• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abarttım mı..?

Anne de garip eşine kur yapma peşinde..

Daha 1.5 ay önce 20 yaşındaki oğlum gece karın ağrısı ve kanama yaşadı. O an hissettiklerimi anlatamam elimiz ayağımız titredi sapasağlam çocuğuma ne oldu diye üzüntüden ne yapacağımızı şaşırdık.

İnanın o gece Acile girdik sabah 10 gibi eve döndük. Sabaha kadar tahlil, röntgen sonuçlarını hastanede bekledik.

O günden beri beslenmesine ailece dikkat ediyoruz. Ev yoğurtları, probiyotikler ilaçlar hala toparlamış değil.

Eşim ayrı perişan oldu. Çünkü onunda evladı ne demek sırtını dönüp yatacak. Hadi öyle yaptı diyelim benim elim armut mu topluyor, araba altımda evladımı yine acile götürürdüm.

İnsanlar olgunlaşmadan evlenince işte böyle oluyor Çocuklar, bebekler ilgisiz kalıyor.
Benim çocugumun mide sıkıntısı hep var küçük olmasjna rağmen. Tüm yediklerine dikkat ederim bütün kontrolleri tam. Zaten alerjik de bi bebekti. Çocuk kolay mı büyüyor ki bi anneyi böyle suçluyorsunuz

Ama siz dolu dolu aşk yasama arzusu ve koklaşma arzusundayken 3 yaşındaki çocuğunuz ağrı içinde kıvranmış.

Hadi babalar ruhsuz olur da siz annesisiniz o kıvranırken nasıl dayandınız yavrucağa.

Kalkıp taksi çağırıp hastaneye gitseydiniz.

Siz kocanızla tencere kapak gibisiniz. Yazık çocuğunuza..
Aşk yaşama olayını nerden çıkarttınız hayret yani. Ağrısı dinmese götürecektim

Sizin, birbirinizi ağırlamaya çalışırken çocuğunuz ne durumda 3 yaş çocuğu ishal olmuş Rota virüsü olabilir mi?

Doktora götürün her şeyine baksınlar. Önceliğiniz çocuğunuz olsun.
Önceliğimiz çocuk zaten gerçekten gelen yorumlara hayret ettim ya. Sen 3 yaşına kadar geceni gündüzüne kat binbir zorlukla büyüt kendini bilmezler anneliğine laf etsin ne güzel hayat. Su dan etkilenmiş.

Benim yeğenim de o yaş civarlarında apandisitten ameliyat oldu yoğun karın ağrısıyla gittiklerinde son anda yetiştiniz iyi ki geldiniz falan deyip direkt ameliyata almışlardı. Ayrıca madem öyle bir durum olmadığını düşünüyor kendince, insan bi nöbetçi eczane bulup bi ağrı kesici şurup alır hiç yoktan yani. Savunulacak hiç bir yanı yok.
Evet kesinlikle haklısınız

Kırılmakta kızmakta üzülmekte çok haklısınız. Bana olsa, yani ben yatakta kıvransam ve götürmese inanın o kadar dert etmem, çünkü başımın çaresine bakarım. Arabaya atlayıp yavaş yavaş hastaneye kadar gidebilirim veya taksi çağırabilirim. Ama o çocuk öyle değil, o bebek daha. Size muhtaç. Bakın biriki gün önce oğlum hastaydı biz de ateşini kulak içi ateşölçeri ile ölçüyoruz. Kim bilir yavrumun ne kadar ağrısı ve rahatsızlığı var da ağlayarak onu getirdi bana, ölç diye kulağını gösteriyor. Herhalde onuniyileştirecek birşey sanıyor, bizden medet umuyor.

Ayrıca ishal ve şiddetli karın ağrısı bana da ilk apandisti düşündürdü. Ben kışa görürüm, beyiniz efendi azıcık grip olsun, çoğu erkek gibi düşer yataklara, ahlamaya oflamaya başlar. O zamanı beklerim, “yok artık sanki kanser oldun” demek için. Ben mutlaka söylerim yani.
Kıyamam. Geçmiş olsun size de. Evet çok haklısınız

Sizin gozunuz esinize olan askindan kor olmus sanirim bu adamin neresınde iyilik gordunuz? Hastalansaniz sizede bakmadigi zamanlar oluyormus boyle es baba mi olur ya sinirlendim. Zehirli ishal denilen birsey var ölumcul ,apandistin saati yasi yoktur hastaneye gitmek yerine yatip uyudunuz ikinizde yani. Allah akil fikir versin o yavruya aciyorum kimlerin eline dusmus
Gerçekten yazık yani bi anneyi böyle üzmekten utanın. Bu zmana kadar ne zorluklarla büyüttüm. Çok zor bi bebkti herşeyimle fedakarlık ettim yazık sizin gibilere

Konuda beni üzen şu oldu, siz eşinizle ilişkinizi dert ediyorsunuz , size olan tavrınj sertliğini ertesi gün tutumunu kabalığını.. çocuğu dert etmiyorsunuz, çocuğuna ağrıdan zıplarken kanser diyen adamın dilini kopartırım
Çocuk öyleyken yaptığı şeye kızdım. Bi babanın yapması gereken bu değildi yani.

Gerçekten yazık yani bi anneyi böyle üzmekten utanın. Bu zmana kadar ne zorluklarla büyüttüm. Çok zor bi bebkti herşeyimle fedakarlık ettim yazık sizin gibilere
Ağrıdan kıvranan öz çocuğuna kanser olmuştur! diyen adama değil bizlere mi yazıklar olsun? Ya verdiğiniz ilaç işe yaramasaydı, ya ağrının sebebi başka olsaydı veya ağrıdan bilinç kaybı yaşasaydı? Çocuk ağlayarak, siz de hastaneye mi götürsek diyerek gürültü etmiş adamın rahatını bozmuşsunuz. Kocanıza da bir anneyi böyle üzmekten utan dediniz mi? Demediniz değil mi, çünkü o sizin paşanız. Merhameti olan, çocuğunu düşünen adam sizin demenizi beklemeden alır götürür çocuğunu. Ben de yurt dışında yaşıyorum, buralarda da çocuklar gece yarısı hastaneye götürülüyor bilginiz olsun.

Herkes zorlukla büyütüyor çocuğunu, 24 saat annelik yapıyor, açma kapama düğmeleri yok. Babası yardım edip destek olsaydı belki bu kadar zorlanmazdınız. Adamın stress topu olmuşsunuz, her dediğini söylediğini alttan almışsınız bari çocuğunuza sahip çıkın ezdirmeyin. Çocuk gece yarısı kötüleşirse komşularınıza söyleyin götürsünler hastaneye. Boş beleş bencil adamı rahatsız etmeyin.

İşe bak, kendi de çocuğu da değer görmüyor ezikleniyor ama bizlere kükrüyor. Çocuk ağrıdan yatakta zıplayacak, babası hastaneye götürmeyecek, arkasını dönüp uyku numarası yapacak, kanser olmuştur diyecek ve o adama kocam denecek. Bence de abartmışsınız. Böyle bir şahsiyetle beraber olduğunuz için çok şanslısınız, sakın bırakmayın olur mu?

Çocuk öyleyken yaptığı şeye kızdım. Bi babanın yapması gereken bu değildi yani.
Dikkatimi cektide sadece elestirilere yanit veriyorsunuz hanimefendi, ne bu tahammulsuzluk, ornegin ben cocugunuzun nesi olabilecegine dair yiginla soru sordum ama cevap vermeye dahi tenezzul etmediniz, hadi gormediniz varsayiyorum ama rota olabilir mi cocugunuz?

Zira ishal ve karin agrisi apandisitten daha cok rotayi çağrıştırıyor, yavrucak su an ne durumda?

Ishal surubu dediginiz nedir? Turkiye'de asla ve kat'a ishal durduran yiyecek ve ilaclar onerilmiyor, bilginiz var mi bu konuda? Cocuk hastaneye gitti mi?

Bana yazik diyeceginize esinize diyin her cocuk zordur. Esiniz destek olmuyor siz herseyi tek basiniza ustleniyorsunuz esiniz cok iyi es baba ama gelip bana yazik diyorsunuz. Siz gozlerinizi acin bence.

Önceliğimiz çocuk zaten gerçekten gelen yorumlara hayret ettim ya. Sen 3 yaşına kadar geceni gündüzüne kat binbir zorlukla büyüt kendini bilmezler anneliğine laf etsin ne güzel hayat. Su dan etkilenmiş.
Kendini bilmez dediğiniz insanlara bir şey danışmayın o zaman. Hadi gidin kocişinize yemek yapın, işinizi aksatıp, kadınlık görevinizi unutmayın. (!)

Erkekler herseyi erteler sen yüz verirsen. Onemsememis hastalığını ama çocuk neden acı çeksin. Kavga da etseniz işini halletigine bak çocuğunu hastaneye götür. Zamanla goturdukce alışacak o sorumluluğu almaya. Ve olaylara çok duygusal bakma üzülürsün. İşini hallettigine bak seni ve çocuğunu sen dusunmezsen kimse düşünmez.

Yahu konu sahibi her yazılana bol bol cevaplar vermişsiniz..

Konunuzu tekrar bir okumanızı tavsiye ederim.

Ponçik kocanızın marifetlerini yazıp sonra gelen cevaplara göre güzellemeler yaparak kocanızı övmüşsünüz .

Size ne yazmamizı isterdiniz? Onlarıda yazsaydınız ona göre yorum yapsaydık.

Ben çocuğunuza odaklanmanız gerektiğini, gerekirse Doktora tek başınıza da götürebileceğinizi yazdım. Hala da böyle düşünüyorum.

Burdaki uyelere yaptiginiz eyyorlanmayi keske o super baba kocaya da yapsaydiniz.

Bayiliyorum budaki uyelere, kocaya gelince kocam kocam diye oluyorlar, ses cikaramiyorlar, burda kaplan kesiliyorlar. Burda tanidigim ennnnnnn ezik kesimi bu kocakoylu kadinlar bence.

Konuya gelince yorumum yok, kusan cocuguna sirtini donup yatan adamdan ne baba olur, ne koca. Acilen bir ehliyet kursuna yazilin her isi kendiniz halledin ille de bununla evli kalicam diyorsaniz.

Ben size köyümden bir olay anlatayım.Koyumuzden birinin çocuğu küçükken karın agrsi yaşıyor.Ama doktora götürmüyorlar.Gec kalıyorlar.Sobrasinda çocuk 2 sene İzmir'de kaldı.Bagirsaklari kesildi ve mamayla beslendi.8 yaşındayken vefat etti.Diyeceklerim bu kadar

Bebeğiniz karın ağrısından yerinde duramazken eşiniz uykusu bölündüğü için sinirlendi ve siz de eşinizin bebeğinize karşı bu kadar vicdansız ve umursamaz oluşunu değil de sizin tavrınızın abartı olup olmadığını mı soruyorsunuz?
Evet abartmışsınız. Eşinizden özür dileyip gönlünü alın bari. Yazık adamın hem uykusu bölünmüş hem de trip yemiş üstüne. Apandisit mesai saatleri dışında patlamaz, doğru söylüyor eşiniz.
Allah akıl fikir, biraz da merhamet versin. El kadar bebek ya. Nasıl üzüldüm.

Bana yazik diyeceginize esinize diyin her cocuk zordur. Esiniz destek olmuyor siz herseyi tek basiniza ustleniyorsunuz esiniz cok iyi es baba ama gelip bana yazik diyorsunuz. Siz gozlerinizi acin bence.
Ben eşime yapacağımı yaptım merak etmeyin. Bi anneyi böyle suçlayıp anneliğine dil uzatınca mutlu mu oluyorsunuz. Kadın kadına böyle mi destek olur

Back
X