HİDROSALPENKS TÜP ŞİŞMESİ !!!

Gittim dün doktora, evet hidroselpenksi açıkça gördü ultrasonda da, çikolata kisti yok dedi ama soğan kürü yapmıştım ona bağlıyorum, önceden açık kist ameliyatı olduğum için de tüpü almak için laparaskopi yapamam yapışıklıklar oluşmuştur dedi, aşılamaya çok az şans verdi, ardından tüp bebek önerdi, ya napıcam bilmiyorum, çok sıkıldım hevesinde kaçtı

Evet açık ameliyat olur laparaskopi olmaz dedi, çünkü ben biri apandisit diğeri çikolata kisti için 2 kez açık ameliyat oldum, bu ameliyatlar yapışıklığa neden olurmuş bu da laparaskopiye engelmiş, laparaskopiyle başlasam açığa döner dedi zaten, ameliyatın süresini uzatmış oluruz, 4000 tl tutuyormuş bu ameliyatta

anladım canım inşallah sorunsuz bi şekilde atlatırsın bu günler biraz zor ağır geliyor insana biliyorum ama arkanda bırakınca da hiç yaşamamış gibi oluyorsun en azından ben su an öyle hissediyorum Rabbim gönlüne göre versin en kısa zamanda bir evlat nasip etsin

Amin Allah razı olsun, evet gerçekten de ağır geliyormuş, Allah bütün isteyenlere kolaylıkla hayırlısıyla evlat nasip etsin, teşekkür ederim

Kızlar slm. Konu Sahibi olarak bende deneyimlerimi paylaşayım sizle
Ben çok dr gezdim ve hepsi tüpü alamayız yumurta rezervin e zarar gelir,biz ne kadarda dikkat etsekte gelir dedi ve bağlantısının kesilmesini söylediler ve bu gittiğim drlar hep iyi drlar.yumurtalıkla tüpün bağlantıları varmış
Birde yapisikliklardan dolayi açık ameliyat ne demk benimde yapisikliklar vardı laparoskopi oldum ama açıldı fakat daha sonra yine yapışıklık oluomus ki olduda.

ben ameliyat olmadan önce sol tarafımda 5-6 folikül vardı sol tüpüm alındı 4 ay sonraki kontrolünde yine 5-6 folikül vardı herhangi bir azalma olmadı yani benim tüm gittiğim doktorlar da zarar vermeyeceğini söylemişti demekki ben bir de sizin hissettiğiniz doktorlara gitsem iyice kafam karışacaktı

Herhangi bi azalma olmadiysa süper . Tek tüpün mu peki şimdi ne yapıyorsun bebek icin

evet tek tüpüm var laparoskopi olduktan 4 ay kadar sonra başka sebeplerden dolayı tüp bebek denedik su an yaklaşık 5 haftalık hamileyim

Öncelikle geçmiş olsun. RABBİM tez zamanda şifa versin inşallah. Aynı sorunu bende yaşıyorum kardeşim. 2 ay önce çikolata kistinden ameliyat oldum,ameliyat esnasında tüplere bakmış doktor açıkmış fakat ameliyat sonrası açık olan tüpümün biri tıkanmış ve hafif derecede hidrosalpinks oluşmuş rahim filminde belli oldu. Çapa'ya gittim doktor laparoskopi ile tüpe müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Ben de daha yeni ameliyat olduğum için istemiyorum şuan. Rabbim inşallah tedavilere gerek kalmadan hayırlı evlatlar nasip eder hepimize. Âmiiiiiiinnnnn

Laporoskopi videolarının hepsini izledim, çok basit ameliyat..açık ameliyat daha zor.Laporoskopide kamera ile bakılıyor, Dr kamera ile görüntüyü büyüterek ameliyat yapıyor, o yüzden daha sağlıklı..bunları internetden buldum kızlar, ben de çok korkuyordum ama laporoskopi çok gelişti, alaporoskopiyi Dr un kalitesi çok önemli.Doktor iyi bir doktor ise robot ya da camera farketmez bence.Tüplerdeki sıvı yumurtanın ve spermin bir araya gelmesini engelliyor sanırım, bir de tüplerdeki sıvı rahime doğru geri aktığı için cocuğun tutunmasını engelliyor.O yüzden tüplerin bağlantısı engelleniyor.Bu bağlantı engellendikten sonra tüp bebek şansı artıyor.Dr.Fatih Şendağ You Tube videolarında izledim bu bilgileri.

Arkadaslar ben de ayni dertten muzdaribim. 18 ay once dis gebelik yasadim. Dis gebelikten 6 ay sonra hsg çektirdim o zamanki doktorum temiz demisti. Ondan beri bebek istiyoruz ama olmadi dun doktora gittik ultrosanda bakti sol tupte sivi birikmesi varmis ama yine de hsg cektirelim dedi. Laporoskopiye gerek duymadigini hemen tup bebek denemeyi onerdi ama burda okudugum kadar loporoskopi olmadan tup bebek denemeleri basarisiz oluyormus. Ben simdi ne yapmaliyim doktorumu mu degistirmeliyim. Bir de bu kapali ameliyat devlet hastanesinde olmuyor mu herkes ozelde olmaktan bahsetmiş.

Arkadaşım, hangi ilde yaşıyorsun? o ilde hangi doktora gidiyor insanlar, tavsiye ediyorlar mı iyice araştır, imkanların var mı bilmiyorum, ama kendine iyi bir dr bulursan bu süreç sonuçlanıyor ve bebeğini kucağına alıyorsun, rabbim nasip ediyor, ama iyi bir doktor araştır, devlet hastanesinde tabii ki de laporoskopi yapılıyor, benim arkadaşım oldu, ama o kadar kötü yapılmış ki, bir kaç ay sonra çok zor bir ameliyat olmak zorunda kaldı, prof larla uzman dr ların ameliyat etme şekli bile farklı, bu ameliyat sonrası yumurtaların azalıyor ve yumurta kaliten düşük oluyor, o yüzden hamile kalmak için başka başka tedaviler yapılıyor, hem maddi hem manevi çöüyorsun, benim arkdaşım şimdi açık ameliyat olmak zorunda kaldı, devlet hastanesindeki doktorlar tecrübe ediniyorlar üzerimizde, ama bu konu çok özel, işin ucunda anne olmak ya da olmamak var.O yüzden biraz durumun varsa imkanlarını zorla, rahim filmi deyip geçme, rahim filmini çeken doktorun tecrübesi bile çok önemli, eğer doktorun eli iyiyse ve tecrübeli ise, yani senin gibi bir hasta daha evvel tedavi ettiyse ne yapacağını biliyor, rahim filmi sırasında tüplerini açmaya çalışıyor, rahim filmini düzgün çekerse tüplerinin açılma ihtimali var, ama tüplerinde sıvı birikmesi varsa bu film çekilerek düzelmez bunlar benim bildiklerim, tüpün alınması gerekir, konuyu iyice araştır, en az bir prof a git en azından sonuçlarını göster.Durumunu anlat .Proflar genelde üniversite hastanesinde 200 tl ücret alıyorlar, ve ameliyatını üniversite hastanesinde yapıyorlar, bulunduğun il de üniversite hastanesinde tüp bebek merkezi olabilir, çok iyi araştır, Doktor çok önemli.Ben daha ucuz olsun diye yine özel bir dr a gittim, ama prof değildi, beni mahvetti, şimdi ona ödediğim paradan daha çok para ödeyerek sağlığıma kavuşmaya çalışıyorum.Benim tecrübelerime göre, hastalıkların hepsi çok önemli, ama iyi doktor bulursan bu hastalıkların hep çözümü var.Hangi ildeysen buradaki arkdaşlardan doktor tavsiyesilerini araştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…