- Konu Sahibi nebilimben
-
onlisans değil lisans mezunuyumOnlisans mezunusunuz. Ben bugune kadar onlisans mezunu olup da kendi alaninda bi ise girebilen bir insan daha gormedim(saglik sektoru disinda)
Kader kader diyorsunuz da oturdugunuz yerden nasibiniz gelsin diye bekliyorsunuz gibi geldi bana.
Dgs yaptiniz mi? Dort yilliga tamamlamadan hicbir sey olmuyor bu ulkede -ki lisansin da sansi yok da neyse-
Onlisans diplomaniza ragmen asgari ucretten fazla aliyorsunuz Turkiye sartlarinda sukretmeniz lazim
arkadaş , madem bu kadar cok dert edecektin evlenip çocuk yapacagına önce atanmaya baksaydın demek istemişkesinlikle katılıyorum.
güzel bir örneksin.
mücadele etmişssin.
evt hepimiz tercihlerimizin sonucunu yaşıyoruz.
ben de bu şekilde bir yorum yapmıştım ancak farkındalık yaratır mı N nebilimben de bilemiyorum.
Aa pardon, aciktan okudugunuz dis ticaret on lisansmis.onlisans değil lisans mezunuyum
evet onu da işte belki işe yarar bir baltaya sap olabiliim diye başladımAa pardon, aciktan okudugunuz dis ticaret on lisansmis.
dış ticaret önlisans bölümü açık öğretim anadolu üniv ikinci sınafa gectım bu sene
bunu da sırf bi ara bu sizin söylediklerinizle kendimi telkin etmeye çalışırken yaptım basvurumu
ama sonra yine dibe vuruyorum
diyorum ya kendimi telkin edeyim bak kızım senden daha kötüleri var falan diyeyim kendime diyorum yok olmuyor benden iyileri var peki o ne olacak onlara nasip olanlar bana niye olmadı diyorum
sanırım bırde su aralar hanı herkes de aynı düşünce işte bu boşalan kadrolara bir sürü memur alınacak devlette adam kalmadı bir sürü yer boşaldı falan söylentılerındnen bunaldım bırazda
bu sene sınava gırmedım
ve cevremde bana ordan burdan duydugu kpss haberını getırenler cok var akrabalarım hatta annem babam sürekli alım olacakmış basvursan falan dıye
ya ben bu sene gırmedım sınava 2014 kpss de gecerlılıgını yıtırdı bitti artık benim işim benden olmaz desemde anlamıyorlar sen bi başvur ne olacak dıyorlar hala
hayır kötü niyetle degil de bilgileri yok o yüzden ama bunaldım daynamaıyorum
doğrudur bu dediklerinizde.siz sürekli olumsuz düşünüyorsunuz ve memuriyete kafayı takmışsınız bu durumda ailenizin de baskısı olabilir ama siz memur olursanız o zaman da mutlu olmayacaksınız çünkü elinizde sahip olduklarınızın farkında değilsiniz. herkesin nasibi de çabası da kaderi de farklı aynı sizde olduğu gibi. herkes okumak herkes memur olmak zorunda değil. Sizden iyileri her zaman olacak bunu kabullenin, memur maaşı ile 3000 TL alırken özel de sizin şuan beğenmediğiniz işten 5000 - 10.000 kazanan insanlar var bu seferde neden onlarda öyle bizde böyle diyeceksiniz sizde doyumsuzluk var bence, elinizde ki ile şükür ediyorum deseniz de içten içe inanmıyorsunuz gibi geldi.
Allah inşallah gönlünüze göre verir ne deyim. kpss şartı olmadan bir çok kurum mülakatla atama yapıyor memurlarnetten takip edin isterseniz
ben de erteleme yönü de var cok fazlasiz sürekli olumsuz düşünüyorsunuz ve memuriyete kafayı takmışsınız bu durumda ailenizin de baskısı olabilir ama siz memur olursanız o zaman da mutlu olmayacaksınız çünkü elinizde sahip olduklarınızın farkında değilsiniz. herkesin nasibi de çabası da kaderi de farklı aynı sizde olduğu gibi. herkes okumak herkes memur olmak zorunda değil. Sizden iyileri her zaman olacak bunu kabullenin, memur maaşı ile 3000 TL alırken özel de sizin şuan beğenmediğiniz işten 5000 - 10.000 kazanan insanlar var bu seferde neden onlarda öyle bizde böyle diyeceksiniz sizde doyumsuzluk var bence, elinizde ki ile şükür ediyorum deseniz de içten içe inanmıyorsunuz gibi geldi.
Allah inşallah gönlünüze göre verir ne deyim. kpss şartı olmadan bir çok kurum mülakatla atama yapıyor memurlarnetten takip edin isterseniz
doğrudur bu dediklerinizde.
bu bunalımlarım yüzünden başka sorunlar da başladı bende
yakında nefes alamayacak hale geleceğim
ben de erteleme yönü de var cok fazla
nasıl örnek vereyım anlatayım bılmıyorum mesela en basıtınden
hani bazı insanlar vardır ya anı yaşar, hani evi pislik de götürse her yer dağınık da olsa kahve içmek canı istiyorsa o anda bırakır her şeyi kahvesini içer ,
işte ben öyle değilim kendime hedefler koyuyorum mesela her yer pırıl pırıl olacak ondan sonra da oturup bir güzel kahve içeceğim diyorum ee her yeri bir türlü istediğim gibi pırıl pırıl yapamıyorum çocuk var evde illaki dağılıyor istediğim mükemmelliğe gelmiyor ortam. o zaman ne yapıyorum kahve de içmiyorum çünkü amacıma ulaşamadım . dolayısıyla ne oluyor ? hem ortalık pırıl pırıl olmuyor hem de ben kahve içemiyorum. bir şey yüzünden iki isteğim de olmuyor
kpss yi de bu hale getirdim o dönemde , çalışırken her şey de aklınıza ne gelirse en ufacık bir şeyde '' atanırsam eğer bunu yapacağım, bunu şimdi değil atanınca yapacağım'' diyerek her şeyi erteledim. şimdi hem kpss den umdugumu bulamadım hem de diğer istediğim şeyleri yapamadım.
yani ne bileyim hani totem falan dıyorlar ya onun gibi bi şey yapıyorum ben sanırım
evet çabaladım
elimden gelen bu kadarı oldu kapasitem bu yani kabul ediyorum
benim matematiğim kötü , ve matematikte yapabileceğimin en iyisini yaptım diorum daha fazlasına kafam basmıyor
bu yanı resmen bu şekilde
hani bunu örnek olarak soyledım bu sekılde dini inancı sağlam zayıf bu konulara gırılmesını ıstemem ama evet bu dedıgınız süreyi de biliyorum
yani ben yan gel yat olmadı demıyorum çabaladığıma ınanıyorum yanı elımden geldıgı ölçüde
Neden olmasin ki bence cok umutsuzsun. Ikinizde çalıştığınız zaman gayet yapilabilir bence bana o kadar imkansiz gelmedi. Ayrica öyle dersen zaten önünü kapatmis oluyosun bu işin kafanda. Deme öyle.hiç hayal kurmuyorum biliyor musunz
hem de hiç
olmayacak seyleri ne dıye kurayım kı
eşim hayal kurar hatta ona kızarım
güzel bir arabanın hayalını kurar mustakıl ev merakı vardır hayalını kurar
bunlar olmayacak seyler yanı bızım ıcın mesela
bes kurus para yok bız nasıl arsa alıp bırde ev yaptırabılırz kı sittin sene olmayacak bir hayal
ama esım kurar durur
hayatımda kurdugum hiçbir hayalım yok
olmuyor zaten
bide söyle düsün odtü mezunu derece yapmıs tipler bile iş bulamıyor bazen tr de.sonrada keske okumasaydım diyorlar sahidim . bir sürü meslek sahibide aynı sekildeaklımdan bir sürü düşünceler geçiyor , parça parça gayet güzel ama bir araya getirmeye çalıştığımda ya da yazıya dökmeye çalıştığımda beceremiyorum, nasıl anlatacağımı bilemiyorum
30 yaşındayım, üniversite yabancı dil mezunuyum, şuan çalışıyorum 1500 tl maaş alıyorum
elimden gelen bu
babam, cevrem hep öğretmen olmamı isterdi, ama olamadım, olamıyorum , başka memurluk için uğraştım o da olmadı , ben de bu işi buldum 2 senedir çalışıyorum
babam, annem bana hiç bir şey demezler ama laf arasında geçince '' lafancanın kızı da öğretmen olmuş vay be '' dediğinde babamın iç geçirişini anlayabiliyorum
kabul edemiyorum, ben neden hiç bir şey olamadım? bir mesleğim yok , hani soruyorlar ya ne iş yapıyorsunuz diye sanki bana sorsalar cevap veremiyorum, eee işte ithalat yapan bir şirketin( çalıştıgım yer çok bilindik bir yer değil ) yurtdışı ile ilişkilerini sağlıyorum da bilmem ne , halbuki ne iş yapıyorsun ; öğretmenim, memurum , mühendisim,.
ne kadar net ve güzel ben bunu yapamadım.
hayır öğretmenliği örnek veriyorum , diyorum ya başka memurlukları da denedim ama olmadı benim derdim hiçbir şey olamamak bu hayatta.
kendime de güvenim yok bu iş yerinden çıksam daha iyisini ya da en azından bunun gibi başka bir yerde iş bulabileceğimi sanmıyorum.
dini inancım çok fazladır. buna rağmen çoğu kez umutsuzluğa kapılıp isyan ediyorum. Çok defa ilahi sebeplere dayandırmak istedim, mesela bir yere başvurdum olmadı, heralde hakkımda hayırlısı buydu belkı karşıma bundan daha iyisi çıkacak ki o yüzden olmadı diye düşünmeye çalıştım, eee bir daha ki sefere bir öncekinden daha iyi denilebilecek bir yere başvurum yine olmadı , olmadi, olmadı.
peki ne o zaman benim hakkımda hayırlısı ? hiç bir baltaya sap olamamanın benim için ne gibi bir hayrı var ?
diğer arkadaşlarım için hayırlı olan şeyler benim için neden hayırlı olmadı ?
mesela bir arkadasım vardı polis olmak istiyor, kendi isteği ile tesettüre girdi, hani böle polis olamam diye düşünüyordu şimdi yeni çıkan düzenlemede kadın polisler tesettürlü olabilecek,
geçenlerde sosyal medya hesabında bir yazı paylaşmış işte polis olamam diye düşünürken böle bir kapı açıldı, Allah bana nasip edecek inşallah falan gibilerinden yazmış, işte bende sırlar dünyası gibi çoook ilahi sebeplere dayandırdığım şeyler oldu ama hiç biri gerçekleşmedi
kabul edemiyorum ama durum tam da bu, tek bir acıklaması var heralde bu benim nasibim değilmiş , basbaya bu yani bu benim imtihanım herhalde
bunca sene girdim sınavlara bu sene girmedim onda da bu darbe girişimi falan bir sürü boşalan kadro herkes yine umutlandı ben yine kaldım
yani senin yiyeceğin ekmeğin yokmuş , senin hakkında hayırlısı değilmiş laflarını anlayamıyorum
düşünüyorum ne gibi bir hayır olabilir bulamıyorum
yaptığım işi begenmıyorum, yaşadığım hayatı begenmıyorum...
ama onu da biliyorum '' benim verdiğim kaderi beğenmeyen kendine başka bir rab arasın''
bunu da biliyorum ama kendimi tutamıyorum, ya benım kaderim niye böle oldu ?
eski işi gücü tıkırında olan arkadaslarımla görüşmüyorum, sanki bana hepsi nispet yapıyor gibi geliyor ama aslında yapmıyorlar bana oyle geliyor
benım nıye işlerim tıkırında değil? , arkadasım öğretmen oldu peki ben ? ben hiçbir şey olamadım, içinden geçirmiyor mudur sanki ben oldum o hiçbir şey olamadı diye ?
çok karışık yazdım ve güzel ifade edemedim düşüncelerimi ama beynımden cok hızlı geciyor hep karışık bu yüzden yetiştiremiyorum yazmaya
yazım konusunda eleştiri alacağım muhtemelen sizlerden
belki benim gibi olanlar varsa konusuruz dıye olesine yazdım
Ben yorumuma alindiginizi düşünmemistim. Hayatinizi gozlemleyince baska bir yorum yapamadim. Maasinizin az olma sebebi is hayatina gec atilmaniz. Dogal olarak Kariyer ilerlemesi de yapamamissiniz. Yani hep zincirleme. Memuriyet ise tamamen ayri bir hikaye sadece sizin icin degil hepimiz icin zorlu bir calisma ve bekleme sureci. Ben siz evlendiniz cocuk yaptiniz suclusunuz gibi dusunmedim. O tercihleriniz sizi bu noktaya getirmis. Mutlu bir yuva da cok onemli bir deger bence. Is kadar hatta iste de onemli. Size bir ornek vereyim belki motivasyonunuzu arttirir. Bir arkadasim o donem imam hatip l sorunlar yuzunden tip fak puanj almasina ragmen tercih yapamadi. Basini acmak istemedi ustelik puani da kirpiliyordu. Depresyona girdi ve evlendi. 20 yasinda sonrs 2 cocuk yapti. Sonra malum ulke siyaseti baska bir yon aldi. Unv sinavina hazirlandi. Kazandi. Sonra formasyon aldi. Bunlari yasadigi ilin 3 saat otesindeki unv yapti. Her hsftasonu 6 saat yol yapti. Formasyon bitti kpss hazirlandi ayni icinde. 2 ufak cocugu var tekrar edeyim. Su an kpss den iyi bir puan aldi. Atanacak hayirlisiyla. Bir ornek. Evli cocuklu bir kadin sifirdan basladi. Siz yolun yarisindasiniz ki daha sanslisiniz. Ama sanirim sizin baska sorunlarınız var .hoc psikolog gittiniz mi ?arkadaş , madem bu kadar cok dert edecektin evlenip çocuk yapacagına önce atanmaya baksaydın demek istemiş
belki de haklı bir şey demiyorum ona da
aklımdan bir sürü düşünceler geçiyor , parça parça gayet güzel ama bir araya getirmeye çalıştığımda ya da yazıya dökmeye çalıştığımda beceremiyorum, nasıl anlatacağımı bilemiyorum
30 yaşındayım, üniversite yabancı dil mezunuyum, şuan çalışıyorum 1500 tl maaş alıyorum
elimden gelen bu
babam, cevrem hep öğretmen olmamı isterdi, ama olamadım, olamıyorum , başka memurluk için uğraştım o da olmadı , ben de bu işi buldum 2 senedir çalışıyorum
babam, annem bana hiç bir şey demezler ama laf arasında geçince '' lafancanın kızı da öğretmen olmuş vay be '' dediğinde babamın iç geçirişini anlayabiliyorum
kabul edemiyorum, ben neden hiç bir şey olamadım? bir mesleğim yok , hani soruyorlar ya ne iş yapıyorsunuz diye sanki bana sorsalar cevap veremiyorum, eee işte ithalat yapan bir şirketin( çalıştıgım yer çok bilindik bir yer değil ) yurtdışı ile ilişkilerini sağlıyorum da bilmem ne , halbuki ne iş yapıyorsun ; öğretmenim, memurum , mühendisim,.
ne kadar net ve güzel ben bunu yapamadım.
hayır öğretmenliği örnek veriyorum , diyorum ya başka memurlukları da denedim ama olmadı benim derdim hiçbir şey olamamak bu hayatta.
kendime de güvenim yok bu iş yerinden çıksam daha iyisini ya da en azından bunun gibi başka bir yerde iş bulabileceğimi sanmıyorum.
dini inancım çok fazladır. buna rağmen çoğu kez umutsuzluğa kapılıp isyan ediyorum. Çok defa ilahi sebeplere dayandırmak istedim, mesela bir yere başvurdum olmadı, heralde hakkımda hayırlısı buydu belkı karşıma bundan daha iyisi çıkacak ki o yüzden olmadı diye düşünmeye çalıştım, eee bir daha ki sefere bir öncekinden daha iyi denilebilecek bir yere başvurum yine olmadı , olmadi, olmadı.
peki ne o zaman benim hakkımda hayırlısı ? hiç bir baltaya sap olamamanın benim için ne gibi bir hayrı var ?
diğer arkadaşlarım için hayırlı olan şeyler benim için neden hayırlı olmadı ?
mesela bir arkadasım vardı polis olmak istiyor, kendi isteği ile tesettüre girdi, hani böle polis olamam diye düşünüyordu şimdi yeni çıkan düzenlemede kadın polisler tesettürlü olabilecek,
geçenlerde sosyal medya hesabında bir yazı paylaşmış işte polis olamam diye düşünürken böle bir kapı açıldı, Allah bana nasip edecek inşallah falan gibilerinden yazmış, işte bende sırlar dünyası gibi çoook ilahi sebeplere dayandırdığım şeyler oldu ama hiç biri gerçekleşmedi
kabul edemiyorum ama durum tam da bu, tek bir acıklaması var heralde bu benim nasibim değilmiş , basbaya bu yani bu benim imtihanım herhalde
bunca sene girdim sınavlara bu sene girmedim onda da bu darbe girişimi falan bir sürü boşalan kadro herkes yine umutlandı ben yine kaldım
yani senin yiyeceğin ekmeğin yokmuş , senin hakkında hayırlısı değilmiş laflarını anlayamıyorum
düşünüyorum ne gibi bir hayır olabilir bulamıyorum
yaptığım işi begenmıyorum, yaşadığım hayatı begenmıyorum...
ama onu da biliyorum '' benim verdiğim kaderi beğenmeyen kendine başka bir rab arasın''
bunu da biliyorum ama kendimi tutamıyorum, ya benım kaderim niye böle oldu ?
eski işi gücü tıkırında olan arkadaslarımla görüşmüyorum, sanki bana hepsi nispet yapıyor gibi geliyor ama aslında yapmıyorlar bana oyle geliyor
benım nıye işlerim tıkırında değil? , arkadasım öğretmen oldu peki ben ? ben hiçbir şey olamadım, içinden geçirmiyor mudur sanki ben oldum o hiçbir şey olamadı diye ?
çok karışık yazdım ve güzel ifade edemedim düşüncelerimi ama beynımden cok hızlı geciyor hep karışık bu yüzden yetiştiremiyorum yazmaya
yazım konusunda eleştiri alacağım muhtemelen sizlerden
belki benim gibi olanlar varsa konusuruz dıye olesine yazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?