hiçbir baltaya sap olamamak

onlisans değil lisans mezunuyum

Canım benim ben de Uni yabancı dil mezunuyum girdim mezun olduğum sene banan işi öğretin de ne verirseniz verin diye saçma rakamla işe başladım
kppsye başvurdum yds falan ama zor cidden zor 2 kere girdim bıraktım
4 yıldır özle şirkette çalışıyorum h.içi 8.30-18.00 yapıyorum resmi tatillerim yıllık zamlarım var istediğimde geç yada izin de rahatlıkla alıyorum açıkcası bu şartlarda ben bile istemiyorum memurlugu
hatta bu şartlarımı duyan ohh memur gibi diyor maaşımda iyi gerçi başak yerlerden iş teklifleri de gelir
demem o ki sen kendini küçük görme emek verince özel sektorde milletin aldığı maaşı desem ağzın açık kalırsın

arkadaş , madem bu kadar cok dert edecektin evlenip çocuk yapacagına önce atanmaya baksaydın demek istemiş
belki de haklı bir şey demiyorum ona da

siz sürekli olumsuz düşünüyorsunuz ve memuriyete kafayı takmışsınız bu durumda ailenizin de baskısı olabilir ama siz memur olursanız o zaman da mutlu olmayacaksınız çünkü elinizde sahip olduklarınızın farkında değilsiniz. herkesin nasibi de çabası da kaderi de farklı aynı sizde olduğu gibi. herkes okumak herkes memur olmak zorunda değil. Sizden iyileri her zaman olacak bunu kabullenin, memur maaşı ile 3000 TL alırken özel de sizin şuan beğenmediğiniz işten 5000 - 10.000 kazanan insanlar var bu seferde neden onlarda öyle bizde böyle diyeceksiniz sizde doyumsuzluk var bence, elinizde ki ile şükür ediyorum deseniz de içten içe inanmıyorsunuz gibi geldi.

Allah inşallah gönlünüze göre verir ne deyim. kpss şartı olmadan bir çok kurum mülakatla atama yapıyor memurlarnetten takip edin isterseniz

Malesef ülkemizde işsizlik sorunu. .
Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın. .

doğrudur bu dediklerinizde.
bu bunalımlarım yüzünden başka sorunlar da başladı bende
yakında nefes alamayacak hale geleceğim

ben de erteleme yönü de var cok fazla
nasıl örnek vereyım anlatayım bılmıyorum mesela en basıtınden
hani bazı insanlar vardır ya anı yaşar, hani evi pislik de götürse her yer dağınık da olsa kahve içmek canı istiyorsa o anda bırakır her şeyi kahvesini içer ,
işte ben öyle değilim kendime hedefler koyuyorum mesela her yer pırıl pırıl olacak ondan sonra da oturup bir güzel kahve içeceğim diyorum ee her yeri bir türlü istediğim gibi pırıl pırıl yapamıyorum çocuk var evde illaki dağılıyor istediğim mükemmelliğe gelmiyor ortam. o zaman ne yapıyorum kahve de içmiyorum çünkü amacıma ulaşamadım . dolayısıyla ne oluyor ? hem ortalık pırıl pırıl olmuyor hem de ben kahve içemiyorum. bir şey yüzünden iki isteğim de olmuyor

kpss yi de bu hale getirdim o dönemde , çalışırken her şey de aklınıza ne gelirse en ufacık bir şeyde '' atanırsam eğer bunu yapacağım, bunu şimdi değil atanınca yapacağım'' diyerek her şeyi erteledim. şimdi hem kpss den umdugumu bulamadım hem de diğer istediğim şeyleri yapamadım.

yani ne bileyim hani totem falan dıyorlar ya onun gibi bi şey yapıyorum ben sanırım

doğrudur bu dediklerinizde.
bu bunalımlarım yüzünden başka sorunlar da başladı bende
yakında nefes alamayacak hale geleceğim

size tavsiyem öncelikli olarak kendinize biraz vakit ayırın, her şeyden önce bir çocuğunuz var onun için mutlu ve güçlü olmanız gerekiyor. Kuaföre gidin, alışveriş yapın, deniz kenarına gidin hava alın oğlunuz nasılsa büyümüş eşinizin yada kendi ailenize bırakıp bir kaç gün tatil yapın uzaklaşın her şeyden eminim iyi gelecektir size hiçbiri olmuyorsa bir yardım alın, bir hayatınız var ve bunun kıymetini bilin.

iş konusuna gelince siz mutlu olduğunuz işi yapın memuriyet unvan her zaman herkesi mutlu etmez önemli olan severek yapmaktan geçiyor, bende dış ticaret mezunuyum, bizim meslekte yabancı dilin varsa cvinde biraz güçlüyse çok iyi şartlarda çok iyi maaşlara çalışabilirsiniz hem de keyifli. Bu işin operasyon tarafında değil pazarlama tarafında çalışın yurt dışına çıkın. şuan bulunduğum ilden dolayı bu mesleği yapamıyorum ama eskiden çalıştığım işyerinde müdürüm bir sürü ülke gezmi şfarklı ülkelerden farklı insanlar kültürler tanıyordu. 2008 yılında 5000 TL maaş alıyordu hem de Dış ticaret müdürü olarak çalışıyordu. Maaşsa maaş müdürse müdür :) Yabancı dille birlikte elinizde güzel bir nimet var bence kıymetini bilin, değerlendirin

Nice ev hanimi var o kadar sansliki hic uzulme bence bunun icin.evet bir is sahibi olabilmek guzel ama olmazsa da sansin guzel olsun diyorum

zorlamayın hayatı biraz oluruna bırakın daha mutlu olacaksın. Hiçbir zaman mükemmel olmaz, hayatı biraz akışa bırakıp keyif amaya bakın bence her şey daha güzel olacak.

Bu sizin suçunuz değil ki...
Yabancı dil mezununu matematikle tarihle coğrafyayla sınayan zihniyet utansın :/

*Benzer dertten muzdaripiz,öğretmenlik okudum da noldu ? Atanamayınca çoğunluk öğretmenden saymıyor zaten

Neden olmasin ki bence cok umutsuzsun. Ikinizde çalıştığınız zaman gayet yapilabilir bence bana o kadar imkansiz gelmedi. Ayrica öyle dersen zaten önünü kapatmis oluyosun bu işin kafanda. Deme öyle.

bide söyle düsün odtü mezunu derece yapmıs tipler bile iş bulamıyor bazen tr de.sonrada keske okumasaydım diyorlar sahidim . bir sürü meslek sahibide aynı sekilde

arkadaş , madem bu kadar cok dert edecektin evlenip çocuk yapacagına önce atanmaya baksaydın demek istemiş
belki de haklı bir şey demiyorum ona da
Ben yorumuma alindiginizi düşünmemistim. Hayatinizi gozlemleyince baska bir yorum yapamadim. Maasinizin az olma sebebi is hayatina gec atilmaniz. Dogal olarak Kariyer ilerlemesi de yapamamissiniz. Yani hep zincirleme. Memuriyet ise tamamen ayri bir hikaye sadece sizin icin degil hepimiz icin zorlu bir calisma ve bekleme sureci. Ben siz evlendiniz cocuk yaptiniz suclusunuz gibi dusunmedim. O tercihleriniz sizi bu noktaya getirmis. Mutlu bir yuva da cok onemli bir deger bence. Is kadar hatta iste de onemli. Size bir ornek vereyim belki motivasyonunuzu arttirir. Bir arkadasim o donem imam hatip l sorunlar yuzunden tip fak puanj almasina ragmen tercih yapamadi. Basini acmak istemedi ustelik puani da kirpiliyordu. Depresyona girdi ve evlendi. 20 yasinda sonrs 2 cocuk yapti. Sonra malum ulke siyaseti baska bir yon aldi. Unv sinavina hazirlandi. Kazandi. Sonra formasyon aldi. Bunlari yasadigi ilin 3 saat otesindeki unv yapti. Her hsftasonu 6 saat yol yapti. Formasyon bitti kpss hazirlandi ayni icinde. 2 ufak cocugu var tekrar edeyim. Su an kpss den iyi bir puan aldi. Atanacak hayirlisiyla. Bir ornek. Evli cocuklu bir kadin sifirdan basladi. Siz yolun yarisindasiniz ki daha sanslisiniz. Ama sanirim sizin baska sorunlarınız var .hoc psikolog gittiniz mi ?

Bir insan gerçek arkadası için kötü düşünmez. Bence iyi bir insan kimse için kötü düşünmez bu şekilde.
Arkadaşlarınızla görüşün onlardan destek alın, belki size atanmayla ilgili Nasıl çalışacağınızla ilgili tüyoşar verirler.

dil mezunuysanız kolejlerde, kurslarda falanda yapabilirsiniz bu işi. hangi dil

İnsana neyin mutluluk getireceği hiç belli olmuyor, aslında çok az şey gerekiyor belkide hiçbirşey gerekmiyor mutlu olmak için. Ama biz hep beklentilerimizi yüksek tuttuğumuz için beklediğimiz huzuru yakalayamıyoruz, inan bana ne memurluk ne atanmak ne kariyer eminim mutlu olmayı beceremeyen bir insana mutluluk getiremez. Bu arada 30 yaş çok erken, yıllarca kpss çalışıp atanamayan öğretmenlerle dolu etrafım, ama vazgeçmemen gerek eğer istiyorsan bu sene olmaz demeyip her yıl şansını denemelisin çok klişe belki ama burası Türkiye yani hiç belli olmaz.

Ithalat ihracat sorumlusuyum deyin :)
Ben de oyleyim
Ben bu isi bulabilmek icin 2 yil hic bilmedigim memlekette kaldim ..
Su anda isi biraktim
Ama illaki bulunur ..
Herkes ogretmen ,avukat olmak zorunda degil
Sizin iyi kotu bi isiniz var
Sukredin kesinlikle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…