• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeye sorun çıkaran kardeş! Bıktım artık!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani çikolata yüzünden düğününüze gelmeyecekse zaten gelmesin çünkü bu yüzden tavır yapıyorsa orda da benimle niye ilgilenmedin diye küsebilir 🙄
Nasıl davranayım ben ne yapayım psikoloğamı gitsem okadar takılıyorumki şu tavırlarına artık beni rahat bıraksın istiyorum okadar nefret ettirdiki :(

Merhaba herkese. Bazen artık okadar bunalıyorumki oturup hüngür hüngür ağlamam istiyorum. 9 yıldır ailemden farklı bir ildeyim. 4 aydır ailem yanımda bi kaç ay sonra düğünüm olacak o yüzden ailemde yanımda kaldı nişandan sonra. Sorun benden 2 yaş küçük kız kardeşim. Psikolojimi bozdu. Ben 5 yıldır çalışıyorum. Ve en başından beri maddi destek oluyorum babamın maddi sıkıntılarının olduğu dönemler oldu hep destek olmaya çalıştım. Geçen sene mezun oldu ve yanıma geldi. Ama artık geldiğinden beri hareketleriyle ciddi manada tuh sağlığımı bozdu. En basidi işten sonra arkadaşlarımla buluştum mesaj attı çikolata alırmısın diye dönüşte unuttum. Eve geldim çikolata aldınmı diye sordu bende tamamen unuttum dedim. Sonra nasıl almazsın çok canım çekmişti dedi. Bende neyse yapacak bişey yok yarın alırım dedim. Off nasıl almazsın işte yiyecektim filan diye uzattı bence saçmalama dedim abartma yarın alırım dedim niye böyle demişim. Odama geldim biliyorum uzatacak sorun çıkaracak. İçerde nasıl bağırıyor. Nasıl almazmışım tavrım dalga geçer gibiymiş başkaları isterse alırmışımda bilmem ne bağıra çağıra. Diyorumki neyi yanlış yapıyorum niye böyle oluyor gerçekten bi zamanlar gelmesini yanımda kalmasını ondan çok istiyodum ama okadar nefret ettirdiki hareketlerinden. Ve ufak birşeyi büyütüp öyle ağır laflar ediyorki ne yapacağımı bilmiyorum. Başkası olsa iletişimi keserim bu hareketlerinden ötürü ama kardeşim ve boğuluyorum her ufak meseleyi büyütüşündü çünkü sorun çıkarıyor en ufak bişeyde. Eskiden küserdim konuşmazdım kafayada takmazdım şimdi gereksiz vicdan yapıyorum lütfen fikir verin :KK43:

Güncelleme:Bana bir akıl verin fikir verin böyle davrandığında anksiyetem artıyor. Ne şeref bırakıyor ne olur. Böyle kardeşiniz olsaydı nasıl davranırdınız? Gerçekten psikolojimi mahfetti okadar takıyorumki :KK43:
App lerden sipariş versin 😀

Onlar çekiniyolar onun tepkisinden ama başedemiyolar annem bişeyler söylüyor niye büyütüyosun filan ama nafile:KK43:
Net şımarık. Herkes de alttan alıyor. Vallahi silleyi çakmadan (lafla) anlamaz. Büyüsün artık bu nedir böyle?

Nasıl davranayım ben ne yapayım psikoloğamı gitsem okadar takılıyorumki şu tavırlarına artık beni rahat bıraksın istiyorum okadar nefret ettirdiki :KK43:
Bir kaç ay sonra evleneceksiniz ve kendi düzeniniz olacak yani birbirinizden uzaklaşacaksınız. O zaman bu kadar iç içe olmayınca kavga edemez sizle siz de huzur bulursunuz. Bu yaptığının şımarıklıktan başka bir açıklaması yok. Evlenene kadar dayanabilecek misiniz?

Of of ne desem bilmiyorum içim daralıyor. Bugüne kadar hep ayaklarım üzerinde durdum kimseye eyvallahım olmadı. Bir arkadaşım dan birşey görürsem arkamı döndüm hiç düşünmeden. Ya tek istediğim biraz saygılı olsun beni babası gibi görmesin yada kocası. Kardeş kardeşliğini bilmesi lazım. Hiçbirşeyin hatrı olmazmı insanda bu yapılırmı ya :/ Dengem bozuldu iyi hissetmiyorum kendimi böyle durumlarda tedavi görmem lazım takmamak için sanırım :KK43:

Peki ben nasıl davranayım böyle insana hislerim de anormal kendimi aşırı kötü hissediyorum ve anksiyetem artıyor :(
E siz suçlu psikolojisine girince bu iyice şımarıyor, “ alırım demişsiniz ya bundan sonra alamam, kocaman kadınsın kendin git al, getirsen sipariş ver, marketten istet. “

Bugün için de diyeceğiniz şu. Seni bir abla olarak uyarıyorum, kocaman kadınsın artık ilk okulda değilsin. Bir şey rica edersin eğer unutmazsam alırım, alamadım diye de böyle tavır bundan sonra çekmek zorunda değilim. Dışarıdan çok itici oluyorsun

AA bu ne be! Ergen misin? unutmazsam alırım, Unutmuşsam da söylenecekleri bir şey yok. Bak tavırların çok çocukça, ablan olduğun için uyarıyorum kendini böyle rezil edersin başkası çekmez. Kulaklık alın kendinize noice canceling olanlardan müziği açın, dinlemeyin.

Sanırım siz taktığınızı belli ediyorsunuz kendince kıskanıyor sizi ve ondan ilgi çekmeye, sizin moralinizi bozmaya çalışıyor. İki yaş az bir yaş. Okulu bitirdi ise en az 22-23.

Yapmayın. Bir süre görmezden gelin. Çıldırsın. O ses çıkardıkça sizi kışkırtırsa da ondan daha baskın olun. Sanırım size hep ablasın idare et, denilmiş.

Kardeşler arasında küslük olmaz. Düğüne de gelmezse asla tek kelime etmeyin. Sizi kendi küçük aklıyla ceza verecek. Yapmayın ya görmezden gelin. En ideali o. Yokmuş gibi. Kavga ederse de üste çıkacaksınız. Sizin anksiyete bir şeyler söylemekten, kaybetmekten korkmaktan. Bir bağırın, ciğerleriniz açılır bir şeyiniz kalmaz.

Tüm ailecek kardesinizi pispislamissiniz, nedenini bilmiyorum. Cocukken hastalik falan mi gecirdi?

Yalniz bu kardes dugun asamasinda da sizin caniniza okur demedi demeyin
Ben normalde hiç çekmem ama bi kaç ay kaldı kırgınlık olmasın ama bukadar basit bi mesele eşek kadar olmuş hareketler tavırlar şaka gibi. Ben ne hissetmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum :( Ama bana zarar veriyor psikolojik olarak

E siz suçlu psikolojisine girince bu iyice şımarıyor, “ alırım demişsiniz ya bundan sonra alamam, kocaman kadınsın kendin git al, getirsen sipariş ver, marketten istet. “

Bugün için de diyeceğiniz şu. Seni bir abla olarak uyarıyorum, kocaman kadınsın artık ilk okulda değilsin. Bir şey rica edersin eğer unutmazsam alırım, alamadım diye de böyle tavır bundan sonra çekmek zorunda değilim. Dışarıdan çok itici oluyorsun

AA bu ne be! Ergen misin? unutmazsam alırım, Unutmuşsam da söylenecekleri bir şey yok. Bak tavırların çok çocukça, ablan olduğun için uyarıyorum kendini böyle rezil edersin başkası çekmez. Kulaklık alın kendinize noice canceling olanlardan müziği açın, dinlemeyin.

Sanırım siz taktığınızı belli ediyorsunuz kendince kıskanıyor sizi ve ondan ilgi çekmeye, sizin moralinizi bozmaya çalışıyor. İki yaş az bir yaş. Okulu bitirdi ise en az 22-23.

Yapmayın. Bir süre görmezden gelin. Çıldırsın. O ses çıkardıkça sizi kışkırtırsa da ondan daha baskın olun. Sanırım size hep ablasın idare et, denilmiş
Evet ailemin yüzünden böyle. Öneriniz için teşekkür ederim. Kitap önerinizde varmı acaba? Yada başka öneri aşırı takıntılı bi hale geldim. Müzik öneriniz beni çok mutlu etti 🙏

Ben normalde hiç çekmem ama bi kaç ay kaldı kırgınlık olmasın ama bukadar basit bi mesele eşek kadar olmuş hareketler tavırlar şaka gibi. Ben ne hissetmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum :( Ama bana zarar veriyor psikolojik olarak

Siz bağırıp çağıracaksınız, stresliyim beni daha fazla strese sokma, dünya senin etrafında dönmüyor diyeceksiniz.

Düğün nedeni ile ilgi sizde, kendi aklınca onu kendine çekmeye çalışıyor. Çok az gelişmiş. Bir şekilde bu döngüyü kırmanız lazım. Ailenizle de konuşun ortak hareket edeceksiniz.

Son düzenleme:
Valla sizi bilmemde ben böyle bir şımarıklıkla karşılaşsam '' totonu kaldırda kendin al '' derim :D Hiç sevmem böyle ergen tavırları, tripleri kim olursa olsun. Bende çok seviyorum evime kuzenimin, arkadaşımın gelmesini hatta bi kuzenim iki sene boyunca haftada iki gün olacak şekilde kalıyordu bizde. Beraber vakit geçirirken iyi hoş ama nankörlüğe tahammül edemiyorum. Anne babasının hiç faydası yok çocuklarına bende üzülüyordum. Ama sanki evin kızı gibi davranmaya başlamıştı artık sanki bakma zorunluluğumuz varmış gibi. Şimdi mesafemi koydum. Ben kan bağı falan dinlemem olgunlaşsında gelsin :D Herkesin kendi özel, iş, sosyal hayatında yeterince stresi oluyor zaten birde bunlar çıktı mı tamam delirme sebebi.
Merhaba herkese. Bazen artık okadar bunalıyorumki oturup hüngür hüngür ağlamam istiyorum. 9 yıldır ailemden farklı bir ildeyim. 4 aydır ailem yanımda bi kaç ay sonra düğünüm olacak o yüzden ailemde yanımda kaldı nişandan sonra. Sorun benden 2 yaş küçük kız kardeşim. Psikolojimi bozdu. Ben 5 yıldır çalışıyorum. Ve en başından beri maddi destek oluyorum babamın maddi sıkıntılarının olduğu dönemler oldu hep destek olmaya çalıştım. Geçen sene mezun oldu ve yanıma geldi. Ama artık geldiğinden beri hareketleriyle ciddi manada tuh sağlığımı bozdu. En basidi işten sonra arkadaşlarımla buluştum mesaj attı çikolata alırmısın diye dönüşte unuttum. Eve geldim çikolata aldınmı diye sordu bende tamamen unuttum dedim. Sonra nasıl almazsın çok canım çekmişti dedi. Bende neyse yapacak bişey yok yarın alırım dedim. Off nasıl almazsın işte yiyecektim filan diye uzattı bence saçmalama dedim abartma yarın alırım dedim niye böyle demişim. Odama geldim biliyorum uzatacak sorun çıkaracak. İçerde nasıl bağırıyor. Nasıl almazmışım tavrım dalga geçer gibiymiş başkaları isterse alırmışımda bilmem ne bağıra çağıra. Diyorumki neyi yanlış yapıyorum niye böyle oluyor gerçekten bi zamanlar gelmesini yanımda kalmasını ondan çok istiyodum ama okadar nefret ettirdiki hareketlerinden. Ve ufak birşeyi büyütüp öyle ağır laflar ediyorki ne yapacağımı bilmiyorum. Başkası olsa iletişimi keserim bu hareketlerinden ötürü ama kardeşim ve boğuluyorum her ufak meseleyi büyütüşündü çünkü sorun çıkarıyor en ufak bişeyde. Eskiden küserdim konuşmazdım kafayada takmazdım şimdi gereksiz vicdan yapıyorum lütfen fikir verin :KK43:

Güncelleme:Bana bir akıl verin fikir verin böyle davrandığında anksiyetem artıyor. Ne şeref bırakıyor ne olur. Böyle kardeşiniz olsaydı nasıl davranırdınız? Gerçekten psikolojimi mahfetti okadar takıyorumki :KK43:

Ben nasıl davranmalıyım böyle zorba şımarık terbiyesiz kardeşe. Benim psikolojimi bozdu artık
o sana nasil davraniyorsa sende ayni davranacaksin ayna gibi. Ayni cumlelerle tavirla kusura bakmasin kimse kimsenin hizmetcisi kuriyesi soförü degil az yede kendine hizmetci tut derim ben olsam. Onun simarikligini hic cekmem.

Peki ben nasıl davranayım böyle insana hislerim de anormal kendimi aşırı kötü hissediyorum ve anksiyetem artıyor :KK43:
Bence yardım almanız lazım. Hiç normal değil belli ki bir sorun var. Nedenini biz bilemeyiz. Muhtemelen evin küçüğü olduğu için şımartılmış ve size bağımlı. Sizi paylaşmak istemiyor kimse ile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X