• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeye sorun çıkaran kardeş! Bıktım artık!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben nasıl davranmalıyım böyle zorba şımarık terbiyesiz kardeşe. Benim psikolojimi bozdu artık
Kardeşle küslük olmaz sözüne katılmıyorum. Ailemizi ve kardesimizi biz seçemiyoruz diye biz belli bir yaşa geldikten sonra bu kimseye, aile uyelerimize bile tepemize çıkma hakkı vermiyor bence.

Bunlar hep ablasin söylesin böylesin biz bir aileyiz adı altında, sokaktan geçen adama daha saygılı davranırken size yapılan mobbingtir.

Çaresi de üç beş gün küslük değil. Evlendikten sonra guzeeel bir ara vermeniz iletisiminize ya da esinize de saygısızlık edecek olması halinde tamamen onu hayatınızdan çıkarmanız olacaktır.

Emin olun kardeş için bile değmez yani psikolojisinizin bu derece etkilenmesine. Hata yapan bedelini ödemeli bu hayatta. Onun ödemesi gereken bedelleri üstlenip durmayın artık. Saygısız bir insan olmanın bedelini izin verin ödesin.

Çekirdek ailemizi seçmedik biz, tesadüfen hayatımızda oldular diye şu anda bilinçli bir şekilde seçiyor olduğunuz yeni ailenizi harcamayın derim.

Birinin size de bunları söylemeye ihtiyacı var bence, bu nedenle söyledim. Çünkü kardeşler arasında küslük olmaz diye diye terbiyesizlik yapan insanları tepemize cikarmamaliyiz. En azından 25-30 arasına gelip gayet aklımız, fikirlerimiz oturduktan sonra dışarıdan ne kadar keskin durursa dursun bu seçimi yapmak kişilerin özgür iradesidir.

Anne babalar da çocuk bakmayi iki bebek sevmek sanıp büyüyünce kardeşe direkt tüm sorumluluğu devrederek ancak çocuğa yuk yüklemiş oluyorlar. Sonra da oyundan çıkamazsın kardessiniz siz diye, normalde arkadaş olmayacaginiz insanlar ile zorla muhattap ediyorlar.

Bu böyle olmak, böyle devam etmek zorunda değil.

Merhaba herkese. Bazen artık okadar bunalıyorumki oturup hüngür hüngür ağlamam istiyorum. 9 yıldır ailemden farklı bir ildeyim. 4 aydır ailem yanımda bi kaç ay sonra düğünüm olacak o yüzden ailemde yanımda kaldı nişandan sonra. Sorun benden 2 yaş küçük kız kardeşim. Psikolojimi bozdu. Ben 5 yıldır çalışıyorum. Ve en başından beri maddi destek oluyorum babamın maddi sıkıntılarının olduğu dönemler oldu hep destek olmaya çalıştım. Geçen sene mezun oldu ve yanıma geldi. Ama artık geldiğinden beri hareketleriyle ciddi manada tuh sağlığımı bozdu. En basidi işten sonra arkadaşlarımla buluştum mesaj attı çikolata alırmısın diye dönüşte unuttum. Eve geldim çikolata aldınmı diye sordu bende tamamen unuttum dedim. Sonra nasıl almazsın çok canım çekmişti dedi. Bende neyse yapacak bişey yok yarın alırım dedim. Off nasıl almazsın işte yiyecektim filan diye uzattı bence saçmalama dedim abartma yarın alırım dedim niye böyle demişim. Odama geldim biliyorum uzatacak sorun çıkaracak. İçerde nasıl bağırıyor. Nasıl almazmışım tavrım dalga geçer gibiymiş başkaları isterse alırmışımda bilmem ne bağıra çağıra. Diyorumki neyi yanlış yapıyorum niye böyle oluyor gerçekten bi zamanlar gelmesini yanımda kalmasını ondan çok istiyodum ama okadar nefret ettirdiki hareketlerinden. Ve ufak birşeyi büyütüp öyle ağır laflar ediyorki ne yapacağımı bilmiyorum. Başkası olsa iletişimi keserim bu hareketlerinden ötürü ama kardeşim ve boğuluyorum her ufak meseleyi büyütüşündü çünkü sorun çıkarıyor en ufak bişeyde. Eskiden küserdim konuşmazdım kafayada takmazdım şimdi gereksiz vicdan yapıyorum lütfen fikir verin :KK43:

Güncelleme:Bana bir akıl verin fikir verin böyle davrandığında anksiyetem artıyor. Ne şeref bırakıyor ne olur. Böyle kardeşiniz olsaydı nasıl davranırdınız? Gerçekten psikolojimi mahfetti okadar takıyorumki :KK43:
Pardon kardeşiniz kac yasinda?benim 7 yaşındaki kızım bile bu kadar büyütmez unuttuysak tamam yarın alırız der.
Bence kardeşiniz oldukça şımarık
En küçük kardeş mi?genelde küçüklerin her dediği olur ya belki o yüzden böyledir

Vicdan yapmani cok gereksiz konusmayin iletisimi kesin gitsin kendi alsin bakicisimisiniz? Dugune gelmezse gelmesin ordada sorun cikarir bu bencil sey

Ben normalde hiç çekmem ama bi kaç ay kaldı kırgınlık olmasın ama bukadar basit bi mesele eşek kadar olmuş hareketler tavırlar şaka gibi. Ben ne hissetmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum :KK43: Ama bana zarar veriyor psikolojik olarak
Yalnız kardeşiniz kalan bir kaç ayı umursamıyor ya da sizin kırılacak olmanızı...bu düşünceniz tek taraflı bunun farkında olun ve kendi kendinize kafaya takıp üzülmeyin.iletişimi minimuma indirin lütfen en azından daha az zarar görürsünüz.
Kardeşiniz çok şımartılarak büyütülmüş gibi geldi bana neden bilmiyorum ama kıskançlıkta var gibi.
O yüzden sizin Terapiye gitmeniz Size çok çözüm sağlamaz belki ruhen daha iyi hissedersiniz sadece ama Kardeşiniz mutlaka gitmeli ama muhtemelen kabul etmeyecektir.

Çok yoruluyomuş daha yeni işe girdi. Ama benden daha çok çalışıyomuş birde benim arabam var diye ama unutmuş olamazmıyım? Gerçekten nasıl davranacağımı bilmiyorum :KK43:
Çikolata almaya arabayla mı gidiliyormus illa?Anneniz nerede deli deli yapma kendini çocuğum demiyor mu?

Kardeşle küslük olmaz sözüne katılmıyorum. Ailemizi ve kardesimizi biz seçemiyoruz diye biz belli bir yaşa geldikten sonra bu kimseye, aile uyelerimize bile tepemize çıkma hakkı vermiyor bence.

Bunlar hep ablasin söylesin böylesin biz bir aileyiz adı altında, sokaktan geçen adama daha saygılı davranırken size yapılan mobbingtir.

Çaresi de üç beş gün küslük değil. Evlendikten sonra guzeeel bir ara vermeniz iletisiminize ya da esinize de saygısızlık edecek olması halinde tamamen onu hayatınızdan çıkarmanız olacaktır.

Emin olun kardeş için bile değmez yani psikolojisinizin bu derece etkilenmesine. Hata yapan bedelini ödemeli bu hayatta. Onun ödemesi gereken bedelleri üstlenip durmayın artık. Saygısız bir insan olmanın bedelini izin verin ödesin.

Çekirdek ailemizi seçmedik biz, tesadüfen hayatımızda oldular diye şu anda bilinçli bir şekilde seçiyor olduğunuz yeni ailenizi harcamayın derim.

Birinin size de bunları söylemeye ihtiyacı var bence, bu nedenle söyledim. Çünkü kardeşler arasında küslük olmaz diye diye terbiyesizlik yapan insanları tepemize cikarmamaliyiz. En azından 25-30 arasına gelip gayet aklımız, fikirlerimiz oturduktan sonra dışarıdan ne kadar keskin durursa dursun bu seçimi yapmak kişilerin özgür iradesidir.

Anne babalar da çocuk bakmayi iki bebek sevmek sanıp büyüyünce kardeşe direkt tüm sorumluluğu devrederek ancak çocuğa yuk yüklemiş oluyorlar. Sonra da oyundan çıkamazsın kardessiniz siz diye, normalde arkadaş olmayacaginiz insanlar ile zorla muhattap ediyorlar.

Bu böyle olmak, böyle devam etmek zorunda değil.
Cevabınız için çok teşekkür ederim psikolog givi konuştunuz. İçim rahatladı. Evet birilerinden bunu duymaya ihtiyacım var çünkü kendimi yiyip bitiriyorum kendimi suçlu hissetmek istemiyorum çünkü saygısızlığa uğrayan benim. Dışarda muhatap olmayacağım birinin herşeyine katlanmak beni anksiyete hastası yaptı. Tekrar teşekkür ederim 🙏

Çocuk mu kardeşiniz çıksın çikolatasını kendi alsın şaka gibi.

Dün dışardaydım eve bi geldim acile götürüyolar kardeşimi panik atak geçirmiş bende görünce şaşırdım anlamadım ne olduğunu ben götüreyim dedim istemiyorum filan diye carlıyor sanki ne yapmışım?Hastaneye gidince ne oluyo dedim ben senin ne söylediğini duydum dedi ne demişim bana şerefsiz dediği için babama dedimki artık tahammül edemiyorum onlarda sen haklısın sonuçta sana teşekkür etmesi lazım annesi gibi destek oldun hep bende sinirle benim ona borcummu varki her istediğini yapmak zorundayım minnet borcum yok dedim duymuş. Neyse bugün dışarı çıktılar hiç gözgöze bile gelmiyor akşam bir baktım engellemiş instagramdan nişanlımı bile. Elim ayağım boşaldı şaka gibi ne düşünmeliyim ne yapmam lazım bilmiyorum:(

Dün dışardaydım eve bi geldim acile götürüyolar kardeşimi panik atak geçirmiş bende görünce şaşırdım anlamadım ne olduğunu ben götüreyim dedim istemiyorum filan diye carlıyor sanki ne yapmışım?Hastaneye gidince ne oluyo dedim ben senin ne söylediğini duydum dedi ne demişim bana şerefsiz dediği için babama dedimki artık tahammül edemiyorum onlarda sen haklısın sonuçta sana teşekkür etmesi lazım annesi gibi destek oldun hep bende sinirle benim ona borcummu varki her istediğini yapmak zorundayım minnet borcum yok dedim duymuş. Neyse bugün dışarı çıktılar hiç gözgöze bile gelmiyor akşam bir baktım engellemiş instagramdan nişanlımı bile. Elim ayağım boşaldı şaka gibi ne düşünmeliyim ne yapmam lazım bilmiyorum:(

Hiçbir şey yapmayın. Engellesin daha iyi evlilik arifesinde bir dertten kurtulmuş olursunuz. Kendi hatasını anlar özür dilerse konuşursunuz. Yoksa yok sayın.

Peki niye böyle hissediyorum halbuki haklısınız

Büyük ihtimalle bir ömür ailecek bu kızı şımartıp ve çok alttan aldınız. Alışkanlıklarınız nedeniyle yine gidip aranızı düzeltmek yine şımartmak istiyorsunuz. Kendiniz değişmeniz ve kimsenin size böyle davranmaması gerektiğini herkese söyleyip göstermeniz lazım. Kardeşinizin de işine gelirse.

Büyük ihtimalle bir ömür ailecek bu kızı şımartıp ve çok alttan aldınız. Alışkanlıklarınız nedeniyle yine gidip aranızı düzeltmek yine şımartmak istiyorsunuz. Kendiniz değişmeniz ve kimsenin size böyle davranmaması gerektiğini herkese söyleyip göstermeniz lazım. Kardeşinizin de işine gelirse.
Çok teşekkür ederim birileri gerçekleri söyleyince rahatlıyorum. Rica etsem zahmet olmazsa nasıl davranmalıyım şuan fikir verirmisiniz?

Yollayin gitsin evden şımarığa bakın
Merhaba herkese. Bazen artık okadar bunalıyorumki oturup hüngür hüngür ağlamam istiyorum. 9 yıldır ailemden farklı bir ildeyim. 4 aydır ailem yanımda bi kaç ay sonra düğünüm olacak o yüzden ailemde yanımda kaldı nişandan sonra. Sorun benden 2 yaş küçük kız kardeşim. Psikolojimi bozdu. Ben 5 yıldır çalışıyorum. Ve en başından beri maddi destek oluyorum babamın maddi sıkıntılarının olduğu dönemler oldu hep destek olmaya çalıştım. Geçen sene mezun oldu ve yanıma geldi. Ama artık geldiğinden beri hareketleriyle ciddi manada tuh sağlığımı bozdu. En basidi işten sonra arkadaşlarımla buluştum mesaj attı çikolata alırmısın diye dönüşte unuttum. Eve geldim çikolata aldınmı diye sordu bende tamamen unuttum dedim. Sonra nasıl almazsın çok canım çekmişti dedi. Bende neyse yapacak bişey yok yarın alırım dedim. Off nasıl almazsın işte yiyecektim filan diye uzattı bence saçmalama dedim abartma yarın alırım dedim niye böyle demişim. Odama geldim biliyorum uzatacak sorun çıkaracak. İçerde nasıl bağırıyor. Nasıl almazmışım tavrım dalga geçer gibiymiş başkaları isterse alırmışımda bilmem ne bağıra çağıra. Diyorumki neyi yanlış yapıyorum niye böyle oluyor gerçekten bi zamanlar gelmesini yanımda kalmasını ondan çok istiyodum ama okadar nefret ettirdiki hareketlerinden. Ve ufak birşeyi büyütüp öyle ağır laflar ediyorki ne yapacağımı bilmiyorum. Başkası olsa iletişimi keserim bu hareketlerinden ötürü ama kardeşim ve boğuluyorum her ufak meseleyi büyütüşündü çünkü sorun çıkarıyor en ufak bişeyde. Eskiden küserdim konuşmazdım kafayada takmazdım şimdi gereksiz vicdan yapıyorum lütfen fikir verin :KK43:

Güncelleme:Bana bir akıl verin fikir verin böyle davrandığında anksiyetem artıyor. Ne şeref bırakıyor ne olur. Böyle kardeşiniz olsaydı nasıl davranırdınız? Gerçekten psikolojimi mahfetti okadar takıyorumki :KK43:

Güncelleme 2:KK70:ün dışardaydım eve bi geldim acile götürüyolar kardeşimi panik atak geçirmiş bende görünce şaşırdım anlamadım ne olduğunu ben götüreyim dedim istemiyorum filan diye carlıyor sanki ne yapmışım?Hastaneye gidince ne oluyo dedim ben senin ne söylediğini duydum dedi ne demişim bana şerefsiz dediği için babama dedimki artık tahammül edemiyorum onlarda sen haklısın sonuçta sana teşekkür etmesi lazım annesi gibi destek oldun hep bende sinirle benim ona borcummu varki her istediğini yapmak zorundayım minnet borcum yok dedim duymuş. Neyse bugün dışarı çıktılar hiç gözgöze bile gelmiyor akşam bir baktım engellemiş instagramdan nişanlımı bile. Elim ayağım boşaldı şaka gibi ne düşünmeliyim ne yapmam lazım bilmiyorum:KK43:

Kız kardeşiniz borderline olabilir mi acaba? Şımarık, kişiliksiz sırf ilgi çekmek için yaptığı şeyler. Acile böyle sırf başkasına sinir olup, onları cezalandırmak için ayılan, bayılan, nöbet takliti yapan ne kadar ruh hastası var? Sizinki de ondan biri. İlgilenmeyeceksiniz. Aileniz de ciddiye almayacak ve en kısa zamanda kıza psikiyatri randevusu alın gönderin evden. Aileniz de onunla ilgilenmesin. Saçma sapan krizlere sorun çıkarmaya devam eder. Yüz vermeye gelmez

Delileri idare etmeyin daha fazla üste çıkıyorlar. Zaten evleneceksiniz artık ayrı yaşayacaksınız kendi hayatına baksın sizin üzerinizden geçinmesin. Psikolojik olarak da sizi ezmesine sindirmesine izin vermeyin

Yollayin gitsin evden şımarığa bakın
Birde krize girmiş saçma sapan böyle birşey varmı ya birde yaptığım iyilikleri bi bilseniz benimde durumum belli ve aklımı kaçıracağım sinirden. Ben sadece beni soktuğu psikolojiden kurtulmak istiyorum psikolojik destek almak istiyorum ama faydası olurmu emin değilim psikologlardan fayda gören oldumu acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X