• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Söyleyin uyarın babannemde öyleydi hatırlarım her köye gittiğimizde tuz ruhu ile dalardi annem. Alaturka tuvalet deliği ortada duruyor iki adım atıp tuvalete yapmaya erinip oturduğu yere pislerdi babannem. Beterin beteri var. Hadi onlar köylü insanı varsa Yoksa hayvanları diyeceğim sizinkiler hangi kafa. Uyarın valla mizacim değil demeyin el yıkamak zor değil. Dinden imandan girin temizlik vs anlatin el yıkamak ya çok mu zor.

Okb lutufdur abii niye bunun adini hastalik koymuşlar...ellerini yikamayan pis olan hastadir asil :110:pis ellerle biyere dokunup yemek yiyecegime ve basklarina yedirecegime ellerimin yikamaktan catlasini tercih ederim.gercekten igrenc bir hayat.... 4 yasindaki çocuğum ellerini yıkıyor ya ben demeden sabunlayip yıkıyor öğrettim ona..koca koca insanlarin el yikamamasini aklim hayalim almiyor

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar, bu aslinda bir çözümü olmayan konudur. Niyetim anlatip biraz olsun rahatlamak.

Bir süredir kv ve kp bizdeler. Aslinda onlari seviyorum. Bana hiç kötülükleri yoktur, çok severler.

Tek sorunumuz var; hijyen. O kadar pisler ki anlatamam. Asla el yıkamıyorlar. Tuvalette sifona basıp hemen kalkıp kapiyi açıyorlar.

Sabuna, musluğa dokunmuyorlar kesinlikle.

O pis ellerle kapı kolları, kumanda, çaydanlık, tuzluk, ekmek heer yere dokunuyorlar.

Her sabah tuvaleti yıkasam da 1 kez girseler mahvediyorlar. Kendi evimde sanki umumi tuvalete oturuyormuş gibi klozete peçete seriyorum.😔

Onlardan sonra tuvalete girdigimde klozetin oturma yerinin damla damla idrar oldugunu görüyorum. 😶

Nadiren olan bir sey degil bu. Günde kaç kez idrar yapıyorlarsa o kadar oluyor.

Alkollü spreylerle temizliyorum, peçete seriyorum, oyle oturabiliyorum.

Uzak yoldan geldiler duşa bile girmediler. Günler oldu hala hiç yikanmadilar.

Gündüz iş telaşı, tv sesi falan derken el yıkamadiklarini farketmiyorum. Ama gece olduğunda, sessizlik çöktüğünde tuvaletin bütün sesini duyuyorum.

Dur bakayim belki bu sefer yikarlar diye bekliyorum ama yok. Yıkanmıyor asla.

Sadece sabah ayilmak için yüzlerini yıkarken elleri ıslanıyor, o kadar.

Kendi evlerinde bunun beş beteri bir durum var. Hiç girmek istemiyorum ona.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun uyarısını yapabilecek biri degilim. Mizacım ona uygun degil ne yazik ki.

Eşime anlatamam. Zaten kendi evlerinde ne kadar huzursuz oldugumu biliyor. Bir şey yapamiyor, uyarsa da anlatsa da boyle alışmışlar, değişmiyor. Eşim onlar gibi değil çok şükür.

Ailelerindeki herkes biliyor el hijyeni konusundaki hassasiyetimi. Bildikleri halde böyleler, çünkü hijyen nedir bilmiyorlar.

Her gece gerim gerim geriliyorum. Evimde mikroplar fink atıyor resmen.

Henüz evlenmemiş, evlenme plani olan her kadına tavsiyemdir, kişisel hijyenini sağlayabilen bir eş+ailesini seçin.

Bu adam el yikiyorsa ailesi öğretmiştir onlar da temizdir demeyin. Ben boyle düşündüm. Sonra neler gördüm neler... Hayal bile edemezsiniz.

Hamişler ve hijyen hassasiyeti olanlar, midenizi bulandirdiysam özür dilerim.🥲
Namaz
Görümcemin taktigi
"Yoldan geldin yorgunsun, bi sırtını keseliym rahat uyursun" diye tutup geleni yıkıyor 🤣🤣🤣

Meger ne haklıymış kadın.

(Evinin oldugu sehirde evlerde hep hamam var, bu fikri yayginlastiralim)
Ablam da böyle..

Eşimim zor yürüyen yaşlı bir teyzesi var, geçtiğimiz hafta evimin çok yakınına hastaneye geldi ben de nezaketen davet ettim. Benim banyo sokak kapısının yanında hemen ama direkt salona yöneldi, hastaneden geldim korona var her yeri elledim ( tutuna tutuna hareket ediyor her yere dokunuyor) iki adım atıp dezenfekte olayım yok. Ben de ellerine dezenfektan verdim bolca sonra o ellerle benim kedileri sevdi, memesinin altı pişik olmuş (mantar da olabilirmiş) orayı kaşıdı sonra gene benim kedilere elindeki tatlıyı yalattı 🤢 yeminle aklım çıktı ya. Sizi çook iyi anlıyorum pis insan pistir fıtratı değişmiyor.

Taharetleniyorlar mıdır sizce böyle pis insanlar. Hani elimizin temizliği totomuzdan bile önemli. Dokundukları her şey necis 🤮 direk belki söyleyemezsiniz ama iş yerinde böyle oluyor için kalktı diye belki anlatırsanız pay biöerler kendilerine
Taharet konusunu bilemiyorum. Bilemiyorum, düşünmek istemiyorum. 🤢

Söyleyin uyarın babannemde öyleydi hatırlarım her köye gittiğimizde tuz ruhu ile dalardi annem. Alaturka tuvalet deliği ortada duruyor iki adım atıp tuvalete yapmaya erinip oturduğu yere pislerdi babannem. Beterin beteri var. Hadi onlar köylü insanı varsa Yoksa hayvanları diyeceğim sizinkiler hangi kafa. Uyarın valla mizacim değil demeyin el yıkamak zor değil. Dinden imandan girin temizlik vs anlatin el yıkamak ya çok mu zor.
Hasta mıydı? Nasıl orurduğu yere işiyordu ya

Namaz kılıyorlar mi ,en azından abdest alırken yıkıyorlardir 🤦
Benim.kayinvalidem de kaldığı zaman lavobanin içine hep saçlarını doldurur. Nasıl başarır bilmiyorum

Valla kaynanan böyleyse sende ona anladığı şekilde konuş. Laflara bak. Her şeyi bilmene gerek yok , ellerini yıkamayı bil yeter 😬
Valla çok sabırlısın. Kocamın beynini yemiştim ben olsam🙃
Eşimi seviyorum, yüzü düşse içim parçalanır. Aileden utanmak çok ağır bir sey. Babamdan utanan biri oldugum icin ayni şeyi hissetmesini istemiyorum. O yuzden susuyorum. Ama dayanamayacagim bir noktaya gelirsem konusmaktan baska çarem kalmiyor.

Bence acik acik konusun. Hic dayanilacskbir durum degil. Bir de ne zanan gidecekleri belli degil diyorsun. Esin kendi konussun. Kendisi de rshstsz oldugunu soylesun. Baska carenuz yok. Ben eve misafir gelip gidince bile kirklarim yani. Kayinvalide bizde kal8nca esime siylerim soyle yapsun diye. O da uyarur. Anliyodur benim dedigimi. Ne yapayim psikolojim mi bozulsun.
En son bu olacak gibi görünüyor. Covidi bahane ederek eşime söylettircem herhalde.

sız evde oldugunuz zaman tuvaletden cıkar cıkmaz elıne kolonya dokun

dokerken malum mıkrop var corona var bol bol el sabunlamak lazım aslında dersınız

baska carenız yok bıkmadan usanmadan bunu yapmanız gerek
Kolonya kullanmiyorlar ki. Kokusu daraltıyormuş. Onlarin evine gidince gelene gidene hep dokerim. Hemen agzini yüzünü kapatir kv. Kokusuna gelemiyormuş.

Tuvalete girmeseler de alışverişe dahi gittiğimizde 99 yeri elliyoruz😬
Acaba lavabo aynasına büyük harflerle lütfen ellerimizi sabunlayalım mı yazsanız🙄
Ellerini yıkamadan her şeyi elliyorlar demişsiniz, mesela kendi yiyeceğiniz ekmeği onlar dokunmadan ayırıp kaldırın yiyeceğinizde çıkarırsınız.
Ev dağınıkmış, toz alınmamış aldırış etmem ev temizliğinde titiz değilimdir fakat mutfak ve wc hijyenine önem veriyorum, elleri yıkamadan sofraya oturup çatal bıçaklara dokunulunca elimde değil midem kötü oluyor, o yüzden de hiç de sağlıklı olmayan bir takıntım var, bardak çatal demeden her şeyi çamaşır suyuyla yıkıyorum:KK43:
Herkesin ellerinin temiz olduğunu bilsem de yıllardır bu takıntımdan vazgeçemedim:KK43:
Ellerini yıkamayan biriyle aynı sofrayı paylaşıyorsam ekmeğimi kimse dokunmadan ayırıyorum ve kimsenin yüzüne bakmadan başka şeyler düşünerek yemek yiyorum, siz de deneyin belki işe yarar en azından sofradan aç kalkmazsınız.
Geçen gün bütün ekmeğe dokunduklarindan beri kendi ekmegimi ayırıyorum. Bugun marketten paketli ekmek de alacagim. Ekmek isini oyle halledicem. Kahvaltiyi da tabagima hazirlarim diyet yapıyorum derim.

Benim eş ailesi de öyle.
Onlarda banyo tuvalet bir. Elektrikli şofben var. Yemek yaparken tencereyi oraya götürüp şofbenden su dolduruyor.

Bu en hafifi. 🤢
İğrenmiyorlar da ya. Bir kere kaplicaya gittik birlikte. Soğuk tarafin suyunu açıp içtiler. Kaplica suyu, kurnanın uzerindeki musluk...😶 hayal etmek bile mide bulandirici.

Birkaç gün başka yere gitme imkanınız yok mu? Ben ki aşırı titiz değilimdir, içim kalktı midem bulandı ya. Pisliğin boyutu çok kötü hastalık kapabileceğiniz kadar fazla :KK43: yarın bir gün çocuk yapmak isterseniz daha da fena. Küçücük bebek tuvaletten çıkınca el yıkanmadan mı sevilecek :KK43: şunu da ekleyeyim yani sizin takıldıklarınız titizlik değil ki, temel temizlik kuralları. Evinize gelen insanlardan bunu beklemeniz bence çok doğal. Eşiniz birkaç kere daha konuşmayı denese keşke. Tuvaleti temizlemeseler de en azından ellerini yıkasalar bari. Her yere dokunuyorlar, mikrop yayılıyordur. Onlar gittikten sonra her yeri çamaşır suyuyla temizleyeceğinizi düşünüyorum ama gözünüzü seveyim dikkat edin kireç sökücü gibi farklı temizlik malzemeleriyle beraber kullanmayın, kokudan falan kendinizi zehirlemeyin. Kolonyanın kokusu keskin diyorlarmış da hafif kokulu dezenfektanlar oluyor. Pompalı şişede banyoya koysanız, eşiniz de tuvaletten çıkınca kullanmaları için aldığınızı belirtse olmaz mı?
Dezenfektan kolonya hicbir kokuya dayanamıyor iste. Onlar gittikten sonra kac kutu deterjanla yikarim evi bilmiyorum. Prizler, kapi kollari, klozet, banyo, tuzluklar, kahvaltiliklar her yer mikrop yuvasi. Her gun silsem de surekli dagiliyor mikroplar. Işe yaramiyor.

Ay allah yardımcınız olsun. Ne kadar naifsiniz. Çoktan yüzlerine söylemiştim. Benim de anneannem böyle evime 1 kez geldi onda da uyardım. Şu sifonu çekin lütfen evde damat da var, utanmıyor musunuz hiç diye.
Benim tarafim olsa belki rahatlikla soylerdim. Simdi utanıyorum. Esimi üzmek, onu utandirmak istemiyorum.

Okb lutufdur abii niye bunun adini hastalik koymuşlar...ellerini yikamayan pis olan hastadir asil :110:pis ellerle biyere dokunup yemek yiyecegime ve basklarina yedirecegime ellerimin yikamaktan catlasini tercih ederim.gercekten igrenc bir hayat.... 4 yasindaki çocuğum ellerini yıkıyor ya ben demeden sabunlayip yıkıyor öğrettim ona..koca koca insanlarin el yikamamasini aklim hayalim almiyor
Annem de egitimsiz bir annenin egitimsiz çocuğu. Bizi hijyen konusunda o kadar bilinçli yetiştirdi ki. Küçükken el yikamadigim zaman elimde yürüyen mikroplar varmis gibi gelirdi. Temizlik insanin icinden geliyor. Naparsan yap pis insan pis kaliyor.

Annem de egitimsiz bir annenin egitimsiz çocuğu. Bizi hijyen konusunda o kadar bilinçli yetiştirdi ki. Küçükken el yikamadigim zaman elimde yürüyen mikroplar varmis gibi gelirdi. Temizlik insanin icinden geliyor. Naparsan yap pis insan pis kaliyor.
Keske herkesin icinden gelse.birtek pis onlar kalmıyor çünkü.dokunduklari heryer pis 🙁

Back