Herkes meselesi

O herkezler beni de deli ediyordu. Herkes yazmak için üniversite mezunu olmaya gerek yok sanirim. Ìlkokuldan itibaren öğreniyoruz. Ortaokulda da yazimi karıştırılan kelimeler olarak konu olarak geçiyor.

@mineserkan123 seni bu konudaki fikirlerini zikretmeye davet ediyorum :) gecenlerde de hic okunamayan bir konu vardi, okuyabildin mi diye sana sorcaktim :cool:

arkadaşlar o yazım yanlışlarını yapanların bir kısmının ilkokul öğretmeni oldığunu düşünürsek, "ilkokulda öğretiliyor zaten bunlar" teziniz çürüyor. evet nokta kullanmak ve önemli yerlerde anlam karmaşası yaratmamak için virgül kullanmak gerekli ama altını çiziyorum yalnızca konunun anlaşılması açısından önemli. sonuçta makale,deneme vs yazmıyoruz. amaç dert anlatmaksa derdini anlatsa yeter diye düşünüyorum. çünkü mükemmel, anlatım bozukluğu, imla hatası olmayan bir paragraf yazmak çok zor. belki benim yazımda da vardır. burada eleştirenlerin yazılarında da bir çok hata gördüm.

Ben sanırım derdimi tam ifade edemedim. Kimseden çok büyük beklentim yok. Türkçe dersi de vermiyorum. Günümüzde ülkemizde bilmemek, öğrenmeyi reddetmek, kelimeleri bozmak marifet sayılıyor. Doğru konuşamazsak anlaşamayız.

Ben sanırım derdimi tam ifade edemedim. Kimseden çok büyük beklentim yok. Türkçe dersi de vermiyorum. Günümüzde ülkemizde bilmemek, öğrenmeyi reddetmek, kelimeleri bozmak marifet sayılıyor. Doğru konuşamazsak anlaşamayız.

Türkçemin iyi olması sayesinde okuduğum fizik, matematik problemlerini anlayıp çözebildim. ÖYS'de dereceye girdim.

Türkçem iyi olduğu için ALES'te herkesin yetiştiremiyorum dediği soruları hızlıca okuyup, anlayıp, hiç çalışmadığım halde iyi bir puan yaptım.

Türkçem iyi olduğu için kendimi daha iyi ifade ediyorum. Daha mutluyum...

Diğer forumlarda bu bahsettiğiniz konu daha önemli bence. Kadın dayak yemiş, aldatılmış, elti-görümce nişanı mahvetmiş. Buraya gelen bir hışımla geliyor. Anlaşılır olduğu sürece takılmıyorum ben. Ama zerre anlaşılmayan konuların sahipleri anlamadık dediğimizde atar yapıyor ya.... O bambaşka bir dram.

En azından paragraflara ayrılsa yazılar bu kadar gözümüz yorulmaz.

Ben de en çok "eğer" yerine "eyer" yazanlara gıcık oluyorum. Hiç mi kitap okumuyorsunuz hadi kitap okumayı geçtim buradaki konuları okuyorsunuz bari nasıl yazmışlar diye dikkat edin.

Bir de makale deneme yazmıyoruz ki denilmiş. Hepimiz makale yazıyoruz Güzin Abla bizim yaptığımızı her gün yapıyor. Kendisi yazar değil mi?

Kişi kocasından dayak yiyince herkes kelimesinin nasıl yazıldığını mi unutuyor :)

Yanlışı savunan insanları ömrüm boyunca anlamadım, anlamayacağım.

Derdini anlatıyor, o kadar biliyor, okumamış falan diyenleri ağzım açık izliyorum.

Derdini anlatmak için öncelikle düzgün yazması gerekmez mi bir insanın? Okumak, yazmak önemlidir, düzgün konuşmak, kendini ifade edebilmek önemlidir. Ben burdaki çoğu derdin iletişim kuramamaktan, kendini ifade edememekten kaynaklandığını düşünüyorum. Azıcık okusak yazsak düşünme yetimiz de gelişecek, iletişim kurma, kendini ifade etme becerimizde.

Bunun savunulacak bir tarafı yok benim görüşüme göre. Aman olsun, öyle oluversin, anlaşılıyor sonuçta demek daha kötülerine, sürekli yapılan yanlışlara zemin hazırlamaktır.

Benim annem de ilkokul mezunu. Ama -de ekiyle bağlacını ayırabilmeyi ondan öğrendim mesela. Çünkü okur, her gün gazete alınır eve, haftada bir kitap bitirir. 68 yaşında ilkokul mezunu kadın kadar okuyup yazamayan insan kendinden utanmalıdır.

Bu arada internet dili, mesaj dili diye bir şey yok. Dil dildir ve kuralları vardır. Derdinizi anlatmak istiyorsanız bu kurallara uymak zorundasınız. Bu kadar net...

sesli harfleri yutanları,v harfini w şeklinde yazanları bu sebeple okumuyorum,okumayacağım...

Ben anlamıyorum ki çok mu zor bu dili adam gibi kullanmak? Noktalama var, bağlaçlar var, paragraf var, boşluk var, soru işareti, soru ekleri var... Bu böyle gider ama zor değil bunlara dikkat etmek. Size burada anlatım bozukluğu içermeyen cümleler kurun denilmiyor, alt tarafı yazım kurallarına dikkat edeceksin, onu da yap bi zahmet.

Yoo zorla değil. Cahillik bir tercihtir.
Kimseye kolay kolay cahil demem. Ama kendi dilini doğru kullanamıyorsa bir insan isterse 3 üniversite bitirsin, prof. olsun, büyük adam olsun cahildir.

vallah bende dogru düzgün kullanamiyorum ama hicte cahil görmüyorum kendimi :)) İmla kurallarını,noktalama işaretlerini almancada baya farkli kullaniyrlar o yüzden türkce yazarken bile onlari kullaniyorum sizin tuhafiniza gide bilir tabii ..

X