Herkes meselesi

İmla kurallarını,noktalama işaretlerini fen edebiyat fakültelerinde mi öğretiyorlar sadece?
Gerçekten merak ediyorum, yanlış olanı savunmak niye?

direk yargılamak niyeyse bu da o .. Her zaman aynı konu.

vallah bende dogru düzgün kullanamiyorum ama hicte cahil görmüyorum kendimi :)) İmla kurallarını,noktalama işaretlerini almancada baya farkli kullaniyrlar o yüzden türkce yazarken bile onlari kullaniyorum sizin tuhafiniza gide bilir tabii ..

Malesef bu da bir savunma değil. Türkçe ana diliniz öyle değil mi?
Bir de bildiğim kadarıyla noktalama işaretleri her dilde aynıdır. Noktanın görevi, virgülün görevi, büyük harfin nerde kullanılacağı standarttır. Yanlış mıyım?

Bir de bildiğim kadarıyla noktalama işaretleri her dilde aynıdır. Noktanın görevi, virgülün görevi, büyük harfin nerde kullanılacağı standarttır. Yanlış mıyım?

Hayir maalesef standard degil ..

ana dilim konusa biliyorumda yaza biliyorumda ama öyle ayrintili birsey bilmiyorum cünkü okul egitimi almadim bu konuda ... mesela business letter ingilizce ve almancada yazarim ama türkcesini yazamam ögrenmedim cünkü

cince de hic noktalama isareti yok. Galiba nokta var, hatta ondan da emin degilim :)
neyseki buyuk harf derdi de yok :)
ha bu arada paragraf da yok, zaten geleneksel cincede yukaridan asagiya yaziyorlar, zir cehalet bunlarinki :)
2 cinliye tercumanlik yapan 3uncu bir cinli gormus olmam da, tam bu sebeplerden herhalde :KK53:

Son düzenleme:
ama bu konunun yeri bdv değil.

Ve konu yüzünden gerginliğe, polemiğe girmeye gerek yok.

Ayrıca yurtdışında yaşamıyor yani Türkçe'ye tam hakim olmayan biri değilse, herkes bu sitede Türkçe kullanımına ve Yazım kurallarına dikkat etmelidir.
Sitenin manifestosunda yer alan 1. madde dahi Türkçe kullanımından bahseder.

cince de hic noktalama isareti yok. Galiba nokta var, hatta ondan da emin degilim :)
neyseki buyuk harf derdi de yok :)
ha bu arada paragraf ta yok, zaten geleneksel cincede yukaridan asagiya yaziyorlar, zir cehalet bunlarinki :)
2 cinliye tercumanlik yapan 3uncu bir cinli gormus olmam da, tam bu sebeplerden herhalde :KK53:
Onların alfabesi farklı ama... Bu benim tezimi çürütmez ki.

Neden? Almancada cümle sonlarına nokta konulmuyor mu ya da cümleye büyük harfle başlanmıyor mu? Lisede iki sene ikinci yabancı dil olarak almanca gördüm. Biz cümle sonlarına nokta koyuyorduk o zamanlar.

Ne alaka? O kadarini bende biliyorum, tsk ederim :)) ama bir örnek vermek istiyorum: televizyon türkcede kücük yaziliyor almancada büyük yaziliyor .. söyle bir kural var mesela elnen dokuna bildigin herseyin basharfi büyük yazilir ...

Sizden zaten anlayis beklemedim. Bahanede degil. Ama durum bu yani :))

Ne alaka? O kadarini bende biliyorum, tsk ederim :)) ama bir örnek vermek istiyorum: televizyon türkcede kücük yaziliyor almancada büyük yaziliyor .. söyle bir kural var mesela elnen dokuna bildigin herseyin basharfi büyük yazilir ...

Sizden zaten anlayis beklemedim. Bahanede degil. Ama durum bu yani :))
Almancayı düzgün yazıyor musunuz bari?

X