Hiç bir şeye para yettiremiyoruz

Nasılsa pahalı diye her şeyi her gün 5 katına çıkartıyorlar insanlarda alışmış ses çıkaramıyor

Allah yardımcınız olsun yeğenime Türkiyede bir bardak alacaktım rafta 18 tl yazıyor kasaya geçtim 39 tl bir bardak dedim iyide bu fiyatla raf fiyatı aynı değil

Biz yapıştırmayı unuttuk diyor çocuk tutturmasaydı almıcaktım

Allah vijdan versin fırsatçılara

Hele csm Burak yemek fiyatları uçuk herifler turistlere çalışıyor

Turiste 5 Euro’ya mal olan Türkiye dekine yarı maaş ayıptır yahu
Hukuken etiket fiyatına satmak zorundalar

Cunku bana eve gelen tamircinin dedigi yeni eleltronikler ve beyaz esyalar eskisi gibi o kalitede degil. Eskiler camasir makinasinj buzdolabinj 30 sene kullanirmis. Benim siemens camasir makinam 11. senede bozuldu. Atip yenisini alalim dedik. Sonra yetkili servis cagiralim bakalim ne kadar tutacak dedik. Adamin soyledigi sey bugun ayni urunu alsan omru daha kisa. Senin bu makinanda ki kalite yeni urunlerde yok. Tamir ettirdik bizde. O yuzden mesela 2. El beyaz esyaya sicak bakmiyorum ben. Belli bi omurleri var. Ne kadari kalmis belli degil.
O mantık ile eski almak daha iyi değilmi ozaman??
Eski yani 2.el yeni değilde, 20 yıllık eski eski 😅
Ben genel olarak ikinci el eşya almam zaten
Ne eve ne giyimde, ikinci el benim için alternatif değil. Ama herşeyin en pahallısını alırım, bikere alırımada inanmiyorum. Öyle olsa sizin makina mesela 11 senede perte düşmezdi, Siemens gayet iyi bir marka. Yada benim Miele tökezlemeye başlamazdı şimdiden.
Ama gayet ikinci el alıp yıllarca kullanan insanlarda var yani yok değil. Yada bebek/çocuk gereçleri için zaten nekadar kullanılıyor yeniyi alana kadar ikinci el alırım diyen birçok kişi var çevremde
Herkesin kendi tercihi.

Ne eve ne giyimde, ikinci el benim için alternatif değil. Ama herşeyin en pahallısını alırım, bikere alırımada inanmiyorum. Öyle olsa sizin makina mesela 11 senede perte düşmezdi, Siemens gayet iyi bir marka. Yada benim Miele tökezlemeye başlamazdı şimdiden.
Ama gayet ikinci el alıp yıllarca kullanan insanlarda var yani yok değil. Yada bebek/çocuk gereçleri için zaten nekadar kullanılıyor yeniyi alana kadar ikinci el alırım diyen birçok kişi var çevremde
Herkesin kendi tercihi.
Tabii ki tercih bu. Ben bilmedigim biseyi alip sürpriz yasamak istemiyorum. Alirim onlarda bisey olmamistir 3 gun sonra elimde patlamayacaginin garantisi yok. Kendi makinami degistirmeyi tercih etmedim ne yasadim basima ne gelir gecmisini biliyorum. 1 kez ariza yapti 11 senede. Gelenin 2 senede bir bozulmamis olmadigini bilemem ama. Belki de hic bisey olmaz bu bir risktir alirsin almazsin.

Herkesin kendi tercihi.
Beni kastediyorsanız her şeyin en pahalısı demedim aslında, alabileceğimin en iyisi dedim. Ben miele alamam mesela, ha bütçeyi çok zorlarsam alırım da benim için gereksiz şu aşamada. Siemens alırım, samsung alırım, bosch alırım. Ya da xiaomi alacağıma philips alırım. Ya da lcw’den 10 tane gömlek alacağıma networkten bi tane alırım. Üç kere dışarda hamburger yiyeceğime bir kere deniz ürünü yerim. Benim hayata bakışım, yaşam tarzım gücümün yettiğinin en iyisine ulaşmak yönünde. Başkasına da bu daha iyidir diye dayatmıyorum, kim nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşamalı.

sizinle çok da alakası yok bence. Çocuğunuza bir saat, bir mutfak gereci almak lüks değil. Ekonomik olarak darboğazdayız. Ticaret yapanlar/dövizle para kazananlar hariç ülkede beyaz yakalı olup rahat yaşayan kimse yok. En azından benim iş/sosyal çevremde yok. Herkes mutlaka bir şeylerden kısıyor, bir ürün alırken defalarca kez düşünüyor.

Beni kastediyorsanız her şeyin en pahalısı demedim aslında, alabileceğimin en iyisi dedim. Ben miele alamam mesela, ha bütçeyi çok zorlarsam alırım da benim için gereksiz şu aşamada. Siemens alırım, samsung alırım, bosch alırım. Ya da xiaomi alacağıma philips alırım. Ya da lcw’den 10 tane gömlek alacağıma networkten bi tane alırım. Üç kere dışarda hamburger yiyeceğime bir kere deniz ürünü yerim. Benim hayata bakışım, yaşam tarzım gücümün yettiğinin en iyisine ulaşmak yönünde. Başkasına da bu daha iyidir diye dayatmıyorum, kim nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşamalı.
Sizi kastetmedim
Konunun geneline yazdim aslinda
Benim öyle takıntılarım yoktur, lcw den de alabilirim tommyden de alabilirim
Duruma göre şekillenir
Dediğim gibi herkesin kendi tercihi ve bakış açısı

Cunku bana eve gelen tamircinin dedigi yeni eleltronikler ve beyaz esyalar eskisi gibi o kalitede degil. Eskiler camasir makinasinj buzdolabinj 30 sene kullanirmis. Benim siemens camasir makinam 11. senede bozuldu. Atip yenisini alalim dedik. Sonra yetkili servis cagiralim bakalim ne kadar tutacak dedik. Adamin soyledigi sey bugun ayni urunu alsan omru daha kisa. Senin bu makinanda ki kalite yeni urunlerde yok. Tamir ettirdik bizde. O yuzden mesela 2. El beyaz esyaya sicak bakmiyorum ben. Belli bi omurleri var. Ne kadari kalmis belli degil.
Servis elemanı doğru söylemiş maliyeti arttırdığı için olsa gerek artık birçok marka kaliteden ödün verdi, bazı markalar beyaz eşyaların sadece motoruna olmak kaydıyla en fazla 10 yıl garanti veriyor diğer tüm parçaları 1 yılda da arıza yapabilir 10 yılda da şansa kalmış, bu sebeple bundan 15-20 yıl önce üretilmiş beyaz eşyaların dış kasaları dahi yenilerinden kat be kat kaliteli, birçok markayı denedim çoğu hayal kırıklığına uğrattı, tek pişman olmadığım marka Philips‘tir tv ütü gibi eşyalarım Philips, beyaz eşyası olsa gözüm kapalı alırdım 20 yıllık tv’yle 25 yıllık ütü hiç servis görmedi, ki çoğu markanın küçük ev aletleri bile bozmuş, bu zamanda ya orta kalite bir şey alıp bozulana kadar yolu var diyeceksiniz veya elinizdeki kaliteli ürünleri arızasını giderip kullanmaya devam edeceksiniz çünkü artık kaliteli diye alınanlar da eskisi kadar dayanıklı değil.

bu maaşlarda geçiniyoruz deseniz şaşardım.
ben bekarım arkadaşlarla dışarı bile çıkamıyorum.
hastayım falan diye bahane uyduruyorum.
ayakkabılar 1000 tl ,elbise 1000 tl bi yemek 300 tl den başlıyor.
kısaca hepimiz aynıyız.maaşlar da feci düşük
Ay tamam zorluk var da az daha abartın isterseniz .

Konuya ortasindan dalmak gibi olacak ama airfryer da dik supurge de akilli saat de bir ihtiyac. Bunlara siz ihtiyac duymayabilirsiniz ne gerek var diyebilirsiniz ama calisan bir kadin olarak hayatima kattigi kolaylik ve hiz icin kendilerini icat edenlere tesekkur ediyorum. Yani burda ne gerek varcilar sizin icin gerekli olmayabilir ama ben ve benim gibi hiz ve pratiklik sevenler ve buna ihtiyac duyanlar icin bunlar birer ihtiyac. Bircok insana gore ne var camasirlar asinca da kuruyor ama kurutma makinesi toplamda 3 saatte bana yikanip kurulanmis temiz kiyafet sagliyor ve bu bana gore parayla olculebilecek bir sey degil. Post sahibinin en buyuk problemi ise her seyi pesin alip takside sicak bakmamasi. E taksit yapmayinca da ek hesap devreye giriyor ve yuksek faizlerle aslinda yine takside girilmis gibi bir sonuc cikiyor. Basta taksit yapsa en azindan enflasyon karsisinda birkac aya kus kadar kalacak o taksitler ama ek hesabi oderken misliyle aliniyor o paraciklar. Takside ve kredi kartina bu kadar karsi olmayin. Aylik taksit butceniz olsun bu tarz sevdiginiz harcamalar icin, mesela 6bin tl diyelim. Bu taksidi bastan gelen maaslarinizdan dusun. Kalani aylik butceniz gibi dusunun. 6 bin tl taksit butcenize ihtiyaclarinizi sigdirin ve alacaklarinizi buna gore planlayin. Boylece ne istediklerinizden geri kalirsiniz ne de butcenizi fazla zora sokarsiniz. Ben de eskiden kredi karti ve takside cok karsiydim ama duzenini kullanmayi ogrenince faydasini gordum. Mesela aylik biner kenara atayim birikince alayim deseniz o biner lira gidecek yeri buluyor ama takside bagladiginizda mutlaka odemem gerekiyor diye dusundugunuz icin gereksiz harcama onlenmis oluyor. Tabi dedigim gibi taksit butcesini aylik butce icinde mutlaka hesaba katmak lazim.

Aslında dert değil de sadece iç dökmek istedim. Son zamanlarda hiç birşeye para yettiremiyoruz. Ben 14 bin TL maaş alıyorum eşimde 25 bin.
Benim maaşımdan tüp bebek için kredi çektik onu ödüyoruz birde faturalar çocuğun masrafları vs
Eşimin maaşımdan da ev kredisi ödeniyor 2000 TL ve geri kalan paradan hiç birşey anlamıyoruz ve her ay ek hesaba giriyoruz
Hiç bir şekilde lüks yaşamıyoruz, kıyafet lazım oldukça alıyorum, kızım 11 yaşında küçüldükçe alıyorum kendime de lazım oldukça ama ne doğru düzgün gezebiliyoruz ne dışarıda yiyebiliyoruz. Tek lüksümüz çekirdek yemek.
Kızımızı dershaneye yazdırdık aylık 3 bin TL, birde pedagoga götürmek istiyorum oda 1200 TL. Aslında bunlar ihtiyaç olan şeyle olmadı gerekenler
Koltuk takımını değiştirmek istiyoruz 45-50 bin arası değişiyor. Önceden evi baştan aşağı düzmüştük şimdi koltuk takımı almak için kara kara düşünüyoruz. Borca girmekten korkuyorum, almayınca da bu kez fiyatlar artıyor öyle tuhaf bir dönem ki

2017 yılında evi alırken arabamızı satmıştık ve şuan almamız lazım ama nerde alıcaz para biriktiremiyoruzki
Önceden kendime bakım ürünleri alırdım. Saç için cilt için, saçlarımı boyatırdım, her gün kargo gelirdi kızıma ayrı eşime ayrı kendime ayrı. Bir kış 4 tane mont aldığımı bilirim. Yani iki kişi çalışıyoruz, bütün günümüz işte geçiyor ama karşılığında birşey yok. Çocuk büyüdükçe masrafı da artıyor demişlerdi gerçekten doğruymuş
Allah bu günümüzü aratmasın halimize çok şükür ama eskiyle çok çok fark var.
2. Çocuğu çok istedik olmadı ama bu şartlarda zor olurmuş hayırlısı diyorum a
Valla ben artık bu halka hersey müstahak diyorum ben de yanıyorum bu cehaletle beraber ama yerel belediye seçiminde hala malum parti diyen ama açlıktan ağlayan komşularım var .. yemin ediyorum ağzımı bozacağım ama değmez bir de Türkiye yuzyili diye şak şak yapıyorlar ülkeyi sattılar be

Kim o çevrenizde kiler polat ailesine mensup galiba işte sizin gibiler çıkıp yooooeee ekonomi gayet iyi diye gerzekçe yorum yapmasa ekonomik geliri düşük olan insanları düşünse en azından bir hareket olur ama nerde tok açın halinden anlamıyor Almanya da yaşayan beni bile rahatsız ediyor sizi etmiyor
Çevremdeki çoğu insanın geliri dediğim gibi 30 40 bin arası.

Konuya ortasindan dalmak gibi olacak ama airfryer da dik supurge de akilli saat de bir ihtiyac. Bunlara siz ihtiyac duymayabilirsiniz ne gerek var diyebilirsiniz ama calisan bir kadin olarak hayatima kattigi kolaylik ve hiz icin kendilerini icat edenlere tesekkur ediyorum. Yani burda ne gerek varcilar sizin icin gerekli olmayabilir ama ben ve benim gibi hiz ve pratiklik sevenler ve buna ihtiyac duyanlar icin bunlar birer ihtiyac. Bircok insana gore ne var camasirlar asinca da kuruyor ama kurutma makinesi toplamda 3 saatte bana yikanip kurulanmis temiz kiyafet sagliyor ve bu bana gore parayla olculebilecek bir sey degil. Post sahibinin en buyuk problemi ise her seyi pesin alip takside sicak bakmamasi. E taksit yapmayinca da ek hesap devreye giriyor ve yuksek faizlerle aslinda yine takside girilmis gibi bir sonuc cikiyor. Basta taksit yapsa en azindan enflasyon karsisinda birkac aya kus kadar kalacak o taksitler ama ek hesabi oderken misliyle aliniyor o paraciklar. Takside ve kredi kartina bu kadar karsi olmayin. Aylik taksit butceniz olsun bu tarz sevdiginiz harcamalar icin, mesela 6bin tl diyelim. Bu taksidi bastan gelen maaslarinizdan dusun. Kalani aylik butceniz gibi dusunun. 6 bin tl taksit butcenize ihtiyaclarinizi sigdirin ve alacaklarinizi buna gore planlayin. Boylece ne istediklerinizden geri kalirsiniz ne de butcenizi fazla zora sokarsiniz. Ben de eskiden kredi karti ve takside cok karsiydim ama duzenini kullanmayi ogrenince faydasini gordum. Mesela aylik biner kenara atayim birikince alayim deseniz o biner lira gidecek yeri buluyor ama takside bagladiginizda mutlaka odemem gerekiyor diye dusundugunuz icin gereksiz harcama onlenmis oluyor. Tabi dedigim gibi taksit butcesini aylik butce icinde mutlaka hesaba katmak lazim.
Ne gerek varcılardan biri benim ama benim derdim daha çok önceliklendirmek üzerineydi. Mesela bazen paramız çıkışmıyor kağıt havlu yerine tuvalet kağıdı kullanıyoruz ya da tuvalet kağıdı yerine peçete. Bunlar en temel ihtiyaç ama onları alırsam domates alamam atıyorum, o daha öncelikli benim için. Airfryer ve dikey süpürge ihtiyacı olabilir, ki bende ikisi de var kendim de gerek görüp aldım ama aynı ay nakit almak yerine birini kasımda alsa kendi daha çok rahat eder bana göre

Sincana 5 dakikadayım evler 18 bin. Barbie nerede oturuyorsa ben de oraya geçeyim bari belki zengo oluruz
Bazı insanların hayattan beklentileri çok düşük. Karnı doyuyorsa iyi bir hayat yaşadığını düşünen çok insan var maalesef. Kadın çocukların dershaneye, kursa gönderilmesine bile fuzuli masraf olarak bakıyor. Ne anlatabilirsiniz ki bu zihniyete?

X