Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Evet hayat cok pahalı ama biriktirilemeyecek kadar da az değil geliriniz.
Mutfaga cok harciyormussunuz.
Toptn mutfak alisverisi yapsaniz oldulca ucuza gelebilir.sebzeyi haftalik pazardan alabilirsiniz.
Onun dışında her ay 1000 liralık altın yaptırın gerisiyle de ayi idare edin.ilk basta acik verirsiniz rahat harcama aliskanligi nedeniyle ama zamanla psikolojik olarak 4000 le gecinmeye gayret etme dürtüsü gelisir ve basarirsiniz.
Ben calismiyorum.
Evimize 7000 giriyor.biz 2500 kenara koyuyoruz.500 esimin günü. 500 borcu.
1000(kira+dogalgaz) 300 400 civari aldığımız ama yaza taşınacak oldugumuz evimizin yakıt gideri var.
Ha bir de kpss hazirlandigim icin kizimin 600 liralik kres gideri.gerisiyle de ki zaten kalan 1500..gecinmeye calisiyoruz.tabi eksiye dusuyoruz garanti bi 200 tl.
Bunca gereksiz gidere ragmen(evimiz olmasina ragmen hem kira odeyip hem bos evin aidatini odemek gibi) bi sekilde hallediyoruz.

5000 le de birikim yapılır. Kira vs derdi yoksa haydi haydi yapılır.
Dedigim gibi kendinizi sartlandirin ve koydugunuz limite mutlaka uyun

Pazi demet olarak satiliyor burda. 5 tl
Portakal 6
Elma 4
Mandalina 7
Limon bilmiyorum
Karnabahar 6
Roka 3
Kivircik 5
Kereviz 6 tl

20 tl ye 3 kg mamdalina bile alamam yani. Jangi sehirdesiniz yarin oraya tasiniyorum.
istanbul Avrupa yakası iş çıkışı gidiyorum 6.30 gibi farkeder mi bilmiyorum nasıl pazıyı i2,5 tl ye rokayu da 0,50 kuruşa aldım

Gelir kadar gider de oluyor bunu şimdi daha iyi anladım...

Ben bebeğim olduğu için şu an çalışmıyorum. Evimiz kira 2000lira gelirle de masallah gayet iyi geciniyoruz. Her ay da bi çeyrek atmaya çalışıyoruz kenara...

5000lira gelirimiz ve kendi evimiz olsa sanırım daha farklı olurdu.ise başlayınca olacak insaallah..

Geldiği kadar gidiyor sikmayin canınızı... Vadeli hesap da faydalı olabilir altın da... Nakit para biriktirmek olmuyor .Uç beş derken bitiveriyor :)

Arkadaşlar altın almanızı tavsiye ederim acizane. ParanıZı bağlamış olursunuz. Ben eline ufak tefek para geçtikçe uzun vadede para biriktirmeye düşündüğüm için eski tarih ceyrek alıp atiyorum kenara. Mutlaka tavsiye ederim.

Her ay sonu hıc para kalmıyor mu ?
Hıc gereksız bırsey almayıp sonuna kadar para bıtıyorsa gercekten bı plan lazım

Biz kirada oturuyoruz çekmiş olduğumuz kredi var ama maaş gelince önce birikimi ayırıyorum ya da altın alıyorum sonra kalanından ödemeleri ayırıyorum en son harçlık alıyorum yani önceliği birikime veriyoruz. Çok büyük birikimimiz yok ama gelirimize göre uğraşıyoruz işte. Gelin bizim topigimize biz orda her gün konuşuyoruz bu konuları bi sürü şey öğrenirsiniz

Kucuk düşü büyük olsun sayfası ekonomi bolumunde

konu sahibi kadar para giriyor evimize ikimizde özel sektördeyiz 1 çocuğumuz var.evimiz kira zorlaya zorlaya ikna ettim ki eşimi ev almaya çok şükür ,aldığım evi de kiraya verdim .kredi,çocuğumuzun ve evin masrafları bana ait,gıda ve oturduğumuz evin kirası eşime .6 ayda 12 bin biriktirebilirmiydiniz diye sorun asla belki 5 bin ,ama borç varken öyle bir ödeniyor ki ,birikim yapamıyorsanız mutlaka bir miktar parayı bir yere bağlamalısınız,başka türlü olmuyor .Bizimki biraz geç oldu bağlamak için ama zararın neresinden dönersek de kardır.

Ev veya arabanız var mı? Yoksa onu almaya çalışın böylece borç ödüyorsunuz...bizim arabamız yoktu araba aldık. Yatırımı ona yaptık...normal ödüyoruz kendimizi de ona göre ayarlıyoruz. Kıyafete ve çantaya çok düşkünüm. Evet çanta dünya markaları alıyorum:KK43: bu da benim zaafım napim..makyaj hiç yapmam diyebilirim.ama bakım yağları ve kremlere düşkünüm....ama yatırım yapmak da benim için olmazsa olmaz...

Ya borca girip ev alın... faizsiz bankalar da var. Yada her ay bir bilezik yada bi Cumhuriyet altını alınç neticede içimden 100 lira falan tırtıklayamassınız. Aslında şaşırdım birikim yapamamanıza.. 5000 tl iyi para. Üstelik müsrifte değilmişsiniz. Demekki öncelikli para verdiğiniz yerler ayrı. Kimi kıyafete verir kimi gezmeye kimi yeme içmeye..

Arkadaşlar altın almanızı tavsiye ederim acizane. ParanıZı bağlamış olursunuz. Ben eline ufak tefek para geçtikçe uzun vadede para biriktirmeye düşündüğüm için eski tarih ceyrek alıp atiyorum kenara. Mutlaka tavsiye ederim.
Neden eski tarih merak ettim

Ben 3500 kazaniyorum.2000 biriktiriyorum.her ay bankaya yatiriyorum.ayrica bireysel emekliligim var.5000 de 3000 harcasaniz 2000 biriktirebilirsiniz.

İstanbul da yaşayan biri olarak burasi çok pahalı. Bir arkadaş 20 tl pazar alışverişi yapıyorum diyor valla şok oldum ben.4 kişilik bir aile olarak en az 1000 tl mutfaga veriyoruz oda aksam dan aksama yemek piser evde .diğer giderleri hiç saymayayim ben.
Valla her marketten çıkarken Allah olmayanlara yardım etsin diye çıkıyorum.

Simdi kira var borc var kredi var deseniz cok normal diyecegim.

Kira yok. Kredi borcu yok.

Kiyafet cok almam diyorsunuz. 250 tl lik parfum kullanmam diyorsunuz.

Yani bu hesaba gore biriktirmeniz lazim.

Kalem kalem nereye ne veriyorsunuz yazin esinizle.

Ona gore fazla verdiginiz bir alan varsa ayarlayin kendinizi.

X