Benim babaannem çok yaşlıydı, klozetle yaşlılığında tanıştı, kalçası kırıldı
protez takıldı alaturka tuvaletini söktürüp klozet taktırdık, biraz kilosu da vardı tam düzgün oturamıyordu protezde sıkıntı veriyordu, gözler az görüyor bir de, tuvalette 15dk kalırdı, iyice yıkar paklar kurular önce kapağı kapatır öyle sifona basardı, bu 15dk sürerdi. Sonra el yıkama faslı başlardı iki kez köpürte köpürte yıkardı ellerini, abdestini de alır öyle çıkardı, abdestsiz gezmezdi, yarım saati tuvalette geçiyordu tatlımın. Bir daha tuvalete gittiğinde bir tuvalet bezi vardı eski yoğurt kabının içinde gözden uzak bir köşede dururdu onunla siler klozeti öyle otururdu, suç sıçrıyordur yavrum gözüm görmüyor benim içim almıyor derdi.gün aşırı da kovalarla su döke döke yıkardı klozeti…..
Bir gün ondan birkaç yaş küçük bir akrabası geldi tuvalete girdi çıktı, ıyyyyy ne pis kadın şu babaannen tuvalete sıçratmış bunun evinde su bile içilmez demezmi, bir kaşık suda boğasım geldi kadını, anlattım her tuvaleti kullandığında silip temizliyor kurumamıştır sen onu yanlış anladın desemde yok….çok üzülmüştüm tontonumun zan altında kalmasına.babaannem ki namaza duracağı vakit giydiği don bile ayrıydı öyle titizdi
Niye anlattım ben bunu ya
Bu işin yaşla başla görgüyle ilgisi yok, temizlik içten gelecek ki bu temizlik de değil bana göre olması gereken zaten
Sizin yerinizde olsam bende söyleyemezdim, ben utanırdım yani götünü yıka elini yıka demekten ama çok dayanamazsınız böyle çocuğunuz olunca cinnet geçirip herşeyi söyleyeceksiniz haberiniz olsun