HİÇ BİTMEYEN GÜRÜLTÜ

Çok çok haklısınız. Bizde çocuk olduk. Çocukken oyun oynamanın heyecanıyla sınırları aşabiliyorduk ama bir uyarı geldiği zaman süt liman oluyordu ortalık. Şimdi çocuklar özgüvenli kisvesi altında birer arsız ve edepsiz olarak yetiştiriliyor. Konuşmanızın da işe yarayacağını sanmıyorum maalesef. Allah kolaylık ve sabır versin.

Komşuların hastaların yaşlıların
umursanmadan insanların istediği gibi gecenin bir vaktinde gürültü (ses demiyorum eğlenme demiyorum çünkü dinlenilmesi gereken bir saatte ortalıktaki kahkaha konuşma vs sesler gürültüdür) çıkarabilmesi gibi bir mahalle kültürünü de ilk kez burada duydum. Bi yaşıma daha girdim.

Önceki evimizde hatırlıyorum en üst kattaydık ama caddedeki çocuk gürültüsünden bıkmıştık. Gece yarısı 2 3 sesler berbat bakıyorum aşağı hepte 8-13 yaş aralığı o saatte o yaşta çocukların ne işi var dışarda. Tabi cadde olunca karışamıyorsun ha arada polis otosu filan geliyordu ama ne fayda. Yani alt katta olmakla da çok ilgisi yok. Aileler ilgilenmiyorsa bu böyle olacaktır.

Kızlar her sene havaların ısınmasıyla başlayan ve aylarca süren bir derde sahibim. Şöyle ki biz giriş katta oturuyoruz oğlumun odası ve yatak odamız aparmanın giriş bölümüne bakıyor. Çalışan insanlarız sabahları 6'da kalkıyoruz oğlum da okula gidiyor dolayısıyla akşam erken yatıyoruz. Kendi apartmanımızın ve civar apartmanların çocukları her akşam toplanıp camın önünde bağırarak top oynuyor.Akşam 9'a kadar sabrediyorum sonunda uyarıyorum ama inanın artık her akşam onları uyarmaktan ben utanıyorum. Yani yanlış anlaşılmasın ben demiyorum ki çocuklar oynamasın tabi ki oynayacaklar ama bunun bir sınırı olması gerekmiyor mu? EN son biraz önce yine aynı durumla karşılaştım ve rahatsız olduğumuzu bildirdim çocuklardan biri burası bizim apartmanımız istediğimiz yerde oynarız dedi. Yılların eğitimcisiyim 30 yşını geçmiş bir kadınım inanın sinirden ellerim titredi.Annelerle konuşmayı düşünüyorum ama büyük bir kavga çıkma ihtimali yüksek çünkü daha önceki uyarılarımızda bunu yaşadık. Şimdi bana akıl verin ne yapıyım?
her şeyi geçtim artık sokaklar o kadar Güvenli değil . ne işleri var o saatte çocukların dışarıda . oynasınlar tabi . gündüz gayet vakitleri var oynamak için . evde gürültü istemeyen aile , çocuğuna vakit ayırmayan sokağa bırakıyor . ben de çok denk geliyorum.en azından diğer insanların uykusuna SAYGI gösterebilseler .

Iki tarafida anliyorum. Cocuklara güzel bir salingac veya http://galvaniztelorgu.org/wp-content/uploads/2012/04/ES402-654x430.jpg söyle birsey alsaniz ve arka bahceye falan yöneltseniz?

Anlamadim. Bir cocuk bahcede oynarken nasil sessiz olsun? Köpek degil ya anne baba ipe baglasin...

öncelikle salıngaç değil salıncak.. ayrıca saygı duymak hayvanlara değil insanlara özgü bir davranıştır.. anne- babasının iple bir yere bağlamasına gerek yok, başkasının hakkına saygı duymayı öğretsinler yeter..

Iki tarafida anliyorum. Cocuklara güzel bir salingac veya http://galvaniztelorgu.org/wp-content/uploads/2012/04/ES402-654x430.jpg söyle birsey alsaniz ve arka bahceye falan yöneltseniz?

Anlamadim. Bir cocuk bahcede oynarken nasil sessiz olsun? Köpek degil ya anne baba ipe baglasin...[

Tabi ki anne baba ipe bağlamasın benim de çocuğum var çok şükür hiç bağlamadım . Ona başkalarını rahatsız etmenin yanlış olduğunu anlattım , saat kavramını öğrettim. Her zaman sözümü dinledi mi hayır dinlemedi çocuk çünkü o anın büyüsüne kapılıp her şeyi unuttu ben de tekrar tekrar anlattım.Onların oyun oynamak hakkı da benim çocuğumun uyumak hakkı değil mi? Saat 9'a kadar zaten oynuyorlar ama 9'dan sonra bir zahmet evlerine girsinler de biz de uyuyabilelim.

Tabi ki anne baba ipe bağlamasın benim de çocuğum var çok şükür hiç bağlamadım . Ona başkalarını rahatsız etmenin yanlış olduğunu anlattım , saat kavramını öğrettim. Her zaman sözümü dinledi mi hayır dinlemedi çocuk çünkü o anın büyüsüne kapılıp her şeyi unuttu ben de tekrar tekrar anlattım.Onların oyun oynamak hakkı da benim çocuğumun uyumak hakkı değil mi? Saat 9'a kadar zaten oynuyorlar ama 9'dan sonra bir zahmet evlerine girsinler de biz de uyuyabilelim.

X