herkese akıl veren aklım kendime mi çalışmıyor

amyes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
938
660
birçok konu açan arkadaşım gibi ben de o kadar doldum ki artık patlama noktasındayım belki buraya anlatırsam biraz olsun rahatlayacağım. karışık yazdıysam affola

haziranda yapmak istediğimiz nişanımız ailevi sebeplerden ötürü ertelenmek durumunda kaldı, ailelerimiz arasında problem oldu. sonra biz birbirimize süre vermek istedik kafamızı toplayalım diye bu süre zarfında hiç baskı yapmadım ama kendim çok üzüldüm nişan elbisem bile hazırdı. sonra ablamın doğumu oldu annem oraya gitti yine bir araya getiremedik aileleri sonra, yine bir takın ailevi sebeplerden ötürü ve annemin rahatsızlığından dolayı yine bir araya gelemedik. tam başlayacaktık artık bu sefer bizim aramızda birkaç küçük problem çıktı ve 2 ay boyunca nişanımızı askıya alıp hatalı olduğumuz konuları düzeltmek için zaman verdik birbirimize. onu da atlattık bu sefer ailemizde olan bir boşanma ve tayin olayı nedeni ile yine ailelerimizi bir araya getiremedik. tam bu hafta için ayarlayacağız. karşı tarafın herhangi bir planı olmadığı halde erkek arkadaşım, kız kardeşinin ygs sınavını bahane etti bize gelmemelerine sebep. sınav sabahtan öğlene kadar akşam görüşülüyor olmasını nasıl etkileyecek. aynı kurumda çalışıyoruz ve sürekli herkes nişan ne zaman diye sorup duruyor ve ben o kadar bunaldım ki.

bu zamana kadar her şeyin hayırlısını istedim. düşünüyorum da acaba Allah tarafından bir şeyleri görmem için mi böyle hep bir aksilik çıkıyor olmaması mı hayırlı gerçekten.
ama ben artık o kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki, sevdiğim insandan vazgeçmeyi düşünüyorum. çünkü sanki bir güç bu işin olmaması için çabalıyor. 3 yıldır beraberiz.

ablamın eski durumuna benzettim, 4 yıldır beraberlerdi ama aynı sizin gibi engeller çıkıyordu,sonuç bitti tabi, olan 4 yıla oldu, bilmiyorum iş erkekte bitiyor, yani erkek istese ygs falan tınnnamaz gelir ister bence,

bu zamana kadar her şeyin hayırlısını istedim. düşünüyorum da acaba Allah tarafından bir şeyleri görmem için mi böyle hep bir aksilik çıkıyor olmaması mı hayırlı gerçekten.

Olabilir üst üste bunların bu kadar denk gelmesi pek normal değil kısmet bu işler Hakkınızda Hayırlısı Olsun

ablamın eski durumuna benzettim, 4 yıldır beraberlerdi ama aynı sizin gibi engeller çıkıyordu,sonuç bitti tabi, olan 4 yıla oldu, bilmiyorum iş erkekte bitiyor, yani erkek istese ygs falan tınnnamaz gelir ister bence,

bana karşı olan sevgisini ilgisini hissettiriyor ama neden böyle oluyor anlamıyorum. ailelerimizin tanışmasını isteyen de oydu. ama bazı konularda artık pasif kaldığını düşünüyorum. çok çok iyi niyetli iyi huylu bir insan olması bu durumu kapatamıyor malesef. bizim de ilişkimiz bitecek sanırım.

ama ben artık o kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki, sevdiğim insandan vazgeçmeyi düşünüyorum. çünkü sanki bir güç bu işin olmaması için çabalıyor. 3 yıldır beraberiz.

Şimdi böyle düşünüyorsanız...

İleride evliliğinizi gerçekleştirseniz bile aksilikler çıktığında...

"Sanki bir güç engellemişti beni ama inat ettim evlendim bu adamla" demeniz kuvvetle muhtemel.

Şimdiden takıldığınız bir sürü nokta var.

İyi düşünmeli hatta bu endişelerinizi onunla paylaşmalısınız.

Belki de oralı olmayarak ya da hiçbir şey yapmadığı halde abarttığınızı söyleyerek yardımcı olur kararınıza.

Rahatsızlık, doğum, tayin, boşanma sizin tarafınızdanmış ama
hatalar da karşılıklıymış
şimsi sınav diye neden gözünüze batıyor ki, diğerleriyle kıyas içine girmek yanlış değil mi? Daha ciddi bir şey olsaydı ne olacaktı?

Kendiniz emin değilseniz tabi ki ilişkinizi bitirin ama nişan ne zaman sorularıyla bunalınır fakat ilişkiden vazgeçilmez bence.

Aileler anlasamiyor evlenmenizi de istemiyor temel sorun bu. Durduk yere de aileler sorun yapmaz demek ki uyumsuz durumlar var

Ailesi nasil sana karsi bu engeller kendiliginden mi oluyor yoksa bahane gibi mi geliyor sana

valla aynını ablam diyordu sevgilisiyle ilgili, hatta ben ablamla tartışmıştım bundan bir şey olmaz diye, yani biraz kendinizi düşünün senelerinizi veriyorsunuz.1 seneyi geçtiği zaman hala ciddiyet yoksa bitirin o ilişkiyi, ya da devam edeceksenizde temkinli olun

evet dediğinizi şimdi de düşünüyorum her ilişkide olduğu gibi problemler yaşadık ve çözdük iyi anlaşıyoruz ama bu isteme , nişan olaylarımızda sürekli bir aksilik çıkıyor ve ben ileride pişman olup keşke bu kadar direnmeseydik o zaman bitseydi demek istemiyorum. dediğim gibi kişiliği , saygısı , sevgisine hiç lafım yok ama ileride bir tartışmada böyle düşünürsem çok üzülürüm. ne yapacağımı bilmiyorum. karakterim gereği oluruna da bırakamıyorum

Ailesi nasil sana karsi bu engeller kendiliginden mi oluyor yoksa bahane gibi mi geliyor sana

annesi çok istekliydi benimle ilk tanıştığında sonra ailelerimiz arasında bir takım farklılıklar çıktı o zaman soğukluk girdi aramıza. ama yemeğe davet ettiler gittiğimde yine aynı sıcaktı olmasını istiyorlar yani. ama anlamadım kız evi gibi kendilerini ağırdan mı satmak istiyorlar onu da çözemedim. öyle olmasa bile gerçekten hep bir aksilik çıktı işte.

Onunda kafası karışmış sınavi bahane etmiş. Süre kazanmak icin.

Açıkçası kardeşimin sınav gününde ben de herhangi bir şey olsun istemezdim.
Bu da onun için önemli, sınav ayrı bir stres üstelik.
Sabırsızlığınızı anlıyorum lakin daha sakin olduğunuz bir günde geniş geniş yapmak varken neden iki ayak bir pabuca girsin ki?

30 Yaşımdayım. Hayat bana şimdiye dek ''olamayan birşeyi zorlamamam'' gerektiğini öğretti. Bazen ufak tefek pürüzler, olmıcak sorunlar oluor ve engel çıkıyor. Ama nasip olan kısmet olan şey yağ gibi kayarak size geliyor. Ondan hayırlısı deyip Allah'a bırakmak insana hem doğruyu getitiyor hem insanı yormuyor. Çok düşünmeyin ve çok ısrarcı olmayın bence. Belki hayırlı değildir. O sizin kısmetinizse illa gün gelir sizi bulur.

Ben düğün tarihimi kardeşimin TUS sınavına göre ayarlamıştım. bunlar önemli sınavlar. Ya da en azından bizim ailede düğünden dernekten önemli. Sadece o gün değil o hafta sınava girecek kişiyle ilgili olur bizde. Sırf konsantrasyonu bozulmasın, rahat olsun, kafası sınavda olsun. Tüm hayatını şekillendirecek bir sınav sonuçta.

sınav sabahtan öğlene kadar sonra bitiyor, kaldı ki onları davet edecektik yani akşam bize oturmaya aileler tekrar konuşssun diye geleceklerdi. burasını anlamıyorum

Nişan olacaksa bir bahane çıkmaz. Bizim aileler tanıştı, ertesi gün isteme yüzük takma oldu, büyük nişan yapmadık. Yoksa insanların derdi bitmez ki...Uzadıkça uzar...

çok duygusal bir insanım ben yapım gereği ve o kadar değerli bir insan ki benim gözümde. ben de kısmete çok inanırım . kısmet değilse olmaz tabi ki. ısrar da etmiyorum ama kendi kendime düşündükçe çok üzülüyorum. sürekli aksilikler çıkması beni huzursuz ediyor.

bir arkadasım vardı sizin gibi çocugun annesi hiç evlilikten bahsetmiyordu üstelik nisanlılardı kız hep içerlerdi bu duruma sanki normal komsuya gelmiş nasıl gidiyor napcaz demiyor diye üzülürdü sonra çocukla herşeyi yapıp evlendiler suan maşallah çok mutlular hep engel çıkıyor sonra ya keske dersem diyorsunuz fakat bitirip sonrasında belki de Allah sevgimin önüne engel koyup zora giden yolda basarabilecek miyim diye sınav yaptı yine keske diyorum olmayın bence en güzeli sevdiğinizle konusun aile problemlerini halledin birbirinizden kaçmak yerine aileler biraraya gelmiyorsa her ikiniz de ciddi bir şekilde ailelerinizle konusun
bir arkadasım vardı sizin gibi çocugun annesi hiç evlilikten bahsetmiyordu üstelik nisanlılardı kız hep içerlerdi bu duruma sanki normal komsuya gelmiş nasıl gidiyor napcaz demiyor diye üzülürdü sonra çocukla herşeyi yapıp evlendiler suan maşallah çok mutlular hep engel çıkıyor sonra ya keske dersem diyorsunuz fakat bitirip sonrasında belki de Allah sevgimin önüne engel koyup zora giden yolda basarabilecek miyim diye sınav yaptı yine keske diyorum olmayın bence en güzeli sevdiğinizle konusun aile problemlerini halledin birbirinizden kaçmak yerine aileler biraraya gelmiyorsa her ikiniz de ciddi bir şekilde ailelerinizle konusun o zmn bitse de bitmese de ben elimden gelieni yaptım dersiniz

sınav sabahtan öğlene kadar sonra bitiyor, kaldı ki onları davet edecektik yani akşam bize oturmaya aileler tekrar konuşssun diye geleceklerdi. burasını anlamıyorum
Ah pardon ben bir organizasyon (nişan ya da nişan yemeği gibi) istediğinizi düşünmüştüm.
Elbette dediğiniz biçim için engel olamaz sınav.
Haklısınız.
Kusuruma bakmayın anlayamamışım o kısmı, benim hatam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…