Hiç geçmeyen heves, yapacagim sey gereksiz mi

Bn yurtdışndaym ama türkyemm gbisi yok hç gtmedğn bi şehirle bi başlangıç yapın bnce . Sonraki yıla erteleyin yurtdışını. Ew parası birktrmek daha mantıklı. Ew fiyatları yükselio ama yurtdışı kaçmaz

İnsanlar artık evle parayla kafayı yemiş siz gezmeye gidin seneyede biriktirirsiniz sanki ev alsanız para vericekler yorum yapmak için yorum yapıyorlar hayalinden vazgeçme bana böle yaptılar hevesini kırmalarına izin verme

Hayallerinizi ertelemeyin, 3 günlük dünya yarının garantisi yok. Ev alırsınız Allah korusun oturamazsınız bile. Hiç birikim yapmayın sürekli gezin tozun demiyorum ancak sizin de dediğiniz gibi 3-4 bin lira ile ev alınamaz ama bir hayal gerçekleştirilebilir. Siz çalışıyorsunuz siz kazanıyorsunuz kimin için?

esımle hayalımız dunyayı gezmek
ama sanırım bunun ıcın bıze bı 15 yıl gerek
ınsallah basarırsın

Şimdi burda hayatında hiç türkiyeden dışarı çıkmamış insanlar "saçmalama boşa giden para biriktir ev al öuhabbeti yapıcaklar"..asla asla boşa giden bir para değil.hayata bir kere geliyoruz.yeni kültürleri,yeni insanları,yeni yemekleri,yeni müzikleri keşfediceksiniz.belki ilerde gezdiğiniz ülkelerden birine taşınacaksınız.bu insanın ufkunu ve dünyaya bakışını inanılmaz açan birşey..bende sizin yerinizde olsam aynısını yapardım ,ölüm döşeğinde sadece anılarımızla,yaşadıklarımızla ölüyoruz.hiçkimsenin ah iyiki ev aldım canım evim diye düşünerek gittigini sanmıyorum.dünya malı için ömürlerini tüketiyolar sonra çocukları yiyor.

Cok guzel bir hayal bence cevrenzdeki insanlara kulak asmayin yok ev alcam harcama yapmayayim, cocuk olcak harcama yapmayayim, cocugun okul masrafi var harcama yapmayayim...eeee ne icin yasiyoruz ki biz neden calisip didiniyoruz? sıkıcı insanlari bosverin onlar kasvetli hyatlarina devam etsin..hayalini gerceklestrip mutlu olamadiktan sonra yemisim evi...gencliginiz ve sagliginiz yerindeyken hayallerinizi gerceklestirin...2 kisi çalışıyorsunuz ilerde para briktrmye vakit de var ayrica...birikmese nolcak emekli maasi yter size kimseyi dinlemeyin kalbinizin sesini dinleyin lutfen ve mutlu olun...

Ben ilk defa bu sene tursuz avrupa seyahatıne çıktım. Mutlaka cesaret edip tursuz çıkmanızı öneririm. Öyle ahım şahım bir ingiliCeye ihtiyacınız yok. Harita okumak, toplu taşımalarını keşfetmek bulmaca çözmek gibi inanılmaz eğlenceli. Yerel halkla daha fazla içiçe oluyorsunuz. Yok şu ülkedekiler çok soğuk çok umursamaz, yok kendi dillerinde konuşmazsan hayatta cevap vermezler gibi önyargılarınız kalmıyor. Avrupa'da herşey saat gibi kurallı işliyor, Avrupa'da on numara ağlamayan mızmızlanmayan çocuk yetiştiriliyor, tüm boş zamanlar kitap okuyarak değerlendiriliyor gibi komplekslerinizden arınıyorsunuz. Paranızı ve vaktinizi kendi istediğiniz şekilde değerlendirme imkanınız oluyor ki bu ciddi manada tasarruf edebilirsiniz demek.

4000lirayla ev sahibi olamayacaksiniz zaten.. Belki iki aylik taksiti cikacak o kadar. Ben bu sartlarda asla asla hayalimden vaZgecmezdim. Iki yil gec ev sahibi olmayi tercih eder bu yaslarimin tasini cikarirdim. Evini barkini almis cocuklari buyutmus evlendirmis 60indan snra hayati yasamak bana mntikli gelmiyo hic. Ilerde asla bu tadi alamayacaksin

Kesinlikle beni anlatmışsın, gezmek öyle bir tutku ki ben de iznimin gezeceğim yerlerin hayaliyla hep tutunurum hayata.. Benim tavsiyem ilk yurtdışı gezinizi ucuz ülkelere yapmanız.. Avrupa genel olarak çok pahalı, 1 küçük suyu 1-2 €- kahveyi 5 € civarı içebiliyorsunuz derken bir bakmışsınız para bitmiş.. Başlangıç için tur belki olabilir, ama sonraki seyahatlerinizi kendiniz planlayın. Genelde pegasus kampanyaları bilet için ideal oluyor, booking de rezervasyon için uygun fırsat sunuyor. Dili sorun etme, telefonuna google çevirici indir, internetsiz bile her dilde konuşabiliyorsun. Yunanistan, Balkan ülkeleri fiyat olarak ideal.. Gittiğin yerde süpermarket bul, halk pazarlarını keşfet, yemek için popüler değil de halkın gittiği yerlere yönel. Resepsiyon görevlileri iyi birer yardımcı bu anlamda.. Ruhun gezginse zaten su akar yolu bulur.. Soruna gelince, hiçbirimizin hiçbirşeyin garantisi olmadığı bu dünyada birazcık ruhunu beslemelisin, kesinlikle git.. İyi eğlenceler..

Ayy bende cok istiyorumm dunyayi gezmeyi hatta esim demistiki bi gun maddi durumumuz el verdigi zaman sen gozunu kapali dunya haritasinda parmagini degdirdigin ulkeye gidicez oyle oyle hepsini gezicez ozlemtunca ile dunyayi geziyorum programinida hic kacirmadan izliyorum insallah bi gun bizde onun gibi gezicez

Veronika nika canim. Ben de once turkiye turu yapacagim. Bu arada yurtdisi firsati ciktikca gidecegim. Benim esim gezmekten hoslanmiyor.
Ben bunlari hep arkadaslarim ile yapacagim.

Hayallerin gayet guzel ve yapilabilir.

Hindistan da iyi fikir. Belki ona esim gelir.

Hiç para tutamam elimde. Özellikle toplu para geçtiği an yurtdışına atıyorum kendimi. Yaşıma göre fazla ülke gezdim, hiçbir zaman da pişmanlık duymadım keşke başka yere harcasaydım diye.

Neye öncelik verdiğinizle alakalı. Ben parayla güzel anılar almayı tercih ediyorum, zevk aldığım şeyi yapmak istiyorum.

Bence hayaliniz çok güzel. Bu fırsatı kaçırmayın gezin. Ben de gezmeyi çok severim. Sizin gibi farklı bi ile gidince heyecanlanırım. Ben de ülke ülke elimde harita gezmek isterdim eşim de benim gibi sever ama malesef ki para yok bence fırsat varken kaçırmayın.
Fırsat bulsam kesinlikle giderdim ki eşimde yurt dışına çalışmaya mi gitsek böylelikle bi kaç yer görürüz diyor ama bizimki sadece hayal. Siz hayalinizi gerçekleştirirsiniz inşallah.

Para harcayıp mal mülk edinmenin, para harcayıp deneyim, hatıra kazanmak kadar insanları mutlu etmediği kanıtlanmış. Hele ki söz konusu hayallerse. Hakikaten düşünüyorum ölüp bittiğim koltukları aldık, ilk 1 hafta çok mutluydum, tek zerre toz konmasına fırsat vermeden silip temizliyordum, şimdi önemlerini yitirdiler. Öte yandan her gittiğimiz tatil, hatta yolda yaşadığımız maceralar aynı zevki ve gülümsemeyi veriyor bana.
Ev 5 yıl sonra da alınır, ama dünyayı gezmek sizce 60 yaşında olup yapılanla daha genç yaştakilerle aynı mıdır?
Gezin gari, cesareti olmayanların engellemesine izin vermeyin, kıskançlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…