Herkes meselesi

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.179
Arkadaşlar forumu okuyorum birbirimize destek olmaya çalışıyoruz, güzel şeyler bunlar. Yalnız gözümü tırmalayan bir şey var. Herkez diye bir şey dolaşıyor. Her kez diye bir kelime öbeği var her sefer anlamı taşır. Eğer kişilerden bahsediyorsak herkes dememiz gerek.

Yazım kurallarına gelirsek noktalar, virgüller süs değildir, kullanalım. Bazen konu okumaya çalışıyorum konu uzuyor uzuyor, paragraf yok. Paragraflar anlaşılmayı kolaylaştırır.

Bazı arkadaşlar sesli harfleri yutmayı marifet sayıyorlar ki onların durumu ayrıca acıklı. Türkçe bizim dilimiz, sahip çıkalım. Güzel iletişim kurmanın başında güzel anlatmak gelir.

Sevgiler.

konuyu anlayabileceğimiz şekilde noktalama işaretleri konulsada yeterli. çok ayrıntıya girmeye gerek yok bence noktalamalarda. bende rahatsızım bu arada kısaltmalardan
Ben de çok dikkat edelim demiyorum ama kimileri nokta bile koymuyor.

Ahahahah

Ben de paranoyağım bu konuda.
de ve ki ekleri de önemli benim için

Karşımdaki kişiye bildiğiniz not veriyorum. İmla kuralına uymuyorsa direkt gözümden düşüyor.

Hastayım biliyorum

Ahahahah

Ben de paranoyağım bu konuda.
de ve ki ekleri de önemli benim için

Karşımdaki kişiye bildiğiniz not veriyorum. İmla kuralına uymuyorsa direkt gözümden düşüyor.

Hastayım biliyorum
De eki konusuna girmedim onu beklemiyorum anlattıklarım bana yeter :))

Şimdi burda herkes sizin gibi üniversite mezunu değil diyenler olacak. Onlara peşinen cevabı ben vereyim. İmla kuralları ilkokul 2. Sınıf konusudur. Noktayı, virgülü, paragrafı, ekleri nasıl ayıracağımızı 8 yaşındayken öğreniriz. Ha ben ilkokul bir terkim diyen varsa ona lafımız yok.

Bir de konuştuğunuz gibi yazmayın rica ediyorum, anlaşılmıyor.

Edit: Gelmiş bile herkes üniversite mezunu değil zırvası...

Noktalama işaretlerini ilkokulda öğretiyorlar zaten

doğru söylüyorsun canım ama mesela benim annemde ilkokul mezunu karadenizli olduğumuz için d leri t yapıyor g leri k yapıyor falan..yani aman aman üzerinde durulcak birşey deil..burda edebiyat parçalamıyoruz..içimizden geldiği gibi dert anlatıp derman olmaya çalışıyoruz..

Zaten burada konu birbirimizin hayatına karışmak değil mi :)

Aynen öyle :) Sana sonuna kadar katılıyorum gerçi en son bir üyeyi bunun (yazım) için eleştirdiğimde öyle bir kavga çıktı ki ban yemiştik :) ne ukalalığım kaldı ne çok bilmişliğim ne ezikliğim :)

Her kez diye bir kelime öbeği var her sefer anlamı taşır.

"Her kez" diye bir sözcük kalıbı olduğundan emin değilim açıkçası. Her defasında olarak kullanılır fakat her kezinde diye bir şey Türkçe'de yok.

bence çokta fazla takılmaya gerek yok..nokta falan koysa yeterli..çünkü burdaki herkes üniversite mezunu deil sonuçta....

+ Ayrıca; noktalama işareti yahut grammer için üniversite mezunu olmak gerekmiyor. Kitap okumak bunun için yeterlidir.

Düzgün yazmaya çalışıyorum. .

Bazı konularda paragraf virgül olmuyor. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…