Herkes meselesi

ay gerçekten klavyenize sağlık. ben "herkez" kelimesini görünce direkt kapatıyorum konuyu.başka şeyler de var tabii.bitişik yazılan soru ekleri, yanlış kelime yazımları, kelimelerdeki bazı harfleri kara delik gibi yutmak.ben biraz takıntılıyım bu konuda. -de -da eklerinin ne zaman bitişik ne zaman ayrı yazılacağını bilmediği için soğuduğum bir erkek arkadaşım olmuştu :))

Derman olurken neden daha düzenli bir şekilde yapmayalım ki bunu? :) Dili korumak için önce düzgün kullanmak gerekiyor. Yoksa Türkçe olarak kullandığımız dil zamanla şekilsiz şemalsiz bir şeye benzer. En azından benim düşüncem bu şekilde.

Bence üniversite mezunluguyla alakası yok

benim demek istediğim aslında herkesin aldığı eğitim farklı yazdığı yazı konuştuğu kelime farlı...şimdi bende virgül kullanmadım ama düz yazıyorum işte..
maksat kelime hatası bulmak deil derdine çare olmak yada ne bileyim moral vermek falan...
yani herkes yerine herkez yazdı diye insanları yargılamak garip geldi..

Ahahahah ben de bir arkadaşım boğaz yerine bohaz yazdı diye konuşmayı kesmiştim. Burada o kadar takıntılı değilim de yine de bazı şeyler çok göze batıyor :)

Sorun bence bu değil sorun ''katılıyorum ya tonla imla hatası var.s.s.'' diyenlerin tonla imla hatalarının olması.Umarım anlatabilmişimdir.
Yani insan önce bir dönüp ''ben nasıl yazıyorum?'' diye sorgulamalı bence.

Bir de bağlaç olan de'nin ayrı yazılmaması sorunsalı var ki o beni benden alıyor.

bende elimden geldiğinde doğru yazmaya çalışıyorum hatta okuyunca yanlış gördüğümde düzeltiyorum..ama gerçekten çok yargılancak birşey deil..nokta koysunlar harfleri yazsınlar yeterli bence..

bende elimden geldiğinde doğru yazmaya çalışıyorum hatta okuyunca yanlış gördüğümde düzeltiyorum..ama gerçekten çok yargılancak birşey deil..nokta koysunlar harfleri yazsınlar yeterli bence..

Yargılamalıyız ki ileride çocuklarımıza bıraktığımız dil temiz olsun.

sence herkes kitap okuyor mudur burda ???

Kısaltmalar allah ım cinnet geliyor onları okurken gnydn yazıyor yahu. Sosyal medya da 60 tane öğrencisi olan öğretmen bn bsy dmyrm sz ynlş anldnz yazıyor öğrencilerine de böyle öğretiyor sa vay halimize çocuklarımızın haline...

Ya bırakın da herkesi herkez bilen herkez yazsın. Ne dediğini anlayın yeter.

Neler gördü bu forum :)

Açıkçası ben de hızlı yazdığım anda pek dikkat edemiyorum ama kesinlikle uyarmak gerek burada bazı arkadaşlar tepki gösteriyor edebiyat dersinde mıyız diye ama dil yaşayan bir şeydir , kurallara uymazsak dil yozlaşır , biz uyardıkça bilemeyen öğrenir , bilen de doğru yazmak zorunda kalır böyle böyle bitiririz dilde ki yozlaşmayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…