- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Bence sorun esinde de olabilir hic esin gitti mi neden kendine bu kadar yukleniyorsun duzenli adet oluyorsan duzenli yumurtluyorsun demek tabikide herseyin bir zamani vakti var bu kesin siz her yolu deneyin gerisi takdiri ilahi
inofolic + ovulasyon testi oneririm. ben bu ay o sekilde hamile kaldim
ilk bebegime 1.5 yil sonra rahim filmi sonrasi hamile kalmistim.
inofolic i burdan duydum sanırım faydasi var. ovulasyon da iyi yumurtayi kacirmamak adina.
stres yapmamak onemli ama engel olmak zor tabi..belki melisa çayı gibi sakinlestirici çaylar icmek faydali olabilir. yada hobi spor gibi olayi unutturucu yogun bir aktivite.
bir de dr a giderken infertilite konusunda uzman bir doktora gidin.her kadin dogumcu bu anlamda iyi olmayabiliyor. cok iyi doğum yaptirabilir çok iyi gebelik takibi yaptirabilir ama infertilite konusunda cok derin bilgiye sahip olmayabilir. dr lar sayfasinda uzmanlastiklari alanlar, yayinlanmis makaleleri vs oluyor. ordan bakabilirsiniz. yada buyuk devlet hastanelerinde bu bölüm oluyor ama orda da surekli baska dr a denk gelmek kötü. ozel gibi olmuyor yine de. istanbulda olsaniz bir dr inerecektim ama bulunduğunuz sehirde vardir illaki bu alanda uzman bir dr.
Canim daha cok gencsin sen umutsuz olursan baskalari ne yapsin tamam 3 sene uzun bir sure katiliyorum ama olacak sakin ol.
Ben 5 yildir evliyim yasim senden buyuk bebek isini hep erteledim dedim ki onun bir zamani var. Zamani geldi hamile kaldim cok sansliyim dedim kaybettim. Planlari biz yapinca olmuyor, ben cok zorlamisim kismet diyorum artik. Birde allahim saglikli akli basinda evlatlar nasip etsin bu gebe kalmanin evet piskolojik sinavi buyuk sonrasi daha zor hayirlisi olsun...
stres in çok etkiledigine inaniyorum
bide esin testler yaptirdimi ?
Allah hayirliisyla seninde kucagini doldursun insallah ..
ben sogan kuru yapip esimede keçi boynuzu içirdiigm ay hamile kalmistim kuçuk ogluma
Bende 6-7 ay kalamadım 5 senelik geri çekilmeli korumadan sonra. Olsa olurdu ozaman. Oda tam koruma sayılmaz. Her neyse ben anlatıyım. Hafif bir kilonuz varsa engel olduğunu duymuştum. Ben karatayın diyetini kendime uyarmadım. Sabah kahvaltıda ekmek değil ceviz yedim,2 yumurta yedim ve bol su içtim. Haftada 1 balık yedim mutlaka.haftada bir de et. Tatlı çok canım çekmeden asla yemedim. Zaten çayıma şeker atmam. Şeker olan şeylerden uzak durdum. Sıvıyağ kullanmadım. Zeytinyağ veya tereyağ. Ayaklarımı üşütmemek için sürekli çorap veya terlik giydim. Birde folik asit içtim. Birde en önemlisi ben baya vazgeçmiştim. Olmazsa olmaz bize yakım çocuk esirgeme var 0-3 yaş ordan evlat ediniriz dedik baya psikolojik olarak vazgeçtim. Hatta hamile olduğumu duyunca kendime gelip 2 gün eşime söylemedim. Korktum pekte isteğim kalmamıştı.
Birde benim bir akrabam bardak çektirdi kendine hamile kaldı. Heralde kaslar gevşedi rahatladı diye düşünüyorum. Benim tavsiye edebiliceğim bunlar. Üşütmeyin birde stres yapmayın. Allah vermiyorsa vardır bildiği. Erkendir,nasip değildir,hayırlısı değildir deyin. Ne gelirse Allah tan çünkü kabul etmek lazım.o zaman beynen rahatlıyor insan. Demek hayırlısı olmıyacakmış diyorsun.
(AL-İ İMRAN SURESİ / 40)
Dedi ki: "Rabbim, bana gerçekten ihtiyarlık ulaşmışken ve karım da kısırken nasıl bir oğlum olabilir?" "Böyledir" dedi, "Allah dilediğini yapar."
(ŞURA SURESİ / 50)
Veya erkekler ve dişiler olarak çift (ikiz) verir. Dilediğini kısır bırakır. Gerçekten O, bilendir, güç yetirendir.
Bu ay o belirtiler neymis belki bakarsin hamilesindir.Evet bende hayirlisini diliyorm allahtan. Diyorum ya bazen unutup hayatima bakiyorum sonra bi kafama dank ediyo 1 sene olmuş. Moralim bozuluyo.
Haklısınız ben 5 yıllık evliyim şuan 5 yaşında çocuğum olurdu. Ama benim çocuğum bana öyle sıkıntılı vaktimde ilaç gibi tam zamanında geldi. Allah en hayırlı zamanı gerçekten en iyi bilen. Bunq şüphe bile etmemek lazımKilom standart..
Corap yaz kiş giyerim. Usutmemek icin elimden geleni yaparim. Hafftada 1 balik yerim bazen 2...
Vitaminli gidalari gunlere ayiririrm o sekilde tuketirim findik ceviz antep fistigi balli sut roka salatasi eksik olmaz benden.
Evet bunlari yaptim beslenmeme dikkat ettim kanimi demirimi yukselttim.
Peki gelelim hamile kaldigim aya
..
Çalisiyordum hergun yedigim seyler sabah 2 puaca aksama kadar çay çekirdek cips
Aksam ekmek arasi kofte dondurulmuş yiyecekler sagliksiz berbat bir duzen...!
Kan degerlerim 7
Demir degerlerim vasat...
Kendine hiç bakmayan bir pink...
Oyle bir zamanda hamile kaldim ben. Hala şaşiriyorum. O zamanlar da kaliteliydi de yumurtam şuan bu saglikli beslenmeyle mi kotu
Çok ince detay anlattim kusura bakmayin. Ama ben artik şuna inaniyorum. Vakti var zamani var...
Allah hayirlisini versin her konuda her şeyde...
Vardir bir bildigi rabbimin.
Allah isteyen herkese saglikli hayirli bir evlat versin canı gonulden istiyorum bunlari.
Şoyle bir donup bakiyorum bu 3 senede dogum yapanlar cocuklarini buyutmuşler 2. Cocugu yapmislar. Benden cok sonra evlenenler hamile kalmislar dogurmuşlar.
Daha dun dogumuna giittigim kadin beni oglunun dogum gunune cagiriyor.
3 sene bana çok gelmiyor tabiki daha uzun cocugu olmayanlar vardir allah sabir versin.
Beni uzen bunlar beni uzen zamanin bu kadar cabuk gecmesi..
Bazen durdurmak istiyorum zamani inan o zaman bu kadar üzülmem.
Yapilmiyor işte. Benim adetlerim de cok sancili yerlerde surunuyorum her ay ilk 3 gun lavaboya bile zorla gidiyorum ne temizlik ne yemek.
Her ay cekiyorum bunu arastirmadan agri kesici veren doktor neden hamile kalamadigimi mi arastiracak...
Bak simdi bir sekilde hamile kalmissin sende sorun olsa zaten o bile olmazdi. Erkeklerde degerler degisebiliyor bu beslenme ile de alakali 1. Cocuklari olup 2.ye bile senelerce ugrasan insanlar var ki eskiden sperm degerlerinin siniri ile simdiki sinir arasinda fark var cunku yedigimiz seyler degisti degerler degisti. Benimde su sekil oldu uzerine bayagi dustum ovu testi olsun sogan kuru olsun yaptim adetim duzensizlesti doktora gittim bir sorun var mi diye miyom var bende dogum yataginda degil ve kucuk diye almadilar her ay dusunmeden edemiyordum birde gecikiyordum test yapinca gozum bozulurcasina bakiyordum. Hacamat yaptim en son ama artik birakmistim dusunmeyi test bile almadim eve gormek istemiyordum yine geciktim diyordum hic aklima getirmiyorum esime geciktigimi bile soylemedim hemen umitleniyor ben daha cok uzuluyorum 2 gun gecti olmadim 3gun gecti olmadim agzimin tadida bozuldu yogurt yerken metal tadi olurya oyle bi tat aldim internetten bakinca hamilelik belirtisi olabilir yazinca kafam dank etti hic artik dusunmuyordum cunku test aldim bayagi koyu cikti. Ne yaptimda oldu bilmiyorum ama o ay adetimden sonra hacamat yapmistim kuyruk sokumu kismina yapmisti kadin burasina yaptigim 70 derde sifa oluyor demisti benim cok sirtim agrirdi habire ovdururdum 2 ay oldu ne agri ne sizi kaldi. Bilmiyorum buna baglamiyorum tabi ama vucut rahatladigi icinde hamile kaldigimi dusunuyorum acikcasi cunku vucut hazir hissetmeyince atiyor yumurtayi biz hamile oldugumuzu dusununce beynimizde belirti veriyor ve kandiriyor. Eger esinde sorun yok ise bu psikolojin veya vucudun hazir olmasi rahatlamasi ile alakali olabilir canim cok uzun oldu kusura bakma ama :)Kilom standart..
Corap yaz kiş giyerim. Usutmemek icin elimden geleni yaparim. Hafftada 1 balik yerim bazen 2...
Vitaminli gidalari gunlere ayiririrm o sekilde tuketirim findik ceviz antep fistigi balli sut roka salatasi eksik olmaz benden.
Evet bunlari yaptim beslenmeme dikkat ettim kanimi demirimi yukselttim.
Peki gelelim hamile kaldigim aya
..
Çalisiyordum hergun yedigim seyler sabah 2 puaca aksama kadar çay çekirdek cips
Aksam ekmek arasi kofte dondurulmuş yiyecekler sagliksiz berbat bir duzen...!
Kan degerlerim 7
Demir degerlerim vasat...
Kendine hiç bakmayan bir pink...
Oyle bir zamanda hamile kaldim ben. Hala şaşiriyorum. O zamanlar da kaliteliydi de yumurtam şuan bu saglikli beslenmeyle mi kotu
Çok ince detay anlattim kusura bakmayin. Ama ben artik şuna inaniyorum. Vakti var zamani var...
Allah hayirlisini versin her konuda her şeyde...
Vardir bir bildigi rabbimin.
Allah isteyen herkese saglikli hayirli bir evlat versin canı gonulden istiyorum bunlari.
Şoyle bir donup bakiyorum bu 3 senede dogum yapanlar cocuklarini buyutmuşler 2. Cocugu yapmislar. Benden cok sonra evlenenler hamile kalmislar dogurmuşlar.
Daha dun dogumuna giittigim kadin beni oglunun dogum gunune cagiriyor.
3 sene bana çok gelmiyor tabiki daha uzun cocugu olmayanlar vardir allah sabir versin.
Beni uzen bunlar beni uzen zamanin bu kadar cabuk gecmesi..
Bazen durdurmak istiyorum zamani inan o zaman bu kadar üzülmem.
Sanki benim düşüncelerimi yazmıssın 3 yıl gitmedik dr yapılmadık test içilmedik ilaç iğne kocakarı ilacı dualar adaklar türbe ziyaretleri tükenen bedenim yorulan beynim bozulan psikolojim! Sonuç hormonlarımı durduramadılar hastaneye yattım güya bence hapishaneydi! Şükür ki mucize oldu darısı size insallahBiz istedik olmadı oluruna bıraktım 1 sene olmuş. Tekrar bişeylere başladık olmadı oluruna bıraktım 1 sene 8 ay olmuş...
Sonra tekrar gittim doktor ne dediyse yaptim olmadi yine oluruna biraktim 3 sene olmuş...!
Vakti mi gelmedi yoksa ben mi çabalamıyorum.
Hoş çabalasam da ne yapıcam. Hiç sorunu olmayanlar denek gibi kullaniliyor. Şunu da yap bunu da yap olmassa gel.
Yumurtlaması duzgun birine yumurtlama ilaclari veriyolar hepten duzen gidiyor stres desen had safhada...
Rahim filmi cekiliyor temiz adam diyorki sana tedaviye baslicaz ?
Hangi tedavi ?
Neyin tedavisi ?
Gunluk ignelerle yumurtalarini olgunlastirip catlatma ignesi yapicaz o gun iliskiye giriceksin.
Bu mu tedavi ?
450 lira ilac parasi tutuyor ve o ilaclari aldiktan sonra hamile kalmamama ragmen vucuduma giren hormonlar benm aylarca dengemi sasiriyor.
Ne yapim ?
Şmdi diceksiniz ki istiyorsan katlanacaksin.
Katlanim de neye ?
Benim sagligim bozuluyo benim dengem bozuluyo ?
Yine bir gece oturdum size yaziyorum. Yazmicagima soz vermeme ragmen.
Evet hiçbir sorunu olmayanlar nasıl hamile kaldiniz.
Gunluk igneleri kullanmalimiyim ?
Yoksa aşılamami
Yoksa tup bebek mi ?
Bu ay o belirtiler neymis belki bakarsin hamilesindir.
Bu arada beslenme seklin cok kotu o yazdiklarin o bile basli basina bir sebep olabilir. Su an beslenme duzenin nasil
Bazen bende diyorum benden sonra evlenenler coluk çocuğa karıştı diye ama kismetten oteye yol yol ne yapalim...
Haklısınız ben 5 yıllık evliyim şuan 5 yaşında çocuğum olurdu. Ama benim çocuğum bana öyle sıkıntılı vaktimde ilaç gibi tam zamanında geldi. Allah en hayırlı zamanı gerçekten en iyi bilen. Bunq şüphe bile etmemek lazım
Bak simdi bir sekilde hamile kalmissin sende sorun olsa zaten o bile olmazdi. Erkeklerde degerler degisebiliyor bu beslenme ile de alakali 1. Cocuklari olup 2.ye bile senelerce ugrasan insanlar var ki eskiden sperm degerlerinin siniri ile simdiki sinir arasinda fark var cunku yedigimiz seyler degisti degerler degisti. Benimde su sekil oldu uzerine bayagi dustum ovu testi olsun sogan kuru olsun yaptim adetim duzensizlesti doktora gittim bir sorun var mi diye miyom var bende dogum yataginda degil ve kucuk diye almadilar her ay dusunmeden edemiyordum birde gecikiyordum test yapinca gozum bozulurcasina bakiyordum. Hacamat yaptim en son ama artik birakmistim dusunmeyi test bile almadim eve gormek istemiyordum yine geciktim diyordum hic aklima getirmiyorum esime geciktigimi bile soylemedim hemen umitleniyor ben daha cok uzuluyorum 2 gun gecti olmadim 3gun gecti olmadim agzimin tadida bozuldu yogurt yerken metal tadi olurya oyle bi tat aldim internetten bakinca hamilelik belirtisi olabilir yazinca kafam dank etti hic artik dusunmuyordum cunku test aldim bayagi koyu cikti. Ne yaptimda oldu bilmiyorum ama o ay adetimden sonra hacamat yapmistim kuyruk sokumu kismina yapmisti kadin burasina yaptigim 70 derde sifa oluyor demisti benim cok sirtim agrirdi habire ovdururdum 2 ay oldu ne agri ne sizi kaldi. Bilmiyorum buna baglamiyorum tabi ama vucut rahatladigi icinde hamile kaldigimi dusunuyorum acikcasi cunku vucut hazir hissetmeyince atiyor yumurtayi biz hamile oldugumuzu dusununce beynimizde belirti veriyor ve kandiriyor. Eger esinde sorun yok ise bu psikolojin veya vucudun hazir olmasi rahatlamasi ile alakali olabilir canim cok uzun oldu kusura bakma ama :)
Ovulasyon testi kullanabilirsiniz.
Sanki benim düşüncelerimi yazmıssın 3 yıl gitmedik dr yapılmadık test içilmedik ilaç iğne kocakarı ilacı dualar adaklar türbe ziyaretleri tükenen bedenim yorulan beynim bozulan psikolojim! Sonuç hormonlarımı durduramadılar hastaneye yattım güya bence hapishaneydi! Şükür ki mucize oldu darısı size insallah
5 sene sizde problem yok sebepsiz denildi.
Zamanı var bekleyin denildi.
Yumurtlamama rağmen yumurtlama ilaçları kullandım.çatlatma iğneleri kullandım.herşeyi yaptım olmadı.
5 sene oldu tüp bebek deneyelim dedik.eşime detaylı sperm tahlili yapıldı.ve ileri hızı düşük çıktı.
Önceki yapılan testler normal görünüyordu.ama detaylıda normal yolla olmayacağını öğrendik.
İyiki tüp bebek yapalım dedik.çok şükür ilk denemede kavuştum bebeğime :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?