• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herkes yaptığını çekmeli mi....

zeko

umut €tm€k h€rş€yd1r.....
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
1.077
0
116
İstanbul
belki aranızda bilenler vardır köyden eşimin anne babası bide dedesi geldi... eşimin ailesiylede aileme gitmeme karıştığı için sürtüşmemiz olmuştu...neyse dede zamanında eşimin ailesine çok yapmış...ne bilim dövmüş,diğer torunlarını el üstünde tutup bunları ezmiş,hamile kömür falan taşıttırmış...neyse geçenlerde dedeyle görümceme gittik.herkes dedeye karşı alakasız yedi yabancı bile daha çok arayıp soruyo dedim...onlarda o zamanında anama ne çok çetirdi biz yine sorduk elimizden geleni yaptık diye kendilerini korudular...kızı neden bakmıyo dediler kızı hem dul hemde iki büyük kızı var hani yaşlı ya daha rahat eder diye...nolcak kalsın bende dedim....zaten balgam çıkarıyo diye halam ona bağırıyodur dedi...halama gitsin dedemin kafasına girer gönderir dedi...yalnız napcakki eşi ölmüş evde başka kimse yok kapısını çalan pek kalmamış ayrıca halaya sinir oldum...dün işten geldim baktım dede yok anahtarıda bırakmış...eşim dediki dedem artık ordan köye gider gelmez dedi....ay bi zoruma gitti ağla ağla çok üzüldüm ya...eşimde beni sakinleştirmeye çalıştı...bide eğer oğlunuz olursa adına Bedirhan koyun dedi ya vasiyet eder gibi sanki bi daha göremicekmişim gibi yüreğime oturdu...çok seviyorum onu keşke eşimin anasıyla babasıda azcık onun şimdiki haline çekselerdi...yani diyeceğim o ki zamanında ne yapmış olursa olsun yaşlı her işini görebilen tek isteğinin yanında insan olması olan birine zamanında yaptıklarını çektirmek ne kadar doğru....gerçi eşimin ailesinin bişey yaptığı yok ama kızı eğer doğruysa bağırması,diğer gelinin evini açmaması na kadar doğru...hemde kısa süreliğine ziyarete gelmiş...sizce...

evet herkes yaptığını bir gün çeker ama,
ilahi adaletlee,bu rabbimin ilahi adaleti,
biz kullar neyiz ki kimizkii,
yaptı diye ona ceza vericek:delphin:
cezasını rabbim vermişse kii bunu kimse bilemez,
biz herzaman büyüklerimize atalarımıza destek ve yardımcı olmalıyız,
senin yerinde olsaydım bende aynını yapardım arkadaşım:delphin:

zaten bi güleryüz gösteriyorum çalıştığım için ona fazla bişey yapamıyorum...demekki aradığı oki en çok beni seviyor...köye gitmeden namım gitmiş o kadar yani...

ailesineymiş eziyeti o da çok çekmiş ama neyi varsa yemiş eşimin amcaları...hayırsız çıkmışlar... çevresine öyle çok yardımı dokunmuşki ama yetim bakmış onlara ev yaptırmış,çoğu insanın yardımına koşmuş elinde olduğu müddetçe hep vermiş yani...

sonuçta mutlaka insanlar ettiklerini buluolar bu dünyada ya da diğer dünyada ama biz yinede büyüklerimize olağan saygıyı göstermeliyiz bence belki yaptığının karşılığını bulacaktır ama varsın benden bulmasın bu da benm düşüncem.:kahve:

çekiliyor zeko
bak extereme arkadaşımız ne güzel yazmış
noktası virgülüne katılıyorum
o kadar canımı yakan içimi acıtan insan olduki
hiç birine beddua etmedim etmemde asla
ama yüce rabbim bana gösteriyor
görebiliyorum bazı şeyleri eden buluyor

evet dedeniz için çok üzüldüm sonunda yaşlıdır zamanında ne yapmışsa yapmış bakıma ihtiyacı var hep şunu düşündüm ben bakmayanlar için
acaba birgün kendileride yaşlanıcak bunu hiç düşünmüyorlarmı :çok üzgünüm:

belki aranızda bilenler vardır köyden eşimin anne babası bide dedesi geldi... eşimin ailesiylede aileme gitmeme karıştığı için sürtüşmemiz olmuştu...neyse dede zamanında eşimin ailesine çok yapmış...ne bilim dövmüş,diğer torunlarını el üstünde tutup bunları ezmiş,hamile kömür falan taşıttırmış...neyse geçenlerde dedeyle görümceme gittik.herkes dedeye karşı alakasız yedi yabancı bile daha çok arayıp soruyo dedim...onlarda o zamanında anama ne çok çetirdi biz yine sorduk elimizden geleni yaptık diye kendilerini korudular...kızı neden bakmıyo dediler kızı hem dul hemde iki büyük kızı var hani yaşlı ya daha rahat eder diye...nolcak kalsın bende dedim....zaten balgam çıkarıyo diye halam ona bağırıyodur dedi...halama gitsin dedemin kafasına girer gönderir dedi...yalnız napcakki eşi ölmüş evde başka kimse yok kapısını çalan pek kalmamış ayrıca halaya sinir oldum...dün işten geldim baktım dede yok anahtarıda bırakmış...eşim dediki dedem artık ordan köye gider gelmez dedi....ay bi zoruma gitti ağla ağla çok üzüldüm ya...eşimde beni sakinleştirmeye çalıştı...bide eğer oğlunuz olursa adına Bedirhan koyun dedi ya vasiyet eder gibi sanki bi daha göremicekmişim gibi yüreğime oturdu...çok seviyorum onu keşke eşimin anasıyla babasıda azcık onun şimdiki haline çekselerdi...yani diyeceğim o ki zamanında ne yapmış olursa olsun yaşlı her işini görebilen tek isteğinin yanında insan olması olan birine zamanında yaptıklarını çektirmek ne kadar doğru....gerçi eşimin ailesinin bişey yaptığı yok ama kızı eğer doğruysa bağırması,diğer gelinin evini açmaması na kadar doğru...hemde kısa süreliğine ziyarete gelmiş...sizce...

bedirhan benimde kardeşimin adışutarafagitti
eden bulur,yapan çeker.mantıken çekmelide.
ama cezayı vermek biz kulların haddine değil.
cezayıda,mükafatıda veren,verecek olan Allah'tır bana göre.
elimize düşene ne olursa olsun bakmak,geçmişte yapılanları unutmak zorundayız.en azından Allah rızası için elimizden geleni yapmalıyız.
işlediğimiz bir sürü suç için öteki dünyada Allah'tan af dileyeceksek,bizde bu dünyada affetmesini bilmeliyiz.

ya kusura bakmada böyle zalim birine bende bakmazdım herhalde
hak etmediğini düşünürdüm
iyilik yap denize at demişler ya , kıymetini bilmiyor böyle insanlar
bende gördüğüm için diyorum
ama insanlık adına yapılıyorsa bişi diyemem

doğru eden bulur ama dede de onlar yüzünden çok çekmiş...tüm variyetini yiğen evlatlar,biri hapiste diğeri bir türlü huzur bulamamış...bi eşimin babası işte etkisiz eleman ne karı ne zararı oldu diyo dedem...o da bunları çekmiş,eşinin acısını görmüş...oturdukları evi bile dede onlara vermiş kimin kapısını kime açmıyorlar...yenge akşama bize gel baba demiş adam kaç sefer kapısını çaldı açan yok... hadi acil bişey oldu desen sonradan insan haber verir dimi...bilmiyorum bence bu cezalandırmak değil insanlıktan çıkmak...onlarıda anlamaya çalışıyorum ama olmuyo hep suçlu duruyolar gözümde... birazda bunun için fikirlerinizi almak istedim...bizde yaşlanıcaz bize yapılmasını istemediğimizi bizde yapmamalıyız bence...

bence en doğru ve güzel olanı yapmışsın arkadaşım. Sana kötülük, zulum edene sende eline fırsat geçtiğinde kötülük yaparsan ondan ne farkın kalırki .

Yaslilara kiyamiyorum ben...

Evet eden buluyor yaslilarin gencliklerinde yarinlarini dusunerek muamele etmesi gerekiyor ogluna, kizina, damadina, gelinine, hepsini esit tutmasi gerekiyor, ne hikmetse ana-babanin en cok yedirdigi en
cok el ustunde tuttugu, en cok pofpofladigi evladi disliyor anayi-babayi da...kötükedihüso

Etme bulma dunyasi kimsenin yaptigi yanina kar kalmayacak istemesekte bu boyle...a.s

ya kusura bakmada böyle zalim birine bende bakmazdım herhalde
hak etmediğini düşünürdüm
iyilik yap denize at demişler ya , kıymetini bilmiyor böyle insanlar
bende gördüğüm için diyorum
ama insanlık adına yapılıyorsa bişi diyemem
kıymetini bilmeyenlerde çok düzgün insan değillerki...aynısı olmasada onlarda benzerlerini yapıyorlar...mesela eşimin ailesi tek suçları dedeyi yalnız bırakıp buraya gelmeleri sebebi hastalık tamam ama burda benim hayatıma müdahale etmekten başka bişey yaptıkları yok...temizlikten yemeğe aileme gitmeme kadar...o yüzden böyle bir etiket vurmak için onların dürüst olmaları gerek...en azından dede herşeyi insanların yüzüne söyleyecek kadar dürüst...

genel anlamda evet,eden bulur...
ama yaşlı bir insana da bu anlamda çektirmek, ne kadar sevap bilemiyorum...
hepimiz birgün yaşlanacağız inşallah...
kim ister ki,istenmemek...
böyle durumlar da kısasa kısas yapılmamalı diye düşünüyorum...
sevgiler...

Yaslilara kiyamiyorum ben...

Evet eden buluyor yaslilarin gencliklerinde yarinlarini dusunerek muamele etmesi gerekiyor ogluna, kizina, damadina, gelinine, hepsini esit tutmasi gerekiyor, ne hikmetse ana-babanin en cok yedirdigi en
cok el ustunde tuttugu, en cok pofpofladigi evladi disliyor anayi-babayi da...kötükedihüso

Etme bulma dunyasi kimsenin yaptigi yanina kar kalmayacak istemesekte bu boyle...a.s
aynısı canım aynısı en çok üzerine titrediği torunları evlatları en fazla zararı vermiş...ne bilim kötü halini o zamanlarını hiç görmediğimden mi yaşlı olduğundan mı bilmem ama kıyamıyorum gördüğü bu muameleye çok üzülüyorum...

genel anlamda evet,eden bulur...
ama yaşlı bir insana da bu anlamda çektirmek, ne kadar sevap bilemiyorum...
hepimiz birgün yaşlanacağız inşallah...
kim ister ki,istenmemek...
böyle durumlar da kısasa kısas yapılmamalı diye düşünüyorum...
sevgiler...
bencede hemde böyle bi duruma düşmüş birine kısasa kısas yapmak hiçte adil değil...83 yaşındaki biriyle bu ne kadar doğru olur....işini yemeğini yatağını hep kendi yapan biri tek isteği yalnız olmamak...senağlama

bencede hemde böyle bi duruma düşmüş birine kısasa kısas yapmak hiçte adil değil...83 yaşındaki biriyle bu ne kadar doğru olur....işini yemeğini yatağını hep kendi yapan biri tek isteği yalnız olmamak...senağlama

Allah kimseyi,çoluğu çocuğu olduğu halde
yalnız bırakmasın,istenmeyen kişi durumuna düşürmesin ve
kimseye muhtaç etmesin...
kötülüğe kötülükle karşılık verilmez,

Kendi babaannemden ornek vermek istiyorum oglu kizi asla bakmaz birak bakmayi,
arada bir arayip hal hatir da sormazlar suan annem ilgileniyo babaannemle, agizlari acilinca da mecbursun bakicaksin diyorlar mecbur diye bisey yok mecburiyete gelince kendileri annemden daha cok bakmak zorunda ama annem bunun mukafatini ilerde gorecek, bu insanfsizlarda ektigini bicecek perisan olacaklar gun gibi hersey ortada!

belki de babaannemden çok çektiğimiz için böyle davranıyorum.(((

Haksiz da degilsin aslinda insani bi duygu yani...
Dedigim gibi insanlar keske yarinlarini dusunerek daha adaletli, daha insaniyetli davranabilseler!!

Back
X