HİDROSALPENKS TÜP ŞİŞMESİ !!!

selam,
bende hidrosalpenks ameliyatı olucam haftaya, bu ameliyatı oldunuz mu? birde ameliyattan sonra tüp bebek şart mı normal yolda hamile kalınmıyormu?

bilen varsa lütfen cevap!!!
Cnm slm.oncelikle geçmiş olsun.hidrosalpenks tek taraflı mi tek tarafliysa diğer taraftan normal yolla gebe kalabilirsin.ayrica tüpün bağlantısı kesilsin cnm sakin tüpü aldırma iyi bi dr yapsin ameliyatı.sormak istediklerini sor.ben ameliyat oldum detaylı bilgi verebilirm

guzguzguz selam ,

nasıl yani anlayamadım bana doktorıum tüpü tamamen alıcaz yoksa içindeki akışkan sıvı ürer sürekli bi anlamı olmaz dedi. En çok korkum ameliyat sonrası komplikasyon yaşamak : ( siz nezaman oldunuz ameliyatı

guzguzguz selam ,

nasıl yani anlayamadım bana doktorıum tüpü tamamen alıcaz yoksa içindeki akışkan sıvı ürer sürekli bi anlamı olmaz dedi. En çok korkum ameliyat sonrası komplikasyon yaşamak : ( siz nezaman oldunuz ameliyatı
cnm iyi bi doktor bul lütfen..aklını karıştırmak gibi olmasın ama..banada ilk doktorum git tüpünü aldır dedi.. kendisi yapmıyormuş bu ameliyatı..birkaç doktorla görüştüm..benim tek taraflıydı..ve görüştüğüm tüm doktorlar tüpünü alırsak yumurta rezervin zarar görür, hiç gerek yok senin daha çocuğun yok dediler ve tüpün bağlantısının kesilmesinin yeterli olacağını söylediler..mayıs ayında oldum ben ameliyatı..merakettiğin bişey varsa sor cnm.

Ben ameliyatimi oldum. Bugün tam 10 gün oldu. Hiç bir problem yok. Yumurtaliga zarar verme gibi bir durumda yokmuş bayanlar. Doktorum iki ay korun sonra çocuk yapabilirsin dedi. Onuda dikislerimin kendisine gelmesi için.

Ben ameliyatimi oldum. Bugün tam 10 gün oldu. Hiç bir problem yok. Yumurtaliga zarar verme gibi bir durumda yokmuş bayanlar. Doktorum iki ay korun sonra çocuk yapabilirsin dedi. Onuda dikislerimin kendisine gelmesi için.
cnm çok geçmiş olsun..tüpün tamamen alındımı? ben sana illa yumurtalıklara zarar gelir diye bişey demedim..ama mantıklı düşünürsen bağlantılı yani..bana çoğu doktor alınması yumurtalıklara zarar verebilir dedi..onu da şimdiden anlayamazsın..hormon tahlillerrinde çıkar..umraım çok iyi bi operasyon olmuştur ve hiçbi sıkıntı olmamıştır..tek tüpün mü 2 tüpünmü cnm..çok geçmiş olsun tekrardan..çikolata kistimi var sende tüpte sıvı yapan şey olabilio

selam,Ben tüp mide ameliyatı olmuştum o ameliyatta komplikasyon yaşadığım için vücudum enfeksiyon kapmıştı. ben bebek düşünüpte bu yola başladığımda kandın doğum doktorum ilk hsg ultrasonumu gördüğünde sen apandist ameliyatı falan mı oldun bu tüpün içi sıvı dolması mikrobik bi durum olduğunda oluyor dedi. bende mide ameliyatımı söyledim. o ameliyattan dolayı sağ tüpümün içi sıvı dolmuş ve sosis gibi şişmişti ultrasonda aynı yumruk büyüklüğünde duruyordu çok şaşırmıştım. doktorum alınması gerekiyor dedi ve sadece içi sıvı dolu olan sağ tüpümü aldırdım. ameliyatım sonrası doktorla görüşmemde ameliyatımın çok iyi geçtiğini söyledi ameliyatımıda ayrıca iletti bana. şimdi 2 ay bebek yapmamam gerektiğini söyledi dikişlerime sıkıntı olmasın diye. sonra denemeye başlayacağım. İnşlarr bu sefer tutar çünkü psikolojik olarak çok bitkinim. bu benim uğraştığım ilk yol değil aylardır uğraşıyorum. ama inşAllah son olur da bende evlat sahibi olabilirim.
bu arada teşekkür ederim.

bende ameliyat günümü bekliyorum. maalesef eğer tüpte hidrosalpenks varsa başka şansı yokmuş. tüp bebek olsa bile o sıvı bebeğin tutunmasını engelliyormuş

selam,
bende hidrosalpenks ameliyatı olucam haftaya, bu ameliyatı oldunuz mu? birde ameliyattan sonra tüp bebek şart mı normal yolda hamile kalınmıyormu?

bilen varsa lütfen cevap!!!

ben ameliyat oldum. tüp bebek konusunda doktorunuz sizi yönlendirecektir. kimi kişi tüp bebeğe başlıyo kimi normal.
benim doktorum normal yolla denemem gerektiği iletti.

guzguzguz selam ,

ben çok yakın zamanda 25 ağustosta ameliyatımı. en büyük komplikasyonu bağırsak delinmesi burdada doktorun iyi olması devreye giriyor. doktorunuza güveniyorsanız sıkıntı yok. ben 4 gün sonra kendim oturup kendim kalkmaya başladım. hastanede 1 gece kaldım ama.

doktorunuz tüpün tamamını alma konusunda doğru söylemiş o sıvı alınsaydı üreme sorunun tekrar başlamasına sebebiyet veriyor. ama laparoskopik ameliyat olduğundan çabuk ayağa kalkılıyor.

benim de sol tüpümde hidroselpenks var,sanırım bu ameliyat şart,önerebileceğiniz bir doktor varmı acaba istanbulda,ne kadara mal oluyor arkadaşlar

maalesef ki ameliyat şart ben ameliyatımı istanbul disinda oldum 1500liraya hicbir problem de yaşamadım ama istanbulda da çok arastirdim fiyatlar çok fazlaydı bulduğum en uygun yer beylikdüzü kolan hastanesiydi 2500 civarı bi fiyat vermişlerdi ve ameliyatı yapacak olan doktor da başka bi doktor arkadaşımın tavsiyesiydi Mehmet Alicik doktorun ismi şimdiden geçmiş olsun diyorum inşallah hiç problemsiz atlatırsın

çok teşekkür ederim cevabın için,ben de artık olmaya karar verdim,peki ameliyattan sonra durumun nasıl,doktor beklemeni mi söyledi,aşılama veya tüp bebek önerdi mi

benim tek tüpüm alındı eğer başka nedenlerle tüp bebeğe ihtiyaç duymuyor olsaydık doğal yolla da şansımız vardı ama biz yaklaşık 4 ay sonrasında tüp bebek yaptirdik

ben de yaşım gereği beklemek istemiyorum,sanırım bir de tüpü almak yerine rahimle bağlantısını kesiyorlarmış,tamamen aldırmak istemiyorum,ardından da aşılama yaptırıcam heralde,tabi daha hiç bir doktora danışmadım,yarın avrupa şafak hastanesine gidicem,umarım doktor iyidir ve maddi manevi yormadan tedavimi yapar,

İki tüpüde sağlam olan insanların bile aşılamayla hamile kalma olasılığı %20-30gibi bişey yanılmıyorsam.bence hiç bekleme tüp bebek yap.zahmetide aynı parasıda aynı nasıl olsa.en azından ihtimal %50ye çıkıyor.

aşılama daha kolay oluyo diyolar,tüp bebekte çok fazla ilaç ve hormon yüklemesi oluyormuş galiba,ama ben de bilmiyorum tam olarak tabiki yaşayanlar daha iyi bilir,bide tüp bebek tutumadığı zaman sanırım ancak 6 ay sonra tekrara yapılıyomuş doğru mu

Üç aşağı beş yukarı aynı ilaçlar kullanıyorda,tutmazsa 2ay sonra yeniden yapılıyor vücut dinlensin diye.yaşı ileri olan yani acelesi olanlar bir sonraki ay yeniden başlıyor.aşılamada sperm tüpten geçmeyi başaracak gidip yumurtayı dölleyecek.sonra döllenen embriyo geri tüpten geçecek gelip rahimde doğru yere yerleşecek falan yani baya Bi zor iş.tüp bebekte dışarda embriyo dölleniyor sonra doktor onu rahime güzelce yerleştiriyor sadece tutmasını bekliyorsun.

Evet bu açıdan bakınca zor bir ihtimal gerçekten, umarım en kolay şekilde atlatırım bu operasyonları, sonuca hayırlısıyla ulaşırım, teşekkür ederim cevaplarınız için

tüpü aldırmayıp başlatınca yani bağlantısını kesince yeniden rahim içine akma ihtimali varmış o yüzden en doğru yöntemin tüpü tamamen almak olduğunu söyledi doktorum zaten tüp ve yumurtalıklar birbirine bağlı değiller ayrılar bu yüzden alındığında yumurtalıkta bi zarar gelmiyormuş ama yine de işinin ehli insanlar yaptığında geçerli bi durum bu şimdiden geçmiş olsun diyorum umarım herşey yolunda gider

X