Hiç aramazdın ne oldu, sen yaşıyor muydun yeaaa? diyenlere ne diyeceğiz

En sık karşılaşılan aynalama yöntemi. 🤣 Aradın, hata ettin, nasıl rahatsız hissediyorlarsa alelacele çemkirerek vicdan rahatlatıyorlar.

Ben bayramlarda bile yakın akrabaları aramayı bıraktım , bı yüzden değil ama bana sacma geliyor eskıden ılteşim aracları sadece telefonmuş arayıp konusman lazımdı
Sımdı bütün sosyal medyalardan dıdısının dısısının nerde ne yaptıgını ,nasıl oldugunı goruyorum gerekırse ordan tebrık,teşekkkur ,gecmıs olsun dılıyorum
Yanı artık sosyal medyadan ınsanlar ıletısım kurabılıyor
Yakın akrabada bır amcamı ararım bak her bayram seyran arada aklıma düşer ararım
Bi açar oo sen bizi ararmıydın
Kız kardesım hıcbırını aramıyor
En son gecen devamlı boyle soyluyorsun ama ben hı senı arıyorum dahada aramıcam dedım
Hem bırtek onla gorusuyorum arıyorum soruyorum .kendı cocukları da sadece bayramda belkı babamı ararlar
Yok ooo hayırsız sen bızı ararmıydın..
Hayır soylemesı gereken en son kişi bu sinir bozucu
Sizde aramayın ben oyle yapıyorum artık
ya o kadar haklısınızki. Ama böyle konuşanların bazılarıda benim babanem, benim amcam falan filan. Annemde baskı yapıyor bana bayramlarda özellikle 'şunu aradın mı? bunu aradın mı? bak ara kızım ayıp olur' falan diye. Tüm pozitif enerjimle insanların bayramını kutlamaya arıyorum 'aaeoo sen yaşıyor musun yaaa' diyorlar. Bana bir utanma falan geliyor, kendimi 5 dk açıklayıp özür diliyorum bayram kutlayıp kapatıyorum. Kimseden hala memnun olmuş ses tonu gelmiyor yinede. Niye ben küçüğüm diye herkesi hatırlayıp aramak zorundayım? Hayır evde oturan onlar ve çalışan, koşturan binbir şeyle uğraşan benim. Ben atlayabilirim ama onlarda bir büyük olarak arayım ' nasılsın kızım, bir ihtiyacın var mı, bayram bayram yalnız geçiriyorsun, bayramın kutlu olsun diye aradım' diyebilirler. Ama yoook.. Akıllarına geldiğim an muhtemelen ' bu kızda bizi hiç aramıyor hayırsız' diye düşünüyorlar

Bazı arkadaşlarımda ayrı bir alem.. Onlar yaşça büyük bile değil. Niye ben sürekli mesaj atıp arayayım ki onları, neye sitemleri var anlayamadım. Laf arasında geçen şeyler falanda değil ayrıca bunlar, benim enerjimi düşürüyor

İnan bıraz önce başıma geleni duysan
Şimdi yakın arkadasım devamlı gorusuruz
En son gecen hafta gorustuk ve fecı hasta oldum yataktan kımıldayamadım
O memlekete gıttı bende gıdınce o hasta halımle naptın dıye aradım acmadı ,görmemiştir kosturmadan ..geride dönmedi
İki gündürde belim tutuldu bugunde doktordayım
Nefes alamıyorum o arada aradı
Cümle aynen şu napıyosun hiç aramıyorsun sesin cıkmıyor ,ben aramasan arayacagın yok
Bir patladım ..
En nefret ettıgım laf bu dedım
Benım ne halde oldugumu bılıyomısunkı
O durumda bıle aradım acmadın gerıde dönmedın
Birdaha bana böyle birşey sakın söyleme dedim
Bir bozuldu ..
Tabi ben bunları söylemek için kac yılımı verdim ,önceleri saftırık gıbı ezılır büzülür hep suclu konumunda hıssederdım
Yok canım yok bugun bırdaha anladım ınsanlar nankör ve arsız

Öyle diyenleri aramayın.Zaten farklı hayatlarınız olmuş.Gidenlerin yerine her zaman yenisini verir hayat.Benim hayatım boyunca hayatımdan çıkan kadar giren de oldu.Ve zaten az ve kalıcı olanlar daha iyidir.Size öyle diyenleri siz neden arama ihtiyacı hissediyorsunuz ki, yurtdışında yalnızsınız ondan mı ?

Bunu genelde vefasız insanlar söylüyor hiç sekmez.
Vefalı insanlar zaten karşıdakinin aramasını beklemeden arayıp soruyorlar bkz: siz.
Esas onların sizi arayıp sorması lazım gurbette olan sizsiniz çünkü.
Bence tekrar arayıp bu lafları duyarsanız ağızlarına tikin senin de hiç aradığını görmedik diye.

Belki kötü niyetle demiyorlardır. Yurt dışında olan kendine yeni hayat kurmuş her insana ufak lafın gelişi "ooo aklına gelir miydik ya" falan denebilir bence. Aynı sizin de bahsettiğiniz gibi orada yeni bir hayatınız var ve insanlar da "Gittin oraya tabii, yeni hayatın var. Senden iyisi yok." gibi bir şey demek için diyor olabilirler. Lafın gelişi yani.

Bazıları kendi aramadıklarının üstünü kapamak için yapıştırıyorlar unuttun bizi diye ki siz bir şey diyemeyin veya kendileri arayan siz olunca hiç aramadıkları için mahcubiyet duyup suçlarını kapamak için yapıyorlardır. Ben kesinlikle kötü niyetle dediklerini düşünmüyorum. Akraba falan olsa kinayeli konuşuyor falan diyebilirim ama zaten bunu dedikleriniz pek de siz arayın diye bekleyecek aramayınca "aaaa bak aramadı" diyecek tipler değilmiş.

Ama kinayeli diyorlarsa takmayın. "Sormayın ya iş güç koşturmaca derken ancak bayramda seyranda oluyor." deyip siz de sitem edin. Üstelerlerse siz arayın beni deyin yani 😳

X