belki aranızda bilenler vardır köyden eşimin anne babası bide dedesi geldi... eşimin ailesiylede aileme gitmeme karıştığı için sürtüşmemiz olmuştu...neyse dede zamanında eşimin ailesine çok yapmış...ne bilim dövmüş,diğer torunlarını el üstünde tutup bunları ezmiş,hamile kömür falan taşıttırmış...neyse geçenlerde dedeyle görümceme gittik.herkes dedeye karşı alakasız yedi yabancı bile daha çok arayıp soruyo dedim...onlarda o zamanında anama ne çok çetirdi biz yine sorduk elimizden geleni yaptık diye kendilerini korudular...kızı neden bakmıyo dediler kızı hem dul hemde iki büyük kızı var hani yaşlı ya daha rahat eder diye...nolcak kalsın bende dedim....zaten balgam çıkarıyo diye halam ona bağırıyodur dedi...halama gitsin dedemin kafasına girer gönderir dedi...yalnız napcakki eşi ölmüş evde başka kimse yok kapısını çalan pek kalmamış ayrıca halaya sinir oldum...dün işten geldim baktım dede yok anahtarıda bırakmış...eşim dediki dedem artık ordan köye gider gelmez dedi....ay bi zoruma gitti ağla ağla çok üzüldüm ya...eşimde beni sakinleştirmeye çalıştı...bide eğer oğlunuz olursa adına Bedirhan koyun dedi ya vasiyet eder gibi sanki bi daha göremicekmişim gibi yüreğime oturdu...çok seviyorum onu keşke eşimin anasıyla babasıda azcık onun şimdiki haline çekselerdi...yani diyeceğim o ki zamanında ne yapmış olursa olsun yaşlı her işini görebilen tek isteğinin yanında insan olması olan birine zamanında yaptıklarını çektirmek ne kadar doğru....gerçi eşimin ailesinin bişey yaptığı yok ama kızı eğer doğruysa bağırması,diğer gelinin evini açmaması na kadar doğru...hemde kısa süreliğine ziyarete gelmiş...sizce...