• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herkes yaptığını çekmeli mi....

Haksiz da degilsin aslinda insani bi duygu yani...
Dedigim gibi insanlar keske yarinlarini dusunerek daha adaletli, daha insaniyetli davranabilseler!!

ya öyle bie duruma getirdi ki olayları,bizi öyle durumlara soktu ki, büyük konuşmayayım da , sürünse yardım etmem..o kadar nefret ettim...yaşlı birisini gördüğümde de aklıma hep,kim bilir gençliğinde neler neler yapmıştır diye geliyor .(

benim annem de zamanında babannemden çok çekmiş ama,
bakıma muhtaç olduğu dönemlerde de bakmış,
onun için, içim çok rahat der hep...
vicdan muhasebesi yapmak lazım...
en kötüsü,tartışmışsındır,üzmüştür,ne bileyim başka ne yapılmıştır ki
insan bu kadar kin duyar...
bugünün yarını var unutmamak lazım...

benim annemde kaç sene felçli babanneme baktı...ne halam ne yengem...şimdi noldu amcam yatalak hasta bakmaktan kaçan yengem şimdi kocasına bakıyor...halamda yardımcı oluyor...tuhafıma gidende herkes Allah razı olsun bakıyo diyo...ne demek yani kocası ya çocuklarının babası evinin reisi insan bakmaz mı...benim anam senelerce baktı sanki bakmaya mecbur muamelesi gördü...3 çocuklu hastane yemeği yemeyen babanneme yemek taşıdı çocuklarının üstüne kapıyı kitleyip...bırak bakmayı yardımcı bile olmamışlar...Allah biliyo şimdi onlar çekiyo yanına kalmadı ama annemde salığından oldu...yaranmadı bir türlü onlara ama Allah bilsin...

benim annem de zamanında babannemden çok çekmiş ama,
bakıma muhtaç olduğu dönemlerde de bakmış,
onun için, içim çok rahat der hep...
vicdan muhasebesi yapmak lazım...
en kötüsü,tartışmışsındır,üzmüştür,ne bileyim başka ne yapılmıştır kiinsan bu kadar kin duyar...
bugünün yarını var unutmamak lazım...

yok bu kadar maalesef...başka kötülüklerde yapılıyor...keşke o kadar olsaaaa...anlatması uzun

Herşey bir yana, ihtiyar adam..Yani bilemiyorum da bana ne kadar çektirmiş de olsa, genç olsa belki inatçılık yapar da insan, dede yani, ihtiyar, bir nevi 2.çocukluk..

Bence yanlış yapıyorlar..
Vicdansızlığın da alemi yok..
Bazı şeyler, insan olmanın gerekçeleridir..Biraz daha vicdan diyorum ben..

Hep söylüyoruz belki sıradan geliyor çoğumuza ama gerçek şu ki; Allah , merhamet edenleri sever.

benim annemde kaç sene felçli babanneme baktı...ne halam ne yengem...şimdi noldu amcam yatalak hasta bakmaktan kaçan yengem şimdi kocasına bakıyor...halamda yardımcı oluyor...tuhafıma gidende herkes Allah razı olsun bakıyo diyo...ne demek yani kocası ya çocuklarının babası evinin reisi insan bakmaz mı...benim anam senelerce baktı sanki bakmaya mecbur muamelesi gördü...3 çocuklu hastane yemeği yemeyen babanneme yemek taşıdı çocuklarının üstüne kapıyı kitleyip...bırak bakmayı yardımcı bile olmamışlar...Allah biliyo şimdi onlar çekiyo yanına kalmadı ama annemde salığından oldu...yaranmadı bir türlü onlara ama Allah bilsin...

Biraz da kulu bilecek bilmiyorsa da bildirteceksin!
Ben pat pat soliyorum eden bulur, kendilerininde evlatlari var baslarinda bulacaklar, Allah'in adaleti buyuk giklari bile cikmiyor!!

ya öyle bie duruma getirdi ki olayları,bizi öyle durumlara soktu ki, büyük konuşmayayım da , sürünse yardım etmem..o kadar nefret ettim...yaşlı birisini gördüğümde de aklıma hep,kim bilir gençliğinde neler neler yapmıştır diye geliyor .(
insan kızar o anda nefret eder ama eminim aynı duruma sende düşsen sende yardım edersin....yaşlanmayı zamanında çektirdiklerinin cezası diye düşünme bence... mesela dede gayet sağlıklı kayınpederle kaynanam daha hasta şimdi kim çekiyo sence... 83 yaşında sağlıkla yaşayan mı,56 yaşlarındaki hasta oğluyla gelini mi....bu biraz göreceli bence...hem kimbilir belki burda çektikleri günahlarının kefaleti temizliyecek kendini...bu konularda iddialı konuşmaktan korkarım ben....Allah herkesin kalbine göre versin işte bu en büyük dua yeri geldiğindede beddua ama dimi...

Biraz da kulu bilecek bilmiyorsa da bildirteceksin!
Ben pat pat soliyorum eden bulur, kendilerininde evlatlari var baslarinda bulacaklar, Allah'in adaleti buyuk giklari bile cikmiyor!!
aynen şimdi evlatları babasından kaçıyo yanına bile doğru dürüst uğramıyorlar...bi amcam o benim keşke böyle olmasaydı...Allah yardımcısı olsun...şimdi yatalak burnundan sıvı şeylerle besleniyo, çevresindekileri tanımıyo,pek nadir konuşuyo...

nerden nereye dededen başladım,annemle babannem ardından yengemle amcam....aslında çevremiz ibret alınacak olaylarla dolu

Yaşlı ve geçmişinde olanlardan pişman olan bir insan için diyemeyeceğim ama eli ayağı tutan genç insanlar için evet herkes yaptığının bedelini ödemeli düşünsenize hatalar yapıyorsunuz ve kimse size yüz çevirmiyor, sırtını dönmüyor o zaman nasıl öğreneceğiz neleri doğru neleri yanlış yaptığımızı taşıyabileceğimiz risklerin altına girip girmediğimizi nasıl anlayacağız?

Şimdi durulmuş olan o yaşlı amcaya da belki zamanında birileri yüz çevirseydi belki de ben ne yapıyorum diyebilecekti zamanında.

kötülük yapan kişiye kötülük yaparsan ondan ne farkın kalır ki...
önemli olan ona doğruyu göstermek değilmidir...
Herkes bir gün mutlaka yaptıklarından sorumlu olacak ama bugün ama ilerde...belki görücez belki öbür dünyada allahla kendi arasında olacak herşey...

üzülerek okudum yazını tatlım
her ne olursa olsun yargılamak ve ceza vermek dinimizce yasak...
deden yaptıklarıyla imtahanda,diğer kişilerde imtahanda ama dede bir vesile olarak...

benim eşim oniki yaşında annesini kaybetmiş,ardından babası ve akrabaları sahip çıkmamış
kayınpederim banka müdürü olduğu halde sünnetini işçi maaşıyla geçinen biri yaptırmış...
askerdeyken onsekiz ay kimse sormamış babamda tabii
biriktirdiğini idare etmiş eşim çok zordu diye bahseder...
evlendik bir başına, abisi dahi eltim istemedi diye gelmedi ve eşime nikahta ailem sahip çıktı...babası yine yok...
buraya kadar yazdıklarım eşime acınması için değil,aksine o bunlar sayesinde güçlü biri...
şimdi biz bahsettiğim kişiye, kayınpederime sahip çıktık,oturduğumuz yere taşıdık kirasını verdik,hastalandı özel doktorlara götürdük,daha neler neler...
demedik ve demedi eşim banane diye...bense sana bunu yapmış hayır istemiyorum demedim...kızmıyormuyuz kızıyoruz hatta kızdık ve kapattık eskiyi...oda bunun farkında,çünkü mahçup
suçluysa,aynı zamanda yaşlı ve muhtaç çünkü...
o bu hayatta sınavını verdi yada vermedi bilmiyorum ama biz sınavımızı vermek zorundayız...

belki de babaannemden çok çektiğimiz için böyle davranıyorum.(((

insan keşke bugününü değilde yarınını düşünebilse...
hiçkimse bilemez yaşlılıkta kimin eline düşeceğini....
bundandır ki herkes ilerisi için her attığı adıma ve söylenen her söze dikkat etmeli...
bilmiyorum da ben yarınını düşünmeyenleri hayretle izliyorum....
yinede ne olursa olsun rabbim kimseyi ele ayağa düşürmesin kimseye muhtaç etmesin...:Saruboceq:

yani diyeceğim o ki zamanında ne yapmış olursa olsun yaşlı her işini görebilen tek isteğinin yanında insan olması olan birine zamanında yaptıklarını çektirmek ne kadar doğru....gerçi eşimin ailesinin bişey yaptığı yok ama kızı eğer doğruysa bağırması,diğer gelinin evini açmaması na kadar doğru...hemde kısa süreliğine ziyarete gelmiş...sizce...

ilahi adalete çok inanıyorum. :Saruboceq:
babaannem de anneme çok çektirdi(hala uğraşır) ama diğer gelinlerinden gördü çoğunu.

gençliklerinde, sağlıklarında; başkalarına merhamet göstermemiş insanların, yaşlandıklarında merhamet beklemesine kızıyorum açıkçası. bencillik olarak görüyorum.
herkes ilerisini düşünerek hareket etmeli. kul hakkına girmemeye çalışmalı.

ben olsam, geçmiş günlerin acısını çıkarmaya çalışmam,asla kötü davranmam, ama hiç olmamış gibi de davranamam. sitemini ederim.

üzülerek okudum yazını tatlım
her ne olursa olsun yargılamak ve ceza vermek dinimizce yasak...
deden yaptıklarıyla imtahanda,diğer kişilerde imtahanda ama dede bir vesile olarak...

benim eşim oniki yaşında annesini kaybetmiş,ardından babası ve akrabaları sahip çıkmamış
kayınpederim banka müdürü olduğu halde sünnetini işçi maaşıyla geçinen biri yaptırmış...
askerdeyken onsekiz ay kimse sormamış babamda tabii
biriktirdiğini idare etmiş eşim çok zordu diye bahseder...
evlendik bir başına, abisi dahi eltim istemedi diye gelmedi ve eşime nikahta ailem sahip çıktı...babası yine yok...
buraya kadar yazdıklarım eşime acınması için değil,aksine o bunlar sayesinde güçlü biri...
şimdi biz bahsettiğim kişiye, kayınpederime sahip çıktık,oturduğumuz yere taşıdık kirasını verdik,hastalandı özel doktorlara götürdük,daha neler neler...
demedik ve demedi eşim banane diye...bense sana bunu yapmış hayır istemiyorum demedim...kızmıyormuyuz kızıyoruz hatta kızdık ve kapattık eskiyi...oda bunun farkında,çünkü mahçup
suçluysa,aynı zamanda yaşlı ve muhtaç çünkü...
o bu hayatta sınavını verdi yada vermedi bilmiyorum ama biz sınavımızı vermek zorundayız...
mesajlarınızı şimdi okuyabildim...bende aynı senin gibi düşünüyorum....bende onlardan böyle davranmalarını bekliyordum...

ilahi adalete çok inanıyorum. :Saruboceq:
babaannem de anneme çok çektirdi(hala uğraşır) ama diğer gelinlerinden gördü çoğunu.

gençliklerinde, sağlıklarında; başkalarına merhamet göstermemiş insanların, yaşlandıklarında merhamet beklemesine kızıyorum açıkçası. bencillik olarak görüyorum.
herkes ilerisini düşünerek hareket etmeli. kul hakkına girmemeye çalışmalı.

ben olsam, geçmiş günlerin acısını çıkarmaya çalışmam,asla kötü davranmam, ama hiç olmamış gibi de davranamam. sitemini ederim.
sitem etmek için karşındaki insanın halide çok önemli bence...eğer dinç sana muhtaç değilse bende olsam sitem yaparım...eğer misafirse belli süreliğine evime gelmişse yaşlıysa sana göre sitem yapmak ona göre onu istememek olur diye düşünüyorum. nitekim yaşlılar dahada alıngan oluyor...

insan keşke bugününü değilde yarınını düşünebilse...
hiçkimse bilemez yaşlılıkta kimin eline düşeceğini....
bundandır ki herkes ilerisi için her attığı adıma ve söylenen her söze dikkat etmeli...
bilmiyorum da ben yarınını düşünmeyenleri hayretle izliyorum....
yinede ne olursa olsun rabbim kimseyi ele ayağa düşürmesin kimseye muhtaç etmesin...:Saruboceq:
tabi kimin ne olacağı meçhul bunu düşünerek davranmalı insanlar...yarın öbür gün belki onların evlatlarıda ona bakmayacak o baktımıki bekliyo dimi...hiç sonlarını düşünmüyorlar hiç...Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...

belki yanlış düşünüyorum ama ben bana ne yapılırsa onu yaparım.oğlum dışında kimseye hakettiğinden fazlasını vermem.bu eşim bile olsa.arkadaşın yaptığı çok güzel bir hareket.ama kaynanası olsada böyle bakar mıydı acaba.çünkü bende eşimin annenesine bakmak isterim çok severim ama kaynanam için aynı şeyi söyleyemem.ayırım yaptığı için yaşlıda olsa çok isteyerek bakmam.tabiki götürüp huzurevinede atmam ama severekte bakmam.o yüzden büyüklerinde hareketlerine dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

belki yanlış düşünüyorum ama ben bana ne yapılırsa onu yaparım.oğlum dışında kimseye hakettiğinden fazlasını vermem.bu eşim bile olsa.arkadaşın yaptığı çok güzel bir hareket.ama kaynanası olsada böyle bakar mıydı acaba.çünkü bende eşimin annenesine bakmak isterim çok severim ama kaynanam için aynı şeyi söyleyemem.ayırım yaptığı için yaşlıda olsa çok isteyerek bakmam.tabiki götürüp huzurevinede atmam ama severekte bakmam.o yüzden büyüklerinde hareketlerine dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.
ben sevsinler demiyorum ki...benim zoruma giden sevip sevmemeleri değil sadece kısa süreliğine gelmiş yaşlı bir insana kapı açmamaları ve bunu yapanlardan birininde kızı olması...tabiki insanların kendi yaptıkları değerini gösterir karşılığını alır ama bu denli yaşlı ve tekrarlıyorum sadece 1 aydır burda olan ve bir günlüğüne oda çağrıldığı için gidecek olan 83 yaşındaki birine kapı açılmıyor...ve oturduğu evide ona kapıyı açmadığı kişi vermiş....bilmem aradaki farkı anlatabildim mi...benim kayınvalidemde hasta bana gelince bakıyorum yemeği temizliği saygısı hepsini yapıyorum zaten ihtiyacı olan aile fertlerimize bunu yapmak görevimiz...ama o memnun değil herşeye kulp takıyo aileme gitmemei istemiyo vs. he cevabını veririm o ayrı ama asla kapıyı açmim,saygısızlık edim,bağırayım...bunlar çok yanlış....

sitem etmek için karşındaki insanın halide çok önemli bence...eğer dinç sana muhtaç değilse bende olsam sitem yaparım...eğer misafirse belli süreliğine evime gelmişse yaşlıysa sana göre sitem yapmak ona göre onu istememek olur diye düşünüyorum. nitekim yaşlılar dahada alıngan oluyor...

burda haklısınız. misafirlik ayrı; evimde birkaç gün kalacak insana olumsuz birşey demem, kırmamaya çalışırım. çok uzun süreli kalacaksa, artık misafir olmaz. yeri geldi mi sitemimi ederim.
kimseye sorun çıkarmam, olmadık yere çıkarılan sorunları ,canımın yanmasını sineye çekemem.

geçmişte ne yaşadıklarını biz bilemeyiz.
yakın çevremde çok fazla örneklerini gördüğüm için, kimseyi kınamak istemem.
üzüldüğüm yaşlıların, geçmişte gelinlere yaptıklarını duyunca şaşırıyorum. çoğu kendi çiziyor geleceğini.
insan ne ekerse,onu biçiyor yine.

Back
X