herkesin sevebilecegi dogu mutfagi

gnalcakan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2020
331
1.094
33
kaynanamlar ve ailesi adiyamandan bursaya geldiler hepsinin sevebilecegi dogu mutfagina ait cok guzel yemekler onerir misiniz bir hafta bizdeler su an ucuncu gun yapacak yemek gelmiyo aklima

Dışardan lahmacun pide yaptırabilirsiniz. Yanına bir çorba tamam.. genelde etli yemekler severler. Taze fasülye yapsan bile et kat onlar için güzel bir yemek olur. Yanına bulgur cacık..
Tercih meselesi ama gelecekleri önceden belli olan kişilere dışarıdan yemek söylemek özensizlik gibi geliyor bana.

Eğer Bursa' liysaniz sizlere ait yöresel yemek yapmanızı tavsiye ediyorum.

Onlar zaten Doğu mutfağı yiyorlardir sürekli ve yaptığınız onlara yavan gelebilir, elleri farklı alismistir.

Yine de yapacaksanız ; içli köfte, bulgur köftesi ( soslu ya da yoğurtlu ) , bol etli güveç ,bunlar geldi aklıma.

Doğu mutfağını pek bilmiyorum ama Antep mutfağına bakabilirsiniz. Çok lezzetli.

Tercih meselesi ama gelecekleri önceden belli olan kişilere dışarıdan yemek söylemek özensizlik gibi geliyor bana.
Bir hafta orada olacaklarmış, bir haftanın 1 gününde dışarıdan olabilir aslında.
Konu sahibi siz de aslında kendi yörenizin yemeklerinden de yapabilirsiniz, onlar için de değişiklik olur. Çok mu kapalılar diğer yörelerin mutfağına?

Kavurma bulgur pilavı soguk ayran aşı salata ortaya kuru biber dolması etli yeşil fasülye tatlı baklava et yemegi olarak tepsi kebabaı da olabilir

İçli köfte
Güveç
Lahmacun
Perde pilav
Karnı yarık
Mantı
Bol etli sebze yemekleri

Firin, tepsi yemegi sever onlar. Disarida firinlara gonderirler. Onun disinda lahmacun, kebap tarzi etli yemekler, dolma vs severler

Misafir menüleri az çok bellidir. Ortaya zeytinyağlı soğuk yemek, salata, cacık, pilav( domatesli, bulgur, arpa şehriyeli), sebzeli et yemeği, et kavurma, fırında tavuk, fırında kaşarlı köfte, Terbiyeli et suyu çorbası, Mercimek çorbası, domates çorbası.
Zaten taze meyve sebze zamanı tam. Etki bamya yemeği, taze fasulye yemeği,etli türlü gibi şeyler de yapılabilir.

kaynanamlar ve ailesi adiyamandan bursaya geldiler hepsinin sevebilecegi dogu mutfagina ait cok guzel yemekler onerir misiniz bir hafta bizdeler su an ucuncu gun yapacak yemek gelmiyo aklima

şimdi buradan bilen arkadaşlar önerir de siz yapabilir misiniz

ben doğulu değilim eşim doğulu ama onlar da şehir şehir gezmişler

Gaziantep te yaşadıklarında yedikleri vs farklı başka şehirde farklı tabii

mesela bol yağlı salçalı etli yenir genelde

bulgur sevilir acı sevilir

maddi durumunuz uygunsa alın eti koyun fırın poşetine atın fırına yanına da bol bulgur pilavı ile domates salatası

cacık ayran vs oldu bitti

yok her gün et vs olmaz derseniz de bence hamurlu birşeyler yapın

oraların da çöreği böreği vardır mayalı hamur vs ile yapılan

ancak benim tavsiyem genel kabul gören tecrübeli olduğunuz yemeği yapın yani tavuk patates i herkes yer ya da bir mercimek çorbasını

yani kalacakları sürede önemli tabi en az bir hafta kalacaklardır. eğer ilk iki gün çok özenli sofra hazırlanmışsa üçüncü gün söylenebilir diğer günler yine evde yenir falan. Ne bileyim uzun süreli yatılı misafir ağırlamak zor ya

O taraflarda ağırlıkla "tava" yemeği dedikleri firin yemekleri yapılıyor. Yani atiyorum işte patlıcan et falan karıştırıyorlar salça sarımsak biberle, fırına yolluyorlar adı patlıcan tavası oluyor. Sebze yemeklerini bu şekilde yari sebze yarı et ile birleştirip yapabilirsiniz. Soğuk ayran çorbası tüketilir bu mevsimde her yemeğin yanında ve salata.
Lahmacunu muhakkak birgün yaptırın, o tarafta içi kendileri hazırlayıp fırına gönderiyorlar cevrenizde imkan varsa öyle bisey yapabilirsiniz.
Ve bol bol acılı ezme, meze çeşitleri koyun sofraya. Yemek çeşidinden çok meze olur sofrada çünkü

O taraflarda ağırlıkla "tava" yemeği dedikleri firin yemekleri yapılıyor. Yani atiyorum işte patlıcan et falan karıştırıyorlar salça sarımsak biberle, fırına yolluyorlar adı patlıcan tavası oluyor. Sebze yemeklerini bu şekilde yari sebze yarı et ile birleştirip yapabilirsiniz. Soğuk ayran çorbası tüketilir bu mevsimde her yemeğin yanında ve salata.
Lahmacunu muhakkak birgün yaptırın, o tarafta içi kendileri hazırlayıp fırına gönderiyorlar cevrenizde imkan varsa öyle bisey yapabilirsiniz.
Ve bol bol acılı ezme, meze çeşitleri koyun sofraya. Yemek çeşidinden çok meze olur sofrada çünkü
cok tesekkurlerrr💘

Back
X