Herkes meselesi

herkez doru yazıyo sankide bi ben yalnış yazıorum

dsdkjsdkda :KK53:

mesela bundan istemiyoruz evet tamam :p

bir daha kine...insan zorlasa bu kadar kötü yazamaz.ayrıca ben fen-edebiyat fakültesi mezunuyum ama dil kurallarını ilkokulda öğrendim.

Hmm öyleyse şunu söylemek farz oldu. Noktadan sonra büyük harfle başlanır cümleye sevgili fen-edebiyat mezunu arkadaşım.
Başkalarına bu kadar çıkışırken, eleştirdiğiniz şeyleri sizin yapmanız komik oluyor.

Elimden geldiğince imlaya dikkat ederim ama etmeyene de neden etmedin demem. Buradaki tek sıkıntım uzun ve paragrafsız yazılar. Okurken kör oluyorum, atlaya atlaya okuyunca da konuyu anlayamıyorum. Birkaç boşluk kullanılsa daha mı güzel olur ne?

Hmm öyleyse şunu söylemek farz oldu. Noktadan sonra büyük harfle başlanır cümleye sevgili fen-edebiyat mezunu arkadaşım.
Başkalarına bu kadar çıkışırken, eleştirdiğiniz şeyleri sizin yapmanız komik oluyor.[/QUOTBen hata yapmamaya gayret gösteriyorum.Bakın siz söyleyince hemen düzelttim yanlışımı ama bu durumu savunmak bana doğru gelmiyor.Herkes gereken özeni göstermeli.

Noktalama işaretleri ilkokulda öğreniliyor zaten üniversitede değil.

insanları çok saçma biçimde yargılıyorsunuz..buraya yazan binlerce kişi var..yurtdışında yaşayan var laz var alevi var egeli var doğulu var trakyalı var varda var...kimisi konuştuğu gibi yazar kimisi yazamaz...
hikaye roman yazmıyoruz...gerçekten tek harfe bakıp gıcık oluyorsanız diyecek birşey yok..

insanları çok saçma biçimde yargılıyorsunuz..buraya yazan binlerce kişi var..yurtdışında yaşayan var laz var alevi var egeli var doğulu var trakyalı var varda var...kimisi konuştuğu gibi yazar kimisi yazamaz...
hikaye roman yazmıyoruz...gerçekten tek harfe bakıp gıcık oluyorsanız diyecek birşey yok..
Noktalama işaretleri evrenseldir, bölgesel değildir.

Bu şekilde tonla konu açılıyor, ve ben de hepsine aynı şeyleri yazıp duruyorum. Bu sefer kendimi tekrar etmeyeceğim. Kısaca, konuya katıldığımı belirteyim öncelikle. Yanlış yazıp farkında olmayanlar ve hatta uyarılınca düzeltenlere eyvallah, en azından öğrenmeye açıklar. Ama bunun inkar edeni, bozuk yazısını anlamayanı suçlayanı, ve daha kötüsü öğrenmeyi reddedenleri var ki... Bu konuya bile saçma sapan yorumlar gelmiş; "okuyamıyorsan merak edip bakma, sanane, banane..." İşte bu zihniyetlere hiç bir şey anlatamazsın. Bir gram ilerletemezsin. Cehaleti marifet sayan, bununla üste çıkmaya çalışan zihniyet tehlikelidir.

Düzgün yazı yazmak için üniversite mezunu olmak şart değil.. Zira okuma - yazma ilkokul konusu.. kaldı ki biz dilekçe gibi yazmaktan bahsetmiyoruz, illa noktadan sonra büyük harfle başlamaya gerek yok.. ama en azından biraz okunur olmasına dikkat etmek gerek.. bir de "işinize gelmiyorsa okumayın"cılar var ki onlara cehalet madalyası takmak gerek ama korkarım bütün pişkinlikleriyle "altın altındır" der bozdururlar :)

X