- 28 Mart 2020
- 21.318
- 1
- 64.693
- 548
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
-
Torunlarini bile eğitemiyoruz ki kendilerine el yıkamayı öğretelim.Eşimim zor yürüyen yaşlı bir teyzesi var, geçtiğimiz hafta evimin çok yakınına hastaneye geldi ben de nezaketen davet ettim. Benim banyo sokak kapısının yanında hemen ama direkt salona yöneldi, hastaneden geldim korona var her yeri elledim ( tutuna tutuna hareket ediyor her yere dokunuyor) iki adım atıp dezenfekte olayım yok. Ben de ellerine dezenfektan verdim bolca sonra o ellerle benim kedileri sevdi, memesinin altı pişik olmuş (mantar da olabilirmiş) orayı kaşıdı sonra gene benim kedilere elindeki tatlıyı yalattıyeminle aklım çıktı ya. Sizi çook iyi anlıyorum pis insan pistir fıtratı değişmiyor.
Hayir kilmiyorlar. Eskiden kiliyorlardi, o zaman da el yikamadan cikiyorlardi.Namaz kılıyorlar mi ,en azından abdest alırken yıkıyorlardir
Benim.kayinvalidem de kaldığı zaman lavobanin içine hep saçlarını doldurur. Nasıl başarır bilmiyorum
Çocuğu düşünemiyorum gerçekten. Lohusalıkta bir de bunlarla ugrasmayi hic istemiyorum. Gideyim de annemin yaninda dogurayim en iyisi. Allahtan su an bebek falan yok.Bir de cocugunuz olduğunu düşünün. O ellerle tutacak sevecekler..
Iyyy!
Valla sessiz kalınacak gibi değil.
Öncelikle eşinize düşer bu konu ancak ne yaparsanız yapın bu yastan sonra uyarıyla olan hijyenden ne hayir gelir bilemedim..
Allah yardımcınız olsun
En azindan el yikasalar, tuvaleti devamli yıkamaya razıyım. El temiz olmayinca her yere dağıtıyorlar pisliği.Keske herkesin icinden gelse.birtek pis onlar kalmıyor çünkü.dokunduklari heryer pis
Ayni benimkiler. Kp kahveden gelir çenesinde maskeyle el yikamadan sofraya oturur. Elinde okey taşları, iskambil kağıtlarının pislikleri, hiç iğrenmez.Off Allah kolaylık versin. Benim kayınvalide ve kayinbabam da hastaneden ,marketten vs geldikleri zaman dahi ellerini yikamazlar. Allah'tan kolonya seviyorlarda onu döküyoruz. Ondada ima edilen şeyi anladiklari için bi bozuluyorlar.
Kayınbabamin kullandığı maske simsiyah oluyorda hala aynisini takmaya devam ediyor. Yattığı yastık bir gün yatsa dahi simsiyah oluyor. Kayınvalidem.yemek karıştırdığı kaşığı bir güzel yalar öyle koyar . Ama dünyanın en temiz insanlarıdır kendilerine göre ,milleti elestirirler
Oyleyim zaten. Gece uykusu haram oldu. Stresten diken üstündeyim. Midem bulanıyor. Hicbir sey diyemiyorum.Okurken tüylerim ürperdi işiniz zor ben olsam bende birşey diyemezdim içim içimi yediğimle kalırdım
Tamamını okuyamadım bile. Çok zor bir durum. Bence yine de eşinle konuşmayı dene. Kendi evlerinde istedikleri gibi takılabilirler de sizin evinizdeler ve sonuçta ortak kullandığınız eşyalar var. Ellerini yıkamadıkça her şeye ama her şeye dağılıyor mikrobuydu, bakterisiydi. Arkalarından temizleyerek yetişilebilecek gibi değil :/Oyleyim zaten. Gece uykusu haram oldu. Stresten diken üstündeyim. Midem bulanıyor. Hicbir sey diyemiyorum.
Allah kolaylık versin okurken gerildim resmenEn azindan el yikasalar, tuvaleti devamli yıkamaya razıyım. El temiz olmayinca her yere dağıtıyorlar pisliği.
Hasta mıydı? Nasıl orurduğu yere işiyordu ya
Benim eş ailesi de öyle.
Onlarda banyo tuvalet bir. Elektrikli şofben var. Yemek yaparken tencereyi oraya götürüp şofbenden su dolduruyor.
Bu en hafifi.
Az once sifon bile cekilmemisti. Bidonla hicbiri ugrasmaz.Allah kolaylık versin okurken gerildim resmensabah kalktığınızda apartmandan su tesisatını kapatsanız da sular gitmiş diyip her tuvaletten çıktıklarında bekleyin hemen su getirip dökeyim ben ellerinizi yıkayın deseniz, ellerinizi yıkamadan rahat edemezsiniz sular gelene kadar böyle kirli kirli durmayın falan deseniz olmaz mı acaba. Klozetede suyu bi bidonla bittikce doldurursunuz akşam eşiniz geldikten sonrada açarsınız suları şuan sürekli bi çare arayasım geliyo
Kolonya kokusuna gelemiyor kv. Daraliyor hemen. Temizlikle ilgili her seye dusmanlar.Ay en nefret ettiğim şey olabilir bu ki ben titizlikten ölen biri değilim,el yıkamama asla kabul edemem. Çok sinir bozucu.
Yerinizde olmak istemezdim.
Eşiniz söylesin diyeceğim ama göstermelik 1-2 yıkayıp yine rutinlerine döneceklerdir. Kolonya tutun bari sık sık ellerine belki anlarlar. Aklıma başka çözüm gelmedi. Birde kapı kolu vs bol bol dezenfekte edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?