HİÇ BİTMEYEN GÜRÜLTÜ

bizim evin karşısında bi apartman var
ramazan günü dahil sabahtan akşama dek insanların ne kadar agresif rahatsz uykusuz olduğunu bile bile hiç durmadan sabah 10 dan akşam 9 a dek pata küte voleybol oynuyorlardı birde çığlıklar havada uçuyor
bu vatandaşlar 30 yas üstü biri 40 yasından fazla aralarnda bir de 18 lik ler var
böyle cahil varoş tiplerle başedilmez yani
bir kişi yeter dedi diye adam üstüne toplanıp gittiler
Allah ıslah etsin
polise şikayet edin

Aynı fikirdeyim zaten çocuğu bu kadar arsız yapan ailenin vurdumduymazlığı değil mi?

Benim de çocuğum var ama karanlık olunca kapının önünde bile olsa rahatsız oluyorum maalesef herkes bu kadar duyarlı değil.

bencede haklısınız kimse kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok..sorun ailelerde..onlar evde televizyon seyrede çocuklar kapı önünde..yurt dışında akşam yedi deyince yasaktı..herkes saatinde evine girerdi..yöneticiye söyleyin..burası türkiye maalesef agresifler..

Off aklima ne geldi simdi Ramazan geliyor, bizim karsi binadaki kadinlar sahura kadar, bagira bagira kakara kikiri yapcaklar. Yandim Sorun cocuklarda degil ki, anneleri boyleyse cocuklar nasil olsun. Armut dibine duser.

Cevabınız için teşekkür ederim daha önce benzer konularda çok tartışma çıktı o nedenle kimse karışmak istemiyor son çare olarak anneleriyle konuşacağım ama faydası olur mu bilmiyorum

Cevabınız için teşekkür ederim daha önce benzer konularda çok tartışma çıktı o nedenle kimse karışmak istemiyor son çare olarak anneleriyle konuşacağım ama faydası olur mu bilmiyorum

zannetmiyorum..düşünceli olsalar çocuklarını önceden uyarırlardı.

Off aklima ne geldi simdi Ramazan geliyor, bizim karsi binadaki kadinlar sahura kadar, bagira bagira kakara kikiri yapcaklar. Yandim Sorun cocuklarda degil ki, anneleri boyleyse cocuklar nasil olsun. Armut dibine duser.
Çok doğru ama biz normal şartlar altında yaşamak istiyoruz diye şikayet etmemiz onlara anormal geliyor. Bir keresinde annem uyarmıştı hafta sonu bari susun da uyusunlar diye annesi balkondan çocuğa boşver kızım hiç aldırma istediğin gibi oyna diye cevap vermiş.

Bizim fedakar annelerimiz, yavruşlarını ozguvenli yetistiriyor iste Bi de insanlarimiz cok dusuncesiz oldu. Sanki herkes birbirine dusman. O sana bi laf soyluyor, karsidaki altta kalmamak icin bin katini soyluyor. Ben yapamiyorum valla boyle insanlarla. O yuzden komsuluk iliskim de yok, arkadaslik iliskim de.

o nasıl anneymiş? öyle bır annenın çocugu nasıl olur orası da ortada. biz gecıcı bır mühlet cekıcez bu durumu
allah yardımcınız olsun valla çok zor
ve senın ordakıler cok arsız :=) ben burada bır seslenıyorum etrafta kımse kalmıyor :=)

Arsızların devri olmuş bu devir canım Allah sabır versin.
Aileleriyle konuşmayı deneyin bir kere ama umutsuz
O saatlerde cocuğunu dışarıda bırakan ailenin anlayşından pek verim alınamaz.
Akşam ezanından sonra bazı sakıncaları vardır ki büyükler alimler çocukları bırakmayın demişler.
Hz. Cabir anlatıyor: Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurdu:

“Güneş batıp gece karanlığı bastığında, yahut akşamladığınız zaman, çocuklarınızı dışarı çıkmaktan men ediniz. Çünkü, şeytanlar o sırada etrafa dağılırlar, faaliyete geçerler. Geceden bir saat / biraz zaman geçtikten sonra, çocukların eve gelmelerini sağlayın ve kapıları kapatın / kilitleyin ve Allah’ın adını anın. Çünkü, şeytan kapalı bir kapıyı açmaz. Su kırbalarının ağzını bağlayın ve Allah’ın adını anın. Yiyecek kaplarınızı -küçük bir örtüyle de olsa- örtün ve Allah’ın adını zikredin. Ve çıralarınızı / lambalarınızı söndürün.”
(Buharî, Eşribe, 22)

Hem de ne arsızlık 10 yaşındaki çocuklar resmen çatır çatır kavga ettiler benimle haklı olsalar sonuna kadar kendilerini savunsunlar ama bu saygısızlıktan başka bir şey değil.

Teşekkür ederim canım sabır kalmadı artık ama bakalım Allah sonumuzu hayır etsin.

Hem de ne arsızlık 10 yaşındaki çocuklar resmen çatır çatır kavga ettiler benimle haklı olsalar sonuna kadar kendilerini savunsunlar ama bu saygısızlıktan başka bir şey değil.
komşudan tek bir şikayet gelsın annem kızardı
kimseyi rahatsız etmeyın oynarken dıye hep uyarı alırdık. rahatsız olan bir teyze varsa onun kapısında duruyorsak sadece fıs fıs konusurduk. yuksek sesle konusamazdık annemıze sıkayet ederler dıye.oynamak ıcın parklara gıderdık genellıkle.
cocukların aslında bir sucu yok, tamamen aile terbıyesıyle ılgılı bır durum.
sen uyarınca anneler devreye gırıyorsa zor bu iş, kavgaya kadar bıle gıder

Kavgaya gider canım ondan eminim her şey ailede biter bağıran çocuklarını uyarmak yerine biz uyarıyoruz diye bizimle tartışıyorlar. Benim çocuğum da bağırıyor gerçi onlardan çok küçük ama ben hemen uyarıyorum kimsenin uyumadığı saatte gürültü yapsa bile.

Kızlar hepinize teşekkür ederim yazdıklarınız iyi geldi bir an kendimden tereddüt etmeye başlamıştım ben mi abartıyorum diye. Neyse ki benimle aynı fikirde olan insanlar varmış.

zor bu iş
eşin devreye gırse bu sefer onların eşleri girer devreye. bızım burada öyle bagırıp cagıracak aıleler yok
belkı ben o yuzden seslendıgım zaman etrafta kımse kalmıyor. ve karsılık verende yok. tamam abla deyıp gıdıyorlar, gercı ara sıra gene gelıyorlar ama en azından saygısızca cevapları yok. tabı kı ben yıne de baska yerde oynamalarını söyluyorum.
yani, senınle benım durumum farklı. o yuzden ne dıyecegımı bılemedım artık
her turlu aıleler devreye gırer ve çocuk yuzunden kavga cıkar
okullarda tatıl olacak daha cok oralarda olacaklar.
zor işiniz valla.

Yani herseyden omce aksam 9 da cocuklarim ne isi var o saatte didarida haklisiniz arkadasim Allah kolaylik versin zaten 6 da yatiyormussunuz saat 9 da tahammul em fazla nekdar olabilir

eşim ikisinin babasıyla arkadaş zaten söylesem olay daha da büyür yarın bir ara anneleriyle konuşurum artık çok teşekkür ederim ilgilendiğin için Allah size de bana da kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…