- 6 Mayıs 2014
- 693
- 689
aslına bakarsanız aksilikler ''bir musibet bin nasihatten iyidir'' dedirtmek için gelir başımıza..
ben öyle inanıyorum yani..
ufacıkta birşey anlatıyım,
bir akşam annemle dışarı çıkacağız, annem yürüyelim dedi, ben hayır arabayla gidelim dedim, pek hevesliydim sürmeye..
bindik arabayı çalıştıramıyorum, olmuyo yani çalışmıyo araba, babam şehir dışındaydı onu aradım, şöyle yap kızım böyle yap kızım çalıştıramadım.. annem boşver akşam akşam gel dedi.. hayır çalıştırcam niye olmuyoki diye zorladım.. erkek kardeşimi aradım geldi yanımıza çalıştırdı verdi.. bindik bastık gidiyoruz, 500 metre gitmeden çarptım arabayı
demem o ki, şerr bildiğimizde bir hayr vardır..
olmuyosa olmamalıdır yani..
annesi çok istekliydi benimle ilk tanıştığında sonra ailelerimiz arasında bir takım farklılıklar çıktı o zaman soğukluk girdi aramıza. ama yemeğe davet ettiler gittiğimde yine aynı sıcaktı olmasını istiyorlar yani. ama anlamadım kız evi gibi kendilerini ağırdan mı satmak istiyorlar onu da çözemedim. öyle olmasa bile gerçekten hep bir aksilik çıktı işte.
sanki Allah ın sevdiği kulusun sana bunları gösteriyor nişanı engelliyor diye düşündüm okurken...iyi düşünüp karar ver..bukadar aksilik sevginizden aşkınızdan saygınızdan birşeyler eksilti mi
iş ailede değil iş erkek arkadaşanızda, kızıcaksınız ama erkek arkadaşınız yeterince mücadele etmiyor, millet taaa türkiyenin bir ucundan gelip kız istiyor ve gidiyor sınra gene geliyor nişan yapıyor, istemek önemli, kızıcaksınız ama erkek arkadaşınızda sorun, birde çok zorlamayın bence vardır bundada bir hayır
hayır eksiltmedi yani benden eksiltmedi erkek arkadaşımdan da öyle hissediyorum hatta yakın zamanda doğumgünümdü çok güzel sürprizler hazırlamış , çok ince düşünmüş ama işte böyle işlere gelince bilmiyorum bişey oluyor engelleniyoruz sanki.
Genelde sizin tarafınızdan ertelenmiş şimdi de onların işi çıkmış
Sınav sizin için basit olabilir ama sınava girecek kişi ve ailesi için çok önemli
Onun heyecanı ile hazırlık yapmak istemiyorlardır,
Belki kız sınav akşamı biraz dinlenmek istiyordur
Bana sınav için ertelenmesi garip gelmedi.
sevginizden birşeyler eksilmediyse umarım bütün engeller aşılır..şimdiden ileride çocuklarınıza anlatacak bir sürü hikayeniz var :)
sana yaptığı sürprizi düşün aranızdaki herşeye rağmen kuvvetli olan bağı düşün...teşekkür ederim ne güzel umut vermeye çalışmışsınız ama benim şuan sanırım moralim çok bozuk olumsuz şeyleri düşünüyorum sadece
sana yaptığı sürprizi düşün aranızdaki herşeye rağmen kuvvetli olan bağı düşün...
Bir yakinim nisanlanlanmisti..1 yillik beraberligi vardi.aileler harika anlasiyor falan.maddi durum iyi hersey sahane gorunuyor.
Fakat bir turlu dugun tarihi alamadilar.once nisana aldilar..sonra oturucaklari evde sorun cikti tadilata ihtiyaci olunca iki ay ertelendi.
Sonra kizin anaanesi oldu.bir hafta sonra cocugun halasi oldu.
Dugun ertelendi eylul aynina.
Sonra cocugu isten cikardilar bir daha ertelendi dugun..1 ay sonra yeni bir ise girdi ve tarih alindi.
Ve bu kez kesindi..
Ne mi oldu..
Nikah islemlerini aldiklari gunun aksaminda kiz baska bi kizla aldtildigini ogrendi..
Yakaladi yani..
Ve bu olaydan sonra cocugun ruh hastasi oldugunu ve bi suredir tedavi gordugu ama sonuc alinamadigi ortayacikti.tam bilmiyorum hastaligi psikolojikti.
Ve aile bu durumu gizlemis.
Kiz hep uzuluyordu sizin gibi bir guc engel oluyor diye evet rabbimengel olmus.
O kiz tam ikiyil sonra evlendi ve suan cok cok mutlu bi hayatin icinde ..
Insallah hakkinizda hayirlisi olsun.
bir güç mani mi oluyor düşüncesi birçok insanın kafasını kurcalayabilir ama ben evlenirken ev tutmadan tadilata boyasına mobilyasına kadar her aşamasında sorun yaşadım. aylar önce tanıdık düğün salonundan yer ayırttığımız halde düğün sezonu olmamasına rağmen başka düğünle çakıştırdılar kavga döğüş (mekan sahipleriyle değil eşimle) yanlışı düzelttik. halılarım haftalarca gelmedi doğalgaz bağlanmadı soğuktan donduk evde penguenler geziyordu :) düğün günü günler öncesinde sipariş verdiğim ayakkabı gelmedi o gün koştura koştura başka ayakkabı aradım. herşey beni buldu :)
ama eşimle evlenmek 31 senelik hayatımın en doğru kararı
aksiliklere odaklanmayın aksilikler karşısında eş adayınızın ve ailesinin tavır ve tutumlarına odaklanın derim
bu arada iş resmiyete bindikten sonra eşimin hareketlerinde gariplik ve ilgisizlik gözlemleyip kıyamet koparmıştım "sen söz kesildi diye beni çantada keklik mi sanıyosun?" diye sonradan anladım ki maddi sıkıntılar belini bükmüş garibimin ailenin durumu iyi değil kendisi de 800 lira maaşla çalışıyordu nasıl yapıcaz derdinden kaç kilo vermişti düğünde benden zayıftı fotolara bakıyorum iskelet gibi. elele verip bütün maddi zorlukları aştık. çok ayrıntı verdim belki ama kadınlar bu konularda bir farklılık olunca acaba yanlış karar mı yanılgısına düşebiliyor ama bazen de bas bas bağıran gerçeği görmüyor. sağduyulu davranıp duygusallığa kapılmadan iki türlü de mantıklı analiz yapmak gerekiyor.
Bahane bulmuyolarsa gercekten aksilik oluyordur inancli bi insanmisin ona gore bisey tavsiye edicemannesi çok istekliydi benimle ilk tanıştığında sonra ailelerimiz arasında bir takım farklılıklar çıktı o zaman soğukluk girdi aramıza. ama yemeğe davet ettiler gittiğimde yine aynı sıcaktı olmasını istiyorlar yani. ama anlamadım kız evi gibi kendilerini ağırdan mı satmak istiyorlar onu da çözemedim. öyle olmasa bile gerçekten hep bir aksilik çıktı işte.