- 7 Mayıs 2015
- 340
- 219
- 37
yatak odanızı ve oğlunuzun odasını arka odalara taşıyın..Kızlar her sene havaların ısınmasıyla başlayan ve aylarca süren bir derde sahibim. Şöyle ki biz giriş katta oturuyoruz oğlumun odası ve yatak odamız aparmanın giriş bölümüne bakıyor. Çalışan insanlarız sabahları 6'da kalkıyoruz oğlum da okula gidiyor dolayısıyla akşam erken yatıyoruz. Kendi apartmanımızın ve civar apartmanların çocukları her akşam toplanıp camın önünde bağırarak top oynuyor.Akşam 9'a kadar sabrediyorum sonunda uyarıyorum ama inanın artık her akşam onları uyarmaktan ben utanıyorum. Yani yanlış anlaşılmasın ben demiyorum ki çocuklar oynamasın tabi ki oynayacaklar ama bunun bir sınırı olması gerekmiyor mu? EN son biraz önce yine aynı durumla karşılaştım ve rahatsız olduğumuzu bildirdim çocuklardan biri burası bizim apartmanımız istediğimiz yerde oynarız dedi. Yılların eğitimcisiyim 30 yşını geçmiş bir kadınım inanın sinirden ellerim titredi.Annelerle konuşmayı düşünüyorum ama büyük bir kavga çıkma ihtimali yüksek çünkü daha önceki uyarılarımızda bunu yaşadık. Şimdi bana akıl verin ne yapıyım?
Böyle bir şansımız yok çünkü arka tarafta odamız mevcut değil.yatak odanızı ve oğlunuzun odasını arka odalara taşıyın..
Oynadıkları yer sokağın ortası değil benim canımın önü. Evet eğitimci olarak çocukların laf anlamakta zorlandıklarını biliyorum aynı zamanda ilk eğitimin ailede başladığını da biliyorum. Asılm problem sesin saat kaçta kesilmesi gerektiğini henüz öğrenememiş olmaları.Eğitimciyseniz çocukların sessiz oyun oynayamayacağını biliyor olmalısınız ,hemde sokakta. Evden gelse gürültü anlarım ama sokakta koşup oynayacaklar başka bir şekli olduğunu sanmıyorum sokakta oynamanın.
Biz çocukken önce saygıyı öğrendik arkadaşım o nedenle. Birilerini rahatsız etmek ayıptı o zamanlar uyarıldığımızda özür dilemeyi bilirdik bir de. Çünkü başkalarını rahatsız eden bir çocuk olmak anne ve babamız için utanç vericiydi.nasıl bir millet olduk anlamıyorum.zerre saygı anlayışı yok.herkes kavga etmeye yer arıyor.
saat dokuz olmuş çocuğun sokakta ne işi var.
bize kızdıklarında ödümüz kopardı anneme şikayet edecekler diye.
küçükken mahallede biz de çok kalabalıktık ama o zamanlar çığlık denen şeye oyun denmiyordu.
herhalde yeni icad edilen bir oyun bu..
bir gün herhalde çok ses yaptık ki giriş kattaki teyze bizi uyardı.belli ki uyarıyı da dikkate almadık benim bir kova suyla ıslanmamla sonuçlandı.
o su da temiz su değil bildiğiniz bulaşık yıkadığı su :)
eve gittiğimde ne oldu peki annem beni bir güzel azarladı sen insanları niye rahatsız ediyorsun diye.
iki gün de sokağa çıkma yasağı uygulamıştı
şimdikilere bakıyorum maşallah tek laf edilmiyor.
haklısınız sonuna kadar.onlar oynayacaklar diye siz dinleneceğiniz süreden fedakarlık yapamazsınız.
Aynen öyle bütçem uygun olsaydı ben de bilirdim orta kattan ev almayı.Giriş kattan ev alırken bunları düşünseydin diyenler heyooo burası Türkiye insanlar keselerine göre ev bulma telaşında herseyden önce
Özgürlüğün ne olduğu öğrenilmeli ve öğretilmeli onlara göre özgürlük istediği her şeyi yapmak anlamına geliyor.Bağımsız ve özgür bireyler yetiştirmeye çevreyi rahatsız etmeyi öğreterek başlayabilirsiniz. Allah'ım zihniyete bak.
Sözde herkes rahatsız oluyor ama iş uyarmaya gelince kimsenin sesi çıkmıyor. Problem sadece oğlumun uyumaması değil ki ders çalışanı var, hasta olanı var, yaşlısı var kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil. Bu benim çocuğum için de geçerli .Cocuklar bir de terbiyesiz anlasilan.. onlara anlatamadi iseniz derdinizi; ebeveynleri asla anlamaz.. her cocuk ailesinin yansimasidir.. belli ki ayni anne-babalar ile muhattap olacaksiniz.. kesin tavrinizi koyun ortaya.. rahatsiz oldugunuzu anlatip apartmanin diger tarafinda oynamalarini isteyin.. en azindan sizin tarafa yaklasmasinlar.. ben oyle yapiyorum.. cocuklari uyarir iken annelerinin de duyacagi yukseklikte soyluyorum ki hepsi benim agzimdan duysun.. Her ay o yolun vergisini ben de oduyorum digerleri gibi.. elbette saygi duymak zorundalar.. Hic kirginlik da yasamadik cok sukur.. hatta rahatsiz olup sesini cikaramayanlar bile uyarmaya basladi sokaktakileri..
Semt kötü değil aslında annemler üst mahallede oturuyor mesela apartmanda çıt çıkmıyor. Camlarda pimapen var ama yazın camlar açık olduğu için sesleri evin içinde gibi geliyor. Şimdilik beklemedeyim dünkü uyarımı anneleri mutlaka duymuştur bugün kimse inmedi bakalım bir şeyler değişecek miOrta kat olsa da gelir ki semt kötü herhalde bacak kadar çocuk kocaman kadina oyle cevap verdigine gore. Parasi emsal, daha sessiz semtlere bir bakinsaniz? Camlar dogramaysa pimapen yaptirin. Ugrasirim diyorsaniz cok gurultu var diye zabitayi cagirin surekli.
Semt kötü değil aslında annemler üst mahallede oturuyor mesela apartmanda çıt çıkmıyor. Camlarda pimapen var ama yazın camlar açık olduğu için sesleri evin içinde gibi geliyor. Şimdilik beklemedeyim dünkü uyarımı anneleri mutlaka duymuştur bugün kimse inmedi bakalım bir şeyler değişecek mi