Huzurevinde çalıştim daha önce o yüzden biliyorum..bu kişilerin emekli maaşı yok mu? Babasının emekli maaşı var diye biliyorum. Üstelik araştırsinlar dedim. Araştırmak da bir sakınca yok sanırım. Sizin çözümünüz nedir? Verdiğim çözümlere öyle karşı çıktınız ki sizinkini merak ettim..
benim bildiğim emeklilerin büyük kısmı 3 bin lira filan gibi bir para alıyor sanıyorum buradaki emekli de öyle bir şey alıyor
ben size "öyle bir şey yok" demedim sadece ben bilmiyorum dedim. madem huzurevinde çalıştınız ve biliyorsunuz böyle 3-4 bin lira maaş alan emekliyi kabul eden huzurevi biliyorsanız paylaşın hayır işlemiş olursunuz dedim size..
hele hele burada karı koca 2 kişi var, biri bakıcı ile bakılıyor ve sadece 1 tanesinin maaşı var...şartlar böyleyken kabul eden huzurevi varsa ve bundan şimdiye kadar benim haberim olmadıysa buna çok şaşırırım...
yine darulaceze diyen olmuş mesela...yine benim bildiğim devletten emekli kimse aciz kapsamına girmez, giremez ki. devlet 3 kuruş da olsa maaş veriyorsa siz o kapsamda olmuyorsunuz diye biliyorum ben. şurası kabul ediyor diye bilen varsa paylaşırsa hayır işlemiz olur -- sadece bu konudaki kişiler için değil genel olarak bilgilenmiş oluruz.
benim önerim
1. anne babanın şımarıklıkta son noktada olduğunu düşünüyorum...ne güzel dünya evlenmiş seneler geçmiş kızlar hala para yolluyor bunlar da "yok biz başımızın çaresine bakalım" demiyor...ben şu yaşa kadar kaç örnek gördüysem ölünceye kadar bu kızlar bu insanlara bakacak...bu sırada ya eşleriyle kötü olacaklar ya çocuklarıyla.
2. bu kadın veya kızkardeşinin acaba bir ev alma (ortak mesela) imkanı olabilir mi bakmak lazım
şöyle bir plan olabilir
anne baba kızlardan en ucuz şehirde yaşayan kimse oraya gidecek (memlekette kalacaz bilmem ne yok). 1+1 bir daire alınacak kızlar ortak. [burada opsiyonlar olabilir ana fikir kardeşlerin daha sonra satabilecekleri ya da bağ evi filan gibi kullanabilecekleri minik bir yer bulmak]. varsa bir köy evi tamir edip oturmak olabilir. gibi gibi.
birkaç sene yollayacakları parayı ev için peşinat verip krediyi de ortak ödeyebilirler mesela.
ayrıca bakıcı kısmını da bi düşünmek lazım. evde anne var, baba obez filan mı özel bir cihaz mı kullanıyor? pansumanı mı var? yatalak mı? bakıcı gelmesinin sebebi ne tam olarak? ona göre aksiyon alınabilir.
her türlü, kimse kusura bakmasın ama anne -babaya "ben kendim geçinemiyorum bu işi böyle sürdüremeyiz" konuşmasını yapmak zorundalar.
3. damatları öpüp başlarına koysunlar hatta tepelerinde taşısınlar.. kaç damat 8 10 sene binlerce lira para gönderilmesine razı gelir? ama bu insanların kendi çocukları büyüyor kendi evleri yok...nereye kadar para yollayacaklar? eşlerden birisi ben artık para yollamanı istemiyorum dese mesela. şu anda bile yetiremezken o zaman ne yapacaklar? o yüzden acı reçete olması şart.