• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herkes yaptığını çekmeli mi....

eden mutlaka bulur
onlar dedye bakmıyorsa onların çocuguda yaşlanınca onlara bakmaz
bu böyledir dedeye evni açmanda sana sevap kazandır onun duası almak çok önemli
ALLAH ..katında biz yaslanın ca ne olcaz..bakalım hepemizin olacagı o yani...

eden mutlaka bulur
onlar dedye bakmıyorsa onların çocuguda yaşlanınca onlara bakmaz
bu böyledir dedeye evni açmanda sana sevap kazandır onun duası almak çok önemli
ALLAH ..katında biz yaslanın ca ne olcaz..bakalım hepemizin olacagı o yani...
sağol canım zaten ağzından tatlı sözü duası eksik olmuyor...aslında insanların belkide en çok hayır duası alacağı iş yaşlı bakmak ama ondanda herkes kaçar olmuş... aslında hakkıyla yapmak lazım...ben bişey yapmadım ama bakıyorum demiyorum sadece evimi açıyorum sofraya bi tabak daha koyuyorum o kadar çünkü dinç maşallah tek isteği yalnız olmamak....

ölümle,hastalıkla,yaşlıkla intikam alınmaz.vicdan meselesi birazda.ben yaşlılara hiç dayanamıyorum.geçmişte ne yaptılar heralde çok ilgilenmez.o an için ne gerekiyorsa yapardım.birgün hepimiz yaşlanıcaz.Allah merhamet duygusundan mahrum bırakmasın kimseleri.çok zor.çekilcek bir cezası varsa rabbim bilir.ben vicdanıma karşı koyamam

bu vıcdan meselesı yaslılar zaten cocuk gıbı oluyor gecmıste ne yaptıysa yapmıs bunun cezasını verecek kısı cocukları degıldır bence.allah herkese merhamet duygusu vermıyor malesef ınsanlar kendı rahatları ıcın anne babalarını bıle sokaga atabılıyor.

üzülerek okudum yazını tatlım
her ne olursa olsun yargılamak ve ceza vermek dinimizce yasak...
deden yaptıklarıyla imtahanda,diğer kişilerde imtahanda ama dede bir vesile olarak...

benim eşim oniki yaşında annesini kaybetmiş,ardından babası ve akrabaları sahip çıkmamış
kayınpederim banka müdürü olduğu halde sünnetini işçi maaşıyla geçinen biri yaptırmış...
askerdeyken onsekiz ay kimse sormamış babamda tabii
biriktirdiğini idare etmiş eşim çok zordu diye bahseder...
evlendik bir başına, abisi dahi eltim istemedi diye gelmedi ve eşime nikahta ailem sahip çıktı...babası yine yok...
buraya kadar yazdıklarım eşime acınması için değil,aksine o bunlar sayesinde güçlü biri...
şimdi biz bahsettiğim kişiye, kayınpederime sahip çıktık,oturduğumuz yere taşıdık kirasını verdik,hastalandı özel doktorlara götürdük,daha neler neler...
demedik ve demedi eşim banane diye...bense sana bunu yapmış hayır istemiyorum demedim...kızmıyormuyuz kızıyoruz hatta kızdık ve kapattık eskiyi...oda bunun farkında,çünkü mahçup
suçluysa,aynı zamanda yaşlı ve muhtaç çünkü...
o bu hayatta sınavını verdi yada vermedi bilmiyorum ama biz sınavımızı vermek zorundayız...

Canim simdi size nasil dua ediyordur. Iyilik yap denize at balik bilmezse halik bilir demisler. Gercekten insanin kendine zamaninda cektiren bir insana bakmasi cok zor ama bu kin bence. Insanin kalbinde kin olmamali.

Benim babannemde anneme cok yapti, bizi de ayirt etti . Ya da bize oyle gelirdi. annemden dolayi doldurusa gelirdik cunku. Ama simdi o pamucuk yanaklarindan nasil opesim var. Cok ozledim. Yurt disindayim. Allah'im biz donmeden ne olur bir sey olmasin diye dua ediyorum hergun.

sağol canım zaten ağzından tatlı sözü duası eksik olmuyor...aslında insanların belkide en çok hayır duası alacağı iş yaşlı bakmak ama ondanda herkes kaçar olmuş... aslında hakkıyla yapmak lazım...ben bişey yapmadım ama bakıyorum demiyorum sadece evimi açıyorum sofraya bi tabak daha koyuyorum o kadar çünkü dinç maşallah tek isteği yalnız olmamak....

Canim ya ne kadar pirlanta gibi bir kalbin var senin. Masallah. Allah herkese senin gibi evlat, gelin nasip etsin.

Dede gercekten zamaninda kotu bir insan olabilir, kotuluk yapmis olabilir ama su anda 83 yasinda. Kapiya mi atalim. Hic mi vicdan yok insanlarda?
Bazi arkadaslar demis ki gencken yaslandiginda bunlar bana bakacak diye dusunup iyi davranmasi gerekiyordu gibi bir seyler soylemisler. bunun garantisi var mi? Oyle olsaydi iyilik yaptigi cocuklari bas taci ederdi en basta.

Bence bir insan iyilik yapiyorsa bunu ilerde de bana yapsinlar diye degil, Allah rizasi icin yapmali. yoksa inan Allah katinda bir degeri yok, cunku bu bencillikten, kendini dusunmekten baska bir sey degil.

Zekocum insallah dedenize karsi dusunceleriniz, iyilikleriniz sizin obur tarafta kurtulusunuz olur. Gercekten dusuncelerinden dolayi seni tebrik ettim canim. Masallah.:nazar:

Back
X