Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Söyleyin uyarın babannemde öyleydi hatırlarım her köye gittiğimizde tuz ruhu ile dalardi annem. Alaturka tuvalet deliği ortada duruyor iki adım atıp tuvalete yapmaya erinip oturduğu yere pislerdi babannem. Beterin beteri var. Hadi onlar köylü insanı varsa Yoksa hayvanları diyeceğim sizinkiler hangi kafa. Uyarın valla mizacim değil demeyin el yıkamak zor değil. Dinden imandan girin temizlik vs anlatin el yıkamak ya çok mu zor.

Okb lutufdur abii niye bunun adini hastalik koymuşlar...ellerini yikamayan pis olan hastadir asil pis ellerle biyere dokunup yemek yiyecegime ve basklarina yedirecegime ellerimin yikamaktan catlasini tercih ederim.gercekten igrenc bir hayat.... 4 yasindaki çocuğum ellerini yıkıyor ya ben demeden sabunlayip yıkıyor öğrettim ona..koca koca insanlarin el yikamamasini aklim hayalim almiyor

Son düzenleme:
Namaz
Görümcemin taktigi
"Yoldan geldin yorgunsun, bi sırtını keseliym rahat uyursun" diye tutup geleni yıkıyor

Meger ne haklıymış kadın.

(Evinin oldugu sehirde evlerde hep hamam var, bu fikri yayginlastiralim)
Ablam da böyle..

Eşimim zor yürüyen yaşlı bir teyzesi var, geçtiğimiz hafta evimin çok yakınına hastaneye geldi ben de nezaketen davet ettim. Benim banyo sokak kapısının yanında hemen ama direkt salona yöneldi, hastaneden geldim korona var her yeri elledim ( tutuna tutuna hareket ediyor her yere dokunuyor) iki adım atıp dezenfekte olayım yok. Ben de ellerine dezenfektan verdim bolca sonra o ellerle benim kedileri sevdi, memesinin altı pişik olmuş (mantar da olabilirmiş) orayı kaşıdı sonra gene benim kedilere elindeki tatlıyı yalattı yeminle aklım çıktı ya. Sizi çook iyi anlıyorum pis insan pistir fıtratı değişmiyor.

Taharet konusunu bilemiyorum. Bilemiyorum, düşünmek istemiyorum.

Hasta mıydı? Nasıl orurduğu yere işiyordu ya

Namaz kılıyorlar mi ,en azından abdest alırken yıkıyorlardir
Benim.kayinvalidem de kaldığı zaman lavobanin içine hep saçlarını doldurur. Nasıl başarır bilmiyorum

Valla kaynanan böyleyse sende ona anladığı şekilde konuş. Laflara bak. Her şeyi bilmene gerek yok , ellerini yıkamayı bil yeter
Valla çok sabırlısın. Kocamın beynini yemiştim ben olsam
Eşimi seviyorum, yüzü düşse içim parçalanır. Aileden utanmak çok ağır bir sey. Babamdan utanan biri oldugum icin ayni şeyi hissetmesini istemiyorum. O yuzden susuyorum. Ama dayanamayacagim bir noktaya gelirsem konusmaktan baska çarem kalmiyor.

En son bu olacak gibi görünüyor. Covidi bahane ederek eşime söylettircem herhalde.

sız evde oldugunuz zaman tuvaletden cıkar cıkmaz elıne kolonya dokun

dokerken malum mıkrop var corona var bol bol el sabunlamak lazım aslında dersınız

baska carenız yok bıkmadan usanmadan bunu yapmanız gerek
Kolonya kullanmiyorlar ki. Kokusu daraltıyormuş. Onlarin evine gidince gelene gidene hep dokerim. Hemen agzini yüzünü kapatir kv. Kokusuna gelemiyormuş.

Geçen gün bütün ekmeğe dokunduklarindan beri kendi ekmegimi ayırıyorum. Bugun marketten paketli ekmek de alacagim. Ekmek isini oyle halledicem. Kahvaltiyi da tabagima hazirlarim diyet yapıyorum derim.

Benim eş ailesi de öyle.
Onlarda banyo tuvalet bir. Elektrikli şofben var. Yemek yaparken tencereyi oraya götürüp şofbenden su dolduruyor.

Bu en hafifi.
İğrenmiyorlar da ya. Bir kere kaplicaya gittik birlikte. Soğuk tarafin suyunu açıp içtiler. Kaplica suyu, kurnanın uzerindeki musluk... hayal etmek bile mide bulandirici.

Dezenfektan kolonya hicbir kokuya dayanamıyor iste. Onlar gittikten sonra kac kutu deterjanla yikarim evi bilmiyorum. Prizler, kapi kollari, klozet, banyo, tuzluklar, kahvaltiliklar her yer mikrop yuvasi. Her gun silsem de surekli dagiliyor mikroplar. Işe yaramiyor.

Ay allah yardımcınız olsun. Ne kadar naifsiniz. Çoktan yüzlerine söylemiştim. Benim de anneannem böyle evime 1 kez geldi onda da uyardım. Şu sifonu çekin lütfen evde damat da var, utanmıyor musunuz hiç diye.
Benim tarafim olsa belki rahatlikla soylerdim. Simdi utanıyorum. Esimi üzmek, onu utandirmak istemiyorum.

Annem de egitimsiz bir annenin egitimsiz çocuğu. Bizi hijyen konusunda o kadar bilinçli yetiştirdi ki. Küçükken el yikamadigim zaman elimde yürüyen mikroplar varmis gibi gelirdi. Temizlik insanin icinden geliyor. Naparsan yap pis insan pis kaliyor.

Keske herkesin icinden gelse.birtek pis onlar kalmıyor çünkü.dokunduklari heryer pis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…