Yanlışı savunan insanları ömrüm boyunca anlamadım, anlamayacağım.
Derdini anlatıyor, o kadar biliyor, okumamış falan diyenleri ağzım açık izliyorum.
Derdini anlatmak için öncelikle düzgün yazması gerekmez mi bir insanın? Okumak, yazmak önemlidir, düzgün konuşmak, kendini ifade edebilmek önemlidir. Ben burdaki çoğu derdin iletişim kuramamaktan, kendini ifade edememekten kaynaklandığını düşünüyorum. Azıcık okusak yazsak düşünme yetimiz de gelişecek, iletişim kurma, kendini ifade etme becerimizde.
Bunun savunulacak bir tarafı yok benim görüşüme göre. Aman olsun, öyle oluversin, anlaşılıyor sonuçta demek daha kötülerine, sürekli yapılan yanlışlara zemin hazırlamaktır.
Benim annem de ilkokul mezunu. Ama -de ekiyle bağlacını ayırabilmeyi ondan öğrendim mesela. Çünkü okur, her gün gazete alınır eve, haftada bir kitap bitirir. 68 yaşında ilkokul mezunu kadın kadar okuyup yazamayan insan kendinden utanmalıdır.
Bu arada internet dili, mesaj dili diye bir şey yok. Dil dildir ve kuralları vardır. Derdinizi anlatmak istiyorsanız bu kurallara uymak zorundasınız. Bu kadar net...