doğru söylüyorsun canım ama mesela benim annemde ilkokul mezunu karadenizli olduğumuz için d leri t yapıyor g leri k yapıyor falan..yani aman aman üzerinde durulcak birşey deil..burda edebiyat parçalamıyoruz..içimizden geldiği gibi dert anlatıp derman olmaya çalışıyoruz..
Bence üniversite mezunluguyla alakası yok
Ahahahah ben de bir arkadaşım boğaz yerine bohaz yazdı diye konuşmayı kesmiştim. Burada o kadar takıntılı değilim de yine de bazı şeyler çok göze batıyor :)ay gerçekten klavyenize sağlık. ben "herkez" kelimesini görünce direkt kapatıyorum konuyu.başka şeyler de var tabii.bitişik yazılan soru ekleri, yanlış kelime yazımları, kelimelerdeki bazı harfleri kara delik gibi yutmak.ben biraz takıntılıyım bu konuda. -de -da eklerinin ne zaman bitişik ne zaman ayrı yazılacağını bilmediği için soğuduğum bir erkek arkadaşım olmuştu :))
Derman olurken neden daha düzenli bir şekilde yapmayalım ki bunu? :) Dili korumak için önce düzgün kullanmak gerekiyor. Yoksa Türkçe olarak kullandığımız dil zamanla şekilsiz şemalsiz bir şeye benzer. En azından benim düşüncem bu şekilde.
Derman olurken neden daha düzenli bir şekilde yapmayalım ki bunu? :) Dili korumak için önce düzgün kullanmak gerekiyor. Yoksa Türkçe olarak kullandığımız dil zamanla şekilsiz şemalsiz bir şeye benzer. En azından benim düşüncem bu şekilde.
bende elimden geldiğinde doğru yazmaya çalışıyorum hatta okuyunca yanlış gördüğümde düzeltiyorum..ama gerçekten çok yargılancak birşey deil..nokta koysunlar harfleri yazsınlar yeterli bence..
"Her kez" diye bir sözcük kalıbı olduğundan emin değilim açıkçası. Her defasında olarak kullanılır fakat her kezinde diye bir şey Türkçe'de yok.
+ Ayrıca; noktalama işareti yahut grammer için üniversite mezunu olmak gerekmiyor. Kitap okumak bunun için yeterlidir.
Yargılamalıyız ki ileride çocuklarımıza bıraktığımız dil temiz olsun.
sence herkes kitap okuyor mudur burda ???
Okumalı ve okutmalı işte bunu söylemek istiyorum.
inan biz burda kimseye Türkçe yi öğretemeyiz..
beyenmek beni de deli ediyor,eylenmek ona keza :))Eyer ve beyenmek kelimeleri de beni deli ediyor. Ne etti kardeşim bu yumuşak g size?
Ama "burda" diye bir kelime olmadığını onun aslında "burada" olduğunu anlatabiliriz.
Burda; bir dergi ismi sadece.