evi tutmadık aldık bütçemiz buna yetiyordu o nedenle giriş kat aldık ama bu demek değildir ki giriş katta oturuyoruz diye bütün mahallenin gürültüsünü çekmeye mecburuzKeşke giriş katta ev tutmadan once bunu goz onunde bulundursaydınız yaz da geliyor engelleyebileceğini dusunmuyorum bu sesi
İşte ben buna kızıyorum insanların yanlış davranışları yüzünden niye ben evimden taşınıyım çocuklarını uyarmayan aileler yüzünden niye uykusuz kalıyım ? Ben çocuklar oynamasın demiyorum saat kavramını öğrensinler diyorum. Bu herkes için geçerli.Yaz mevsimi, biz de akşam11-12'lere kadar sokakta olurduk, bizle alakası yok gerçi, çoluk çocuk sokakta olur yani. Yapacak birşey yok bence. Kapının önünde oynamasınlar deseniz, anne babalar uzağa gitmelerini istemezler.
Bahsettiğiniz dairede o koşullara daha uyumlu yaşayabilecek bir aile oturmalı bence, taşının yani.
Aynen öyle herkes susmaya o kadar alışmış ki rahatsız bile olsalar susmayı tercih ediyorlar.Ben de yuksek giriste oturuyorum, cocuklar top atiyorlar duvara, ev sallaniyor yerinden. Benden baska da uyaran yok, herkes memnun halinden. Ama ben ders calisiyorum, esim gece vardiyasindan cikiyor gunduz uyumak istiyor. Ben genelde cocuklari abiniz uyuyor, sessiz olun diye uyariyorum. Biraz etkili oluyor, oyle ters cevap veren olmadi hic.
Bence ailesiyle konuscaksan sakince konus, sikayet eder gibi degil de rica eder gibi. Bu gurultunun sizi nasil etkiledigini anlat. Aksam ezanindan sonra dagilir cocuk dedigin, dokuza kadar napiyolar sokakta.
Kızlar her sene havaların ısınmasıyla başlayan ve aylarca süren bir derde sahibim. Şöyle ki biz giriş katta oturuyoruz oğlumun odası ve yatak odamız aparmanın giriş bölümüne bakıyor. Çalışan insanlarız sabahları 6'da kalkıyoruz oğlum da okula gidiyor dolayısıyla akşam erken yatıyoruz. Kendi apartmanımızın ve civar apartmanların çocukları her akşam toplanıp camın önünde bağırarak top oynuyor.Akşam 9'a kadar sabrediyorum sonunda uyarıyorum ama inanın artık her akşam onları uyarmaktan ben utanıyorum. Yani yanlış anlaşılmasın ben demiyorum ki çocuklar oynamasın tabi ki oynayacaklar ama bunun bir sınırı olması gerekmiyor mu? EN son biraz önce yine aynı durumla karşılaştım ve rahatsız olduğumuzu bildirdim çocuklardan biri burası bizim apartmanımız istediğimiz yerde oynarız dedi. Yılların eğitimcisiyim 30 yşını geçmiş bir kadınım inanın sinirden ellerim titredi.Annelerle konuşmayı düşünüyorum ama büyük bir kavga çıkma ihtimali yüksek çünkü daha önceki uyarılarımızda bunu yaşadık. Şimdi bana akıl verin ne yapıyım?
Maalesef taşınma gibi bir imkanımız yok zaten amacım oyunlarına engel olmak değil aileleri tarafından sessiz olmaları konusunda ve saat kavramı konusunda uyarılmalarını sağlamak.Çocukların oyununa nasıl engel olucaksınız?.. Sanmıyorum. İmkanınız varsa taşının derim.
Çok şükür beni anlayanlar da varmış derdimiz ortak inanın o top resmen başımın içinde gümlüyor gibi hissediyorum.bende de aynı sorun var
ama ben sert uyarıyorum. ara sıra gelıyorlar artık. heleki şu durumda hiçbir seye tahammulum yok
bizde çocuk olduk, bize kızanın dibinde dibinde oynamadık
heleki top bu..güm güm sesler cıkarıyor ve tahammülü zorluyor. parkta, okul bahcesınde oynasınlar.
İnanın bugün benzer şekilde uyardım oynadığınız yer çocuğun odası benim onu uyutabileceğim başka yer yok dedim ama resmen çenelerine vurmuş çatır çatır kavga ettiler benimle biz napalım diye.Henüz okullar açık o çocukları 9 da sokağa salan aileler uyarmaktan anlamaz gibi
Ramazan geliyor eve giriş saatleri iyice geç olur
Çocuklar ile konuşun ama onları uyarmayın
Bir kilo meyve vs alın yıkayın kendi çocuğunuzu da alın yanınıza çağırın çocukları anlatın 6 da kalkıyoruz benim çocuğum küçük onun erken yatması gerekiyor
Oynayın ama televizyonda bile haydi çocuklar yatağa tazısı çıkıyor akşam kararınca gür
Teoride haklısınız, ama pratikte işlerin öyle yürümüyor oluşunu çok da garipseyemiyorum.İşte ben buna kızıyorum insanların yanlış davranışları yüzünden niye ben evimden taşınıyım çocuklarını uyarmayan aileler yüzünden niye uykusuz kalıyım ? Ben çocuklar oynamasın demiyorum saat kavramını öğrensinler diyorum. Bu herkes için geçerli.
valla kimse kusura bakmasınÇok şükür beni anlayanlar da varmış derdimiz ortak inanın o top resmen başımın içinde gümlüyor gibi hissediyorum.
İnanın bugün benzer şekilde uyardım oynadığınız yer çocuğun odası benim onu uyutabileceğim başka yer yok dedim ama resmen çenelerine vurmuş çatır çatır kavga ettiler benimle biz napalım diye.
Haklısınız artık yanlış davrananlar o kadar çoğunlukta ki doğru davrananlar dışlanıyor ama inanın iş yerinde zaten sürekli gürültünün içindeyim evimde sadece huzur istiyorum.Teoride haklısınız, ama pratikte işlerin öyle yürümüyor oluşunu çok da garipseyemiyorum.