi mutfağı batmasın diye yemeği dışarıdan söylüyor
Her hafta sonu anası gidip evini dip köşe temizliyor, kaynanam beni ne zaman görse bizim kızın namı taaa adanalara yayıldı, herkes hayran, öyle bir gelin ki diyor
Hamileydim, babam şehir dışındaydı çok hastalandı, apar topar gittik eşimle, tezgahta da üç beş bardak tabak var, bunları makineye atıver acil çıkmamız lazım dedim tamam dedi, gittik on gün kaldık, gece dönüş yoluna çıktık sahura eve yetişmeye çalışıyoruz, benim de rahatsızlıklarım var araba seyahati yapınca birkaç gün ayakta durmakta yürümekte sıkıntı yaşıyorum, e bir de hamilelik….neyse yetiştik eve eşim dedi sen bir çay demle ben sahuru hazırlayayım, bununda haberi var geleceğimizden, dedim kardeşin hazırlamıştır iyi dedi bir bakalım eksik varsa hallederiz, mutfağa bir girdik leş, tezgahta bozulmuş meyve kabukları, tabaklar kurumuş kirden, çaydanlığın içinde mikroplar görünecek boyutta büyümüş koloni kurmuş, bardakların dibindeki çaylar küf tutmuş mantar oluşmuş, anlatamayacağım bir koku, bayılacaktık az daha
Alelacele iki lokma sahurluk koyduk sofraya kalktı geldi bizim haspa, oturdu zıkkımlandı bir de dediki bi çay demleseydiniz bari be kuru kuru yedirdiniz öfff

Bir tarafı yiyipte çocuk doğurmaya cesaret edemiyor, altını değiştiremezmiş…..

Öpüyorum bebişi

Cok tesekkur ederim, cok tatlisiniz. harika fikirler ama camasir suyu kıyafetlerine degerse agizlarindan düşmem kıyafetimizi lekeledin diye.

Kv bulasik yikayacak guçte degil malesef

Hayali bile guzeldi. Hijyenik elleri oldugunu düşünmek çok keyifli.

Evde tek lavabo var malesef. Iki tane olsa hic sorun degil. Zaten su an asil sorunum tuvaletin pisligi degil ellerinden yayilan pislik. Tuvalette sabit pislik olsa her girdiğimde yikamaya raziyim. Elleriyle dagitiyorlar her yere. Bir şekilde ekmek yemek duzeni verdim eve. Alkollu sprey kullanıyorum hep. İçim almıyor ama idare edicem. Ne yapayim yaşlı insanlar. En ufak şeyden alınıyorlar. Kimse üzülmesin, biraz idare edicem mecbur.

Kv de kızının pisliğini örtüyor aklınca napsın
Ay kolundan tutar atardım ya
Kirli tezgah neyse de ped olayını aşamıyorum sjshwh
Üstüme kanlı pedler geliyor sanki
Konu aç bak hit olur

Lotuscum ama her şeye hayır diyorsun
En azından kapı koluna bolca dezenfektan sık
En azından kıyafetleri kirlenmez

Kolonya kokusuna gelemiyor kv. Daraliyor hemen. Temizlikle ilgili her seye dusmanlar.
Ay deli mi ne?
İyi korona olmuyirlar bu pislikle. Hepimiz kolonya ile can ciğer kuzu sarması olduk süreçte,kimseninde bayıldığını sanmıyorum ama bir ritüel,alışkanlık haline geldi 2 fıs kolonya en pratik ,bir yerlere dokununca sık gitsin.
Sizinkiler banyoya gerek yok,el yıkamak gereksiz,kolonya kokusuna gelemiyorlar şaka gibi.
Güzel kokulu kolonyalar var Rebul,Pomellos gibi onlardan alın diyeceğim ama mis kokuyor onlarda eminim onuda sevmezler.
Allah yardımcıniz olsun.

Evet 1 haftadir ayni camasir vardi ustlerinde. Yarin makineye atacagim kirlilerini. Öğürmeden yaparim umarim. Makineden çıkınca da makine temizleyici ile calistiracagim. Yoksa icim almaz.
Allah kolaylık versin.
Yaşlı insanlar bişeyde denmez
Şimdiye kadar öğrenmemişler
Benim dememlemi bu saatden sonra öğrenecek diye düşünür insan
Benim anlamadığım iki pis nasıl bukadar olmuşta bulmuşlar birbirini
Benimde babam daha rahattır mesela. Tabii sizin kayinaile gibi pis değil ama yer içer öylece masadan kalkar, toplim şunlarıda demez mesela. Biyere gidilcekse annem üzerine değiş böyle olmaz der, ne varmış üzerimde işine bak der. Annem tam tersi, temiz, titiz, pimpirik. Babamın açığınıda kapatır, gerekirse üzerindekileri çıkarır yatağın üzerine koydum onları giy çabuk der. Babamın saçını taradığını bile gördüm çok. Hele yıkanmasa yada ellerini yıkamasa eve almaz adamı kesin.

Ay şükürler olsun kayinvalidem Domestos kraliçesi. Evi hep çamaşır suyu, deterjan falan kokar kendisi de mis gibi. Konuyu dislerimi sıkarak okudum resmen şimdi de temizlik yapmaya gidiyorum aşırı sinirlerim bozuldu :)

Konu sahibi çok naif ve tatlı bir kadınsın belli ki... Boşver madem iyiler, seni de seviyorlar, idare edeceksin artık. Ki bu zamana kadar da kimseyi üzmemek için çaba gostermissin. Sabır zorlayıcı inanılmaz bir durum okurken bile fenalık geldi ama yine de eşini kırmaya, mahçup etmeye değmez. Yeterince mahçup oluyordur zaten ailesinin bu halinden dolayı. Umarım bir an önce giderler de sen de evi kirklayip bi rahat nefes alırsın...

Evet benim kv elinde domestosla gezer.
Evi temizlik kokar, coronada daha da artırmış evin heryeri her odası dezenfektan, kolonya.
Ben evlendiğimden beri pandemi hariç hep rutin yardımcı alırım o bu yaşında senede 2-3 kez anca alır oda büyük cam kapı temizliği için.
Evde giydiği herşey çamaşır suyu lekelidir
Olsun pis olmasından iyidir der
Hele çamaşırları mis gibi bembeyazdır. Onları öyle beyaz yapcam diye çok uğraşır.

Konuyu dişlerimi sıkarak okudum.
Tamam eşinizin annesi babası kırılmamalılar ama bu kadar hijyen sıkıntısı varsa söyleyin.
Kendi evinizde aç kalmanızdan, hasta olmanızdan iyidir.
Benim başıma gelse ne yaparım bilemedim.
Sen istediğin kadar temiz tutmaya çalış, el yıkanmıyorsa sıkıntı çok büyük.

Kusma butonu olsa tüm konuya basardım yani

Çözümü çirkeflik yapmak eli masalı olmak alınacak gücenecek dememek galiba..Benim evimde kaliyirusnuz tuvaletten sonra ellerinizi yıkamaya mecbursunuz su var sabun var diye bastıra bastıra söylemek. Ben sizden rahatsız oluyorum demek.kimse alınmasın gücenmesin diye diye kendinizi yemek yerine böylesi daha doğru ha bir daha gelemezler evine darılırlar ona yapcak bsy yok. Kimse böyle pisliğe tahammül edemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…