- 25 Mart 2008
- 1.782
- 23
- 358
- Konu Sahibi kokohantes
-
KAyınvalidenle iyi geçinmen dışında inan her şey aynı.Onlara göre açık kadın namussuz.Kadın sadece mutfakta kadın. Eşim yalnızlığın tadını bilyor evliliğimziin ilk yılında başka yerde oturuyorduk sonra burası yapıldı buraya geldik.Onun için etkisi olmaz.Annesi bizde olsun da biz birlikte olmasak da olur.Merhaba,
benzer konumlardayız ancak yaşananlar farklı. Dilim döndüğünce önce kendimden bahsetmek istiyorum size. Annem ve babam çook uzun yıllardır ayrılar. Annem,ablam ve ben hayatımızı kurduk gül gibi geçinip gidiyorduk. Açık görüşlü,empati yapmayı bilen,insanları kültür seviyeleri,giyim tarzları,konuşma tarzları gibi şeylerle yargılamayan insanlarız. Annemle arkadaş gibi yetiştik. Ablamın da benim de hatalarımız oldu,annem hep tatlı sertti. Ama bildik ki o hep arkamızda. Gece yarıları annemin izni dahilinde konserlere giden,çok geniş bir arkadaş çevresi olan bir insanım-insandım...
Eşime ve ailesine gelince. Eğitim olarak eşimle farklıyız. Tüm ailesi ve akrabaları tesettürlü yani muhafazakar. Kayınvalidem ben ailelerine girmeden önce saçı açık bir kadın gördüğünde namussuz damgası yapıştırırmış. Onlara göre;kadın çocuk doğurur,temizlik yapar,kocasına ve kayınvalidesine hizmette kusur etmez. Gül gibi yaşayıp gider.
Bu tabloya bakıldığında kayınvalidemle asla geçinemeyeceğimi,eşimle çok ciddi problemler yaşayacağımı vs düşünmüş olabilirsiniz ki ben de böyle düşünmüştüm. Ama bir şey oldu. Ben evlenmeden evvel çok ciddi bir kavga edip,yüzüğümü fırlattım bu iş asla olmaz dedim. Çünkü kayınvalidem aynı semtte,yürüme mesafesinde oturmak istiyordu. Detaya girmeyeceğim,Allah yardım etti,eşim dik durdu vs. uzak bir yere taşındık. Öyle iyi ki aramız. Ben elbette bazı şeylerden feragat ettim ama eşimde çok şeyden feragat etti. Bu kadar uzun uzun yazmamın sebebine gelince,tek çözüm uzaklaşmak arkadaşım. İş vasıtası ile,okuldu,çocuktu bir yol bulup uzaklaşırsanız huzur sizinle olur. İlk zamanlar zor olacak eşiniz her tartışmada senin yüzünden geldim buralara,beni ailemden koparttın vs. diyecektir ama,her istediğinde ailesini görebildiğini,evinde boxer giyerek oturmanın lüksünü,istediği zaman karısıyla birlikte olabilmenin keyfini alınca (bizim şu anda olduğumuz durumdaki gibi) gitmek istemeyecek yakın semtlerden ev bakacaktır. Umarım Allah size de yardım eder.
Sevgiler..
Kesinlikle eşimde suç dengeyi kuramıyor bun da bu sorunlara yol açıyor.Ona sorarsan o beni savunuyormuş ama ben inanmıyorum.Yüzük olayını dün akşam konuştuk.Ben sabah takmadan gitmiştim unutmuştum.Düşünün çoraplarımı bile farklı giymişim okulda farkettim.O kadar dalgındım ki zaman zaman yüzüğümüzü evde unuturuz o da ben de bunu sorun da yapmayız ama düz öellikle takmamış bulunduğu yerden alıp görebileceğim yere koymuş.Savunması ise sen takmadığın için takmadım.KEndince haklı belki inat yaptığımı düşünmüş olabilir ama ben gerçekten unutmuştum.Akşam eve geldi ilk işi yüzüğü takmak oldu.canım henüz evli ve eşinin ailesiyle bu kadar alakalı biri değilim bir kere onu belirteyim.
ancak bence eşinin ailesinde değilde eşinde gibi suç.
yani seni hala el kızı olarak görüyor bence. babası sana laf ediyor ama sesini çıkarmıyor, üstelik yüzüğünü çıkarıp işe gitmesi hiç hoş olmamış. sen de takmadan işe git bakalım ne oluyor?
hayret bişey sinirim bozuldu valla. senin gibi gelin buldular diye öpüp başlarına koysunlar bence. ben dayanamazdım valla.
Teşekkür ederim ama karşıdaki anlamadıktan sonra istersen alim ol bir şey değişmiyor.Anlattığın karşıdakinin anlayabildiği kadar malesef.Benim saygısızlıklarım da senin dediğin tarzda şeyler.Bana göre doğru olmayan bir şeyi söylediğim de hatalı oluyorum, çok konuşuyor oluyorum.Ama ben ezik büyümedim hakkımı sonuna kadar savunurum.Eşlerin hangisi işin içinde annesi varsa eşinden yana oluyor ki.Sayıları çok azdır.Türkçe öğretmenlerini çok beğenirim, bana karakteri en sağlam kişiler gibi gelir. Kendini ifade edebilen, düzgün konuşabilen, ne istediğini bilen. Ancak siz ne kadar anlatsanız da karşınızdaki anlamak istemiyorsa iletişim kurulamıyor malesef. Bence en çıkar yolu aynı şehirde uzak bir semte taşınmak. Eşlerimiz aileleri söz konusu olunca çok tutucu oluyor maşallah, taviz vermiyorlar. Sanki düşmanız.
Şu tartışmanın konusu nedir bilmiyorum ama içimde senin haklı olduğuna dair bir his var.
Benim eşimin ailesinin görüşleri o kadar farklı ki, anlatsam sığmaz buraya, en iyi onlardır, biri olmadık birşey der diğeri hemen tastikler. Hepsi hemfikir. Bizim ailede öyle değildir, zıt görüşler çıkar tartışılır kim haklıysa ona hak verilir.
Ben de sinir oluyorum o kadar çok saçma şey idda ediyorlar ki, ben kendimi tutamıyorum hemen öyle olmadığı söylüyorum tabi ben kötü oluyorum.
Varsın onlar öyle bilsinler, benim haklı olduğum ortaya çıkıyor sonuçta. Şu iki yılda haklı olduğum ve sonucunun benim öngördüğüm bir sürü olay oldu.
Aralarında eşim de dahil bir tane mantıklı insan yok.
En basitinden eşimin abisi kendi kendine fransızca öğrenebileceğini idda etti, ingilizceyi öyle öğrenmiş tabi çat pat, ama ingilizce biliyorum diye övünüyor ortalıkta.
Ben de öğrenemezsin, fr ing. gibi değil, okunuşları çok farklı grameri çok zor, galatasaray lisesinde fr hazırlık iki yıl dedim. Allahtan öğrenmeye cesaret edemedi.
Ama söyledikleri en mantıklı şey bu diğerlerini siz düşünün.
Eşim de sağolsun asla benden yana olmaz.
Uzaklaşmak için ikna etmelisiniz eşinizi. Başka türlü huzurunuz olmaz ki. Kayınvalide çat kapı sizin evde. Kapıyı kaldırıp perde taktırsınlar bari kimse yorulmasın.
İş dönüp dolaşıp eşinize geliyor. O çözmeli bu işi.
Ah bir ikna edebilsem.Tek yol var o da çok uzak bir ihtimal.Eşimin babasının yüklü mal varlığı var.Ortada paylaştıracak tarzında söylemler dönüyor.Eğer öyle bir şey olursa başka yerden ev almayı düşünüyoruz aynı şehirde ama buraya oldukça uzak. Tabi bu konu beni aşıyor onların malı ben bir şey diyemem.İş eşimde bitiyor.