Hiçbir sorunu olmayanlar nasıl hamile kaldınız ?

Bence sorun esinde de olabilir hic esin gitti mi neden kendine bu kadar yukleniyorsun duzenli adet oluyorsan duzenli yumurtluyorsun demek tabikide herseyin bir zamani vakti var bu kesin siz her yolu deneyin gerisi takdiri ilahi

Eşimde de sorun yok cnm dogal olarak butun gozler bana cevriliyor. cunku erkek bir sperm veriyo sorun cikmassa kadinda araniyo butun sorun. Ondan bi eziklik var içimde.

Ovu testi de kullandim hem pozitif gordugum hemde ertesi gun iliski oldu 3 ay kullandim yine olmadi. Şmdi yogaya basladim. Kafam aslinda dagilmişti hatta cok iyi gidiyordum psikolojim yerindeydi olursa olur olmassa olmaz ne yapim demiştim ta ki bu aya kadar. Gercekten kizlar kasik agrilarim oluyodu usuttum diyodum sicak basiyodu usuttum diyodum.
Ama merdiven cikarken yorulunca acaba dedim. Bide bikac gundur agzimin tadi degisik ne yesem gecmiyor yine acaba mi dedim. Dunde o rahimde çekilme tarzi agrilar olunca yine acaba ya dusup size yazdm. Yani beynimin oyunu desem hiç dusunmedim ki bu ay. Streste yapmadim
Oof ooof

2 doktorum var biri devlette infertilite uzmani...
Digeri ozel hastane taninmis bir doktor.

Devlet hastanesindeki doktoruma cok guveniyorum. En son gittigimde asilama yapalim dedi. Tamam dedim 8 ay gitmedim. Allah belki o zaman da verecek biraz zaman kazanim adina.
Bu ay gidicem iste bakalim ne yapicak. Ozel hastane deki doktoru cok ovuyolar ama ben guvenmiyorum iste bana igne catlatma ignesi falan dedi.
Ama adamda hakli adam yumurtlamamin duzenli oldugunu falan bilmiyor 2 kere gittim.

Kk sayesinde cok şey ogrendim devlet hastanesindeki doktorum femara vermisti 1 sene once. Tahlil yaptir kullan gel tahlile o zaman bakarim dedi. Baktim tsh 8 prolaktin 30 cikmiş kullanmadim ilaci.
Doktora gittim cagirdigi gunde ilaci kullanmadim ddm neden dedi tahlili gosterdm iyiki kullanmamissin bu degerle hamile kalamazdin. Ama az oku az bilgiyle gel yanima falan dedi adami biraz zorladim zor sorular sordm. Bize bunlari uzmanlik sinavinda soruyolar dedi :) sagol kk :)

Bende 6-7 ay kalamadım 5 senelik geri çekilmeli korumadan sonra. Olsa olurdu ozaman. Oda tam koruma sayılmaz. Her neyse ben anlatıyım. Hafif bir kilonuz varsa engel olduğunu duymuştum. Ben karatayın diyetini kendime uyarmadım. Sabah kahvaltıda ekmek değil ceviz yedim,2 yumurta yedim ve bol su içtim. Haftada 1 balık yedim mutlaka.haftada bir de et. Tatlı çok canım çekmeden asla yemedim. Zaten çayıma şeker atmam. Şeker olan şeylerden uzak durdum. Sıvıyağ kullanmadım. Zeytinyağ veya tereyağ. Ayaklarımı üşütmemek için sürekli çorap veya terlik giydim. Birde folik asit içtim. Birde en önemlisi ben baya vazgeçmiştim. Olmazsa olmaz bize yakım çocuk esirgeme var 0-3 yaş ordan evlat ediniriz dedik baya psikolojik olarak vazgeçtim. Hatta hamile olduğumu duyunca kendime gelip 2 gün eşime söylemedim. Korktum pekte isteğim kalmamıştı.
Birde benim bir akrabam bardak çektirdi kendine hamile kaldı. Heralde kaslar gevşedi rahatladı diye düşünüyorum. Benim tavsiye edebiliceğim bunlar. Üşütmeyin birde stres yapmayın. Allah vermiyorsa vardır bildiği. Erkendir,nasip değildir,hayırlısı değildir deyin. Ne gelirse Allah tan çünkü kabul etmek lazım.o zaman beynen rahatlıyor insan. Demek hayırlısı olmıyacakmış diyorsun.

(AL-İ İMRAN SURESİ / 40)
Dedi ki: "Rabbim, bana gerçekten ihtiyarlık ulaşmışken ve karım da kısırken nasıl bir oğlum olabilir?" "Böyledir" dedi, "Allah dilediğini yapar."
(ŞURA SURESİ / 50)
Veya erkekler ve dişiler olarak çift (ikiz) verir. Dilediğini kısır bırakır. Gerçekten O, bilendir, güç yetirendir.

Evet bende hayirlisini diliyorm allahtan. Diyorum ya bazen unutup hayatima bakiyorum sonra bi kafama dank ediyo 1 sene olmuş. Moralim bozuluyo.

Kilom standart..
Corap yaz kiş giyerim. Usutmemek icin elimden geleni yaparim. Hafftada 1 balik yerim bazen 2...
Vitaminli gidalari gunlere ayiririrm o sekilde tuketirim findik ceviz antep fistigi balli sut roka salatasi eksik olmaz benden.

Evet bunlari yaptim beslenmeme dikkat ettim kanimi demirimi yukselttim.

Peki gelelim hamile kaldigim aya
..

Çalisiyordum hergun yedigim seyler sabah 2 puaca aksama kadar çay çekirdek cips
Aksam ekmek arasi kofte dondurulmuş yiyecekler sagliksiz berbat bir duzen...!

Kan degerlerim 7
Demir degerlerim vasat...
Kendine hiç bakmayan bir pink...

Oyle bir zamanda hamile kaldim ben. Hala şaşiriyorum. O zamanlar da kaliteliydi de yumurtam şuan bu saglikli beslenmeyle mi kotu
Çok ince detay anlattim kusura bakmayin. Ama ben artik şuna inaniyorum. Vakti var zamani var...
Allah hayirlisini versin her konuda her şeyde...
Vardir bir bildigi rabbimin.

Allah isteyen herkese saglikli hayirli bir evlat versin canı gonulden istiyorum bunlari.

Şoyle bir donup bakiyorum bu 3 senede dogum yapanlar cocuklarini buyutmuşler 2. Cocugu yapmislar. Benden cok sonra evlenenler hamile kalmislar dogurmuşlar.

Daha dun dogumuna giittigim kadin beni oglunun dogum gunune cagiriyor.

3 sene bana çok gelmiyor tabiki daha uzun cocugu olmayanlar vardir allah sabir versin.
Beni uzen bunlar beni uzen zamanin bu kadar cabuk gecmesi..

Bazen durdurmak istiyorum zamani inan o zaman bu kadar üzülmem.

Evet bende hayirlisini diliyorm allahtan. Diyorum ya bazen unutup hayatima bakiyorum sonra bi kafama dank ediyo 1 sene olmuş. Moralim bozuluyo.
Bu ay o belirtiler neymis belki bakarsin hamilesindir.
Bu arada beslenme seklin cok kotu o yazdiklarin o bile basli basina bir sebep olabilir. Su an beslenme duzenin nasil
Bazen bende diyorum benden sonra evlenenler coluk çocuğa karıştı diye ama kismetten oteye yol yol ne yapalim...

Haklısınız ben 5 yıllık evliyim şuan 5 yaşında çocuğum olurdu. Ama benim çocuğum bana öyle sıkıntılı vaktimde ilaç gibi tam zamanında geldi. Allah en hayırlı zamanı gerçekten en iyi bilen. Bunq şüphe bile etmemek lazım

Yapilmiyor işte. Benim adetlerim de cok sancili yerlerde surunuyorum her ay ilk 3 gun lavaboya bile zorla gidiyorum ne temizlik ne yemek.
Her ay cekiyorum bunu arastirmadan agri kesici veren doktor neden hamile kalamadigimi mi arastiracak...

O zaman doktorunu degıstıreceksın yada hastaneneı degıstreceksın canım baska caren yok ugrasacaksın yada sessızce bekleyeceksın

Bak simdi bir sekilde hamile kalmissin sende sorun olsa zaten o bile olmazdi. Erkeklerde degerler degisebiliyor bu beslenme ile de alakali 1. Cocuklari olup 2.ye bile senelerce ugrasan insanlar var ki eskiden sperm degerlerinin siniri ile simdiki sinir arasinda fark var cunku yedigimiz seyler degisti degerler degisti. Benimde su sekil oldu uzerine bayagi dustum ovu testi olsun sogan kuru olsun yaptim adetim duzensizlesti doktora gittim bir sorun var mi diye miyom var bende dogum yataginda degil ve kucuk diye almadilar her ay dusunmeden edemiyordum birde gecikiyordum test yapinca gozum bozulurcasina bakiyordum. Hacamat yaptim en son ama artik birakmistim dusunmeyi test bile almadim eve gormek istemiyordum yine geciktim diyordum hic aklima getirmiyorum esime geciktigimi bile soylemedim hemen umitleniyor ben daha cok uzuluyorum 2 gun gecti olmadim 3gun gecti olmadim agzimin tadida bozuldu yogurt yerken metal tadi olurya oyle bi tat aldim internetten bakinca hamilelik belirtisi olabilir yazinca kafam dank etti hic artik dusunmuyordum cunku test aldim bayagi koyu cikti. Ne yaptimda oldu bilmiyorum ama o ay adetimden sonra hacamat yapmistim kuyruk sokumu kismina yapmisti kadin burasina yaptigim 70 derde sifa oluyor demisti benim cok sirtim agrirdi habire ovdururdum 2 ay oldu ne agri ne sizi kaldi. Bilmiyorum buna baglamiyorum tabi ama vucut rahatladigi icinde hamile kaldigimi dusunuyorum acikcasi cunku vucut hazir hissetmeyince atiyor yumurtayi biz hamile oldugumuzu dusununce beynimizde belirti veriyor ve kandiriyor. Eger esinde sorun yok ise bu psikolojin veya vucudun hazir olmasi rahatlamasi ile alakali olabilir canim cok uzun oldu kusura bakma ama :)

Sanki benim düşüncelerimi yazmıssın 3 yıl gitmedik dr yapılmadık test içilmedik ilaç iğne kocakarı ilacı dualar adaklar türbe ziyaretleri tükenen bedenim yorulan beynim bozulan psikolojim! Sonuç hormonlarımı durduramadılar hastaneye yattım güya bence hapishaneydi! Şükür ki mucize oldu darısı size insallah

5 sene sizde problem yok sebepsiz denildi.
Zamanı var bekleyin denildi.
Yumurtlamama rağmen yumurtlama ilaçları kullandım.çatlatma iğneleri kullandım.herşeyi yaptım olmadı.

5 sene oldu tüp bebek deneyelim dedik.eşime detaylı sperm tahlili yapıldı.ve ileri hızı düşük çıktı.
Önceki yapılan testler normal görünüyordu.ama detaylıda normal yolla olmayacağını öğrendik.
İyiki tüp bebek yapalım dedik.çok şükür ilk denemede kavuştum bebeğime :)

Şuan iyi besleniyorum. Ben yaklasik 2.5 senede bir kere cips yemedim kola içmedim sagliksiz beslenmeyim diye. Ha bikac aydir yiyorum iciyorum o ayri konu.
Bu ay ki belirtilere gelince. Onlarin belirti degil daha cok psikolojik oldugunu dusunuyorum.

Cunku tam umutlanicam ve adet olacakmisim gibi.

Kesinlikle katiliyorum.

Bende evlilik yil donumumzde , esimin dogum gununde , ya da lanetli mart ayinda ogrenmek cok isterdim.
Ama biliyorumki allah bana hayirlisini hayirli zamanda vericek

Benim arkadasimin 3 sene olmadi benim gibi sonra o ay netten bir kür getirdiler ramazan ayiydi her aksam eşiyle teraviye gittiler bol dua ettiler.
Hacdan hurma getirtip yediler.
Ramazan olmasina ragmen doktor klomen verdi hergun iciyordu iftarda.

Ramazanin bitimine 1 hafta kala hamile oldugunu ogrendi. Ben nasil mutlu oldum anlatamam. Ama sorsak klomen mi hac hurmasimi netten getirttikleri kürmü dualarmi hangisi sebep oldu bilemem.

Allah bir sekilde sebep veriyor.

Ovulasyon testi kullanabilirsiniz.

3 ay kullandim canim.
Doktor kontolunde yumurta takibi yapildi ilişki oldu yine olmadi.
Diyorum ya sorun ovulasyon olmamasinda ya da gununu tutturamamakta degil galiba...

Sorun ya spermler hic ilerleyemeden yok oluyor. Ya da dolleniyor ama ben adetle atiyorum.

O kadar tedavi olup nasil hamile kaldiniz merak ettim acikcasi ?

Açikcasi aşilamadan once tup bebek dusunuyordum asilamanin şansi cok az cunku.

Tup bebek icin suan birikim lazim o da bizde yok. Doktorum tup bebek dusunme %70 sansin var tutar dedi.
Ee daha ne o zaman neden hormon yukluyoruz hala vucuduma 70 sansim varsa degerlendirelim dedim. Bana daha erken dedi.

Yasimdan pay biciyor sanirim. Ama yaslaandim resmen bu surecte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…