Hiç geçmeyen heves, yapacagim sey gereksiz mi

Bende aynı düşüncedeyim, biraz durumum uygun olsun hemen avrupa turu yapmak istiyorum, bir daha gelmeyeceksiniz bu dünyaya, mal mülk gene yapılır acelesi yok ama bu yaşlar geçiyor bence kıymetini bilip istediğinizi yapın derim

Hiiiiiç kimseyi dinlemeyin basın gidin. Bende bakıyorum bu kış için 3-5 günlük Avrupa'da bir ülkenin turlarına. İlk etapta İtalya ya gitmek istiyorum ama bakalım. Bu yaşlar bi daha mi gelcek canııım

Siz kendiniz evinizi olmadıgını sorun etmiyorsanız boş verin gezin dolaşın:KK66:
Milletti boş verin ne derlerse desinler.Siz hayatınızı yaşamaya bakın ilerde pişman olmamak adına gezin derim

Bu adam da tek başına geziyor. Üstelik öğretim görevlisiymiş kendisi. Tatillerde falan gidiyormuş. Yıl boyunca birikim yapıyormuş. Gittikleri yerdeki insanlara hediye olarak türk kahvesi,lokum falan da götürüyormuş. Pek naif. :)
Bak bu da Barış, o zaman zevkle takip ediyordum. Çok iyi bir kariyeri bırakıp dünya turuna çıkmış. Her yiğidin harcı değil :)
http://www.barisakkiris.blogs.com/

Benimde hayalim dünyayı gezmek ve ciddi anlamda bende imreniyorum dünyayı gezip birde üzerine para alan o sunuculara.
Bir dönem tur operatörü olmayı bile düşündüm yalan yok ama hep aynı yeri gezdirmek cazip gelmedi. Birde aile imkanlar vs kısmi var tabi.
Tatil konusuna gelince 4000bin lira para biriktirmek için bir başlangıç evet ama sonuçta halihazırda ödenen yüklü bir borc varken biraz zor ev konusunu gündeme almaniz bence. Tatile gidip gelseniz sonra sıkı bir para biriktirme maratonuna girseniz daha iyi olur sanki ,bu kadar sıkıntının üzerine kafa dağıtmak anlaminda

Evlenirken borca gir, ev al borca gir, çocuk doğur borca gir, özel okula gönder borca gir... Bu böyle gidiyor. Kendinizi metaya tutsak etmeyin. Eviniz olmasın ama mutlu olun. Bu insanlardaki "İlle de bir evim olsun" takıntısını da ben anlamadım gitti:KK53:

Mutluluğumuz, hayallerimiz her zaman önce gelir. Yani bende geliyor, sizde de gelsin bence; insan o zaman daha kaliteli yaşıyor.

hic gereksiz degil ayrica bende cok istiyorum heryeri gezeyim. bana göre ev ve arabadan daha önemli cünkü hayatin ne Kadar kisa oldugunu gördüm

Bende cok severim gezmeyi farkli seyler denemeyi hatta sevgili oldugumuzdan beri yerimizde durmuyoruz

3.5aylik kizim var okadar cok geziyoruz artik esim ve kizimla...ki tatile bile ciktik geldik herkes diyo bu cocuk eve girmez ilerde sakasina :KK70:
hatta bazi kendini bilmezler senelerdir cok geziyolar vsvs diye dedikodumuzu yapiyolarmis sallaamiyorum bile..

Bende senin gibi cok istiyorum hatta esimle diyoruz kizimiz yurusun azcik buyusun 2sene icinee turla yurt disina cikicaz. Hatta akrabalar bile olabilr. Kimseyi takma o kadar parayla ev mi alinirr gonlunce yasa

Kızlar dert mi bilmiyorum ama benim içimde kendimi bildim bileli hiç bitmeyen bir hayalim var. 29 yasindayim en az 12, 13 yildir baska bir seyin hayalini kurmam.
Genc bir kizin hayalini kurdugu evlenmek, çocuk, harika bir dugun, gelinlik, guzel bir ev, takilar vs. Ben hicbir zaman bunlarin hayalini kurmadim. Hatta evlenirken herseyim o kadar mutevaziydi ki esim bana hala tesekkur eder (tum masraflati esim ben karsiladik cunku)
Evimi filan gorseniz o kadar mutevazidir ki, usutume basima da oyle marka almam. Temiz olsun eski olmasin yeter.
Tek hayalim,
Dunyayi gezmek.
Hani bu gezginler olur ya tv de program yaparlar o ülke senin bu ülke benim onlari izlerken, gülmeyin ama gözlerim dolar. :cry: onlarin yerinde olmak isterdim.
Allah kismet ederse maddi durumumuz 2016 subat tatilinde bir yurtdisi tatilini elveriyor. O kadar heyecanliyim ki:KK36: bundan sonrada her yil olmasa da iki yil da bir gitmek istiyorum. Sirf bunun icin para biriktirmekk istiyorum. Ben ozel de ogretmenim esim de yine ozel bir sirkette muhendis. Öyle aman aman bir maasimiz yok ama Allah a sukur. Sadece esimin ailesinin 60 bin lira kadar bir borcu var onu oduyoruz (onunla ilgili konuacmistim)
Neyse iste biz onumuzdeki ay tur satin alalim diyoruz ama cevremde bir kac kisi ne gerek var paranizi biriktirin eviniz yok ev alin vs gibi yorumlarda bulundu ve sanirim esimin de fikri bu yonde, bana net bisey soylemiyor, cok istedigim icin tamam gideriz diyor ama cokda hevesli degil.
Ya ben yanlis mi dusunuyorum. Bu arada gidecegimiz tur max. 3000 tutacak hadi ekstra harcamalarla olsun 4000. Ya insan senede bu parayla ev alamazki. Ben de isterim evim olsun ama hayallerimden mi vazgeceyim:KK61:

Bu arada kizlar Türkiyemin pek cok yerini gordum. Ağrı ya muş a giderken bile heyecanlandim. Sümela manastirina, ishak paşa sarayini gezerken gözlerim doldu mutluluktan. Yeni yerler gormeye bayiliyorum

İnsanların mal mülk sevdası bitmez... Araba olur ev olur arsa olur sürekli bir şeyler alma mülk edinme peşindeler.

Siz bu yaşa tekrar gelmeyeceksiniz, şimdi gitmekten zevk alacağınız kadar hiç bir zaman zevk almayacaksınız. Ev alıp hayalleri bundan 10-15 yıl sonraya erteleyeceğinize şimdi gerçekleştirin...

Vereceğiniz para zaten çok değil, yurtiçi tatil yapsanız daha pahalıya gelir. Ama size ufak bir tavsiye tur firmalarıyla gideceğinize kendiniz otelinizi falan ayarlayıp gidin. Hem daha uygun fiyatlı olur hem daha çok, daha rahat gezersiniz.

Kızlar dert mi bilmiyorum ama benim içimde kendimi bildim bileli hiç bitmeyen bir hayalim var. 29 yasindayim en az 12, 13 yildir baska bir seyin hayalini kurmam.
Genc bir kizin hayalini kurdugu evlenmek, çocuk, harika bir dugun, gelinlik, guzel bir ev, takilar vs. Ben hicbir zaman bunlarin hayalini kurmadim. Hatta evlenirken herseyim o kadar mutevaziydi ki esim bana hala tesekkur eder (tum masraflati esim ben karsiladik cunku)
Evimi filan gorseniz o kadar mutevazidir ki, usutume basima da oyle marka almam. Temiz olsun eski olmasin yeter.
Tek hayalim,
Dunyayi gezmek.
Hani bu gezginler olur ya tv de program yaparlar o ülke senin bu ülke benim onlari izlerken, gülmeyin ama gözlerim dolar. :cry: onlarin yerinde olmak isterdim.
Allah kismet ederse maddi durumumuz 2016 subat tatilinde bir yurtdisi tatilini elveriyor. O kadar heyecanliyim ki:KK36: bundan sonrada her yil olmasa da iki yil da bir gitmek istiyorum. Sirf bunun icin para biriktirmekk istiyorum. Ben ozel de ogretmenim esim de yine ozel bir sirkette muhendis. Öyle aman aman bir maasimiz yok ama Allah a sukur. Sadece esimin ailesinin 60 bin lira kadar bir borcu var onu oduyoruz (onunla ilgili konuacmistim)
Neyse iste biz onumuzdeki ay tur satin alalim diyoruz ama cevremde bir kac kisi ne gerek var paranizi biriktirin eviniz yok ev alin vs gibi yorumlarda bulundu ve sanirim esimin de fikri bu yonde, bana net bisey soylemiyor, cok istedigim icin tamam gideriz diyor ama cokda hevesli degil.
Ya ben yanlis mi dusunuyorum. Bu arada gidecegimiz tur max. 3000 tutacak hadi ekstra harcamalarla olsun 4000. Ya insan senede bu parayla ev alamazki. Ben de isterim evim olsun ama hayallerimden mi vazgeceyim:KK61:

Bu arada kizlar Türkiyemin pek cok yerini gordum. Ağrı ya muş a giderken bile heyecanlandim. Sümela manastirina, ishak paşa sarayini gezerken gözlerim doldu mutluluktan. Yeni yerler gormeye bayiliyorum
Benimde en buyuk hayalim sizinle ayni,eve esyaya kiyafete onem vermem ama hayallerimi susleyen tek sey seyahat edip,yeni yerler kesfetmek ve Turkiyenin %80 ini gezdim, Abd de 3 ay calistim work &travel ile gittim, italya ya ve kibrisa turla gittim,simdi erasmus ile Bulgaristana gidecegim. İlerde de borc harc bitince gezebildigim kadar cok ulke ve sehir gezmek istiyorum.
İnsan bir kere geliyor dunyaya, her ulke bir dil bir kultur demektir,
Bence hayallerinizi ertelemeyin ve gidin ama iki kisi hesapladiginiz meblaga tatil zor bendn son turla gittigimde sirf kendim pasaport+vize+ tur ucreti+ekstra tur+yemek+icecek ve ufak magnet tarzi hediyeye 3000 harcadim...

Ben de aynen senin gibi düşünüyorum.
Mal, mülk, lüks istemem. Allah sağlık versin çalışır, imkanlarim ölçüsünde de dünyayı gezerek yemek isterdim kazandigimi ama benim de eşim öyle düşünmüyor :KK43:

Ev, araba almadan harcanan o paraların sokağa atıldığını iddia eder maalesef..

Gönlü olmasa da tamam diyormus. Üstelik eşinin ailesinin borcunu ödüyorsunuz.
60 bin ne demek. Hiç düşünme kötü hissetmeden git valla.

Ben gönülsüz tamam bile duysam uçarim:)

X