- Konu Sahibi nebilimben
-
tamam bunu da düşünmeyi deniyorum, Allaha şükür işte ac olan insanlar var benden daha kötü olanlar var , hiç iş bulamayan insanlar var ( şuan işim parası az olabilir ama her yönden rahat ) falan derken, eee ama benden iyi olan insanlar da var diyorumTurkıyenın halıtek sız değilsiniz ınanın yuksek maas alan çok az ınsan var.
evet çabaladımdini inancım sağlamdır ve işe giremediğimi kadere bağladım demişsin ya.
İsra Suresi diyor ki '' biz, her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık... ''
Çabaladın mı gerçekten? Elimden gelenin tamamını yaptım diyebiliyor musun? Memurluk dediğin için bu örneği veriyorum. Kpss'ye GERÇEKTEN
evet çabaladım
elimden gelen bu kadarı oldu kapasitem bu yani kabul ediyorum
benim matematiğim kötü , ve matematikte yapabileceğimin en iyisini yaptım diorum daha fazlasına kafam basmıyor
bu yanı resmen bu şekilde
hani bunu örnek olarak soyledım bu sekılde dini inancı sağlam zayıf bu konulara gırılmesını ıstemem ama evet bu dedıgınız süreyi de biliyorum
yani ben yan gel yat olmadı demıyorum çabaladığıma ınanıyorum yanı elımden geldıgı ölçüde
suan 30 yasındayım kpps meselesı bitti diyorum benim için olmuyor çünküsanıyorum öğretmen olamama, kpss engelini geçememek sizi bunaltmış.
ben memurum ama ciddi anlamda hiç iş bulamadığım için memur oldum.
özel de sigortalı bir işim sizin ki gibi bir maaşım olsa sanırım bu kadar çabalamazdım. ama özelle kıyaslayınca memurluk ciddi rahatmış dedim. en azından emeğinin karşılığını alıyorsun, güzel hakların var çok şükür. onun dışında öyle bunalımlara sürüklenecek birşey değil bence.
ne güzel eliniz ayağınız tutuyor, akıl sağlığınız yerinde, okumuşsunuz kimseye de muhtaç değilsiniz. bence isyan yerine şükürlere doğru gidin. sonra da madem öğretmenlik içinizde uhde sonunda hayal kırıklığı yaşayamayacağınıza dair kendinize söz verip bismillah deyip başlayın çalışmalara. koca bir yıl var önünüzde. kursa yazılın, denemelere yazılın . ben işten gelirdim akşamları net 2 saat çalışırdım. ama dolu dolu çalışırdım. son 2 ayda işten çıktım ondan sonra çok şükür kazandım. neden olmasın ki?? üstelik sigortasız sadece yemek ve yol parasına gidecek maaşım vardı. sizin kadar şanslı değildim
işte diyorum ya bu şekilde düşünmeye teşvik etsem hani kendimi,Senelerce iş bulamayan, belli bir yaştan sonra ailesinden para almaya dayanamayan ve bu yüzden hayatını sonlandırmış bir sürü genç var ülkemizde. Bence halinize şükredin. Çünkü bir işiniz, maaşınız var. Kimseye muhtaç değilsiniz.
benim gözümde atanamayan öğretmenin bile bir şerefi varOlanda da olmayanda da hayır vardır. Ben öğretmenim ama atanamıyorum. Yaş 25. Hala işsizim, her sene kpss ye giriyorum. Senin en azından işin varmış, şükretmelisin
bunu eşimde diyorBence maasin az.
Siz niye formasyon alip ogretmenlige gecis dusunmediniz? Belki o zaman atanamayan ogretmen olurdunuz. Ne bileyim sacma ama size gore serefi varmis ondan soruyorum.benim gözümde atanamayan öğretmenin bile bir şerefi var
sonucta öğretmensiniz işte
ama ben hiç birşey değilm
Nasıl hiçbir şey değilsiniz? Valla size öyle geliyor. Günümüzde iş sahibisiniz bundan daha güzel ne olabilir? İnan 1500 liraya iş bulsam çalışırım.benim gözümde atanamayan öğretmenin bile bir şerefi var
sonucta öğretmensiniz işte
ama ben hiç birşey değilm
internetten çeviri işi de öle uzaktan duyuldugu gibi çok matah bir şey degil gercektenBence bu kadar olumsuz bakmayın hayata. Yabancı dilim olmasını o kadar çok isterdim ki anlatamam.
Ayrıca bunları size 30 31 yaşlarında hayatının mesleğini bulmuş birisi olarak yazıyorum. (O zamana kadar ki uğraşımı anlatsam inanın gülersiniz bana. )
Ben sizin gibi yabancı dile hakim olsam kesinlikle internetten çeviri işi almaya çalışırım.
Ayrıca hiç kendinizi baskılamayın lütfen. Millet ne yaparsa yapsın siz boşverin. Siz kendi hayatınızla alakalı hayal kurun ve onun peşinden gidin. Belki devlet olamayacak ama özelde çok daha iyi şartlarda çalışacaksınız inşaallah.
Sene 2005 falan, çeviri işinden elde ettiğim gelir 1500 liraydıinternetten çeviri işi de öle uzaktan duyuldugu gibi çok matah bir şey degil gercekten
freelance olarak dıyorsanız bu ancak ek gelır olur o da ama işte ben musait olunca cevırı gelmıyor , cevırı gelse ben musaıt olmuyorum falan yurumuyor yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?