Aslında dert değil de sadece iç dökmek istedim. Son zamanlarda hiç birşeye para yettiremiyoruz. Ben 14 bin TL maaş alıyorum eşimde 25 bin.
Benim maaşımdan
tüp bebek için kredi çektik onu ödüyoruz birde faturalar çocuğun masrafları vs
Eşimin maaşımdan da ev kredisi ödeniyor 2000 TL ve geri kalan paradan hiç birşey anlamıyoruz ve her ay ek hesaba giriyoruz
Hiç bir şekilde lüks yaşamıyoruz, kıyafet lazım oldukça alıyorum, kızım 11 yaşında küçüldükçe alıyorum kendime de lazım oldukça ama ne doğru düzgün gezebiliyoruz ne dışarıda yiyebiliyoruz. Tek lüksümüz çekirdek yemek.
Kızımızı dershaneye yazdırdık aylık 3 bin TL, birde pedagoga götürmek istiyorum oda 1200 TL. Aslında bunlar ihtiyaç olan şeyle olmadı gerekenler
Koltuk takımını değiştirmek istiyoruz 45-50 bin arası değişiyor. Önceden evi baştan aşağı düzmüştük şimdi koltuk takımı almak için kara kara düşünüyoruz. Borca girmekten korkuyorum, almayınca da bu kez fiyatlar artıyor öyle tuhaf bir dönem ki
2017 yılında evi alırken arabamızı satmıştık ve şuan almamız lazım ama nerde alıcaz para biriktiremiyoruzki
Önceden kendime bakım ürünleri alırdım. Saç için cilt için, saçlarımı boyatırdım, her gün kargo gelirdi kızıma ayrı eşime ayrı kendime ayrı. Bir kış 4 tane mont aldığımı bilirim. Yani iki kişi çalışıyoruz, bütün günümüz işte geçiyor ama karşılığında birşey yok. Çocuk büyüdükçe masrafı da artıyor demişlerdi gerçekten doğruymuş
Allah bu günümüzü aratmasın halimize çok şükür ama eskiyle çok çok fark var.
2. Çocuğu çok istedik olmadı ama bu şartlarda zor olurmuş hayırlısı diyorum a