Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Kışın zaten doğalgaz elektrik su telefon faturası 1000 tel gidiyo zaten.Özetle 5000 lirayla 1 ayda kısmadan harcarsanız ancak geçinir çocuklu/bebekli bir aile birikim yapılamaması normal.

Iste ben de boyle diyorum. Sonra biri gelip 400 mutfak masrafim diyince diyorum ki hadi semtten farketsin 2 kati olsun ama bizimki 800e de hallolmuyor. Burda tikanip kaliyorum.

Iste ben de boyle diyorum. Sonra biri gelip 400 mutfak masrafim diyince diyorum ki hadi semtten farketsin 2 kati olsun ama bizimki 800e de hallolmuyor. Burda tikanip kaliyorum.

Önümüzdeki ay mutfak alıiverişini sadece sen yap, ne kadar harcadığın ortaya çıkar

ben şu şekilde yapıyorum her hafta pazara giderim kafamda o hafta ne yapacağımı belirlerim, mesela iki çeşit sebze alırım 2 şer akşam yeriz yanına makarna pilav + salata ile takviye yaparım, zamanı olmayan sebze meyve asla almam yemem yedirtmem, genelde pazarda en fazla 20 tl harcarım hatta 20 yi geçince bu hafta pazarda pahalıymış derim, birde benim her akşam muhakkak çorbam bulunur. Cumartesi - pazar ya bir gün dışarıda yeriz ya da et yaparım muhakkak, şu sıralar dana pirzolaya taktık bence pahalı hevesleri geçsin normal ete döneceğim :).

Hafta sonu kahvaltı yaptığımız için her şeyin en azından alırım ve şu sıralar Ş.. marketten alıyorum ve gerçekten çok beğeniyoruz. Kahvaltıdan asla kısmam 2 gün topu topu ne istersek alıyoruz.

Çocuğumuz olduğu için et ürünleri fazla fazla tüketiriz, kurbandan bana kalan payımdan genelde kıyma çektiririm ne kadar çıkarsa artık.

Geçen hafta M. da sabun çeşitleri indirimdeydi fazla fazla aldık, ben çamaşır deterjanı için özenmem ne indirimdeyse kesinlikle onu alırım, yumuşatıcı + tuz vs kullanmam para tuzağı. Yazdan buzluğuma atabildiğim kadar sebze atarım.

Ve Şunu söylemeden geçemiyeceğim asla kocayı markete gönderme çok fazla gereksiz harcama yapıyorlar yani bilir ki bizde 1 kilo üzüm bir haftada zor tüketilir 5 kilo bile alır en azından benim ki öyle, ben zeytini falan az alırım 300 er gram hani iki haftada bir tazelensin diye eşim giderse 1 kilo alır vs.

Ama bende birikim yapamıyorum bana bakmayın sadece mutfak olayım bu şekilde :)
20 tl ile neler aliyorsun pazardan?

Dün ufak alışveriş için eve yakın B.M marketine uğradık. 1 kilo donmuş patates, 1 kutu kesme şeker, 1 erkek atleti, 1 ekmek aldık; 11,5 lira ödedik. Tutar gözüme çok az görününce, fişi kontrol ettim eksik olmasın diye.
Bugün Mİ.ROS marketinin internet sitesinden, en ucuzlarını seçme kuralıyla aynı alışverişi denedim, 27,5 lira tuttu.
İnanılmaz bir fark oluştu.
İnternet üzerinden indirimleri takip ediyoruz, kredi kartı kampanyalarını takip ederek yakıt alıyoruz. 250 liradan aşağı alışverişlerimizi taksitsiz yapıyoruz.
Özellikle bez, tuvalet kağıdı, kağıt havlu vb konularında, marketlerin indirim kataloglarını takip ediyorum. Sebze konusunda da çalıştığımız için, maalesef donmuş sebze daha uyguna geliyor, bozulmuyor. Onların kampanyalarına da bakıyoruz.

Yani market insertlerini takip, kredi kartı kampanyalarını takip, indirimleri takip :)

mutfak masrafı 400 TL inanılmaz zor bir şey, evimizde sadece tek öğüm yemek yiyoruz, oda haftada 3 kere falan haftasonu kahvaltı yapıyoruz sadece ona rağmen bizim de 400 ü buluyor. o yüzden bence sizin mutfak giderleriniz normal, yediğimizden de keseceksek niye çalışalım, ha olmazsa keseriz yapacak bir şey yok ama varsa kesmeye luzum yok. anacağım "zamanında 2 ay kıyma almadığımı bilirim" der hep, işte gelire göre gider yapacak bir şey yok.

Asgari ücretle çalışıyoruz evimiz kira , kredi borcu kredi kartları borcu ve vergi borcu (yapılandırdık) toplamda nerden baksanız 20 bin e yakın borcumuz vardı.iş bulamadım açıldıkça açıldık.
5 aydır çalışıyorum ve tam maaş alamadım sürekli hastane için izin kullanıyorum. Ordan alıp Oray'a yatıyoruz parayı birikim yapmayı bırakın elimizde hiç kalmıyor. Biz kıyafet almıyoruz ama onun yerine geziyoruz, bu arada sokak hayvanlarına mamalar alıyoruz tedavi ediyoruz kendimize harcamıyoruz neredeyse.
Ama o borçlar bir şekilde ödeniyor , araba almayı düşünüyoruz. Borç her şekilde ödeniyor ama para birikmiyor.
O yüzden Bi borca girmelisiniz kredi çekip araba alın ev alın bu devirde ancak bu şekilde yatırım yapılıyor .ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız Bi bakmışsınız 1 eviniz DHA olmuş paranın değeri yok artık , çarşıya çıktınız mı hop kafadan 50-100 tl gidiyor .

20 tl ile neler aliyorsun pazardan?

Geçen hafta aldıklarım:

1 kilo pazı :
1 kilo portakal
1 kilo elma
1 kilo mandalina (genelde 3 kilo alırım ama malum mevsimi geçiyor tadı yok)
5 adet limon
1 kilo karnıbahar
1 adet roka
1 adet kıvırcık
bir kilo kereviz

ben şu şekilde yapıyorum her hafta pazara giderim kafamda o hafta ne yapacağımı belirlerim, mesela iki çeşit sebze alırım 2 şer akşam yeriz yanına makarna pilav + salata ile takviye yaparım, zamanı olmayan sebze meyve asla almam yemem yedirtmem, genelde pazarda en fazla 20 tl harcarım hatta 20 yi geçince bu hafta pazarda pahalıymış derim, birde benim her akşam muhakkak çorbam bulunur. Cumartesi - pazar ya bir gün dışarıda yeriz ya da et yaparım muhakkak, şu sıralar dana pirzolaya taktık bence pahalı hevesleri geçsin normal ete döneceğim :).

Hafta sonu kahvaltı yaptığımız için her şeyin en azından alırım ve şu sıralar Ş.. marketten alıyorum ve gerçekten çok beğeniyoruz. Kahvaltıdan asla kısmam 2 gün topu topu ne istersek alıyoruz.

Çocuğumuz olduğu için et ürünleri fazla fazla tüketiriz, kurbandan bana kalan payımdan genelde kıyma çektiririm ne kadar çıkarsa artık.

Geçen hafta M. da sabun çeşitleri indirimdeydi fazla fazla aldık, ben çamaşır deterjanı için özenmem ne indirimdeyse kesinlikle onu alırım, yumuşatıcı + tuz vs kullanmam para tuzağı. Yazdan buzluğuma atabildiğim kadar sebze atarım.

Ve Şunu söylemeden geçemiyeceğim asla kocayı markete gönderme çok fazla gereksiz harcama yapıyorlar yani bilir ki bizde 1 kilo üzüm bir haftada zor tüketilir 5 kilo bile alır en azından benim ki öyle, ben zeytini falan az alırım 300 er gram hani iki haftada bir tazelensin diye eşim giderse 1 kilo alır vs.

Ama bende birikim yapamıyorum bana bakmayın sadece mutfak olayım bu şekilde :)

Burdan cikan: biz cok yiyoruz. Ben her hafta 500 gr siyah 300 gr yesil zeytin aliyorum. Bitiyor. 2 gunde bir 1.5 kg yogurt bitiyor. Peynir her an bitiyor.
Sebzeyi yiyoruz ama sadece sebze ve makarna degil. Ben boyle gercekten doymam. 1 kg sebzeyi 3 kisi bi oturusta bitiririz. Hem de mesela bunu tavuk soteden once yeriz ana yemek diye degil. Sanki mezeymis salataymis gibi... sadece zeytinyagli olarak yeriz zaten. Yemeyince gucten dusuyorum.

Dün ufak alışveriş için eve yakın B.M marketine uğradık. 1 kilo donmuş patates, 1 kutu kesme şeker, 1 erkek atleti, 1 ekmek aldık; 11,5 lira ödedik. Tutar gözüme çok az görününce, fişi kontrol ettim eksik olmasın diye.
Bugün Mİ.ROS marketinin internet sitesinden, en ucuzlarını seçme kuralıyla aynı alışverişi denedim, 27,5 lira tuttu.
İnanılmaz bir fark oluştu.
İnternet üzerinden indirimleri takip ediyoruz, kredi kartı kampanyalarını takip ederek yakıt alıyoruz. 250 liradan aşağı alışverişlerimizi taksitsiz yapıyoruz.
Özellikle bez, tuvalet kağıdı, kağıt havlu vb konularında, marketlerin indirim kataloglarını takip ediyorum. Sebze konusunda da çalıştığımız için, maalesef donmuş sebze daha uyguna geliyor, bozulmuyor. Onların kampanyalarına da bakıyoruz.

Yani market insertlerini takip, kredi kartı kampanyalarını takip, indirimleri takip :)

Dediğiniz market kesinlikle çok pahalı oraya girince 200 tl aşağı çıkılmıyor işte gidiyoruz biz özellikle et için

Biz de biriktiremiyoruz kızlar eşim çalışıyor ben çalışırken de biriktiremedik şuan çalışmıyorum yine birikmiyor
Dediğiniz gibi herşey pahalı bide para durduğu gibi durmuyor gidiyor bide çocuk olsa hiç biriktiremeyiz
Yine iyi kötü bi kumbaramız var ona atıyoruz arada okadar o da çok bişey Yok yani

Sırrı şu coco
maaşlar yatar yatmaz her ay rutin şekilde aldıgım o miktarı hoooop alıyorum.
gerisi de giderlere gidiyor
Ama maaş ortamalası da muhim tabi bunu yapabilmek için.
3000 toplam geliri olan bir aile olsaydım eğer kenara en fazla atabilecegim miktar benim hesaplarımla 200 tl olurdu

benimde açtığım bir konu var para biriktiremiyorum diye.. orada öğrendimki maaşını eğer 2500 ise 2000 olarak düşüneceksin ve maaş yattığı gün otomatik olarak birikim hesabına aktaracaksın ya da hedefin olcak bu ay 3 gr altın alayım bu ay 100 euro yapayım falan gibi.. ay sonuna kalırsanız para ayırmak için malesef kalmıyor..

bu sayede birikime başladım ben çok da güzel birikiyor ve biriktikçe hevesleniyorum..

mutfak alışverişini toplu yapıp meyve ve sebzeleri haftalık alsanız daha iyi olur gibi ..

Burdan cikan: biz cok yiyoruz. Ben her hafta 500 gr siyah 300 gr yesil zeytin aliyorum. Bitiyor. 2 gunde bir 1.5 kg yogurt bitiyor. Peynir her an bitiyor.
Sebzeyi yiyoruz ama sadece sebze ve makarna degil. Ben boyle gercekten doymam. 1 kg sebzeyi 3 kisi bi oturusta bitiririz. Hem de mesela bunu tavuk soteden once yeriz ana yemek diye degil. Sanki mezeymis salataymis gibi... sadece zeytinyagli olarak yeriz zaten. Yemeyince gucten dusuyorum.
Bu durumda mutfak masrafınız fazlaymış o zaman

Dediğiniz market kesinlikle çok pahalı oraya girince 200 tl aşağı çıkılmıyor işte gidiyoruz biz özellikle et için
Hangi ildesiniz bilmiyorum ama, et meselesini biz artık ünlü köfte zinciri Köfteci Y...F'tan hallediyoruz. Bifteğin kilosu 62 lira, işyerinden verilen yemek kartı da geçerli. 35 liraya etten kıyma, 38 liraya kuşbaşı et satıyorlar. Ve yediğim en iyi etlerden biri. Tavsiye ederim.

Valla paranın değeri yok bu zamanda. On bin de alsanız gider birikmez. Ben kendime bereketsiz diyordum ama yok , herkes aynı durumda.

Ama bizimde evde sürekli olan kimse yok biz sadece akşam yiyoruz, hafta sonu evdeyiz. Biz asla tavuk tüketmeyiz, hazır gıda almam ben mesela, dün kurufasulye pilavıım vardı, bu karnınbahar kızartacağım yanına makarna, yarın önceden sözümüz vardı bir yere gideceğiz yemeğe, perşembe günü etli patates yemeği yapacağım yanına kereviz salatası, cuma günü pazıyı yaparıım yanına bulgurla tabi + çorba hergüne

Hangi ildesiniz bilmiyorum ama, et meselesini biz artık ünlü köfte zinciri Köfteci Y...F'tan hallediyoruz. Bifteğin kilosu 62 lira, işyerinden verilen yemek kartı da geçerli. 35 liraya etten kıyma, 38 liraya kuşbaşı et satıyorlar. Ve yediğim en iyi etlerden biri. Tavsiye ederim.

İstanbul dayım deneriz muhakkak

Mesela pazara gidemediğim zaman buzluktakileri kullanırım bezelye, barbunya, dolmalık biber, enginar gibi.
Bence bizdeki kaçak mutfaktan değil şöyle düşünsek :

aylık pazar: 100
aylık et: 200 tl
aylık kahvaltı : 100
süt yumurta yağ desek: 100
500 ü geçmez (misafir hariç)

ama 3 kişiyiz haftanın beş günü tek öğün.

Geçen hafta aldıklarım:

1 kilo pazı :
1 kilo portakal
1 kilo elma
1 kilo mandalina (genelde 3 kilo alırım ama malum mevsimi geçiyor tadı yok)
5 adet limon
1 kilo karnıbahar
1 adet roka
1 adet kıvırcık
bir kilo kereviz

Pazi demet olarak satiliyor burda. 5 tl
Portakal 6
Elma 4
Mandalina 7
Limon bilmiyorum
Karnabahar 6
Roka 3
Kivircik 5
Kereviz 6 tl

20 tl ye 3 kg mamdalina bile alamam yani. Jangi sehirdesiniz yarin oraya tasiniyorum.

hayat pahali, maaslar düşüķ geçinmek zor, biriktirmek ah ah diyorum sadece...

X